Vicdanımın sesini dinlemeli miyim? Görümce konusu..

Problemli ebeveynleri olan cocuklarin kacacak bir noktasi(anneanne, dayi, teyze gibi) olmayinca onlarda ciddi derecede olumsuz etkileniyor. Egitim hayatindan tutun ikili ilişkilerine kadar dezavantajli oluyorlar. Cocugun bu iliskilerde bir sucu yok. Ona bir alan yaratabilirseniz guzel olur. Tabi biraz büyüdüğünde, su an degil. Yoksa oda yitip gidecek maalesef

Değişmeyeceğini biliyorum. Benim hayatta genel düşüncem kim ne yaparsa yapsın benim kendi karakterim, yaptıklarım bana mahsus beni ilgilendirir karşımdaki kötü diye bende kötü olamam. İlerde vicdanen huzursuz olmak istemiyorum. Ama bazen de gereksiz hassas davranıyor, yanlış yapıyor olabilirm o yüzden fikir almak istedim teşekkürler

Ben görüşmüyorum. Yukarıda da yazmıştım eşim ben görüşmeyince görüşmüyor. birlikte büyümedikleri için bir yakınlık duymuyor. O yüzden biraz karışıyor mevzu. Yorum için teşekkürler

Teşekkürler

Benim görümcem benden 3 yaş büyük. Sanırım 10 yaşında ki kızın daha çok bilgisi var. O kadar asosyal ve bilgisiz. Ne gezmeyi ne de maaşının tarihini biliyor. Kartı kendinde bile değil. Bir kere şöyle kendisinin biryere gittiğini ya da eşiyle plan yaptığına şahit olmadım. Çenesi var ama baya iyi :)) mesela bazen üzülüyorum diyorum ki acaba çağırsak mı çocuğuna da değişiklik olur ya da ben kendim plan yaptığımda ayırmasam mı diye sonra vazgeçiyorum biz bu hayatta kimsenin sorununa çözüm olamayız kendileri istemedikten sonra. Çok güzel bir çocuğu var onunla ilgileniyoruz. Sizin durum farklı üstünüze düşeni yapmışsınız çokta dert etmeyin.

Baska kimsesi olmadigi icin esinizin sahip cikma sorumlulugu var bence. O arayip sorsun ara sira, cok samimi olmasalar bile işe yaramaz bir kocasi varken basina bir sey geldiğinde (şiddet vs) arkasinda birinin oldugunu bilsin ki ezik kalmasin. Ama siz muhatap olmayin bence. Esiniz sorumluluk alsin biraz

Eşiniz aramıyor sizde aramayın. Kardeşini aramıyor sizi bahane etmesin. Ağrısız başınızı ağrıtmayın aramayın

Çok haklısınız.. En nihayetinde herkesin kendi hayatı kendi tercihleri. Sanırım sihirli cümle bu; 'kimsenin sorununa çözüm olamayız'. Teşekkürler

Giydirmez atarsa ne olacak bu çözüm değil. Eşi aramalı sık sık kardeşini

Fiziken aslında pek çok akrabası ve birkaç kardeşi var ama kimsenin kimse ile alası yok ama herkesin yaptığı kendini ilgilendirir bende bu yüzden eşime görüş destek ol diyorum bir kadının kimsesiz olması, öyle hissetmesi, çaresizliğe ve daha kötü sonuçlara sebep oluyor teşekkürler

Nankör insana ne yapsan yaranamazsin bacım kuru kuruya uyarip destek olman işlerine gelmez. Uzaktan para göndersen seni maddi kaynak olarak görüp sömürerek. Kendi cocugun var mı bilmiyorum ama neden kendi rizkinizi kıymet bilmeyen birine yediresiniz ki? Zamanında kendince destek olmaya çalışmışsin o anlamak istememiş ne gerek var dert sahibi olmaya şimdi.. ne demişler alismadik g*tte don durmazmis destek olacam diye ağrımaya basini agritma

Kuru kuruya değil kız maddi de destek olduk, evimizi de açtık tüm geçmişini sil yeni bir hayata başla yanımızda da dedik. Ama dediğiniz gibi eşime saf dedi para yolladığı, yardım ettiği için. Teşekkürler

Ya ben görümce olayından bağımsız eşinizi darlayip ısrar etme konusunda sizi desteklemedim çok.
Yani görümce olmaz kv olur kv olmaz dayı hala vs olur bir insan görüşmek istemiyorsa bağ kuramadiysa kendince sebebi vardır mutlaka.
O bağı zorla kuramazsiniz ki zaten olmamış eşiniz yine uzak kardesine.
Bence bundan sonrası iyi niyetten uzaklaşıyor artık.
Bana görüşmediğim bir aile üyesiyle ilgili eşim çok ısrar etse sanane der geçerdim en sonunda yani.

Demem. Gelip sorarsa fikrimi soylerim sonrasini da dert edinmem.
Haa coook sevdigim birlikte buyudugum kuzenim var mesela, o olsa bir tık fazla endişelenirim ama diger insanlar için bu kadar öne cikmaniza gerek yok. Kaldi ki zaten samimi bir ilişkiniz de yok, oyle abla kardeş olmak o kadar basit degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…