"evlenme vaadiyle kandırılan cahil kız" temalı samanyolu tv filminden fırlamış bir cümle yazmışsınız resmen
sevgilimde niyet önemli sonuçta evlencem dediğin insanla bişeyler yaşayıp evlendiysen günahların siliniyormuş dedi. hocaya sormuş...
sevgilimde niyet önemli sonuçta evlencem dediğin insanla bişeyler yaşayıp evlendiysen günahların siliniyormuş dedi. hocaya sormuş. ama bence dediğiniz mantıken doğru günahsa yaşama sabret evlenen kadar en iyisi...
Diyelim evlenecegim dediginiz adamla bir seyler yasadiniz, adam öldü.
Bu durumda nasil silinecekmis o gunahlar?
Zina evlilik disi iliski icin kullanilan bir ifade, evlenecek olanlar icin de gecerli bu.
Bunu hicbir hoca soylemez, erkek arkadasiniz yalan soylemis.
Bunu ortaya surerek evlilik icin kendinizi ona mecbur hissetmenizi saglayacak, diledigince davranacak.
Ustelik sadece bu yalan bile ne niyette oldugunu belli ediyor, buna inanacaginizi dusunmesi de zekaniza hakaret.
Turk filmlerindeki nasil olsa evlenecegiz diye kizlari razi edeni gorduk de...
Buna dini alet edip din uzerinden yaptigini makul gostermek de neyin kafasi...
Diledigini yasarsin ama dini bari cinsellige alet etmesin kimse, bir o kaldi zaten.
Bu insanla devam ederseniz vicdanen iyi hissetmeniz bundan sonra da pek mumkun gorunmuyor.
buna gerçekten inandın mı?
erkek arkadaşına çok güldüm açıkçası kusura bakma.
hocaya sordum dedi inandım valla çok mu safım ya..... anladım hatamı olmasına izin vermiyorum..
tabi ki ölüm durumunda günahlar silinmez. bilmiyorum yalan mı söyledi yoksa gerçekten soruptamı söyledi bilemiyorum. erkek arkadaşım geçmişte bişey yaşamamış kimseyle....
hocaya sordum dedi inandım valla çok mu safım ya..... anladım hatamı olmasına izin vermiyorum..
Şuanki sevgilinizle evlenir misiniz bilemeyiz, ama madem ki bu kadar pişman oldunuz, kendinizi yıpratmak yerine bir daha yapmayın.
Ölüm ornegini soylediginin ne kadar mantiksiz oldugunu ispatlamak icin verdim zaten...
Ölüm durumunda gunahlar tabii ki silinmez diyorsunuz...
Eee iki taraftan birinin evlenmeden ölmeyecegini nereden biliyorsunuz da bir seyler yasansa gunah olmayacak diyor?
Bu sebeple bunu hicbir hoca soylemez, yalan soylemis dedim.
Hala yalan mi soyledi gercekten sordu mu bilmiyorum diyorsunuz.
Bu kadar iyi niyetli bir kiz, bu kadar uyanik bir adam...
Allah sonunuzu hayir etsin...
Bütün yorumları okumadım ilk ve son sayfa dışında ama saflık yaptım sevgilim hocaya sordu günah değil gibi saçma cümleler kurmuşsun sen inanç lı değilmisin ki onun bunun dediğine inanıyorsun?? Bir ikincisinde bişeyi yaşamıyacaksın yaşadıysanda arkasında durmayı da bileceksin.
aynen canım..bundan sonrasına bakmalısın..erkek arkadaşın sana değer verse ısrarcı olmazdı..zaten pişmanlığımı dile getiriyorum ben de. inançlı biriiyim ama insanlarn söylediklerine de inanıyorum. yaşadım ama pişmanım hata bence. hata oldugunu düşünüyorsam arkasında durmamda mantıksız olur.... ancak herkes hata yapabilir önemli olan hatayı devam ettirmemektir derim....
6 aydir biriyle cikiyorum. 2. sevgilim . 1. siyle pek bisey olmadi cok sevgili gibi degildik. bir cok seyi bunla yasadim. o istedi diye yaptim bazi seyleri bir iki kez. ama şu an korkuyorum. birlikte olmadik yanlis anlasilmasin.
iliskimiz ciddi ama ya ayrilirsak nolur diye korkuyorum bazı sorunlardan dolayı. pisman oldum yaşadığıma. evlenene kadar bisey yasamamak en dogrusuymus meger. yeni anladim bunu maalesefkötü hissediyorum.
bu sekilde biseyler yasayip ayrilan var m? nasıl toparlandınız? yeni ilişkinizde eski yaşanmışlıklardan bahsettiniz mi?
hoca söyle demiş bişeyler yaşayıp evlenirsen yaşadığın günahlar silinir ama olurda ölürsen o günahla ölürsün. sevgilimde aynen böyle dedi. ben de yalan söyliceni düşünmedim...
ama siz haklısını günah sonuçta işleniyor. ben evlencem nasılsa diye günah işlemek olmaz. ama bu şekilde diyebilir bi hoca. bazen hocalar kendilerine göre yorumlayıp söyleyebiliyor bazı şeyleri. o yüzden dedim yalan söylemiş olabilir mi bilmiyorum diye
iyi aksamlar canim olan olmus bu Kadar kendini bunaltma tabi bunlari yasamasaydin daha iyi olurdu ama bende senin gibi ayni durumdaydim yani suan ki esimle bende evlenmeden önce yakinlasmistim o an düsünmemistim biz sonradan evlendik ama bu da durumu normalestirmiyor simdi ikimide tevbe Edip 3 gün Oruc tutmamiz lazim o günlerin günahindan kurtulmak icin ve eger ki ayrilirsaniz ki insallah öyle birsey olmaz sakin bu iliskiden sonra olan sevgililerini hic birsey anlatma sana koz olarak kullanirlar veya senden aynisini isterler yada cok gururlu bir insansa seni terk bile edebilir
"evlenme vaadiyle kandırılan cahil kız" temalı samanyolu tv filminden fırlamış bir cümle yazmışsınız resmen
Ben ölüm meselesini yazdiktan sonra 'ölürsen o gunahla ölürsün' dedigini eklediniz...
Oncesinde yazsaydiniz sizi de kendini de o riske atmasinin ne kadar mantiksiz oldugunu yazardim.
Yani ölürsen gunah yasayip evlenirsen degil.
Neyse ne kadar sacma oldugunun siz de farkina varmissiniz o nedenle daha fazla detaya gerek yok.
Ama suraya takildim.
'Mantiksiz ama hocalar bazen kendilerine gore yorumlayip soyleyebiliyorlar' demissiniz.
Yani hocanin sacma bir yorum yapacagina inaniyorsunuz da sevgilinizin yalan soylemis olabilecegine o kadar da inanmiyorsunuz, hala acaba diyorsunuz.
Yasadiklarinizdan vicdanen rahatsiz olacak kadar dusunceli ama boyle abes konusan birine guvenecek kadar iyi niyetlisiniz.
Bence yasadiklarinizdan ziyade bu zihniyette bir insanla yasayacaklariniza odaklanin, vicdaniniz da mantiginiz da her an tetikte olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?