• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vergi dairesinde sabah sabah gerildim...

Ya rüşvet istese ortalığı bu kadar yık anlarim herkesin ortasinda bagirda da 10 kuruş ya.
Tamam hakkınızı her zaman savunun ama bu kadar müdüre çıkmak falan:KK53:
Benim etrafimda 5 kurus icin pazarciyla kavgaeden biri vardi aklima o geldi herhalde oyuzden de cok zengin:KK51:
bazı alışveriş sitelerinde biliyosunuz yuvarlanıp isteğe göre yardım kuruluşlarına yardıma gidiyor hep yuvarlayıp veririm üstüne de koyarım. böyle olsa helali hoş olsun. ben 5 kr için müdüre çıkmadım çalışanların bu tavırlarından dolayı çıktım. keşke zengin olsam yapılandırılmış borcum olmazdı en azından, ödeyemediğim için yapılandırdım

Konu sahibi arkadasimizin 3-5 kurusun hesabini yaptigini dusunmuyorum ben.. zaten ilk odemesindede ayninisi yapmislar.

Size ornek verecek olursam, bundan iki uc ay once isveren sirketlerinden bir tanesi mahkemelik oldu .. calistirmis olduklari iscilerin hepsinden ayda 5 veya 10 tl yurutmusler 4 yil boyunca.. ve isciler bunu farkedip, bir araya geliyorlar, sendikalara basvuruyorlar ve toplu halde mahkeme'ye veriyorlar ! Mahkeme'nin incelemesi sonucunda isciler hakli cikiyo, ortaya oyle bir rakam cikiyorki akliniz hayaliniz durur, o derece zenginlesmis bu isveren sirketi.. galiba tazminat davasi acilmistir buyuk bir ihtimalle .. dusunun 4 yil boyunca, mesela diyelim calistirmis olduklari insanlarin %30'dan para yurutuyorlar..

Simdi konu sahibine gelecek olursam, biraz abartmis gozukebilirsin cnm .. gunde kac kisi geliyo bu vergi dairelerine, her gelene aynisini yapmis olsalar ve aylik hesaplansa, haksiz yere kazanilmis dunyanin parasi eder ..
şimdi verdiğiniz örnekle bu olay aynı mı?

Cok garip geldi yaptığınız.
O kadar büyüyecek bir şey göremedim.
Benim babam 50 kuruşta para üstü olsa almaz . Kasada eksik çıkıyor adamlar işinden oluyor 50 kurus bize zarar ettirmez der.
Hani bahsettiginiz meblag 1-2 lira olsa belki tamam ama 5 kuruş 10 kuruş için canınızı siktiginiza değmez.
Şimdi gidip baksam toka kutumda rahat 2 lira vardır 5 kuruştan :)

Ben de etiketlere .99 tl yazmalarina sinir oluyorum.15.99 tl gibi mesela..bir defasinda yine denk geldi, para uzerini istedim 1 kuruşu..kasiyer şok oldu.ama ben gayet ciddiydim 1 kuruşu isterken..kadin da 10 kuruş verdi :)
Neden 1.99 tl mesela cunku
şimdi verdiğiniz örnekle bu olay aynı mı?
Kurum farkli olabilir ama benzerlik var.. mesele 3 5 kurus degil.. neden bu kdr tepki gosterdiniz anlamis degilim.. bende ayni meslege sahibim neyin ne oldugunu biliyorum yani..

Back
X