Verilemeyen Miras

mallar nasıl anne rıza göstermeden baba ölünce anneanneye geçti?babanız nasıl almadı hakkını anlamadım birşey gidip feragat falan mı ettiler?
Babamın anne babası yaşıyorlar ancak amcalarım hakkını hep alıyor
Babam ise çocukluktan beri hep dışlanan sevilmeyen çocuk olmuş şimdide aynı şekil dışlanıyor sevilmiyor babamda sildim onları deyip kenara çekildi hiçbirşey istemiyor ancak onlara en çok saygı gösteren yine babam

Öyle demeyin hanımefendi bal gibide var
Amcalarım devrimci gibiler yani en ufak bir şeyden görleri kararır
Ayrıca dedem hak ediyor çocuklarına ne işkenceler yaptılar onlar bu daha yanında hiçbirşey
Keşke benim babamda öyle olsaydı dedemlere karşı
Yaşayan adamın ne olursa olsun mallarına göz dikip evi falan taramak normal mi yani?
Yasal olarak bile anne babanın malları miras olarak çocuklarının olabiliyor sadece.
Babanızın mirası yok yani ortada şu an.
Anneniz de küçüklükten beri belli kız çocuğu diye ezilerek büyütülmüş ne yazık ki. Zihniyetleri belli zaten kendi annesinin bile.
Aşamamış demek ki onu.

Yaşayan adamın ne olursa olsun mallarına göz dikip evi falan taramak normal mi yani?
Yasal olarak bile anne babanın malları miras olarak çocuklarının olabiliyor sadece.
Babanızın mirası yok yani ortada şu an.
Anneniz de küçüklükten beri belli kız çocuğu diye ezilerek büyütülmüş ne yazık ki. Zihniyetleri belli zaten kendi annesinin bile.
Aşamamış demek ki onu.
Eğer tanısaydınız dedemi bu soruyu sormazdınız
İşte diyorum ya babam bize kök söktürür ama kendi ailesine birşey demez hakkını bile istemez

Ayrıca üç teyzem var onlar hep okumuş kendini kurtarmış onlarda istemiyor mal ve annem isteyince anneme kızıyorlar açgözlü muamelesi yapıyorlar diyorlar ki senin 5 tane oğlun var git onlar sana baksın kardeşlerimizin malını niye isyltiyorsun
En çokta okumuş kadınların bu zihniyeti kabul etmesini anlamıyorum. Bir arkadaşım altı kardeşler, beş kız bir erkek. Babam tüm malını abime verir bizde öyle diyordu. Çok şaşırmıştım okumuş öğretmen olmuş bir insan. Maalesef anneniz bu kadar pasifse pek bir şey yapamazsınız. Ama haklısınız ben olsam bende hakkını söke söke alsın isterdim.

Eğer tanısaydınız dedemi bu soruyu sormazdınız
İşte diyorum ya babam bize kök söktürür ama kendi ailesine birşey demez hakkını bile istemez
Bu pasif insanlar yüzünden herşey.
Dedenizi tanımıyorum anlattığınıza göre çok kötü bir insanmış ama yine de ölmeyen insanın mirasının peşine bu şekilde düşen insanlara da iyi denmez onu biliyorum en azından.
Dedeniz evini tarayan çocuğunu neden polise şikayet etmemiş de hee demiş onu da anlamadım zaten.
Benim de annem mirastan hakkını almıyor şu an ama ben yorum bile yapmıyorum bir bildiği vardır diye

Birincisi dedem çok zengin yani bu söylediklerim değil sadece sayamayacağım kadar mal mülk
İkincisi annem aşırı pasif yani 5 yaşındaki çocuk bile onu ezer o derece sesi çıkmaz
Ve o mallar anne babamında hakkı yani benimde hakkım kuzenlerim dedemin malıyla lüks içinde yaşarken evlerinde otururken ben sürünüyorum onlar ise benim annem babamın hakkıyla bana hava atıp beni küçük düşürüyorlar annem zaten çok dolu ama pasif karakteri bu.
İyi o zaman sizin yeğenleriniz sizin hakkınız olan mallarla sizin çocuklarınıza hava atsın küçük görüp ezsin sizde böyle söyleyin.

Annemlerde şu var annemiz ölmeden mal paylaştırmayız diyorlar ama kendileride kullanmasını oturmasını biliyor.

Bildiğiniz dayımlar diyor ki annemiz ölmeden mal paylaşmayiz ancak o ölürse
Ama malları bir güzel kullanıyorlar evlerde oturuyorlar

Babamın anne babası yaşıyorlar ancak amcalarım hakkını hep alıyor
Babam ise çocukluktan beri hep dışlanan sevilmeyen çocuk olmuş şimdide aynı şekil dışlanıyor sevilmiyor babamda sildim onları deyip kenara çekildi hiçbirşey istemiyor ancak onlara en çok saygı gösteren yine babam
Konuyla alakalı yazılan bazı yorumları yanlış anlıyorsunuz, 1.si annenizin babasından kalan mallar için henüz resmî bir miras paylaşımı yapılmamış, dedeniz ölmüş ölüm ilamı çıkarılmış ama veraset ilamı çıkartılmış mı belli değil, veraset ilamında dedenizin tüm mirasçılarının adı yazar ve mirasçıların söz konusu miras mallarındaki payları.

Bu ilamda adı geçenler dışında kimse mirasçı sayılamaz, örneğin kardeşiniz Ali, siz, varsa başka kardeşiniz hukuken mirasçı değilsiniz, bu sebeple hak iddia edebilecek kişi siz değilsiniz anneniz, siz duygusal olarak hakkınız olduğunu söyleyebilirsiniz lakin kanunen hak sahibi kimse onun dışında kimse bir şey yapamaz.

Anneniz hakkını istiyorsa noterden veraset ilamı çıkaracak, sonrada ilamla birlikte miras mallarının kayıtlı olduğu şehire gidip tüm kardeşleri ve annesi tapuda her bir mülkün hisseli tapusunu çıkaracaklar lakin annenizin pasif olduğunu söylüyorsunuz, anneanneniz vefat etmeden mal paylaşımı yapılmayacak diyen kardeşleri karşısında bunları yapamayacağına göre maalesef sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Babanızın meselesine gelince henüz ortada bir miras yok, miras hakkına sahip olduğunda onun da izlemesi gereken yol yukarıda anlattığım gibi.

En çokta okumuş kadınların bu zihniyeti kabul etmesini anlamıyorum. Bir arkadaşım altı kardeşler, beş kız bir erkek. Babam tüm malını abime verir bizde öyle diyordu. Çok şaşırmıştım okumuş öğretmen olmuş bir insan. Maalesef anneniz bu kadar pasifse pek bir şey yapamazsınız. Ama haklısınız ben olsam bende hakkını söke söke alsın isterdim.
Kendi tuzları kuru zenginler annemin 5 Oğlu var diye oğulların var senin kardeşlerimizin makina mı göz diktnn diyorlar onlar kızlar el ve mallar ele gitmesin zihniyetindeler.Annem zaten helal etmiyor illa bir yerden çıkar
Çok sağolun beni anladığınız için

Merhaba hanımlar
O kadar doluyum ki sadece size dökebiliyorum içimi
Annemin babası çok zengindi 11 sene önce öldü ve mallar anneannemin üzerine geçti ama tarlaları filan hep dayımlar kullanıyor açık düğün salonu var onuda dayım kullanıyor evlerde hep dayımlar oturuyor annemin hakkı ise verilmiyor.(bahane ise doğuluyuz ve doğuda kızlara miras yok)
Yani anliycağınız annem lafını açsa rezil ediyorlar komik olan ise anneannemde aynı kafada kızlara miras verilmez kafasında 7 dayım bir olmuş hak vermiyorlar annemde çok pasif asla direnmiyor hemde bu kadar ihtiyacı olmasına rağmen.
Dedem yaşarken dayıma demiş ki aliye hakkını verin bu servette alininde hakkı var(ali benim abim)
Ama şimdi sorsanız hepsi inkar ediyor.
Hanımlar bu adamlar benim dedemin parasıyla lüks içinde yaşıyorlar çocuklarını özel okullarda okutuyorlar ama annem sürünüyor
Resmen kuzenlerim beni hor görüyor hemde benim annemin de hakkı olan malla

Babam deseniz onunda babası zengin olmasına rağmen küçükken babam ve amcamlarımı aç bırakır eve ekmek bile getirmezmiş ve babama çok zulmetmişler dışlamışlar babamda zaten sildim hepsini diyor
Babamada haklarının vermiyorlar
Amcam hakkını aldı hemde 2 kere.Amcam hepsine kök söktürüyor dedemin evini taradı hakkını almak için terör estirdi resmen ama babam bunu yapmıyor hep dışlanmasına rağmen dedem ve babaanneme en çok saygı duyan babam.
Yani anlayacağınız herkes bizim hakkımız olan parayla sefa sürüyor ama biz sürünüyoruz.
En çokta zoruma giden annemin hakkı olan malın üzerinden yengelerim hesap kitap yapıyor bize hava atıyor resmen
Zoruma gidiyor cidden bazen diyorum ki Allahım neden bu kadar şanssızım..
Artık o kadar bıktım ki bizim paramızla lüks içinde yaşıyorlar.Haram zıkkım olsun
Yanlış anlamadıysam babanneniz ve dedeniz yaşıyor. Bu durumda babanızın o taraftan miras hakkı yok. Ölenin mirası olur yaşayanın olmaz. Parayı istedikleri gibi harcamakta özgürler. Amcanızın yaptığı eşkıyalık. Anneniz konusundaysa mağdursunuz haklısınız ama anneniz bir şey yapmak istemedikten sonra yapabileceğiniz hiçbir şey yok. O isterse mahkemeye verirsiniz söke söke alır hakkını. Bunları düşünmesi gereken mirasın hak sahipleri anneniz ve babanız ( eğer vefat ettilerse) onların verdiği kararın aleyhi yönde yapabileceğiniz bir davranış yok. O nedenle maalesef düşünceleriniz önemsiz. Eğer öyle bir imkan varsa anne tarafı akrabalarınızla görüşmeyi kesmeyi veya minimuma indirmeyi öneririm.

Konuyla alakalı yazılan bazı yorumları yanlış anlıyorsunuz, 1.si annenizin babasından kalan mallar için henüz resmî bir miras paylaşımı yapılmamış, dedeniz ölmüş ölüm ilamı çıkarılmış ama veraset ilamı çıkartılmış mı belli değil, veraset ilamında dedenizin tüm mirasçılarının adı yazar ve mirasçıların söz konusu miras mallarındaki payları.

Bu ilamda adı geçenler dışında kimse mirasçı sayılamaz, örneğin kardeşiniz Ali, siz, varsa başka kardeşiniz hukuken mirasçı değilsiniz, bu sebeple hak iddia edebilecek kişi siz değilsiniz anneniz, siz duygusal olarak hakkınız olduğunu söyleyebilirsiniz lakin kanunen hak sahibi kimse onun dışında kimse bir şey yapamaz.

Anneniz hakkını istiyorsa noterden veraset ilamı çıkaracak, sonrada ilamla birlikte miras mallarının kayıtlı olduğu şehire gidip tüm kardeşleri ve annesi tapuda her bir mülkün hisseli tapusunu çıkaracaklar lakin annenizin pasif olduğunu söylüyorsunuz, anneanneniz vefat etmeden mal paylaşımı yapılmayacak diyen kardeşleri karşısında bunları yapamayacağına göre maalesef sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Babanızın meselesine gelince henüz ortada bir miras yok, miras hakkına sahip olduğunda onun da izlemesi gereken yol yukarıda anlattığım gibi.
Bu konuyu anneme hiç sormadım aklıma gelmedi bilmiyorum

Bende diyorum ya annem çok pasif ve korkak dayınlarımdan korkuyor bu sebeple ağzını bile açamıyor ve bu benim zoruma gidiyor çünkü anneminde hakkı olan mallarla sefalarını sürüp aynı zamanda bize hava atıyorlar eziyorlar

Annem hakkını almak istiyor ama tehlikeliler yani anneme zarar da verebilirler bu sebeplede annem birşey yapamıyor
Benimde zoruma gidiyor bu durum çok zorbalar

Yanlış anlamadıysam babanneniz ve dedeniz yaşıyor. Bu durumda babanızın o taraftan miras hakkı yok. Ölenin mirası olur yaşayanın olmaz. Parayı istedikleri gibi harcamakta özgürler. Amcanızın yaptığı eşkıyalık. Anneniz konusundaysa mağdursunuz haklısınız ama anneniz bir şey yapmak istemedikten sonra yapabileceğiniz hiçbir şey yok. O isterse mahkemeye verirsiniz söke söke alır hakkını. Bunları düşünmesi gereken mirasın hak sahipleri anneniz ve babanız ( eğer vefat ettilerse) onların verdiği kararın aleyhi yönde yapabileceğiniz bir davranış yok. O nedenle maalesef düşünceleriniz önemsiz. Eğer öyle bir imkan varsa anne tarafı akrabalarınızla görüşmeyi kesmeyi veya minimuma indirmeyi öneririm.
Annem istiyor mallarını ama dayımlar zorba yani anneme zarar verebilecekleri için annem de korkuyor çekiniyor pasif kalıyor konusu açılınca bile görseniz nasıl saldırdıklarına
Ayrıca annemin kızkardeşleri bile aynı zihniyet yani herkes cephe alıyor annemi
Zorba insanalrla uğraşmak istemiyor ama içten içe kendini yiyor annem kendi kendini yiyip bitiriyor

Öyle demeyin hanımefendi bal gibide var
Amcalarım devrimci gibiler yani en ufak bir şeyden görleri kararır
Ayrıca dedem hak ediyor çocuklarına ne işkenceler yaptılar onlar bu daha yanında hiçbirşey
Keşke benim babamda öyle olsaydı dedemlere karşı
İyi işte bu kavgacı amcalar dayılar size zaten kavga yoluyla bir şey vermezler. Ama yasal yoldan hakkınızı ararsanız vermek zorundalar. Onların zihniyeti kadına hak düşmüyor ama yasalar önünde kadın erkek eşit. Miras malı oldukları da belli. Tutun Bi avukat alsın ne hakkınız varsa amcalardan dayılardan.

Eksik anlatmış olabilir misin ? Vefat halinde (mal dedenin üzerineyse ve sağ iken paylaşım yapmasiysa) tüm çocuklar eşit varistir.Annenin mal vermeme durumu soz konusu olamaz,bir kişinin imzası eksik olsa dahi kalan mal satılamaz vs. Direkt dava açsın miras hakkını alamadığı için neden bekliyor ki mahkeme yoluyla rahatlıkla alır.Annenin mali sen ne uğraşıyorsun yazanlara da ayrı şaşırdım,annemin hakkını ben soke söke alırım da savunurum da konu sahibi haklı,anne pasif atağa geçmesi lazim

Eksik anlatmış olabilir misin ? Vefat halinde (mal dedenin üzerineyse ve sağ iken paylaşım yapmasiysa) tüm çocuklar eşit varistir.Annenin mal vermeme durumu soz konusu olamaz,bir kişinin imzası eksik olsa dahi kalan mal satılamaz vs. Direkt dava açsın miras hakkını alamadığı için neden bekliyor ki mahkeme yoluyla rahatlıkla alır.Annenin mali sen ne uğraşıyorsun yazanlara da ayrı şaşırdım,annemin hakkını ben soke söke alırım da savunurum da konu sahibi haklı,anne pasif atağa geçmesi lazim
İşte anlamıyorlar yani ben neden hakkımı yedireyim annemin malı benim malım değilmi
Neden annem yokluk içindeyken ben yokluk içindeyken onlar yesin bizim hakkınızı
Şu an herşey anneannemde diyorlar ki annemiz ölmeden mal paylaşımı yapmayız diyorlar ancak dayılarım dedemin evlerinde oturuyor tarlalarını vs herşeyini kullanıp işletiyorlar
Annem hakkını isteyince hepsi birden saldırıyor açgözlü diye
Ayrıca annem dava açmak istemiyor çünkü dayımlar çok çok tehlikeliler anneme zarar verebilirler ve annem susturuluyor bir şekil annemi ikna edemiyorum çünkü korkuyorum çekiniyor annesi bile bu zihniyete annesiyle kötü olmak istemiyor

İşte anlamıyorlar yani ben neden hakkımı yedireyim annemin malı benim malım değilmi
Neden annem yokluk içindeyken ben yokluk içindeyken onlar yesin bizim hakkınızı
Şu an herşey anneannemde diyorlar ki annemiz ölmeden mal paylaşımı yapmayız diyorlar ancak dayılarım dedemin evlerinde oturuyor tarlalarını vs herşeyini kullanıp işletiyorlar
Annem hakkını isteyince hepsi birden saldırıyor açgözlü diye
Ayrıca annem dava açmak istemiyor çünkü dayımlar çok çok tehlikeliler anneme zarar verebilirler ve annem susturuluyor bir şekil annemi ikna edemiyorum çünkü korkuyorum çekiniyor annesi bile bu zihniyete annesiyle kötü olmak istemiyor
Anneniz dava açmadığı sürede bir sonuç alamaz,Allah korusun annenizin vefatı halinde,annenize kalan ve sağ iken alamadığı mal için çocukları yani siz Üst Soy davası açabiliyorsunuz vs. Anneniz sağ kendi adom atmadıkça malesef gelişme olmayacak

Bu konuyu anneme hiç sormadım aklıma gelmedi bilmiyorum

Bende diyorum ya annem çok pasif ve korkak dayınlarımdan korkuyor bu sebeple ağzını bile açamıyor ve bu benim zoruma gidiyor çünkü anneminde hakkı olan mallarla sefalarını sürüp aynı zamanda bize hava atıyorlar eziyorlar

Annem hakkını almak istiyor ama tehlikeliler yani anneme zarar da verebilirler bu sebeplede annem birşey yapamıyor
Benimde zoruma gidiyor bu durum çok zorbalar
O zaman maalesef yapılabilecek bir şey yok, annenizin yasal haklarını bilin diye yazıyorum, olur ya bir gün cesaretlenir ve hakkı olan malları almak isterse yapması gerekenler eğer veraset ilamı çıkmadıysa noterden veraset ilamı çıkarmak, kardeşleri mal paylaşımı yapıp tüm taşınmaz malların hisse tapularını çıkarmaya yanaşmazlarsa, veraset ilamıyla izaleyi şuyu davası açar, izaleyi şuyu 2 şekilde açılır 1- tereke paylaşımı için, mirasçılar mal paylaşımında fikir birliğine varamadıkları, malları paylaşmak istemediklerinde mahkeme kararı çıkar, herkesin hissesi oranında mallar kanunen paylaştırılır, 2-terekenin satışı, tüm miras malları mahkeme kararıyla satışa çıkar ama tabii bu pek istenen bir şey değildir zira bilirkişi atanır ve genelde tüm mallar belediye rayiç bedeli üzerinden bir değer biçilerek hissedarlardan hangisi almak istiyorsa ona satılır diğer mirasçılara mahkemenin belirlediği değer üzerinden hisselerine denk gelen miktar ödeme yapılır, annesinin oturduğu ev aile konutu sayılır o yüzden oradan kira isteme veya aile konutunu satışa çıkarma gibi bir şey yapılamaz, dedenize ait evlerde oturanlardan, dükkan vb mülkleri işletenlerden kira talebinde bulunmak için ecrimisil davası açabilir, vaktiyle miras paylaşımı işlemlerimiz olduğundan miras hukukuna biraz hakimim, lakin anneniz hakkı olanları almak istediğinde miras davalarına bakan bir avukatla hareket ederse daha iyi olur, biz yüzeysel biliyoruz avukatlar kadar kanunlara hakim değiliz.

Bir de şu cümle dikkatimi çekti:

Dedem yaşarken dayıma demiş ki aliye hakkını verin bu servette alininde hakkı var(ali benim abim)
Ama şimdi sorsanız hepsi inkar ediyor.

Allah rahmet eylesin lakin mal mülk söz konusu olunca dedeniz de kızlarını yok hükmünde saymış, keza torunu olarak sizi de hak sahibi görmemiş erkek toruna pay verilsin vasiyetinde bulunmuş, bu zihniyetle ancak mahkeme kanalıyla başa çıkabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çok sağolun bu bilgiler ilerde işime yarayayabilir

Dedem çok eşitlikçi bir insandı yani annemin malını zaten verirdi hiç vermemezlik yapmazdı
Abimi çok sevdiği için onada mal bırakmak istedi vermezseniz hakkımı helal etmem dedi
Dedem öldü herşeyi inkar ettiler zorbalıkla çöktüler herşeye

Çok sağolun bu bilgiler ilerde işime yarayayabilir

Dedem çok eşitlikçi bir insandı yani annemin malını zaten verirdi hiç vermemezlik yapmazdı
Abimi çok sevdiği için onada mal bırakmak istedi vermezseniz hakkımı helal etmem dedi
Dedem öldü herşeyi inkar ettiler zorbalıkla çöktüler herşeye
Dedeniz geleceği ön görüp annenizin üstüne yapsaydı keşke bırakmak istediği malı.Dayilariniz zorba insanlar anladigim kadarıyla,sağken yapılmazsa böyle sıkıntı oluyor sonrası.

Anneniz de mirasını istemedikçe herhangi bir şey yapmanız mümkün değil
Ne yazık ki bazı yöreler de kültür öyle olunca kimse aksini iddia edemiyor

Ha dayılarımın anneme zarar verme ihtimali olsa miras filan istemez annemi seçerdim

Bizde de var bu mal mülk davası ama bizimki baya karışık o yüzden mahkeme açılamıyor ama haksız payda olsa kullanımı bize ait bir bahçemiz var. Baba tarafındada oyle babamın halasının çocuklarına kaldı köydeki mallar çünkü peşine asla düşmediler. Ama sizin durum bambaşka mahkeme yolunu kullanacaksınız yada yok sayacaksınız.

Keşke annem ve babam biraz dişli olsaydı da dava açmaya cesaret edebilseydi bana kalsaydı kök söktürürdüm hepsine ama işte anne babanı seçemiyorsun malesef sonra gelip senin malınla sana hava atıyorlar böyle
Sen de mirasın asıl abinin hakkı olduğunu söyledin biraz önce. Sanıyor musun ki birşeyler kalırsa anne baban abinle sana eşit mal verecekler? Annen başta olmak üzere bütün aile abini gozetecek ilerde ve sen de sesini çikaramayacaksin bence. Bazı şeyler ailede kodlanarak öğrenilir, sizin ailede de kadının insan sayılmadığı kodlanmış hepinize. Büyük konuşma derim....

Back
X