- 3 Şubat 2018
- 25.862
- 111.258
- 598
- Konu Sahibi goldstar535
-
Pardonda bunun şiddetle ne ilgisi var o zaman gidip eşiyle konuşacak başta böyle dememiştin diyecek.Bu üslüpla kaynana geline konuşsa demediğinizi bırakmazsınız.İki gün diye gelip 15 gün kalıyorsunuz ben olsam diyemem eşiyle konuşur, eşi annesine söyler.Evet yıkarım konu orada kalması değil bu saygısızca bir üslup ayrıca yorum yapan herkeste üslubunun yanlış olduğunu söylemiş neden tek benimkine takıldınız anlamadım.Ayriyetten okuduğunuzu anlasaydınız üslubuna laf ettiğimi anlardınız bu eşinin sorunu annesinin değil.Eşlerine gücü yetmeyince kaynana suçlu olur kusura bakmayında biraz empati yapın size böyle denilse naprdınız acaba? Zaten herkes ektiğini biçer :)
Ayriyetten biz kimseye bir şey dayatmadık zaten tek yaşıyorlar aylardır daha hiç gitmedik beni gerçekte görseniz bu önyargınız için çok üzülürdünüz.Beni kuaförde bile kardeşi sandılar sen nasıl görümcesin dediler.Her şeyin bir yolu yordamı üslubu var düzgünce eşiyle konuşur. 5-6 kez üsluba dediğim anlaşılıyor yeterince .Kimse annesine saygısızlık yapılsın istemez
Hayır kendı evı varken neden böyle yaşamak. Sanırım ingilterede gezmek ıcın para bırıktırıyor. Zira ayın 1gününü kendı evınde gecırmıyor. Ekonomı mı yapmaya calısıyor aklınca acabaEvet işte eşime anlatamıyorum böyle yaşamayı sevdiğini ama eşim çaresiz gibi davraniyo napabilirim sürekli bu cümle kızında da kaliyo damat birsey demiyo benmi dicem diyo
Ben 7 sene ilişkim vardı eşimle benim annem kayinvalidesiyle yasayan kadınlardan ben eşime en başında söyledim ben beraber yaşayamam diye senin dediğin hissetiğin gibi kolay olmuyo o işler eşine gücün yetmiyo yazmışın oysaki ben seni anlamaya çalışıp ılımlı cevap vermeye çalıştım zor günler yaşadığını anlamak istedim umarım sen çok mutlu olursun umarım üslubuna dikkat edersin herşey gönlünce olur umarım ama şunu bilki gönlünce olmayınca çok zor oluyo ben bugün saatlerce ağladım her kızın hayalidir sevdigi ile mutlu olmak çocuğu olması mutlu aile yapısı bende böyle olmasını hiç istemezdim inan bunaBen zaten iyi anlayışlı birisiyse dedim kötü biriyle bende istemem.Ayrıca ömür boyu yaşayanlar bile var alt tarafı 15 gün bu arada benimde 4 senelik ilişkim var şimdiden bike görüşüyorum annesiyle .Zaten ben belirttim kendi annemden örnek veriyorum diye
Benim annem dul babamı çok küçük yaşta kaybettik yıllardır annemle birlikte yaşıyorum.Bende birgün evlenicem elbet yani bizim gelinde aynı evde istemedi bende anneme kızardım.Birgün annem şehir dışına gitti dedim Allahım tek kalmak ne zormuş o gün annemi daha iyi anladım.Tabiki oğluna gidip gelecek hazıra konduğuna nasıl bu kadar emin olup konuşabiliyorsunuz pes doğrusu.Doğru demiş yarın sizde kaynana olacaksınız.Bi anne karnına bir dünyayı sığdırırda 3-5 evlat bi anneye bakamaz diye boşuna dememişler.Sonuçta hep sizde kalmıyor burada psikolojik bir şiddet söz konusu değil ,sizde kaldığı kadar kızında da kalmış.Vallaha yengemin anneme böyle bir söz söylediğini duysam o evi başına yıkardım bu nasıl üslup diye.Benim abimde yeni evli hiçbir şeylerine karışmam ama annem onlarda gidio kalacak gelin başımın üstünde yeri var dedi.Kötü bir kaynana olsa anlarım.Ben kendi annemden örnek veriyorum faydası olur zararı olmaz o kadar sene tek başına okuttu memur etti çöpçülük yaptı.Bende de kalacak abimde de abimi bile siler böyle bir durumda annemi temelli yanıma alırdım.Eşimdi istemese boşanır anneme bakardım anne bulunmaz.Başına gelmeyende anlamaz siz tek kalmaktan korkmuyor olabilirsiniz benim yaşım 21 çok korkarım anneme çekmişim sanırım.Yıllar sonra annemi yalnızlığa terk edemem
Pardonda pardon ama sizin anneniz gelinin rızası yoksa her ay gidip "oğlunun evinde" 15 gün kalamaz. Bunlar dediğiniz gibi baştan konusulur. Sonradan "işine gelirse" ye getirip, bir taraftan kadını bosanma ile tehdit etmekle olmaz. Ha şiddetle ne alakası mi var? Sizin anneniz dediğim gibi gelininin rızası olmadan gidip evinde yaşıyorsa ve o buna tepki gösteriyorsa bu size yinede "birinin evini başına yıkma hakkını" vermez. Herkes baştan yerini ve haddini bilse bu işler bu duruma gelmez. Ve evet kadınlara böyle baskılar kurmak da siddetdir. Pardonda pardon yani
Ben zaten aksi yönde bir şey demedim eşinizle konuşursunuz bunu sizde yadırgamış olmalısınız ki buraya yazmışsınız.Ama ömür boyu yaşayanlar var kimse annesine anne gelme diyemez sizde onu anlayın.He size başta başka şimdi başka diyorsa burada yine bizlik bir şey yok.Ama yinede söyleme tarzınız eminin karşınızdakini çok kırmıştırBen 7 sene ilişkim vardı eşimle benim annem kayinvalidesiyle yasayan kadınlardan ben eşime en başında söyledim ben beraber yaşayamam diye senin dediğin hissetiğin gibi kolay olmuyo o işler eşine gücün yetmiyo yazmışın oysaki ben seni anlamaya çalışıp ılımlı cevap vermeye çalıştım zor günler yaşadığını anlamak istedim umarım sen çok mutlu olursun umarım üslubuna dikkat edersin herşey gönlünce olur umarım ama şunu bilki gönlünce olmayınca çok zor oluyo ben bugün saatlerce ağladım her kızın hayalidir sevdigi ile mutlu olmak çocuğu olması mutlu aile yapısı bende böyle olmasını hiç istemezdim inan buna
Valla bekarlar bacak gibi atıyorlar. Evlenınce de aman boşarım gider kafasında. Öyle çat diye koca boşansaydı ohhooooo dünyada evli kalmazdı.tabii bekarken bol keseden atmak kolay.
Madem annenle yaşıcaktın ne diye evlendin derse ilerde eşiniz anlarsınız
Ayrıca herkesin annesi bisürü fedakarlıklar yapiyor niye hepsi gelim size yerleşiyim diye düşünmüyor aceba. Herkes kendi evinde rahat eder.
Abinizin eşide hiç de mecbur değil ayrıca
Şimdi yeni evlilermiş, ilerde anneniz sık sık gidip kalırsa ozaman izleyin siz filmi.
Bu kafadada bence evlenmeyin. Anneniz ile yaşlanıp gidin. Kimseyede sebeb olmazsınız.
Tamamda bu sorunu yaşayan ya da yaşatan ben değilim bunu bana neden anlatıyorsunuz çok şükür aklım başında ne ablam (yani yengem ) annemle öyle konuşur nede biz yüzsüzlük yaparız ben üslubunu eleştirdim tekrar söylüyorum herkesle anladığı dilden konuşurum.Karşıdaki dikkat etmiyorsa bende etmem bunlar karşılıklı olur.Söylesiniz böylesinize getirdiniz zaten.Biz babasız olduğumuz halde kimsenin yapamayacağı düğünler yaptık annemle herkesten önce ben konuştum anne şöyle davranma vs.Annem zaten herkesin isteyeceği türden kaynana hiçbir şeye karışmadı her şeyin en iyisi yapıldı siz bana bunları anlatmayın yani konu sahibine üslubunun yanlış olduğunu anlatınHer insanın yaşadıkları ve hayattan beklentileri farklı diğer kullanıcı ne kadar naif cevaplamış yaşadıklarınız zor vs diye tatlı dile tatlı dil,acıya acı
Yani öyle kolay olsaydı konu sahibi kaç senedir uğraşmaz boşardı.Valla bekarlar bacak gibi atıyorlar. Evlenınce de aman boşarım gider kafasında. Öyle çat diye koca boşansaydı ohhooooo dünyada evli kalmazdı.
Ohoo siz her şeye bir kılıf uyduruyorsunuz sonuçta karşı taraf kırıldımı kırıldı bir kusura bakma demek zor olamamalı zaten karşımızdakini kendi annemiz gibi görsek sorun olmaz aynı hassasiyette davransak.Tamam o zaman söylemediyseniz daha fazla açıklama yapmayın kim olsa kendine söylendiğini bilir.Hadi selametleBen zaten sizin ailenize laf söylemedim ki
Ve konu sahibi sert çıkışmissa artık patlama noktasına geldiğinden. Yoksa genel omarak böyle konuşan biri olduğunu zannetmiyorum
O zaman patlasaymış eşine .Vallahi buraya üye olalı 1 hafta olmadı tüm konu gelin kaynanaValla bekarlar bacak gibi atıyorlar. Evlenınce de aman boşarım gider kafasında. Öyle çat diye koca boşansaydı ohhooooo dünyada evli kalmazdı.
Bekara karı boşamak kolay diye bir söz var ya işte tam bu konuluk o sözYani öyle kolay olsaydı konu sahibi kaç senedir uğraşmaz boşardı.
Arkadaş atıp tutuyor. Yaşına veriyorum. Büyüyünce anlar. İlerde eşi derseki benim annem bizde kalacak ozaman anlar. Adam demezmi senin annen varsa benimde var, seninki bizle yaşayana kadar benimki yaşasın. Ha, konu sahibi çok anlayışlı polyana ya belki iki anneylede aynı evi paylaşmak isteyebilir o durumda. Olabilir tabii.
Siz hayırdır? Beni neden alıntıladınız? Ben sizi mi kastettimO zaman patlasaymış eşine .Vallahi buraya üye olalı 1 hafta olmadı tüm konu gelin kaynana
Yahu yeni üyeyim yeni asıl siz hayırdır okumuyor musunuz yanlış alıntılamışım daha bilmiyorumSiz hayırdır? Beni neden alıntıladınız? Ben sizi mi kastettim
Valla siz alıntılamak istediklerinizi gayet doğru alıntılamışsınız ama neyse.. Ben genelleme yapmıştım size tag yapmadım yaniYahu yeni üyeyim yeni asıl siz hayırdır okumuyor musunuz yanlış alıntılamışım daha bilmiyorum
O zaman patlasaymış eşine .Vallahi buraya üye olalı 1 hafta olmadı tüm konu gelin kaynana
Evet işim gücüm yok sizden korktum yalan söyledim .Hızlı yazıyorum ben o kişiyi alıntıladım sandım pes ciddenValla siz alıntılamak istediklerinizi gayet doğru alıntılamışsınız ama neyse.. Ben genelleme yapmıştım size tag yapmadım yani
Evlensin işte neyi bekliyor kiYasli degil 50 yaşında daha öyle tonton yaşlılardan da değil gezer tozar yılbaşında ingiltereye gidiyo mesela manikürsüz saçında fonsuz gezmez
Bizim gruplarımız da da var böyle allahım yarabbim sürekli akıl veriyorlar. Evliler bekarlıgında evlılıgınde nasıl olduklarını bılıyorlar kıyas yaptıklarında dogru sonuc cıkıyor fakat bekar olanlar evlılıgı canım cıcım sandıgı ıcın ısıne gelmedıklerınde lafımı soylerım gecerım kenara dünya yansa benim bir çöp samanım yanmaz kafasındaBekar haliniz ile gelin kaynana konularına cevap yazmasanız daha iyi olmazmı? Tecrübeniz olmadığı bir konu sonuçta.
Bekar bi insan evlilik hakkındaki yorumları eğlenceli aslında yalan değilde, yine de empati bile yapabileceğiniz konu olmadığından yorumlarda ona göre oluyor.
Bir şeye yorum yapmak için illa gelin olmama gerek yok 4 tane abim 3 tane yengem var geniş bir aileyiz.Ayriyetten bu benim kendi özgürlüğüm benim babam yok.Konu sahibin kaynanasıda yalnızmış annemin psikolojisini bildiğim için yorum yaptım ,tam tersi benden başka kimse iyi anlayamaz belkide he?Bekar haliniz ile gelin kaynana konularına cevap yazmasanız daha iyi olmazmı? Tecrübeniz olmadığı bir konu sonuçta.
Bekar bi insan evlilik hakkındaki yorumları eğlenceli aslında yalan değilde, yine de empati bile yapabileceğiniz konu olmadığından yorumlarda ona göre oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?