Vicdan azabı duyuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi _Shila_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Gulsumcugum apartman sakinleri tabiki onun amiri degil, ben is hayatindaki tum insanlari genelledigim icin boyle soyledim... para kazanmak zorunda oldugu icin herseyi sineye ceken cook insan var inan. ama benim asil kizdigim sey hakaret etmesi.. birde ben sonradan yurt disina geldim. evliligimin ilk yillarinda turkiyede yasiyordum. bizim apartmana temizlige kadinda her defasinda, apartmani yikamak icin hortumu bize takiyordu ve ben dikkat etmedigimden tum apartmani bizden aldigi su ile yikiyormus. ayni apartmanda oturan akrabam farkina varmis ve uyarmis kadini.. sanirim su vermeye gocunacak olsam daha dikkatli olurdum...aslinda ben su vermis vermemis ona degil, kapici kadinin hakaret etmesini normal bulmuyorum..

bencede bir şekilde helalleşin.........
sonuçta iki tarafın öfkesi,iki tarafa eşit şekilde zarar vermemiş....ekmeğinden olan o........

Kaş yaparken göz çıkarmayalım.
Tamam hata yapmıştır özür dilemesi olması gereken şeydir ama
Kimse bu tarz avam bir kelimeyi hak etmez.
Özür dilemeye sevkederken,hakareti tesvip etmeye dönmesin bence iş.

kendimden bir örnek vereyim....

biz 4 daireli tek kişiye ait bir apartmanda oturuyoruz,haftada iki defada merdiven temizliği için bayan geliyor ve apartmanımız merdivenlerinde ev terliğiyle gezilebilecek kadar temiz....zaten üst iki kat merdiven değil asansör kullanıyor...
% 80 merdiveni temizleyen bayan suyu benden alır...diğer 3 dairede (ev sahibimizde dahil)defalarca kadına kapıyı açmamışlardır...yukarıdan tıkırtıları gelir.ama kadına bir kova suyu kapıyı açıpta vermezler...

şimdi ben bu bayana su vermekle aptalmı oluyorum,yoksa safmıyım...
bence herkes kensi sütünün hakkını verir.ben kim ne kötülük yaparsa yapsın kendimden mesulüm...
sizde bir kova suyu keşke verseydiniz....

Orda haklisin kimse kimseye hakaret edemez....

Ama suda var ki....afra tafra yapip, gereksiz tavirlar gösterip sonrada hakarete maruz kalirsan pekte sasirmaman lazim....Bu hepimiz icin gecerli...

Gecim derdi, Hayat zorlugu, Stress zaten insanlari sinir küpü yapmis sudecim...ufacik bir seyde patlayacak insan ariyor....ve ben karsiliginda parada alsam kapisinin önünü silecegim insandan böyle tavirlar görsem, bilemiyorum belki bende uslubumu bozabilirdim...

Insaniz cünkü....zayif noktalarimiz var

Hicte bile....insanlik yapiyorsun ilaydam....

Hadi tüm apartmandakiler bana ne canim...o versin bu versin dese...kapiyi acmasa...vay o kadinin haline...

_Shila_, bence iki tarafta hatalı, ama siz sakin olmalıydınız...

Çünkü;

Kapıcılar, çalıştıkları iş bakımından, ağır bir yük altında oldukları için zaman zaman agresif olabilirler, defalarca kapıyı açıp konuyu uzatmak yerine, "Ya Sabır" diyip kapatabilirdiniz... Kadının size o sözleri kurması yanlış ama sizde konuyu uzatarak yanlış yapmışsınız. Yöneticinize hiç bir şey söylemiyorum çünkü yöneticilik baş edemeyince başından savmak değildir. Yazıktır, incir çekirdeğini doldurmayacak bir olay için kadın işinden olmuş. Başlığınızda "Vicdan azabı duyuyorum" diyorsunuz ama sayfalar içerisinde takip ettiğim kadarıyla da kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu da bana aslında sizinde hatalı olduğunuzu düşündüğünüzü hissettiriyor...

Anneniz benim kapımdam çöpümü alma diyor, kadın almayınca yine suçlu oluyor... Burada da yanlışınız var. Kadın karşı komşunuza suyu sormadığını söylemiş, belki ondan çekinmiştir sizi yakın hisstemiştir. Bu tür işleri yapan insanlar dikkat ederseniz daha agresif yapıda oluyorlar ve burada bizim karşımızdaki çalışana karşı daha anlayışlı olmamız gerekiyor.

Sizin yerinizde olsam, yöneticinizle konuşup işe geri dönmesini sağlardım, çünkü kriz ortamındayız, işsiz bir insan olarak o bayanın neler hissettiğini anlayabiliyorum...

Hicte bile....insanlik yapiyorsun ilaydam....

Hadi tüm apartmandakiler bana ne canim...o versin bu versin dese...kapiyi acmasa...vay o kadinin haline...

sağol canım,
ben bu dünyada yaptığınız her türlü davranışın ,gerek bu dünyada ,belki öbür dünyada mutlaka sizi karşılayacağını düşünüyorum...
birazda şehirleşmenin etkisiyle,insanlar iyilik yapmaktan,kullanılıyorum hissinden korkar oldu....siz size düşeni yapında gerisini boşverin,en azından vicdanınız rahat eder...

konu sahibesi yok bizler burda yorum yapıyoz..kime yapıyorsak artık...

1 kova su için iki tarafta baya bi abartmışsınız.kadın ne yapsın sizn kapınızın önünü silmek için evindenmi su alsın ama kapıyı çarparak ilk siz başlatmışsınız.inşallah kendi çıkmıştır

pire için yorgan yanmış, üzücü tabi, bu kadar büyümesine gerek yokmuş aslında ama belki yönetici konuşursa karşılıklı özür dilenir ve her şey hallolur...

canım altı üstü su verseydin tamamda kadın suçlu tabi.sonuçta hep senden almamalı suyu.bu işler sırayla gider.kadın fazla çirkefmiş be.bide haklı gibi gitmiş yöneticiye o şikayet etmiş.ama bende olsam vicdan azabı çekerdim bu insani bi duygu sonuçta.sen yinede takma kafana.kendi istemiş işten çıkmayı bana sorarsan çünkü davranışı bu yönede

zannetmiyorum artik arkadas yorumlari okusun. sevgilisinden ayrilmis. ona kizgin belli. sinirini milletten cikariyor. kucuk gordugu kapicisindan (kendi yazdigi icin oyle yazdim, gene duzeltiyorum apartman gorevlisi!) cikarmis!

ben yöneticinin yerinde olsam bir daha apartman görevlisi tutmazdim... kat sakinlerini toplar bundan böyle siraya koyun hep beraber kendiniz yikayin apartmani ve cöpünüzü de kendiniz atin derdim - ki anyayi konyayi hem konu sahibi hem de diger kat sakinleri anlasin...

hic kimse yaptigi is ve kazanci sebebiyle digerinden asagi sayilamaz... apartmani kendiniz yikarken alt komsunuzu evde bulamadiginiz icin hep ayni kisiden su istemek zorunda kalsaniz ve o kisi size böyle davransa anlardiniz...

sonucta kadin sizin yasam alaninizin temizligi icin su istemis... ayrica ilk kez geldi demissiniz... müneccim mi ki kadin kocasinin da hep sizden istedigini bilsin ??? ayrica her ne olduysa olsun anneniz gelince annenizi de yaniniza alip tekrar kadinin yanina asagi gidip tartismayi sürdürmeniz de cok abes olmus... konuyu gereksiz yere uzatmissiniz

coook üzüldüm bu issizlikte birinin böyle anlamsizca issiz kalmasina lmaz:

bizim kapıcıda böle biizim ev zemin katta ya heemen bize geliyo bizde insanlık namına veriyoruz bi kova suyun lafımı olur canım ya keske yapmasaydın
ama üzülme insallah ah etmez :teselli:

Bir kova su için hiç hoş olmamış, vermek istemiyorsan " banyoda biri var" bu gün veremeyeceğim derdin.

Bu kriz ortamında, bu durumda ekmekle oynamışsın, bırak krizi normalde bile ekmekle oynamak hele de böyle bir sebeple ağır bir yüktür.

Bir insan durduk yere vicdan azabı duymaz, kaldı ki birisi ile tartışıp eğer haklı olduğuna inanıyorsa bu pek bir imkansızdır.:umursamaz:

Kısacası aslında siz neyin ne olduğunu biliyorsunuz ve bir yazdığınızın bir yazdığınızı tutmaması buraya sanki gönlünüzü ferah tutmak için konu açmışsınız edası uyandırıyor.

siz seviyenizi korumalıydınız bence
adam size bişeyler söylüyor sizde kapıyı açıp açıp laf yetiştiriyorsunuz
bu durumda onun yaptığına hata derken sizde aynı hatalara düşüyorsunuz
basitleşiyorsunuz
vermiyorsanız vermeyin suyu fakat dönüp dönüpte laf yetiştirmenin bir mantığı yok
hem ne varki bir kova su altı üstü adamın istediği

hayret ettim gerçekten , olup olacağı 1 kova su sizi batırmazdı ki .... kaldı ki o 1 kova suyu da kapıcınız içmek için istememiş sizin kapınızın önünü temizlemek için istemiş ....... neden olayı bu kadar büyüttünüz bu kadar uzattınız anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…