Peki sence eşin neden bu kadar tepkisiz kaldı sana ?
O da haksız olduğunu mu düşünüyordu ? Ki insanlar haksız bile olsalar şiddet görünce tırnaklarını çıkarırlar ?
Ya da neden çıkıp çatıda ağladı ? Hazmedemediyse yaşananları neden size cevap vermedi ?
Yani gözümün önünde canlandırmaya çalışıyorum , taşlar yerine oturmuyor ?
Tartaklandı , ensesinden tutulup kapıya konuldu , terlikleri giydi çatıda ağladı , sonra gel dediniz geldi ...
Tamam seviyor olabilir , aşkınızdan ölüyor olabilir , sizin onu sevdiğinizi de biliyor olabilir ama ;
Neden ağzını açıp kendini savunmadı ?
Neden hoop dur yahu demedi ?
Ne sevgisi auscum ya....sevgininde kendinden emin Düren bir durusu vardir.
sevgili konu sahibi,
mesele bence burda kimin haksiz kimin hakli olmasi deyil. Mesele su ki ozellikle senin davranislarin once kendine sonra da cevrendekilere cok zarar veriyor olmasi. Esin sana bu sekilde konusarak kendisini korumaya aliyor ve seni sinirlendiriyor bu belli. Ama mesele senin bu durma verdigin orantisiz tepki. Sorunlarini cozmedeki yolunun hatali oldugunu sen zaten biliyorsun ve eyer problemler oldugu zaman, saglikli iletisim kurmayi ogrenemezsen, esinle olmasa bile baskalariyla, hadi simdi olmadi ilerde cocuklarinla yada cocuklarinin esiyle, yada baska herhangi birileriyle muhakkak bu tur durumlar tekrarlanir. Ve ilerde cok ama cok yanliz kalirsin ve cekilmez biri olursun. Insanlar kotu huylarini torpulememislerse gencliklerinde, yaslandikca da daha cekilmez hale geliyorlar, o zaman yaka silktirisin cevrendekilere.
Eminim ki bu sekilde sorunlarini cozen bir ortamda buyudugun icin sende boyle ogrenmissindir. Cok klasik bir laf olucak ama kendini deyistirmen lazim, ve sinirlerine hakim olman lazim, bunun icin dersler olur yada bir terapist olur cozume ulasabilirsin.
Tezat olduğu için sordum o soruları bende , merak ediyorum bir erkek neden bu kadar sessiz kalır , kalabilir ? :26:
Ben neye üzülüyorum şuan..
Ne kocalar var Rabbim ben niye öylesini bulamadım.
Bu kadar alttan alan, böyle bir hatayı kolay affeden erkek ahhh ahhh zor bulunur..
Ben kıymet bilirdim Allah'ım valla bak
Neden mi?çünkü tepki verirse daha çok olayların büyüyeceğini işin sonunun ayrılık olacağını düşünüyorda ondan.Peki sence eşin neden bu kadar tepkisiz kaldı sana ?
O da haksız olduğunu mu düşünüyordu ? Ki insanlar haksız bile olsalar şiddet görünce tırnaklarını çıkarırlar ?
Ya da neden çıkıp çatıda ağladı ? Hazmedemediyse yaşananları neden size cevap vermedi ?
Yani gözümün önünde canlandırmaya çalışıyorum , taşlar yerine oturmuyor ?
Tartaklandı , ensesinden tutulup kapıya konuldu , terlikleri giydi çatıda ağladı , sonra gel dediniz geldi ...
Tamam seviyor olabilir , aşkınızdan ölüyor olabilir , sizin onu sevdiğinizi de biliyor olabilir ama ;
Neden ağzını açıp kendini savunmadı ?
Neden hoop dur yahu demedi ?
Aslında nedense bu sinirim genelde eşime karşı.etrafa karşı çok çok ılımlıyımdır.galiba bazı üyelerin dediği gibi beni biraz fazla şımarttı zamanında.evlenmeden önce kusursuzdu.evlenince işte şu anlattığım hareketler cevaplar başlayınca o bile bana ağır geldi nedense.neyse psikoloğa gitmeyi düşünüyorum
Neden mi?çünkü tepki verirse daha çok olayların büyüyeceğini işin sonunun ayrılık olacağını düşünüyorda ondan.
Neden mi?çünkü tepki verirse daha çok olayların büyüyeceğini işin sonunun ayrılık olacağını düşünüyorda ondan.
Aslında nedense bu sinirim genelde eşime karşı.etrafa karşı çok çok ılımlıyımdır.galiba bazı üyelerin dediği gibi beni biraz fazla şımarttı zamanında.evlenmeden önce kusursuzdu.evlenince işte şu anlattığım hareketler cevaplar başlayınca o bile bana ağır geldi nedense.neyse psikoloğa gitmeyi düşünüyorum
Tepkiden kastım sizin gibi fevrileşmesi ve öfkelenmesi değil ki , size bağırıp çağırmadan , şiddete yönelmeden de insanlar tepki verebilir
Ağlamaya gitmesi neden ?
Mesela , şuan çok sinirlisin , sen sakinleşene kadar bu konuyu kapatalım dese , daha çok mu öfkelenirdiniz ?
Sesli düşünüyorum sadece ...
Tezat olduğu için sordum o soruları bende , merak ediyorum bir erkek neden bu kadar sessiz kalır , kalabilir ? :26:
Neden bu kadar sinirleniyorsun tamam kapatalım konuyu uzamasın sakin ol biraz vs dedi.ama işte dediğim gibi çok sinirlenmiştim o duası çok moralimi bozmuştu sağlıklı kararlar veremiyrdum.
Ya aslında gerçekten iyi anlaşıyoruz.sadece ben biraz alınganım.bazen bir cümle kurarken mesela baştan savma kuruyor ve kırmızı diyeecekse ağzından mavi gibi çıkıyor.e mavi dedin diyorum yok kırmızı dedim sen fesatsın yanlış anlıyorsun hemen vs diyor.aramızda bu konuşma sürekli geçer,hatta bir ara bendeyi alınganlıklar dolayı ben mi yanlış anlıyorum acaba diye düşündüm ama yok.bilemiyorum şuam düşünemiyorum bile kafam Allak Bulak oldu yazılanları okuyunca umarım düzeliriz.en doğrusu ikimizin beraber psikoloğa gitmesi gibi görünüyor.ama ona sorarsanız bence psikologlık bir durum hiç yok ben normalmişim.sadece ortama alışmaya çalıştığım için stresli gerginliğim zamanla geçermiş.bakalım hayırlısı artıkBu tur seyler olabilir evliliklerde. NE kadar da anormal gorunse bile bana cok ta uc bir sey gibi gelmedi. Cunku boyle bir olayin benzerine sahit olmustum baska bir ciftte. Bayan esiyle konusmaya calisiyordu sorunlarini cozmek icin ama este sessizlikle etrafina duvar oruyordu. Esi ne kadar sessiz kaliyordu sabir gosteriyordu, disardan bakinca, ama aslinda pasif kalarak kendini savunuyordu bayana karsi, sabirliliktan ziyade. Bayanin da fitrati tamamen zitti esininkinden, ve bagirip cagiriyormus esine, hatta bir keresinde bicakla uzerine bile gitmis kendisini kaybedi (esinin susmasina delirmis artik).
Su an normalbir iliskileri var, ama biraz zaman aldi tabi oturtmalari bazi seyleri.
Bana oyle geldiki esinizle iletisiminizde de bir problem var, esiniz sessiz kalarak aslinda isleri daha da kotuye cevirdiginin farkinda deyil muhtemelen. Yani sorun sadece sizde deyil.
Tahminim su yonde. Sabirli davranicaksiniz bir sure, esiniz sanicak sorun sadece sizin ofkeniz, ama hala eskisi gibi sizinle iletisimine devam edicek, sizde gene gelicek bir ara benzer bir patlama yasiyacaksiniz.
Bence piskolaga esinizle beraber gidin. Cunku sorun sadece sizin ofke kontrolunuzde deyil diye dusunuyorum.
karakteri oyledir. Her erkek malkocoglu gibi bagirip ortaligi fethetmez. Bazilari daha akilli oluyor kanimca. Sessiz kaliyor gibi gorunup aslinda herseyi istedigi gibi yapiyor yaptiriyor.
Bu arkadasin durumunda da sanirim, bey esini baya seviyor, ve elilikleri yeni oldugu icin, sok olmus esinin hareketlerine ve asabi bir kisiligi olmadigi icin klasik maco erkek tepkisi vermemis.
Bence bayanin esi sumsuk biri deyil sadece sakin ve sogukkanli bir insan. (Bizim toplumuzdaki nadir insanlardan yani)
Tepki vermek neden hep ''sertlik'' olarak algılanıyor ki , o kadar sessiz kalması ve terlikleri giyip çatıda ağlaması düşündürücü geldi bana , cevap verip çıkıp çatıya ağlasaydı bu kadar şaşırmazdım mesela .
Yani erkeğin ağlayanına alışık olmamak değil benim yazdığım .
O kadar şey yaşanmış , eşini sakinleştirecek gücü mü bulamamış erkek kendisinde (buradaki güçte malkaçoğlu değil) o ikna yeteneğine sahip mi değil , tokatı çaksaydı keşke demiyorum ki ben , yapısı naifte olabilir , hassaslık kadınlara has değil .
Ama yinede ben çözemedim eşinin bu tavrının asıl sebebini , onun için sorularım.
eşine acıdım....
hangi erkek karısının sürüye sürüye kapıya koymasına razı olur..üstelik gık demeden...
ve dahi kuzenin önünde...günah adama..bu kadar cüreti nasıl buluyorsunuz kendinizde....
üstelik ağlamış köşeye oturup çatıda....çok çok acıdım....birde özür diletmişsiniz yahu, ...el insaf.....
şimdi kalkıp da eşimi çok seviyorum diyorsunuz, ne kadar inandırıcı sizce...?
konu sevgiyse evet ben onu çok çok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?