Ailemi arkamda bırakım Türkiye'nin ta bir ucuna geldim onun için.burada kimsem yok.çalışmıyorum akşama kadar onu bekliyorum evde.hiç arkadaşım yok daha yeni yeni alışıyorum buralara.belkide ondan bu kadar ona sarmalarım bilemiyorum.kendi hatalarımın farkındayım ama onda hiçmi suç yok.
Sağol canm yorumun için. Az üstte zaten yazdım uzun uzun konuştuk bu konuyu kendimizce bazı kararlar aldık. yeni evli sayılırız 5 ay oldu daha.ister istemez insan farklı bir insanla aynı eve girdiğinde yeni insanlar ,sorumluluklar vs sanırım biraz ağır geldi bana. Ama atlatacağız inş zamanla. Konumu ilk açtığımdada demiştim konu kim haklı kim haksız meselesi değil diye ama ne fayda bir türlü anlatamadım kimseye. Çok teşekkür ederim oldu tabi faydası olmazmı fazlasıyla oldu hemde :)
Haftalar önce kuzenim bize geldi güzelde zaman geçiriyorduk.bir akşam kuzenimin yanında eşimle fena tartıştık.tartışma nedenimize gelince o kadar küçük birşeyki ,ama her zamanki gibi bu seferde sinirime hakim olamadım patladım en sonunda.tam olarak neden tartıştığımızı bile net hatırlayamıyorum ama yine herzamanki gibi benim onu yanlış anladığım zamanlardan biriydi (ona göre)
Örneğin bir cümle kuruyor neden böyle dedin diyorum ''yok o anlamda demedim yine istediğin tarafa çektin,yanlış anladın ''diyor.artık bu cümlesinden bıktığım halde duyduğum gecelerden biriydi ve yine o lafı söyleyince bende patladım tabi.'zaten sende hiç suç yok hep ben seni yanlış anlıyorum,fesat düşünüyorum,kötü olan hep benim zaten vs' o da ben öyle deyince 'allahım al canımıda kurtulayım ,sabaha çıkmayım inş, inanmıyorsun hiçbir lafıma 'dedi.o lafı dedikten sonra tabi ben patladım Allah'a bu kadar benden kurtulmak için yalvaracak duruma geldiysen git bu evden,durma yanımda hem kurtulmuşta olursun benden dedim.
o da her zamanki gibi ''sen yine yanlış anladın ,o anlamda söylemedim ben o lafı ''falan tabi uzadı,büyüdü iyice laflar.o an o lafından sonra (yanımda kuzenim olmasından utandığımdanmıdır bilmem)o kadar sinirlendimki tuttum kolundan ve kapının oraya kadar çekiştirerek götürdüm.git artık istemiyorum seni babanlarda kalırsın bu akşam kurtul benden,bensin yaşa o zaman dedim.'üzerime birşeyler giyim 'desede içerden hiçbirşey aldırmadım ona (cüzdan,araba anahtarı vs) direk o halde kapıyı yüzüne kapattım.ama nasıl sinirliyim gözüm iyice dönmüş sinirden geçtim içeri kuzenm tabi şaşkınlıktan gıkını çıkaramıyor.
öyle bir 10 dakika oturduktan sonra korkmaya başladım nereye gider ne yapar,kendine birşey yapar mı vs diye.sonra açtım kapıyı baktım ayakkabısı duruyor kapının önünde.terlik yok.sonra çatıya çıkacağı aklıma geldi dahada korktum bir koşu yukarı çıktım.baktım bir köşede ağlıyor.çok soğuk üşümüş çökmüş bir kenarda
'' Hadi gel aşağıya inelim seni affetmiyorum ama bu şekilde burda durmanada göz yumamam 'falan dedim ilk istemedi ama sonra zorla indi aşağıya benle.neyse bir şekilde barıştık oda özür diledi bende o gece. Özürü bile 'ben haklıyım ama yinede özür dilerim 'diyerek diliyor neyse.
Ama asıl sorun şu.evlendiğimizden beridir ilk defa böyle bir olay yaşadık.o geceyi hiç unutamıyorum.eşimi çok seviyorum ve her Ne kadar hala kendimi haklı görsemde o bunları haketmedi diye düşünüyorum.sürekli vicdan azabı çekiyorum.gece uyurken bazen ona bakıp ağladığım bile oluyor , o an geliyor aklıma.onun o çaresizliği,bana tek kelime etmeden,geri cevap vermeden çıkışı,ağlaması vs aslında buraya neden yazdığımızda bilmiyorum sadece içimi dökmek istedim belkide.konu kim haklı kim haksız olayıda değil sadece bu dereceye gelmemeliydi diyorum kendi kendime.bazen bana diyor o geceyi hiç unutmuyorumçok haksızlık ettin bana kuzeninin önünde birde vs diyebana,bize en çok koyanda kuzenimin önünde bunların olmasıydı.inş aileme bu olanları anlatmaz diyorum inş böyle birşey yaşamayız birdaha.bu vicdan azabından nasıl kurtulacağım bilmiyorum, her zaman kalbimin bir köşesinde bir yerlerini kemiriyor bu düşünce.unutamıyorum
canım benim insanlar hep başka insanları eleştirmeye seviyor bende eylülde evlendim bende 5 ay evli sayılırım)) bizimde kavgamız oldu benimde bu evde çık git burdan dedim olduğu ama önemli olan bir birine idare etmek ... bu çok zor birşey sonuçta annenin evinden başka 'yabancı' bir adamla birlikte bir yuva kuruyorsun .. bir birine alışmaya çalışıyorsun çok çok zor birşey hiçte kolay değil . yok yeni evli olmak en güzelidir diyen YALAN sölüyor ... çünkü ilk 6 ay en zor aylardır ... baz cevap verenlere dikkate bile alma ))
Haftalar önce kuzenim bize geldi güzelde zaman geçiriyorduk.bir akşam kuzenimin yanında eşimle fena tartıştık.tartışma nedenimize gelince o kadar küçük birşeyki ,ama her zamanki gibi bu seferde sinirime hakim olamadım patladım en sonunda.tam olarak neden tartıştığımızı bile net hatırlayamıyorum ama yine herzamanki gibi benim onu yanlış anladığım zamanlardan biriydi (ona göre)
Örneğin bir cümle kuruyor neden böyle dedin diyorum ''yok o anlamda demedim yine istediğin tarafa çektin,yanlış anladın ''diyor.artık bu cümlesinden bıktığım halde duyduğum gecelerden biriydi ve yine o lafı söyleyince bende patladım tabi.'zaten sende hiç suç yok hep ben seni yanlış anlıyorum,fesat düşünüyorum,kötü olan hep benim zaten vs' o da ben öyle deyince 'allahım al canımıda kurtulayım ,sabaha çıkmayım inş, inanmıyorsun hiçbir lafıma 'dedi.o lafı dedikten sonra tabi ben patladım Allah'a bu kadar benden kurtulmak için yalvaracak duruma geldiysen git bu evden,durma yanımda hem kurtulmuşta olursun benden dedim.
o da her zamanki gibi ''sen yine yanlış anladın ,o anlamda söylemedim ben o lafı ''falan tabi uzadı,büyüdü iyice laflar.o an o lafından sonra (yanımda kuzenim olmasından utandığımdanmıdır bilmem)o kadar sinirlendimki tuttum kolundan ve kapının oraya kadar çekiştirerek götürdüm.git artık istemiyorum seni babanlarda kalırsın bu akşam kurtul benden,bensin yaşa o zaman dedim.'üzerime birşeyler giyim 'desede içerden hiçbirşey aldırmadım ona (cüzdan,araba anahtarı vs) direk o halde kapıyı yüzüne kapattım.ama nasıl sinirliyim gözüm iyice dönmüş sinirden geçtim içeri kuzenm tabi şaşkınlıktan gıkını çıkaramıyor.
öyle bir 10 dakika oturduktan sonra korkmaya başladım nereye gider ne yapar,kendine birşey yapar mı vs diye.sonra açtım kapıyı baktım ayakkabısı duruyor kapının önünde.terlik yok.sonra çatıya çıkacağı aklıma geldi dahada korktum bir koşu yukarı çıktım.baktım bir köşede ağlıyor.çok soğuk üşümüş çökmüş bir kenarda
'' Hadi gel aşağıya inelim seni affetmiyorum ama bu şekilde burda durmanada göz yumamam 'falan dedim ilk istemedi ama sonra zorla indi aşağıya benle.neyse bir şekilde barıştık oda özür diledi bende o gece. Özürü bile 'ben haklıyım ama yinede özür dilerim 'diyerek diliyor neyse.
Ama asıl sorun şu.evlendiğimizden beridir ilk defa böyle bir olay yaşadık.o geceyi hiç unutamıyorum.eşimi çok seviyorum ve her Ne kadar hala kendimi haklı görsemde o bunları haketmedi diye düşünüyorum.sürekli vicdan azabı çekiyorum.gece uyurken bazen ona bakıp ağladığım bile oluyor , o an geliyor aklıma.onun o çaresizliği,bana tek kelime etmeden,geri cevap vermeden çıkışı,ağlaması vs aslında buraya neden yazdığımızda bilmiyorum sadece içimi dökmek istedim belkide.konu kim haklı kim haksız olayıda değil sadece bu dereceye gelmemeliydi diyorum kendi kendime.bazen bana diyor o geceyi hiç unutmuyorumçok haksızlık ettin bana kuzeninin önünde birde vs diyebana,bize en çok koyanda kuzenimin önünde bunların olmasıydı.inş aileme bu olanları anlatmaz diyorum inş böyle birşey yaşamayız birdaha.bu vicdan azabından nasıl kurtulacağım bilmiyorum, her zaman kalbimin bir köşesinde bir yerlerini kemiriyor bu düşünce.unutamıyorum
Eşinizi o halde evden kovacak kadar kötü birşey söylememiş bence, hemde kuzeninizin yanında çok ayıp etmişsiniz , ayrıca eşinizi de tebrik ediyorum çok sakin biriymiş , bir erkek olarak, yanlış anlaşılma yüzünden kapı önüne konulmak hemde yabancı birinin yanında ve sessizce gitmek ciddi anlamda efendilik gerektirir.Haftalar önce kuzenim bize geldi güzelde zaman geçiriyorduk.bir akşam kuzenimin yanında eşimle fena tartıştık.tartışma nedenimize gelince o kadar küçük birşeyki ,ama her zamanki gibi bu seferde sinirime hakim olamadım patladım en sonunda.tam olarak neden tartıştığımızı bile net hatırlayamıyorum ama yine herzamanki gibi benim onu yanlış anladığım zamanlardan biriydi (ona göre)
Bazı yorumlarından sonra okumaya devam edemedim.Sen pişman filan değilsin.Sadece neden kuzeninin yanında oldu,ya birileri duyarsa onun derdindesin.Hala kendini haklı görüyorsun.Bu kadar kısa süreli bir evlilikte hele,bir kocaya bu davranışı yapmayı hakedecek hakkı vermez sana.Bak farkındaysan eşin beni hep yanlış anlıyorsun diyormuş.Belki gerçekten yanlış anlıyorsundur.Senin verdiğin örnekler onu kapı dışarı etmeni gerektirmiyor.Daha 5 aylık evlilikte ne çektin sen de bu kadar tahammülsüz oldun.Onun için ailemi bırakıp geldim diyorsun da ne yapacaktın.Fedakarlık mı bu şimdi.Sen yuva kurmak için aileni bıraktın.Herkes gibi.Kuzeninin yanında biraz şımarmışsın.Efelenmişsin.Yanlız kocanın tavrı da çok şaşırtıcı.Bir erkek,üstü başıyla kadın tarafından kapı dışarı ediliyor,o da gidip bir kenarda ağlıyor.Bu kocanın karakterli olduğunu göstermiyor bazılarının dediği gibi.Sana hep böyle tepkisiz kaldığı için salya sümük ağladığı için zaten tepesine çıkmışsın.Yani biraz bu fırsatı o vermiş sana.Sana şiddet uygulasın demiyorum ama bir erkeğinde bir duruşu olmalı ya.
Sağol canm yorumun için. Az üstte zaten yazdım uzun uzun konuştuk bu konuyu kendimizce bazı kararlar aldık. yeni evli sayılırız 5 ay oldu daha.ister istemez insan farklı bir insanla aynı eve girdiğinde yeni insanlar ,sorumluluklar vs sanırım biraz ağır geldi bana. Ama atlatacağız inş zamanla. Konumu ilk açtığımdada demiştim konu kim haklı kim haksız meselesi değil diye ama ne fayda bir türlü anlatamadım kimseye. Çok teşekkür ederim oldu tabi faydası olmazmı fazlasıyla oldu hemde :)
canım benim insanlar hep başka insanları eleştirmeye seviyor bende eylülde evlendim bende 5 ay evli sayılırım)) bizimde kavgamız oldu benimde bu evde çık git burdan dedim olduğu ama önemli olan bir birine idare etmek ... bu çok zor birşey sonuçta annenin evinden başka 'yabancı' bir adamla birlikte bir yuva kuruyorsun .. bir birine alışmaya çalışıyorsun çok çok zor birşey hiçte kolay değil . yok yeni evli olmak en güzelidir diyen YALAN sölüyor ... çünkü ilk 6 ay en zor aylardır ... baz cevap verenlere dikkate bile alma ))
Konu sahibi,sana yorum yazdım ama şu yukarıdaki yorumuna istinaden,sen kendin sürekli kocanın suçlu olduğunu da vurgularsan insanlar tabiki senin de suçlu yanlarına dikkat çekerler.Hiç bir evlilik kocaya git diyecek evden kovacak kadar yeni eve alışma yeni sorumluluk sebebi olamaz.O senin karakterinle yapınla alakalı birşey.İstediğin kadar konuş kocanla.Sen kendini düzeltmediğin sürece devamı gelecektir.Evet kocan da suçlu.Erkek olarak duruşunu belli edip,mesafe ve saygı çizgisini belli edip tepki vermek yerine sus pus olupbir kenara çekilip ağlama acizliğini gösteridği için suçlu.
joy 23;kimse yabancı bir adamla yuva kurmaz.Hiç flörtün olmasa bir nişanlılık dönemin vardır.Az çok huyunu suyunu bildiğin adamla evlenirsin.Aynı çatı altında olmak tabiki farklıdır.Alışkanlık süresi vardır ama.Aynı yatağa girdiğin,kocam dediğin insana da git defol demek pek alışkanlık süreci olmuyor.İnsanlar eleştiriyor diyorsun da,napsın insanlar,konu sahibinde gördüğü yanlışları uyarı maksatlı söylerlerse yardımcı olabilirler.Yoksa biz de deriz sen haklısın alışma süreci normal davranıyorsun kov gitsin.Benim evliliğimin en güzel yılı ilk yılıydı,özellikle 6 ayı.Heee sana göre hani o büyük harflerle dikkat vurguladığın YALANCILARdan biri kategorisine giriyorum sana göre ama,herkesin evliliği sizin evliliğiniz değildir.Herkeste siz değilsiniz.Evliliğin zor zamanları sonradan gelir.Çocuk olunca sorumlulukar artınca.Yoksa ilk aylar güllük gülistanlık genelde.bAZI CEVAP VERENLERİ DİKKATE ALMA DEDİĞİN İÇİN ve yanlış fikirlerle yanlış yönlendirdiğin için bir büyüğün olarak,alıntılıyorum mesajını.Evlilikte her ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın,taraflar birbirlerine git defol dememli.Herşeyin bir sınırı var.Şimdiden bu kadar kontrolsüz olursanız,ileride çoluk çocuğa karışınca,ya da daha büyük bir sorunla karşılaşınca ne yapacaksınız.
Merhaba cevabın için teşekkür ederim .
tabiki ben bu cevabları verirken konu sahibini verdim zaten morali bozuk ve kendisede yazdı suçlu aramıyorum diye . zaten yerde yatan insana daha çok tekmelemeye gerek yok bence !
ben kendim evliliğim ile ilgili hiç bir yorum / yada konu yazmadım dikkatiniz çekerim . benim bakış açım bu hele başka bir şehirden gelip evlenmek daha daha zor ....
ben kendim cevabımı konu sahibini verdim ve kendisini biraz rahtlatmak istedim ... zaten belli morali çok bozuk ve kendisini toparlaması lazım haklısınız tabiki hata yaptı ama bir kapı kapandıktan sonra eşlerin arasında noldunu tek kendileri bilir aynısı benim ve sizin içinde geçerlidir .
bu konuların altına yazarken herkes kendi fikrini paylaşıyor benim konu ile ilgili fikrim yazdım gibidir ..
yanlış anlaşma olması istemiyorum ama herkes başka düşünüyor ...
Bak canım,burda kimsenin kimseyi tekmelediği yok.Yerde yatan kimse de yok.Konu sahibi hem vicdan azabı çekiyor ama hala kendini göremiyor.İnsanlar da hatalarına dikkat çekmeye çalışıyor ki,aynı hatalara düşmesin diye.Bu senin benim içinde geçerli.Bak sen de kendi evliliğinden örnek vermişsin.Ben de çık git dedim diye.
Burda tabiki herkes kendi bakış açılarıyla yorum yapabilirler.Kimsenin fikrine müdahale etmeyi alıntılamayı sevmem ama,sen şimdi burda evliliğinin 6 ayı çok iyiydi diyenler YALAN söylüyor deyip,bir de herkesi suçlar gibi eleştirmeyi seviyorlar deyip,üstüne bir de bazı cevapları dikkate alma diyipte sonra da herkes fikrini paylaşıyor benim defikrim bu herkes başka düşünür demek pek çelişkili oluyor.
canım ben bu konuda tek kendi yorumları söylemıyorum ilk yeni evlenenler hepsinin bir alışma süresi vardır bazlarında 1 hafta bazlarında 6 ay bazlarında 1 sene ... bende 3-4 ay kadar sürdü benim etrafımda 8 yeni evlenen çift var hem erkek hem kadın tarafı söylüyor evlilik yürütmek çok çok zor ve bir birine alışmak çok zor ... benim kendi düşüncem zaten üzülmüş pişman bir konu sahibine moral vermek ve ayakta durmaya yardım edim diye ..
benim fikrim bu , herkes aynı fikirde olmak zorunda değil
İyi davranın.
Evet o vicdan azabından kurtulmanın yolu , geceleri eşinizi ağlayarak ve muhtemelen acıyarak izlemek değil .
İyi davranın ona . Acıma hissi ile değil hakkettiği için .
Ha hakkettiğini nereden mi çıkarıyorum ?
Allahım al canımı da kurtulayım diyen bir adama , ha demek benden o kadar bıktın diyen bir kadın dır dırı ancak bu kadar yanlış anlaşılma ile çıkar çünkü.
Ve aczinden değil sizi sevdiğinden size cevap vermemiştir , o soğukta gidecek bir yeri olmadığından mı çatıda ağlıyordur sizce ? Hiç sanmam .
Olayı daha büyütmeme çabasından dolayı sizin ona iyi davranmanızı , özür dilemenizi hak ediyor.
Ha bu arada haklıyım ama çok üzüldüm yine de demişsin ya , kusura bakma ama gerçekten haklı değilsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?