• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabından ölücem..

Bunu sormanız bile gerçekten garip, şu an eşiniz var hayatınızda. Kaç sene öncesinin olayını hala içinizden atamamışsınız. Eşinizle ilişkinizde bir problem mi var? Böyle alakasız olaylarda genelde problem boşluk duygusudur.

merhaba Kızlar uzatmadan konuya giriyorum kafam çok karışık umarım çıkar yol buluruz. Yaklaşık üç senedir evliyim ondan önce eşimle yaklaşık 4 yıl kadar görüştük. Ondan önce bir erkek arkadaşım vardı o üniversitedeysken ben lisedeydim bir iki sene kadar inişli çıkışlı bir ilişki yaşadık bu Arada şehirler farklıydı ama bu ilişki sürecinde ben adama çok çektirdim herşeyi burnundan getirdim aldattım çok üzdüm en son eşim için terk ettim hemde söyleyerek yani başka biri var diyerek:/ o zaman bile beni unutma ayrılansanız üzerse seni dön bana diye ayrıldık benim için çok fedakarlık yaptı ben böyleyken o hep Benim için uğraştı velhasıl şuan aklımdan çıkmıyor yaptıklarım vicdan azabı çekiyorum geri dönüp özür dileme imkanım da Yok malum evliyim ama aklımdan hiç çıkmıyor eşime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor. Ne yapmalıyım nasıl dinecek vicdan azabı ? Hep bir noktada yine buluşacak gibi hissediyorum başka birini düşünmek böyle aldatma sayılır mı :KK43:
O seni çoktan unutmuştur

Kendine yapılmasını istemediğin hiçbirşeyi başkasına yapma. Önüne bak. Geçmiş geçmişte kaldı. Bela arama dertsiz başına

Neyin vicdan azabi anlamadim ki?
Bitmis bir iliski.

Bence aklin hala onda.
Iletisim kurmak icin bahane ariyorsun ama yanlis yoldasin

Bazen bazı seyler gercekten sadece yasanması gerekir. Anlamlı- anlamsız ve ya haklı-haksız...
Bazı hesaplar da ahirete kalir...
Gecmisi gecmiste bırakıp yolunuza bakın.

merhaba Kızlar uzatmadan konuya giriyorum kafam çok karışık umarım çıkar yol buluruz. Yaklaşık üç senedir evliyim ondan önce eşimle yaklaşık 4 yıl kadar görüştük. Ondan önce bir erkek arkadaşım vardı o üniversitedeysken ben lisedeydim bir iki sene kadar inişli çıkışlı bir ilişki yaşadık bu Arada şehirler farklıydı ama bu ilişki sürecinde ben adama çok çektirdim herşeyi burnundan getirdim aldattım çok üzdüm en son eşim için terk ettim hemde söyleyerek yani başka biri var diyerek:/ o zaman bile beni unutma ayrılansanız üzerse seni dön bana diye ayrıldık benim için çok fedakarlık yaptı ben böyleyken o hep Benim için uğraştı velhasıl şuan aklımdan çıkmıyor yaptıklarım vicdan azabı çekiyorum geri dönüp özür dileme imkanım da Yok malum evliyim ama aklımdan hiç çıkmıyor eşime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor. Ne yapmalıyım nasıl dinecek vicdan azabı ? Hep bir noktada yine buluşacak gibi hissediyorum başka birini düşünmek böyle aldatma sayılır mı :KK43:
bence kocanızla ilgilenin olan olmuş geçmiş geçmişte kalmış şuan o kişi için bile üzülseniz onun için yapılacak bir şey yok artık yanınızdakini mutlu edin

Ya liseli bir bebeymişsiniz işte. Olmuş, bitmiş. En ergen, insanın saçma sapan, tutarsız davrandığı, karakterinin gel-gitlerle dolu olduğu, kararsız bir dönem. Şuan ki olgunluğunuzla, o yaşlardaki bir mi? İmkansız. O zaman niye kendinizi yargılayıp vicdan yapıyorsunuz ki? Çocukluk deyin geçin. O insan artık yok, şuan farklı biriyim diyemiyor musunuz mesela? Ha gereksiz bir macera arıyorum derseniz de, düşünmeye devam edin, ne diyelim.

Lise aklıyla yaptığınız şeyler bunlar, üzerinden 7-8 yıl geçmiş, suçluluk değil geçmişe özlem bu, macera aramayın.

Birini düşünmek aldatmaktir diyen insanlar neyin kafasını yaşıyorlar acaba?
Herkes herkesi düşünebilir , özleyebilir. Buna engel olunamaz ki. Bilinçaltı denen birşey var sonuçta. Ha, görüşelim diye mesaj atarsa,buluşunca dudaklarına yapışıp otel odasına doğru yol alırlarsa tabii ki aldatmaya girer .Ama bu sadece masum bir düşünce.
Konu sahibi adama üzülme çünkü böyle bir ilişki yaşamaktan mutluymus ki iki sene seni terketmemis. Nasıl ki bazı kadınlar aşağılanmayi , kiskanilmayi seviyor, hırpalandikca daha da bağlanıyor 'kotu cocuk'lara, o çocuk da demek ki senin gibi aksi biriyle olmaktan mutluymus. Belki mıymiy-uysal bir kadın olsan o seni terkederdi.
Olan olmuş,biten bitmiş. Bu yaşadıkları da ona ders olmuştur.
Belki de sen o kadar çektirmissindir ki senden sonra hayatına giren 'normal' kadın ona melaike gibi gelmiştir :)
Binbir tane şey var.
Zaten o yıllarda yaşanan ilişkiler çok da akılda kalmaz. Sizin düşünecek başka kimseniz yok, hayatiniza giren ikinci kişiyle evlenmissiniz, birinciyi düşünüyorsunuz.
Ama onun hayatına kimler kimler girmiştir sizden sonra, teee 9 yıl önceki aşkını düşünene kadar...

Vicdan değildir o. Kendinize heyecan, monoton hayatınıza entrika arıyorsunuzdur. Malum sabah akşam evimizin içine kusan televizyonlar bize hayatın sadece çarpık ilişkilerle renklendirilebileceğini aşılıyor.

Kendinize yeni hobiler edinin. Spora yazılın, kurslara gidin. Bi yetenek, beceri geliştirin, geçer.

Yıllar geçmiş aradan,çocukmuşsunuz neyin vicdanı?
Bende henüz aldatmanın çok kötü bir şey olduğunu idrak edemediğim yaşta yapmıştım sonra çok pişman olmuştum bir daha da yapmadım,geçin şu aldatan hep aldatır ayaklarını bi.

Back
X