Vicdan azabı çekiyorum:(

Okurken içim sızladı.
Benim eşim dünya iyisidir,herşeyime evet der bi dedigimi iki etmez şükürler olsun.
Ama şu yaptıgni benim sakin eşime,hemde başkasının yanında yapsam bırak çatıyı nereye giderdi allah bilir,ve beni asla affetmezdi.
Benim böyle eşim olsa,erkek olsam anında soğurdum sizin gbi bi bayandan.
Rabbim yardımcınız olsun.

siz eşinizin yanlış anlamasından bahsetmiş,onu kedi yavrusu gibi kapının önüne koyuşunu anlatmışsınız ama eşiniz 'Allah'ım canımı al demiş' ve sizde bunu YANLIŞ ANLAYIP sizden kurtulmak istemesine getirmişsiniz.
işte asıl sorun burada.

Kötü duygular ömür yıpratır,güzel duygular sevgi arttırır,kötü insanlar kapı kapatır,iyi insanlar her zaman kendini aratır
İlginç bir erkegi kolundan tutup kapıya koymak her kadının harcı degildir,ben eşimle tartışsam HAKLI da olsam buna asla cesaret edemem,haklı olmam onu kapı dışarı edecegim hakkını vermez
Eşinize bu şekilde davranıp sonrada burada vijdan muhasebesi yapıyorsunuz arkadaşım,aranızdaki sevgi ve saygı olayını siz bitirmişsiniz,yarın yine aynı şeyleri yapmayacagınız ne malum
Hiçbir yorumunuzu okumadım ilk yazdıgınız konu başlıgına istinaden bu cevabımı yazıyorum,ve ilk cümlede yazdıgım şeyi kendinize sormanızı istiyorum,şu an hangi duygular içindesiniz:26:
Ömrünüz mü yıprandı,bu tavrınızla eşinize olan sevginiz yada onun size olan sevgisi mi arttı,yoksa kötü olup ona kapımı kapattınız(kapatmışsınız)yoksa iyi olup aranan bir eşmi olmak niyetiniz
Kadın dayak yesin sussun hakkını aramasın demiyorum ama en çok susmak haklıda olsa o anki kavga içinde susmak kadına yakışıyor,çünkü biz kadınlar erkegimizi kolay kolay affetmiyor içimizde resmen bir nefret agacı yetiştiriyoruz,oysa erkekler için o anki tatrtışma orada kalmıştır,ne mutlu bunu anlayıp susabilen ve evini huzur yumagına çevirebilen kadına,ne mutlu hatasını anlayıp aynı saatler içinde eşinin gönlünü alıp içinde kin ve nefreti büyütmeyen erkege
Allah hepimizin yuvasında huzuru ve mutlulugu daim etsin
Sana tavsiyem arkadaşım DİLİN KEMİGİ YOK,ve HAYAT SİZİN ONA NE TÜR FEDAKARLIKLAR YAPARAK BURAYA GELDİGİNİZE BAKMAZ,Sediklerinizin yoklugunu onları yanınızda iken kaybettignmizde anlarsınız,eşine sarıl çünkü çok azdır kolundan tutulup kapı önüne konulan çıkıp çatıya iki gözü iki çeşme aglayan erkek,dua et seni kolundan tuttugu gibi çatıdan atmamış

Son düzenleme:

konu açan herkesin başına geliyor herkes pişman oluyo, boşver

eşiniz sizi daha onceden tanıdıgı icin stresli oldugunuzdan dolayı boyle davranıp davranmadıgınızı daha iyi bilir...
fakat o da tartısmalarınızın üstesinden gelemiyor ustelik sizi sakinlestiremiyor... alıştıgımız uzere illa cevap versin ya da siddete basvursun demiyorum ama o an size sımsıkı sarılıp durdurmaya calısması bile bir anda sukoyvermenize neden olur.
onun da sinirleri aşırı yıpranmış olmalı ki çaresizce sizin itip kakmanıza tepkisiz kalıp sonra aglıyor.
dolayısıyla ikinizin de psikolojik olarak su an saglıklı oldugunuzu dusunmuyorum. iş işten geçmeden beraber bir uzmana başvurun...
bu olayı pismanlıgınızdan ötürü tekrarlamayabilirsiniz, fakat bir aksam otururken bu sefer sozlu olarak benzer seyleri yaşayabilirsiniz. ya da tepkinizi icinize atmak zamanla daha sıkıntılı olabilir...

bozuk bir aracı zorlayarak kullanıp sonra kullanılmaz hale getirmektense surekli tamir yapıldıgında uzun yıllar kullanabilirsiniz.
vucudunuzu da boyle dusunun... ve beynimiz bunun en onemli parcası...

sizin şu an barışmanız bu sorunu çözdügünüz anlamına gelmez, sadece sonucu olumlu hale getirmişsiniz...
neden'i ortadan kaldırmadıkca benzer seyleri yaşamanız olası... bazı nedenler de vardır ki degistirilemez ama o zaman bununla başa cıkmanın yollarını ogreniriz. yanıtlarınızdan anladıgım kadarıyla siz henuz ikisinden birini yapabilmiş degilsiniz...
belki iş degistirmek, sosyal çevre veya ev içinde bir anlasma yapıp yasaklı kelimeler koymak vs yardımcı olabilir.
umarım sorunlarınızı düğüm olmadan çözersiniz...

Ayy yine mi uzman yine mi psikolog.. bu da mı gol değil bee
Valla bu kk da zannımca sağlam kafada insan yok.. her konu açana yardım al deniliyor neden bukadar sinirlisin deniliyor vs vs..
E kadının üstüne varıp yerden yere vurursanız tabi sinirlencek.. haklıda zaten...
Son zamanlarda kk ya derdini anlatıp çözüm arayan konusunu gerisin geriye kapatıp dahada çok dertleniyor üyeler sağolsun

Esinize uzuldum resmen kapi disari etmissiniz,
hele catida terlikle aglamasi filan boyle aklima gelince yazik..

Siz de roller degismis. Sizin bu kadar vicdansiz olmanizda esinizin de payi var. O o kadar pasif ki siz erkek rolune burunmussunuz evde. E kadin oldugunuz icin onu da beceremeyip elinizi yuzunuze bulastirmissiniz tabi cunku bir erkek de bu kadar sert hareketlerde bulunmaz. Her ikinizin de tedaviye ihtiyaciniz var. Sizin durumunuz daha agir tabi esinizden.

Yazik uzuldum esinize ve size sen hep yanlis anliyorsun ben oyle demek istemedim dediginde de tamamen hakliymis. Yazik Allahim canimi al demis onu bile yanlis anlayip olay yapmissiniz. Esim bana baskasinin yaninda bagirip cagircak kapinin onune koycak cok uzulurum ve mahvederim onu. Lutfen biraz empati yapin.

eşinize üzüldüm düştüğü durum çok rencide edici.
başkalarının gözü önünde yaşamayın hayatınızı
belki siz bu kavgayı unutursunuz ama kuzen ömür boyu hatırlar
siz eşinize saygı duyun ki başkaları da eşinizi saysın, ciddiye alsın.

normalde hep kadından yana kadın lehine konuşurum
ilk defa bu konuda içim bir erkek için gerçekten sızladı. böyle şey olur mu yahu?
adamı yaka paça kapı önüne çıkarmalar hem de bir başkasının önünde ne kadar onur kırıcı bir durum hiç düşündünüz mü? hem de bir erkek açısından
hele "üzerime bir şey alayım da" demesi şu an ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

ben erkek olsam ve değil karım feriştahı bana bunu yapsa yüzüne bakmam bir daha. o sizin eşiniz, onun haysiyeti sizin haysiyetiniz, gururu sizin gururunuz.
sinirlenebilirsiniz, kavga da edebilirsiniz ama herşey adabıyla.
yaptığınız bundan çok uzak.

ve tüm samimiyetimle söylüyorum %100 haksızsınız. zavallı siz kırılmayın diye "ya sen yanlış anladın" diyerek lafı çeviriyor ne var bunda. eşi misiniz, patronu musunuz? sizin ev diktatörlükle mi yönetiliyor?
biraz insaf yahu

eşinizin o halini gözümde canlandırdımda gerçekten içim acıdı ne kadar haklı olursanız olun aile içi sorunlarınızı başkalarının önünde çözmeye kalkmayın o da size kızıp canınızı yakabilirdi şiddetin cinsiyeti yok benim için kadında erkekte eşit benim tavsiyem size bi uzmandan yardım almanız evlilik çizelgenize baktım daha yeni evlisiniz daha önünüzde koskoca yıllar var şimdiden birbirinizi yıpratmayın ve eşinizden gerçekten özür dileyin

Az önce bu konuyu tekrar uzun uzun konuştuk bir daha hiç açmamayada söz verdik birbirimize. Dedim oturup konuşalım sen bende gördüğün hoşlanmadığın yönlerimi söyle bende sendeki. Ciddi ciddi kendimizi düzeltmeye çalışalım dedim. Onunla başladık tabiki. Bana 'birşey söylüyorum daha cümlenin sonunu bile getirmeden yanlış bir tarafa çekiyorsun,açıklama yapmaya çalışıyorum gözün dönüyor buna fırsat bile vermiyorsun ,hemen parlıyorsun e bende sana en küçük cevap versem biliyorum olay dahada büyüyecek basit bir şeyden bir sürü kırgınlık küslük olacak bende onun için hiç cevap vermemeyi tercih ediyorum artık.diğer türlü olaylar başka bir hal alıyor ,Ya sen ya ben bir taraf alttan almazsa anlaşamayız birbirimize gireriz ne gerek var bunlara . Birbirimizi kırıp üzmeye hiç gerek yok hatam olabilir her insanın hatası olabilir ama hatam bile olsa aniden parlamak yerine sorunumuzu konuşarak çözmek daha mantıklı değil mi?biliyorum kendince haklı olduğun yönler olabilir ama İnan ben ne diyorsam onu demişimdr altından başka anlamlar çıkarıpta kendini strese sokma ben sana hiçbir zaman zaten yalansöylemem,seni kıracak bir hareketlerde zaten elimden geldiğince bulunmamaya çalışıyorum, Ben seni çok seviyorum üzülmeni istemediğim için üzerine gelmiyorum üstelemiyorum.ama nolur sende azıcık şu sinirlerine haim olmaya çalış' dedi.
Bende ona hak verdiğimi, onu çok sevdiğimi ,bu ani parlamalarımın istemsiz olduğunu ama her ne olursa olsun kendimi düzeltmeye çalışacağımı söyledim. Bu konudada bana destek olmasını istedim. Ve öylece konuyu kapattık şimdilik. Ha bu konuşmadan sonra vicdan azabım geçitimi derseniz geçmedi sanki dahada arttı ama artık yapacak hiçbirşey yok bizim için nolacağını tek zaman gösterecek bundan sonra

ben de zamanında itelenip tartaklanarak evden atılmaya çalışılan birisi olarak eşinize üzüldüm. kimse kapı dışına konmayı hak etmez. nolursa olsun. sakinleşmek için ayrı odalarda oturulur, bir süre konuşulmaz yatılıp uyunur vs. ama kapı dışarı edilmez bence. hatanızın da farkındasınız. bu da güzel bir işaret. bu konuşmayı yapabilmeniz bile çok güzel bir adım. eminim bunun gerisi gelecektir. eşler birbirini üzmesin kıymetini bilsin

Son düzenleme:

Siz şimdi şu mesajınızda bile itelenip tartaklanarak evden atılmaya çalışıldım dediniz ya. İçim nasıl cız etti.kimbilir eşim neler hissetmiştir o an. ben eksikliklerimden Birinide buldum. Sanırım daha fazla empati yapmalıyım eşime karşı. Evet evet tek sorun bu.

Son düzenleme:

ne güzel bak bir adım daha attın. yardımcı olduğuma da çok sevindim. ve ayrıca empati her sorunun çözümünün kökenidir bence. empati yapmayı başarabilenin çözemeyeceği sorunu yoktur.

ben de ani parlamaları olan öfkeli bir insanım. eski erkek arkadaşım beni hep alttan aldı, hep sakinlikle karşıladı. herşeyimi çekti, ama evden kovduğu gün sabrı artık taşmıştı. sizin de eşinizin sabrı böyle bir gün taşabilir. hep alttan alır yada sabır gösterir ama bir yerde de o sabır taşı çatlayabilir benim durumumda olduğu gibi. hiçbir çift bunları yaşamasın, aşkının yuvasının kıymetini bilsin

ne güzel bak bir adım daha attın. yardımcı olduğuma da çok sevindim. ve ayrıca empati her sorunun çözümünün kökenidir bence. empati yapmayı başarabilenin çözemeyeceği sorunu yoktur.

Kesinlikle evet . Netten bu konularda yazılar okuyorum şuan bakalım bir insan huyunu ne kadar değiştirebilir bilemem ama en azından azda olsa törpülesem o da yararıma olur. Çok teşekkürler size ve gerçekten yıkıcı değilde yapıcı yorumlar yapan herkese

Merhaba canım ...

burda herkes sana ne yazıyor suçlusun yanlış yaptım v.s .
bence burda konu kim suçlu kim suçsuz değil ... önemli olan bu olan olay üstüne nasıl tekrardan bir birinize bulabilirsiniz ...

şimdi en iyisi bugün akşam yada yarın akşam güzel bir yemek hazırla ... güzel sofra kur ve bütün telefonlar ( ev telefon , cep telefon v.s ) kapat ... sonra bu konu üzerine güzelce konuş ve niye bu şekilde bukadar bir patlama yaşadığını dahil konuşun . hiç bir konu konuşmadan hal olmaz ! o sana içinde hissettiklerine döktürsün sende aynı şekilde onunla paylaş ..

ben eşimle her kavgadan sonra bir kaç gün sonra konuşurum niye bu boyuta geldik niye bu şekilde yaptık .. bazende en yakın arkadaşımdan destek alırım ben suçlu olursam dahil anlatırım ve destek isterim ...

siz ne kadardır evlisiniz ? yeni evli misiniz ?

ne olursa olsun kim olursa olsun başkaların önünde kavga etmeyin ... çünkü yanındaki insanlarda rahtsız oluyor ve senin adına üzülüyor ve ister istemez senin ilişkini bozmaya çalışır ..

eğer kendiniz aranızda konuşamıyorsanız gidin devlette ailelere destek veren insanlar var onlarla paylaşın profesiyonel destek alın ... bir birinize seviyorsanız bu ilişkiye pes etmeyin ... bir birinize değer verin ...

inşallah cevabım sana yaramıştır kendine suçlama bir kavga için hep 2 insan suçludur ...

Sağol canm yorumun için. Az üstte zaten yazdım uzun uzun konuştuk bu konuyu kendimizce bazı kararlar aldık. yeni evli sayılırız 5 ay oldu daha.ister istemez insan farklı bir insanla aynı eve girdiğinde yeni insanlar ,sorumluluklar vs sanırım biraz ağır geldi bana. Ama atlatacağız inş zamanla. Konumu ilk açtığımdada demiştim konu kim haklı kim haksız meselesi değil diye ama ne fayda bir türlü anlatamadım kimseye. Çok teşekkür ederim oldu tabi faydası olmazmı fazlasıyla oldu hemde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…