Verilen sözün tutulmaması

Hayat boyu ailem dahil hiç kimseden bir beklenti içine girmedim, girenide anlayamıyorum. Ha hediyedir teşekkürünü edersin. Ama istemek, zorlamak nedir. 500/1000 TL lik karyolada yatsa ne olacak bebeğiniz.

Yukarda yazdım tekrar yazıyorum . Benim kafamda belirledigim bebek arabası bu aldigimdi zaten . Biz eylül başı gibi diğer odemelerimiz bitince alacaktık . Onlar biz alacağız gidin alın bir an önce diye bizi aceleye getirdi
Size Bi tecrübe oldu o zaman insanlara güvenerek Bi işe girişmeyin bundan sonra bunu ögrenmiş oldunuz eşime de herzaman söylerim elinde olana göre hesap yap elde olmayan paraya göre plan kurma derim sizde dikkat edin elinize nakit verilmeden Bi işe kalkışmayın. insanlar konuşmaya gelince bol keseden atarlar iş ellerin cebe girmesine gelince o havadan atmaları herşeyi alıcaz en iyisi olucak demeleri falan toz bulutu gibi kaybolur Bi sizde degil yani böyleleri benim eş ailesi de yapmayacakları şeyleri abartıp abartıp konuşurlar iş yapmaya gelince sözlerden eser kalmaz tabi benim için sorun yok çünkü genel olarak insanlardan bişey beklemeyen biriyim yapacak olsa bilr gerek yok der kendim yaparım onun için söz vermeleri de bu sözü tutup tutmamaları da hiç umrumda olmaz size de tavsiye benimki gibi bir mantıkla ilerleyin ki sizin için de sorun olmasın

Size Bi tecrübe oldu o zaman insanlara güvenerek Bi işe girişmeyin bundan sonra bunu ögrenmiş oldunuz eşime de herzaman söylerim elinde olana göre hesap yap elde olmayan paraya göre plan kurma derim sizde dikkat edin elinize nakit verilmeden Bi işe kalkışmayın. insanlar konuşmaya gelince bol keseden atarlar iş ellerin cebe girmesine gelince o havadan atmaları herşeyi alıcaz en iyisi olucak demeleri falan toz bulutu gibi kaybolur Bi sizde degil yani böyleleri benim eş ailesi de yapmayacakları şeyleri abartıp abartıp konuşurlar iş yapmaya gelince sözlerden eser kalmaz tabi benim için sorun yok çünkü genel olarak insanlardan bişey beklemeyen biriyim yapacak olsa bilr gerek yok der kendim yaparım onun için söz vermeleri de bu sözü tutup tutmamaları da hiç umrumda olmaz size de tavsiye benimki gibi bir mantıkla ilerleyin ki sizin için de sorun olmasın
Ne kadar mantıklı ve aklıbaşında bir yorum teşekkür ederim . Bilemedim malesef herkesi kendim gibi ailem gibi zannettim . Keşke öyle yapmasaydım . O kadar sıkıştık ki .

Tam olarak söylemek istediğim bu . Herkesin kendine göre ödemeleri var . Bende onların göndereceği paraya güvendim ona göre planlama yaptım . Ödeyemeyeceğiz desinler bende beklemeyeyim . Yapacağız deyip yapmamak aptal yerine koymaktır .
Ki babası memur . Ve marttan beri evdeler.

Bizim bazi insanimizda söyle bir sorun var: Altda kalmiyim kafasi veya ilk torunum birsey yapmam lazim diye cok büyük sözler verilir. Sonra gün gelir baktilar aslinda imkanlari yok. Mesela bir sürü yeni evlenen ciftlere aileler ev alacaklarini söylüyor, sonra nah ev. Herkes biraz ayarini bilmeli bu konuda. Ben pahali hediyeleri aldirmiyorum artik. Yada biri büyük birsey almak istiyorsa uygun fiyatli birsey alirim. Insanlarin böyle konularda söz vermesi iyi de. Dünyanin 1001 hali var

Senin çocuğun var mi ?
Arabaların fonksiyonları hakkında bir fikrin var mi ? Ona göre tek tek açıklama yapicam
Bekarım heee şimdi bekarsın anlamazsın deme sen bıldığın açılmışsın. Gayet fıyatları bılıyırum sırf bedava dıye herhalde bı arsbaya 3 bın verıyorsun. Şurda çocuklu ınsanlar söylesın 3 bın lıralık kısa sure ıcın kullanılan bır araba ıle bın lıralık arasında uçurum mu var. Benım aılem öyle bır ıstekte bulunsa kusura bakmayın alamam derdım. Hadı ısrar ettıler 500 e de var 1000 e de ayrıca baya baya kalıtelı 1000 lıra olanlar.

3 bın mı verecektın bı arabaya cıdden
Verecek tabi kraliyet ailesine evlat doğursaydın sende verirdin
Çalışıyor. Oğlu da var evde çalışıyor eve 10 bine yakın para giriyor . Çikan da yok. Durumları müsait yani
Çalışan kendine çalışıyor, oğluda öyle. Çıkan yokta otmu kemiriyorlar sürekli. Gaz lambasıyla mı aydınlatıyorlar evlerini.
Yaptıysanız kendi doğurduğunuza yaptınız, kaynınızın kazandığına kadar hesaplamanız ne kadar abest.

Çalışıyor. Oğlu da var evde çalışıyor eve 10 bine yakın para giriyor . Çikan da yok. Durumları müsait yani
Pekı tek bır sey sorcam 10 bın dıye mı bu gelir bu kadar uçuk açıldın ? Herhalde kv kp ın maaşını sen ödüyorsun ki çetele tutulmuş valla kardeşim ufak ılerde evlense sızın gıbı paramı versınler şubu dese cevabını alır oturur aşağı sanki onlarla kaxanmışsınızda param param dıye tutturmuşsunuz hadı söz verdıler ınsanlık halı yahu olmadı veremedı ınsan haya eder paramı ver demek ne demek

Ne kadar mantıklı ve aklıbaşında bir yorum teşekkür ederim . Bilemedim malesef herkesi kendim gibi ailem gibi zannettim . Keşke öyle yapmasaydım . O kadar sıkıştık ki .
Bundan sonrası için dikkat edin bu sorun da Bi şekilde hallolur ödenir merak etmeyin çok büyük bir meblağ degil zaten ama dedigim gibi sözlere güvenip yola çıkmayın konuşmak her zaman kolaydır insanlar konuşurken gün gelir bu benden beklenir bende mahçup olurum utanırım söylediklerimden diye düşünmüyor bunları anlamak için de böyle şeyler yaşamak gerek yoksa o dersi alamıyoruz benim eşim de sizin gibi inanırdı herşeye neyseki ben söylerdim bekleme kimseden sen kendine yetersin azmin var diye motive edip kendisinin yapmasını saglardım ama er yada geç o da gördü gerçekleri şimdi peşin konuşan şunu yaparız diyen kimseye inanmıyor

Bekarım heee şimdi bekarsın anlamazsın deme sen bıldığın açılmışsın. Gayet fıyatları bılıyırum sırf bedava dıye herhalde bı arsbaya 3 bın verıyorsun. Şurda çocuklu ınsanlar söylesın 3 bın lıralık kısa sure ıcın kullanılan bır araba ıle bın lıralık arasında uçurum mu var. Benım aılem öyle bır ıstekte bulunsa kusura bakmayın alamam derdım. Hadı ısrar ettıler 500 e de var 1000 e de ayrıca baya baya kalıtelı 1000 lıra olanlar.
Bak hemen anlatayım ben sana anlaşılan seninki cahil cümleleri. 3 binlik arabayla bin liralık araba arasında gerçekten kullanım acısından dağlar kadar fark var . Kimi araba yerden kalkmıyor. Travel sistem diye geçiyor . Arabam küçük bagajı tamamen kaplıyor . Ve 2 yasa kadar kullanılıyor . Sonra onu atıp baston araba almak gerekiyor . O da çocuğun sırt gelişimi açısından iyi bir şey olmalı hadi 2 de ona versen uzun vadede 4 bin verdin . Benim aldığım araba hem hafif hem kullanışlı hem 5 yaşına kadar farklı pozisyonlarıyla kullanılabiliyor tekrar bir araba almama gerek kalmayacak . Yani uzun vadede düşünüldüğünde benim aldığım araba tek seferde 3 bin olsa da uzun süreli kullanımda daha uygun

Verecek tabi kraliyet ailesine evlat doğursaydın sende verirdin

Çalışan kendine çalışıyor, oğluda öyle. Çıkan yokta otmu kemiriyorlar sürekli. Gaz lambasıyla mı aydınlatıyorlar evlerini.
Yaptıysanız kendi doğurduğunuza yaptınız, kaynınızın kazandığına kadar hesaplamanız ne kadar abest.
3 bın ne demek ya ya çevremde 30 bın gelirş olan ınsanlar 500 liralık benek arabası alıyorlar. Kendınden çıksa vermez net.

Pekı tek bır sey sorcam 10 bın dıye mı bu gelir bu kadar uçuk açıldın ? Herhalde kv kp ın maaşını sen ödüyorsun ki çetele tutulmuş valla kardeşim ufak ılerde evlense sızın gıbı paramı versınler şubu dese cevabını alır oturur aşağı sanki onlarla kaxanmışsınızda param param dıye tutturmuşsunuz hadı söz verdıler ınsanlık halı yahu olmadı veremedı ınsan haya eder paramı ver demek ne demek
Anlattım . Inşallah okur ve okuduğunu anlarsın . Gene anlamasan sor tekrar . Uçuk açılma değil bu bak tekrar söylüyorum sana . Ben zaten o x marka arabayı alacaktım Ama eylülde . Bu insanlar bana aceleyle haziranda aldirdilar . Ben o 3 ayda ödemelerini bitirecektim rahatladiktan sonra alacaktim

3 bın ne demek ya ya çevremde 30 bın gelirş olan ınsanlar 500 liralık benek arabası alıyorlar. Kendınden çıksa vermez net.
Allah aşkına boş boş konuşuyorsun bana 500 liralik bir bebek arabası bulsana . Onun bebeğin sırt omurga gelişiminin sağlığı için elverişli olduğunu da göster ben ikna olucam .

Back
X