- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
Verirler tabii neler yapmazlar kiMahkemeye verirseniz annenize zarar verirler mi orası da var malesef .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Verirler tabii neler yapmazlar kiMahkemeye verirseniz annenize zarar verirler mi orası da var malesef .
MahkemeMerhaba hanımlar
O kadar doluyum ki sadece size dökebiliyorum içimi
Annemin babası çok zengindi 11 sene önce öldü ve mallar anneannemin üzerine geçti ama tarlaları filan hep dayımlar kullanıyor açık düğün salonu var onuda dayım kullanıyor evlerde hep dayımlar oturuyor annemin hakkı ise verilmiyor.(bahane ise doğuluyuz ve doğuda kızlara miras yok)
Yani anliycağınız annem lafını açsa rezil ediyorlar komik olan ise anneannemde aynı kafada kızlara miras verilmez kafasında 7 dayım bir olmuş hak vermiyorlar annemde çok pasif asla direnmiyor hemde bu kadar ihtiyacı olmasına rağmen.
Dedem yaşarken dayıma demiş ki aliye hakkını verin bu servette alininde hakkı var(ali benim abim)
Ama şimdi sorsanız hepsi inkar ediyor.
Hanımlar bu adamlar benim dedemin parasıyla lüks içinde yaşıyorlar çocuklarını özel okullarda okutuyorlar ama annem sürünüyor
Resmen kuzenlerim beni hor görüyor hemde benim annemin de hakkı olan malla
Babam deseniz onunda babası zengin olmasına rağmen küçükken babam ve amcamlarımı aç bırakır eve ekmek bile getirmezmiş ve babama çok zulmetmişler dışlamışlar babamda zaten sildim hepsini diyor
Babamada haklarının vermiyorlar
Amcam hakkını aldı hemde 2 kere.Amcam hepsine kök söktürüyor dedemin evini taradı hakkını almak için terör estirdi resmen ama babam bunu yapmıyor hep dışlanmasına rağmen dedem ve babaanneme en çok saygı duyan babam.
Yani anlayacağınız herkes bizim hakkımız olan parayla sefa sürüyor ama biz sürünüyoruz.
En çokta zoruma giden annemin hakkı olan malın üzerinden yengelerim hesap kitap yapıyor bize hava atıyor resmen
Zoruma gidiyor cidden bazen diyorum ki Allahım neden bu kadar şanssızım..
Artık o kadar bıktım ki bizim paramızla lüks içinde yaşıyorlar.Haram zıkkım olsun
İşte bunu anlamıyorlar neden ben bu kadar zorluk çekiyorum sırf anne babamın pasifliği yüzündenAnnemizin babamızın malı bizim malımız. Konu sahibi gayet haklı. 5 kuruş da olsa 5 kuruş kimseye bırakılmamalı, ailesinin pasifliğinin bedelini de tabii ki çocuklar ödememeli.
Zaten annem biraz dişli olsaydı böyle olmazdıBir avukatla görüşsün anneniz , miras için dava açabilirsiniz , o zaman paşa paşa verirler.
Dede olunce mallar niye neneye gecti anlamadim. Veraset cikarilip ese ve cocuklara paylastirilmiyo mu?Merhaba hanımlar
Annemin babası çok zengindi 11 sene önce öldü ve mallar anneannemin üzerine geçti ama tarlaları filan hep dayımlar kullanıyor açık düğün salonu var onuda dayım kullanıyor evlerde hep dayımlar oturuyor annemin hakkı ise verilmiyor.(bahane ise doğuluyuz ve doğuda kızlara miras yok)
Yani anliycağınız annem lafını açsa rezil ediyorlar komik olan ise anneannemde aynı kafada kızlara miras verilmez kafasında 7 dayım bir olmuş hak vermiyorlar annemde çok pasif asla direnmiyor hemde bu kadar ihtiyacı olmasına rağmen.
Dedem yaşarken dayıma demiş ki aliye hakkını verin bu servette alininde hakkı var(ali benim abim)
Hanımlar bu adamlar benim dedemin parasıyla lüks içinde yaşıyorlar çocuklarını özel okullarda okutuyorlar ama annem sürünüyor
Babam deseniz onunda babası zengin olmasına rağmen küçükken babam ve amcamlarımı aç bırakır eve ekmek bile getirmezmiş ve babama çok zulmetmişler dışlamışlar babamda zaten sildim hepsini diyor
Amcam hakkını aldı hemde 2 kere.Amcam hepsine kök söktürüyor dedemin evini taradı hakkını almak için terör estirdi resmen ama babam bunu yapmıyor hep dışlanmasına rağmen dedem ve babaanneme en çok saygı duyan babam.
Yani anlayacağınız herkes bizim hakkımız olan parayla sefa sürüyor ama biz sürünüyoruz.
En çokta zoruma giden annemin hakkı olan malın üzerinden yengelerim hesap kitap yapıyor bize hava atıyor resmen
Artık o kadar bıktım ki bizim paramızla lüks içinde yaşıyorlar.Haram zıkkım olsun
Öyle zaten annem bana düşman olamsınlar da varsın açlıktan öleyim zihniyetindeGenelleme yapmak istemiyorum ancak muhtemelen anneniz ailesiyle ilişkisinde sorun olur diye yanaşmıyordur, aslında baktığınızda aile kendi çıkarları olduğu sürece var irtibat olsa ne olmasa ne şu durumda
Annemlerde şu var annemiz ölmeden mal paylaştırmayız diyorlar ama kendileride kullanmasını oturmasını biliyor.Dede olunce mallar niye neneye gecti anlamadim. Veraset cikarilip ese ve cocuklara paylastirilmiyo mu?
Öyle demeyin hanımefendi bal gibide varKimsenin evini taramaya ya da kavga etmeye gerek yok. Dava açmanız lazım.
Malesef toplumumuzun B.ktan zihniyeti. Baksana deden bile kızına değil abin olan torununa hak görüyor erkek diye. Kadının adı yok.Ama dava açın. Zihniyet bu olsa da y
Asa öyle demiyor.
Degisik bi zihniyet. Valla biz 3 kardesiz. Ortanca oglan. Gorusmeyiz konusmayiz dusman gibiyiz. Babama bisi olsa coker alirim hakkimi. Bi kurusuna elletmem. Anneme de kendi hakkini vericek sonucta devlet. Oglan yesin diye ben niye annemin olmesini bekleyim.Annemlerde şu var annemiz ölmeden mal paylaştırmayız diyorlar ama kendileride kullanmasını oturmasını biliyor.
benzer durum var bizimde ev var tarla var avukata vereceğiz yoksa hakkınızı aramanız zor olur avukatlar yol gösteriyorMerhaba hanımlar
Malesef annem de o kadar pasif kiSizi anlıyorum bence çok haklısınız ama bir sonuca ulaşabilmeniz için annenizinde sizin gibi hissetmesi, düşünmesi gerek. Mahkeme dışında hiç bir yol gözükmiyor. Kuzenlerinizle de görüşmeyin ya da size kötü hissettirecek hareketler yaptıklarında uygun bir dille uyarın.
Malesef o zaman yapacak pek bir şey gözükmüyorMalesef annem de o kadar pasif ki
Kuzenlerimle zaten görüşmüyorum ancak onlar bizden kopmuyorlar yani hem ezip hemde kopmuyorlar bize geliyorlar sürekli![]()
ını arayamazbenzer durum var bizimde ev var tarla var avukata vereceğiz yoksa hakkınızı aramanız zor olur avukatlar yol gösteriyor
Annemi ikna edemiyorum ki çok korkak acayip korkuyor ve çekiniyorYeni dizi fragmanı gibiYalnız kadına miras verilmez lafını da hayatımda ilk kez duyuyorum. Annem bile tabi önce borcunu ödeme kaydıyla
dedemin emekliliğini alıyor devletin vermesiyle oda yoksa sizin gibi bizim dayılarda yamyam olduğu için kadının aklına girmeye çalıştılar bi ara dayım yalakalık yapıyordu falan ama devlet direk önce kardeşler arasında kadına veriyor bunu. Bizde miras kalacak var ya programlarda izlediğimiz gibi mal için birbirini öldürürler şüphesiz neyse ki Allah vermedi bu yüzden bi taraftan seviniyorum
Bu hakkı talep edebilirsiniz yalnız ben olsam dava açardım direk annemin hakkını yedirmem açıkçası. Söke söke alırsınız hakkınızı. Devlet bunu bilmeden nasıl paylaştıracak ki? Bizde bile mesela değeri etmeyen arsa için dıdısının dıdısından 3 5 bin kalacak diye dava açtılar 5 yıldır paylaşılmıyor
D Devletin olacak bu gidişle. Yamyamların olacağına devlete gitsin derim ben gerçide. Hakkınızı arayın gidin avukata sorun o sizi ayrıntılı anlatır bu dava işlerini bende pek anlamıyorum ama avukat şart :)
siz iyice anlatın eminim ikna olacaktır hele bu devirde herkesin paraya ihtiyacı oluyorAnnemi ikna edemiyorum sırf ona şartlarını dönmesinler diye annem hiçbirşey yapmıyor
Ve annem çok pasif asla hakk
ını arayamaz
Bildiğiniz dayımlar diyor ki annemiz ölmeden mal paylaşmayiz ancak o ölürsemallar nasıl anne rıza göstermeden baba ölünce anneanneye geçti?babanız nasıl almadı hakkını anlamadım birşey gidip feragat falan mı ettiler?
Ben anlatmaktan vazgeçmiycem ben böyle sürünürken kimse benim dedemin parasıyla beni küçük düşüremezsiz iyice anlatın eminim ikna olacaktır hele bu devirde herkesin paraya ihtiyacı oluyor