Vicdan azabı çekiyorum:(

Sen hala onda suç yok mu diyorsun pes yani demek ki tartışmalarda o kadar dırdırcısın kı adam siyah dediğine pardo beyaz demiştım dıyor valla uzüldüm adama.Takıntılısın ve eşine,söylediklerine saygın yok.Bulmuşsun iyi niyetli adamı egonu tatmin ediyorsun hemde akrabanın yanında hem kocanı hem kendini değersızleştirmişsin. 5 aylık evliliği ne hale getirmişsin. bu davranışlarınla adamın hormonlarıyla oynarsın sen ya çocukların olursa onların yanında sakın bu davranışları sergileme onlarada kimlik bunalımı yaşatırsın.Yazık ya o adam yazık bıde onun için geldim çevremde kimse yok dıyip duruyorsum Allah bılir bunuda başına kalkıp duruyorsundur.Silah zoruyla mı gittın,zorla mı evlendin kuzu gıbı adamı bulmuşsunda gitmişsin. Lafın kısası kendine gel,kedıni toparla mutlaka bır doktora görün yoksa adam senin bu huylarını gördükçe senen soğur yuvan sarsılır daha beş aylık evlısin...

canım benim insanlar hep başka insanları eleştirmeye seviyor bende eylülde evlendim bende 5 ay evli sayılırım )) bizimde kavgamız oldu benimde bu evde çık git burdan dedim olduğu ama önemli olan bir birine idare etmek ... bu çok zor birşey sonuçta annenin evinden başka 'yabancı' bir adamla birlikte bir yuva kuruyorsun .. bir birine alışmaya çalışıyorsun çok çok zor birşey hiçte kolay değil . yok yeni evli olmak en güzelidir diyen YALAN sölüyor ... çünkü ilk 6 ay en zor aylardır ... baz cevap verenlere dikkate bile alma ))

Ay şuan resmen gözlerim doldu eşinize çok çok üzüldüm
öncelikle şunu belirteyim hiç bir yorumu okumadım öyle yazıyorum..

Yani ben bunu yaşatsam eşime bir daha nasıl yüzüne bakarım bilmiyorum.. İçine oturmuştur adamın..

Nasıl yüzüne bakıyorsunuz bilmiyorum anlıyorum sizi çok zor.. Mutlaka bir şekilde ciddi bir özür dilemeniz lazım, samimi içten gerekirse gözünüzde ki yaşla, vicdanınızla..

Allah kolaylık versin ne diyeyim çok üzüldüm...

Gerçekten evlenmeden önceyle evlendikten sonra çok farklı oluyor. İnsan bazen o kadar basit bir şeye tahammülsüz davranabiliyorki ben bile geriye dönüp baktığımda kendime şaşırıyorum. Bencede belli bir alışma süreci var zamanla oturur inş herşey canm sağol

Bazı yorumlarından sonra okumaya devam edemedim.Sen pişman filan değilsin.Sadece neden kuzeninin yanında oldu,ya birileri duyarsa onun derdindesin.Hala kendini haklı görüyorsun.Bu kadar kısa süreli bir evlilikte hele,bir kocaya bu davranışı yapmayı hakedecek hakkı vermez sana.Bak farkındaysan eşin beni hep yanlış anlıyorsun diyormuş.Belki gerçekten yanlış anlıyorsundur.Senin verdiğin örnekler onu kapı dışarı etmeni gerektirmiyor.Daha 5 aylık evlilikte ne çektin sen de bu kadar tahammülsüz oldun.Onun için ailemi bırakıp geldim diyorsun da ne yapacaktın.Fedakarlık mı bu şimdi.Sen yuva kurmak için aileni bıraktın.Herkes gibi.Kuzeninin yanında biraz şımarmışsın.Efelenmişsin.Yanlız kocanın tavrı da çok şaşırtıcı.Bir erkek,üstü başıyla kadın tarafından kapı dışarı ediliyor,o da gidip bir kenarda ağlıyor.Bu kocanın karakterli olduğunu göstermiyor bazılarının dediği gibi.Sana hep böyle tepkisiz kaldığı için salya sümük ağladığı için zaten tepesine çıkmışsın.Yani biraz bu fırsatı o vermiş sana.Sana şiddet uygulasın demiyorum ama bir erkeğinde bir duruşu olmalı ya.

Eşinize üzüldüm, ne diyeceğimi de bilemedim valla.

İnşallah bir daha bu seviyeye gelmezsin.

Baskalarinin önünde tartisan insanlara sinir oluyorum.. Ne kadar cocukca

Eşinizi o halde evden kovacak kadar kötü birşey söylememiş bence, hemde kuzeninizin yanında çok ayıp etmişsiniz , ayrıca eşinizi de tebrik ediyorum çok sakin biriymiş , bir erkek olarak, yanlış anlaşılma yüzünden kapı önüne konulmak hemde yabancı birinin yanında ve sessizce gitmek ciddi anlamda efendilik gerektirir.
Eşiniz haklı bence eminim hiç unutmaz.

Yahu yapmayin ne olur. Belli ki esiniz seviyor sizi. Sevmese kesin giderdi. Kolay mi sadik es bulmak bu devirde. Sukredin
Ayrica vicdan azabi cekmenize gerek yok esinizden ozur dileyip (tabi tek bir kuru ozur degil) gonlunu alirsiniz esiniz affeder eminim sizi.
Erkekler kolay kolay aglamaz demek ki kalbini cok kirmissiniz.evliliginiz guzel bir sekilde devam etmesini istiyorsaniz ofkenizi egitmelisiniz. Gerekli yerlerde ortaya cikarmayi ogrenmelisiniz. Bir psikologla her seyi duzelecegini dusunuyorum.
Kolay gelsin.

bir kadın olarak davranışınızdan utandım, tamam siz de üzülmüşsünüz ama hala onun da suçu var diye kendinizi savunmanızı anlamlı bulamadım.

burada bazı kadınlar da özenmişler böyle erkek kaldı mı diye, valla ben kendini böyle ezdiren birini istemezdim, böyle birine de erkek demezdim. erkek dediğin eşini korur kollar gerektiğinde de hak edene hak ettiği gibi iyi yada kötü davranmasını bilir, eşi de olsa ailesi de olsa. Yoksa karısı da ona böyle saygı duymaz terbiyesizce davranır işte. iki taraf da hatalı, evet eşiniz de hatalı sizin böyle davranmanıza izin verdiği için.

kesinlikle katılıyorum. kadını da şımartan kocası zaten, adam yeri gelince de susturmasını da bilmeli bu şekilde hem vicdan azabı çekip hem de ama ben de haklıyım der mi bir yandan. verilen örnekle elle tutulur ve anlaşılır somut örnekler değil, sorunun ne oldugu tam beli olmuyor

Konu sahibi,sana yorum yazdım ama şu yukarıdaki yorumuna istinaden,sen kendin sürekli kocanın suçlu olduğunu da vurgularsan insanlar tabiki senin de suçlu yanlarına dikkat çekerler.Hiç bir evlilik kocaya git diyecek evden kovacak kadar yeni eve alışma yeni sorumluluk sebebi olamaz.O senin karakterinle yapınla alakalı birşey.İstediğin kadar konuş kocanla.Sen kendini düzeltmediğin sürece devamı gelecektir.Evet kocan da suçlu.Erkek olarak duruşunu belli edip,mesafe ve saygı çizgisini belli edip tepki vermek yerine sus pus olupbir kenara çekilip ağlama acizliğini gösteridği için suçlu.

joy 23;kimse yabancı bir adamla yuva kurmaz.Hiç flörtün olmasa bir nişanlılık dönemin vardır.Az çok huyunu suyunu bildiğin adamla evlenirsin.Aynı çatı altında olmak tabiki farklıdır.Alışkanlık süresi vardır ama.Aynı yatağa girdiğin,kocam dediğin insana da git defol demek pek alışkanlık süreci olmuyor.İnsanlar eleştiriyor diyorsun da,napsın insanlar,konu sahibinde gördüğü yanlışları uyarı maksatlı söylerlerse yardımcı olabilirler.Yoksa biz de deriz sen haklısın alışma süreci normal davranıyorsun kov gitsin.Benim evliliğimin en güzel yılı ilk yılıydı,özellikle 6 ayı.Heee sana göre hani o büyük harflerle dikkat vurguladığın YALANCILARdan biri kategorisine giriyorum sana göre ama,herkesin evliliği sizin evliliğiniz değildir.Herkeste siz değilsiniz.Evliliğin zor zamanları sonradan gelir.Çocuk olunca sorumlulukar artınca.Yoksa ilk aylar güllük gülistanlık genelde.bAZI CEVAP VERENLERİ DİKKATE ALMA DEDİĞİN İÇİN ve yanlış fikirlerle yanlış yönlendirdiğin için bir büyüğün olarak,alıntılıyorum mesajını.Evlilikte her ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın,taraflar birbirlerine git defol dememli.Herşeyin bir sınırı var.Şimdiden bu kadar kontrolsüz olursanız,ileride çoluk çocuğa karışınca,ya da daha büyük bir sorunla karşılaşınca ne yapacaksınız.

Merhaba cevabın için teşekkür ederim .
tabiki ben bu cevabları verirken konu sahibini verdim zaten morali bozuk ve kendisede yazdı suçlu aramıyorum diye . zaten yerde yatan insana daha çok tekmelemeye gerek yok bence !
ben kendim evliliğim ile ilgili hiç bir yorum / yada konu yazmadım dikkatiniz çekerim . benim bakış açım bu hele başka bir şehirden gelip evlenmek daha daha zor ....

ben kendim cevabımı konu sahibini verdim ve kendisini biraz rahtlatmak istedim ... zaten belli morali çok bozuk ve kendisini toparlaması lazım haklısınız tabiki hata yaptı ama bir kapı kapandıktan sonra eşlerin arasında noldunu tek kendileri bilir aynısı benim ve sizin içinde geçerlidir .

bu konuların altına yazarken herkes kendi fikrini paylaşıyor benim konu ile ilgili fikrim yazdım gibidir ..

yanlış anlaşma olması istemiyorum ama herkes başka düşünüyor ...

Bak canım,burda kimsenin kimseyi tekmelediği yok.Yerde yatan kimse de yok.Konu sahibi hem vicdan azabı çekiyor ama hala kendini göremiyor.İnsanlar da hatalarına dikkat çekmeye çalışıyor ki,aynı hatalara düşmesin diye.Bu senin benim içinde geçerli.Bak sen de kendi evliliğinden örnek vermişsin.Ben de çık git dedim diye.
Burda tabiki herkes kendi bakış açılarıyla yorum yapabilirler.Kimsenin fikrine müdahale etmeyi alıntılamayı sevmem ama,sen şimdi burda evliliğinin 6 ayı çok iyiydi diyenler YALAN söylüyor deyip,bir de herkesi suçlar gibi eleştirmeyi seviyorlar deyip,üstüne bir de bazı cevapları dikkate alma diyipte sonra da herkes fikrini paylaşıyor benim defikrim bu herkes başka düşünür demek pek çelişkili oluyor.

canım ben bu konuda tek kendi yorumları söylemıyorum ilk yeni evlenenler hepsinin bir alışma süresi vardır bazlarında 1 hafta bazlarında 6 ay bazlarında 1 sene ... bende 3-4 ay kadar sürdü benim etrafımda 8 yeni evlenen çift var hem erkek hem kadın tarafı söylüyor evlilik yürütmek çok çok zor ve bir birine alışmak çok zor ... benim kendi düşüncem zaten üzülmüş pişman bir konu sahibine moral vermek ve ayakta durmaya yardım edim diye ..

benim fikrim bu , herkes aynı fikirde olmak zorunda değil

Tatlım aynı şeyi söylüyorsun da bir beni anlamıyorsun.Senin fikrine lafım yok benim.Burda benim fikrimde olmayan yorumlarda var.Beni bağlamaz onların fikri.Bak ne güzel söylüyorsun herkesin fikri aynı olmayabilir.Evet aynı olmaz.Ama bu demek değildir ki,bazı yorumları dikkate alma demek.Herkes eleştiriyor demek.Evli çiftler senin etrafındaki 8 çiftten ibaret değil.O yüzden sadece çevrendekileri baz alıp herkesi öyle sanıp,şöyle şöyle diyenler yalan söylüyor diyemezsin.
Neyse konuyu uzatmak istemiyorum Allah herkese mutluluk versin yuvasında.

Çok doğru bi yorum katılıyorum.. Yaptığınız davranış hiç doğru değil kaldı ki eşiniz bence anlattığınız kadar kötü bi insanda değil öyle olsaydı cıkıp ağlamak yerine bi daha eve gelmezdi.. Lütfen eşinizi seviyorsanız iyi davranın. Birlikte ikiniz için telafi edecek bi plan yapabilrsiniz

vicdan azabı cekmenız normal... ne yapın ne edın kendınıze ve eşinize o gunu unutturun... bravo olgun ve sabırlı bir eşiniz varmış.. kıymetını bilinn burda ne sapıklar ne piskopatlar okuyoruz

bi zahmet vbicdanazabıçekşnbencede birerkekiçin çok gurur kırıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…