• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabından uyuyamıyorum

Çok anlamsiz değil mi bu sebepten uyuyamamaniz peki?

Siz üniversitesitedeyken sevgili olmuşsunuz, ciddi birşey istememiş ayrılmışsınız ki gayet normal.

Sizin yıllar yıllar sonra olan düğününüzde gözlerinin dolduğunu videodan fark ettiğinizi iddia etmeniz saçma değil mi?

Sonra düğün üzerinden de birkaç yıl geçmiş, boşanmışsiniz ne hikmetse kıymetli vicdanınız dile gelmiş. Yazarken bile çok anlamsız yahu.

Bir ilişkiniz de varmış bakın hayatınıza.
Anlamsızsa yazmayın hanfendi.

Bahane değil yahu niye bahane olsun bulaşmak konuşmak gibi bi niyetim yok ki
Bak ben mesela yazdıktan sonra bana yazma isteği oluştu geçmişimdeki o kişinin hissettim bunu ben de evliyim o da evli tek derdim ondan helallik almaktı aldım ve noktayı koydum eğer bunu yaparım dersen yaz için rahat etsin

Biz kadınlar hep terkeden olmak ister sonra da terkettiğimiz kişiden önce mutlu olmalıymışız ve gözüne sokmalıymışız gibi hissederiz. Siz de nispetinizi yapmışsınız, fakat siz boşandıktan sonra onun mutluluğu da size nispet olmuş.. e kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Sizin şimdi hayatınızda biri var ama bilinçaltınızda pikaçunun sizi unutamamış olmasını dileyip mümkünse karısını boşayıp size gelmesi ve sizin birlikte mutlu olmanız fikri var.
Rüyalar gerçek olsa seni hergün görürdüm..
Bi yere kadar çok haklısınız ama asla mutsuz olmasını istemiyorum aksine çok mutlu olsun ömür boyu evliliğinde diyorum. Böyle çirkin bi rüya görmek istemem açıkçası 😊

Siz neden herkese trip atar gibi yorum yapıyorsunuz çok mu mutsuzsunuz diyesim geldi mesela şu an. Vicdan yapma nedenimi yazdım. Saçma geliyosa gerek yok bu kadar takmana der geçersiniz mesela. Kişiliğe eleştiriye kadar gitmemeli bu olay.
Tarzım bu demek ki 🤷 siz linç edilebileceğinizi göze alarak açmışsınız konuyu ben beklediğiniz yerden değil de başka bir pencereden olayı ele aldım diye mi sorun oldu?

Beni anlayan biri çıktı çok teşekkür ederim gerçekten yaa 😊 ben geç kldım helallik almak için sanırım o arkadaşıyla birlkte olduğumuzu öğrendikten sonra bi çok kez iletişime geçmeye çalıştı ama cevap vermemiştim ve arkadaşıyla sevgili olmadan öncede çok aradı ulaşmaya çalıştı gerçekten çok kötü hissediyorum ama evli bi adama mesaj atamam 😔
Karar vermek zor evet benim içim içimi yedi sadece bir kez msj attım ve noktayı koydum hatta beni bir kez görmek için gelmek istediğini dahi yazdı helallik almamın nedeni de şuydu ben onu ağlattım ya ondan sonra bişey oldu ve ben çokkk ağladım sebebini oraya bağladım helallik almalıyım dedim

O repliklerin biriyle cevap vereyim bari...
"Umudumuzu yıldızların ötesine taşımak için; dünde yaşamayalım!"

Bi yere kadar çok haklısınız ama asla mutsuz olmasını istemiyorum aksine çok mutlu olsun ömür boyu evliliğinde diyorum. Böyle çirkin bi rüya görmek istemem açıkçası 😊
Mutsuz olmasını istiyorsunuz çünkü sizinle mutlu olsun istiyorsunuz yoksa sizi aradığında açar güzelce konuşur kapardınız ama siz onu süründürmeyi tercih ettiniz ruhunuz okşandı 😁 kadınız yani yemeyelim birbirimizi 😂hoşunuza gitmiştir o zamanlar öyle davranmak. Ama kızçem döndü ayağına dolaştı. Sen pikaçuyu at kafandan..

Tarzım bu demek ki 🤷 siz linç edilebileceğinizi göze alarak açmışsınız konuyu ben beklediğiniz yerden değil de başka bir pencereden olayı ele aldım diye mi sorun oldu?
Ama üzgün olduğumuda söyledim yorumlar sürekli kişiliğime eleştiri tarzında oldu bu kadarını beklemiyodum hemcinslerim çok acımasızmış 😑 ben vicdanım hakkında yorum istedim nasıl rahatlarım normal mi anormal mi bu yaptıklarım çok mu abartıyorum bunları sorgulasınlar istedim direkt olarak ben sanki karısından ayırmak istiyorum onu hala seviyorum gibi algılandı valla öyle bi kadın değilim ve lafta ettiremem kusura bakmayın

Karar vermek zor evet benim içim içimi yedi sadece bir kez msj attım ve noktayı koydum hatta beni bir kez görmek için gelmek istediğini dahi yazdı helallik almamın nedeni de şuydu ben onu ağlattım ya ondan sonra bişey oldu ve ben çokkk ağladım sebebini oraya bağladım helallik almalıyım dedim
Düşündüm aslında ama eşi görür sorun çıkar aralarında falan o iş çok riskli geldi bana 😑

Vicdan yapacak bir durum yok ki. Mecbur değildi gelmeye bir bahane üretirdi, zaten eski eş nedenini biliyormuş anlayışla karşılardı. Pişmansanız neden onunla evlenmedim diye iş işten geçmiş.

Düşündüm aslında ama eşi görür sorun çıkar aralarında falan o iş çok riskli geldi bana 😑
Siz bekarsınız şuan bilemeyeceğim kurcalamamak en iyisi gibi ben alma mazlumun ahını çıkar aheste ahesteyi yaşadım içim içimi yedi hep onun ağlamaları aklıma geldi ben o yüzden ağlıyorum bu kadar dedim ve helallik aldım eğer devam ettirseydim konuşmayı beni bi kez olsun görmeye gelmek istedi ve noktayı koydum kendime yapılmasını istemediğim bişeyi karşımdaki bayana yapmam niyetim sadece helalim almaktı aldım ve noktayı koydum.

Vicdan yapacak bir durum yok ki. Mecbur değildi gelmeye bir bahane üretirdi, zaten eski eş nedenini biliyormuş anlayışla karşılardı. Pişmansanız neden onunla evlenmedim diye iş işten geçmiş.
Evet mantıklı konuştunuz. Pişman değilim, eşiyle mutlu olsun gözüm yok başkasının yuvasına göz dikicek karakterde bi insan değilim.

Malına mı çöktünüz,canına mı kastettiniz, hakkını mı yediniz, arkasından hainlik mi yaptınız?Bu ayrılıklardan yıllar sonra ki helallik isteme fikri bana pek samimi gelmiyor.Yanlis anlamayın kötü niyet demiyorum ama sanki bilinçaltındaki istek farklı.
Mesela helallik mevzusunda herkese karşı hassas mısınız?Bir arkadaşınızın giybetini yapınca da helallik alır mısınız?Bakın bu bence daha önemli..
İnsanlar zamanında sever,anlaşamaz ayrılır.Üzülürde üzerde.Ama çok büyük mevzular yoksa eski sevgiliden yıllar sonra helallik alma isteği,bana biraz geçmişin tozlu raflarını karıştırma isteği gibi geliyor.

Ama üzgün olduğumuda söyledim yorumlar sürekli kişiliğime eleştiri tarzında oldu bu kadarını beklemiyodum hemcinslerim çok acımasızmış 😑 ben vicdanım hakkında yorum istedim nasıl rahatlarım normal mi anormal mi bu yaptıklarım çok mu abartıyorum bunları sorgulasınlar istedim direkt olarak ben sanki karısından ayırmak istiyorum onu hala seviyorum gibi algılandı valla öyle bi kadın değilim ve lafta ettiremem kusura bakmayın
Yoo ben karısından ayırmak istiyorsun anlamına gelen bir yorum yapmadım. O manaya gelebilecek yorumları nezaketle cevaplarken benim yorumuma gelince başkalarına da yaptığım yorumlar gündeme getirildi. Birden sanki bütün o üzücü yorumları ben yapmışım gibi oldu. Neyse sağlık olsun

sizi gerçekten sevdiğini ve düğününüzde neredeyse ağladığını söylüyorsunuz. Eski Türk filmlerindeki gibi sevildiğinizi düşünüyorsunuz ve helallik bahanesiyle sizi hala sevip sevmediğini öğrenmek istiyorsunuz.

Helallik nedir Allah aşkına? Vereceğiniz en iyi helallik evli adamdan uzak durmaktır!
Yukarıda fikrinizi destekleyen örneği okuyunca hemen içimden "kesin görüşmek istemiştir" diye geçti, nitekim ikinci mesajda görüşmek istediğini hatta kızına hediye göndermek istediğini söylemiş. O örnekteki kişi de helallik aldığını sanıyor ama aslında karşı tarafın eski duygularını canlandırmış, farkında ya da değil, adam 5 senede unutacaksa 15 senede unutacak artık.

Bunlar benim fikrim ve sevgiliden ayrıldım diye helallik alanları hiç bir zaman anlayamayacağım. Bu yüksek vicdanı kolaylıkla anne, baba gibi gerçekten hak eden insanlara yönlendirmek, geçmişte yaptığımız her bir hata için onların gönlünü almaya çalışmak, enerjimi böyle bir şeye yönlendirmek bana daha doğru geliyor

Malına mı çöktünüz,canına mı kastettiniz, hakkını mı yediniz, arkasından hainlik mi yaptınız?Bu ayrılıklardan yıllar sonra ki helallik isteme fikri bana pek samimi gelmiyor.Yanlis anlamayın kötü niyet demiyorum ama sanki bilinçaltındaki istek farklı.
Mesela helallik mevzusunda herkese karşı hassas mısınız?Bir arkadaşınızın giybetini yapınca da helallik alır mısınız?Bakın bu bence daha önemli..
İnsanlar zamanında sever,anlaşamaz ayrılır.Üzülürde üzerde.Ama çok büyük mevzular yoksa eski sevgiliden yıllar sonra helallik alma isteği,bana biraz geçmişin tozlu raflarını karıştırma isteği gibi geliyor.
Bilinçaltımda sadece vicdan azabı var. Kimsenin dedikodusunu yapmam kolay kolay oldu da gaflete düştüm söylerim zaten böyle böyle konuştum hakkını helal et derim. ufacık kırıcak olsam bile içime dert olur yapım bu. Geçmişin tozlu raflarını karıştırma isteği değilde içim hiç raht değil ama dediğiniz gibi canına kast etmedim bilerek bi kötülük etmedim en azından niyetim kötü değildi

sizi gerçekten sevdiğini ve düğününüzde neredeyse ağladığını söylüyorsunuz. Eski Türk filmlerindeki gibi sevildiğinizi düşünüyorsunuz ve helallik bahanesiyle sizi hala sevip sevmediğini öğrenmek istiyorsunuz.

Helallik nedir Allah aşkına? Vereceğiniz en iyi helallik evli adamdan uzak durmaktır!
Yukarıda fikrinizi destekleyen örneği okuyunca hemen içimden "kesin görüşmek istemiştir" diye geçti, nitekim ikinci mesajda görüşmek istediğini hatta kızına hediye göndermek istediğini söylemiş. O örnekteki kişi de helallik aldığını sanıyor ama aslında karşı tarafın eski duygularını canlandırmış, farkında ya da değil, adam 5 senede unutacaksa 15 senede unutacak artık.

Bunlar benim fikrim ve sevgiliden ayrıldım diye helallik alanları hiç bir zaman anlayamayacağım. Bu yüksek vicdanı kolaylıkla anne, baba gibi gerçekten hak eden insanlara yönlendirmek, geçmişte yaptığımız her bir hata için onların gönlünü almaya çalışmak, enerjimi böyle bir şeye yönlendirmek bana daha doğru geliyor
Evet görüşmek için can attım haberin yok hoppp orada bir duracaksın bakalım görüşmek istesem noktayı koymazdım görüşürdüm ben onu ağlattığımın bin katını ağladım eski erkek arkadaşımla konuşmuşum suç bunun neresinde medenice dışarıda görsem selam veririm siz iyi misiniz

Bilinçaltımda sadece vicdan azabı var. Kimsenin dedikodusunu yapmam kolay kolay oldu da gaflete düştüm söylerim zaten böyle böyle konuştum hakkını helal et derim. ufacık kırıcak olsam bile içime dert olur yapım bu. Geçmişin tozlu raflarını karıştırma isteği değilde içim hiç raht değil ama dediğiniz gibi canına kast etmedim bilerek bi kötülük etmedim en azından niyetim kötü değildi
Unutmuştur zaten pikaçu 😃Hiç bir acı sonsuz değildir.Belkide karısını o kadar seviyordur ki, ayrıldığınıza şükür ediyordur.Boyle düşünün vicdan azabı çekmeyin.

Evet görüşmek için can attım haberin yok hoppp orada bir duracaksın bakalım görüşmek istesem noktayı koymazdım görüşürdüm ben onu ağlattığımın bin katını ağladım eski erkek arkadaşımla konuşmuşum suç bunun neresinde medenice dışarıda görsem selam veririm siz iyi misiniz
konu sahibi fikir istemiş, ben de fikrimi yazdım
çok çirkin bir üslupla cevap vermişsiniz, görüşmek istediğinizi falan yazmadım, yaptığınızın yanlış olduğunu düşündüğümü yazdım. külhanbeyi kelimelerine gerek yoktu

Back
X