- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
- Konu Sahibi Nevisahsinamunhasirr
-
Eşim hiç görüşmüyor. Eşime söyledim beni karıştırmadan ara bi öğren bedenini, ayını vs diye ama pek gönüllü değil. Görümcem daha önce hediye yolladığım adreste mi hâlâ bilmiyorum. En iyisi eşimi darlayayım görüş diye
Değişmeyeceğini biliyorum. Benim hayatta genel düşüncem kim ne yaparsa yapsın benim kendi karakterim, yaptıklarım bana mahsus beni ilgilendirir karşımdaki kötü diye bende kötü olamam. İlerde vicdanen huzursuz olmak istemiyorum. Ama bazen de gereksiz hassas davranıyor, yanlış yapıyor olabilirm o yüzden fikir almak istedim teşekkürlerSiz elinizden geldiği kadar destek olmuşsunuz ama böyle iyilikten anlamayn insanlar degismez yine kocanızı doldurur Allah korusun çocuğuz varsa örnek alır çocugunuz onu hazır aranız limoniken böyle kalsın bence siz ne kadar vicdanlıymıssınız ki hala onu düşünüyorsunuz helal olsun
Ben görüşmüyorum. Yukarıda da yazmıştım eşim ben görüşmeyince görüşmüyor. birlikte büyümedikleri için bir yakınlık duymuyor. O yüzden biraz karışıyor mevzu. Yorum için teşekkürlerBakın insanların yaşadıkları bizim suçumuz değildir. Herkes kendinden mesul. Evet olabilir üzülebilirsiniz ama size iyi gelmiyorsa görüşmeyin. Bebeğinin suçu yok bazen kıyafet oyuncak ya da eğitimi için bi kaç parça ne gelirse aklınıza alabilirsiniz. Bunun için görümceyle samimi olmanıza gerek yok ki dayısı sonuçta eşiniz bebek için hediye alabilirsiniz.
TeşekkürlerProblemli ebeveynleri olan cocuklarin kacacak bir noktasi(anneanne, dayi, teyze gibi) olmayinca onlarda ciddi derecede olumsuz etkileniyor. Egitim hayatindan tutun ikili ilişkilerine kadar dezavantajli oluyorlar. Cocugun bu iliskilerde bir sucu yok. Ona bir alan yaratabilirseniz guzel olur. Tabi biraz büyüdüğünde, su an degil. Yoksa oda yitip gidecek maalesef
Benim görümcem benden 3 yaş büyük. Sanırım 10 yaşında ki kızın daha çok bilgisi var. O kadar asosyal ve bilgisiz. Ne gezmeyi ne de maaşının tarihini biliyor. Kartı kendinde bile değil. Bir kere şöyle kendisinin biryere gittiğini ya da eşiyle plan yaptığına şahit olmadım. Çenesi var ama baya iyi :)) mesela bazen üzülüyorum diyorum ki acaba çağırsak mı çocuğuna da değişiklik olur ya da ben kendim plan yaptığımda ayırmasam mı diye sonra vazgeçiyorum biz bu hayatta kimsenin sorununa çözüm olamayız kendileri istemedikten sonra. Çok güzel bir çocuğu var onunla ilgileniyoruz. Sizin durum farklı üstünüze düşeni yapmışsınız çokta dert etmeyin.Ben görüşmüyorum. Yukarıda da yazmıştım eşim ben görüşmeyince görüşmüyor. birlikte büyümedikleri için bir yakınlık duymuyor. O yüzden biraz karışıyor mevzu. Yorum için teşekkürler
Eşiniz aramıyor sizde aramayın. Kardeşini aramıyor sizi bahane etmesin. Ağrısız başınızı ağrıtmayın aramayınMerhaba aynı yaşta olduğum bir görümcem var ve bir dargın bir barışık bi ilişkimiz var. Zamanında bana saygısızlığı ve eşimi doldurmaya çalışmasından ötürü konuşmuyordum. Küsken bir gün başka bir şehirden evime kalmaya geldi bende kötü davranmadım ve barışmış olduk..
Bir aile ile büyümemişler anne babaları yok diye üzülüp çoğu şeyi unuttum ve görümcem de özür diledi ve benle çok yakın olmak istedi. Aynı yaştayız ama abla kardeş gibi olduk diyeyim. Ama bana göre çok ters hareketleri var aşırı yalan söylüyor, sorumsuz biraz da pis biri. Bana da ilişkisi, hayatı ile ilgili soru sorduğu zaman ben kendi kardeşimi uyarıyormuş gibi uyardım onu her zaman hatta yeri geldi kızdım. (Şuan diyorum ki çok gereksiz davranmışım) ve sonra öğrendim ki bana anlattığı herşey yalanmış. Evli biri ile birlikte olmuş, adam bu sebeple boşanmış ve daha nice iğrençlikler.. bizim kız da hamile kalmış bir anda evlendiler. Adam da rezil, iğrenç biri görümcem yine bana dertlerini anlatıp ne yapmalıyım dediğinde (o sırada 2 aylık hamile) bende senin psikolojin bozuk o karnındakine üzülüyorum (üzülme sebebim görümce bebek için gerekli testlere kontrolere bile gitmiyordu üşendiği için) en azından bebeğin için psikoloğa git sonunu hiç iyi görmüyorum dedim ve bana küstü, tekrar görüşmedik.
Şuan bebek doğdu ve ben vicdanen rahat değilim. Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım yanlış anlaşılmasın. Vicdan yaptığım konu; görümcemin anne, baba, kardeş vs kimsesi yok. Eşi rezil ve işe yaramaz biri. Yani zor bir dönemde yalnız. Ben eşime kardeşini ara sor bişey lazımsa yardım et diyorum eşim ben konuşmadan konuşmuyor. Sizce herşeyi silip arayıp destek olayım mı yoksa ne yaparsa yapsın mı diyeyim?
NOT: Farklı şehirlerdeyiz sadece telefonla destek olup maddi bişeyler yapabilirim. Ve ailecek nankörler bunu unutmayalım
Çok haklısınız.. En nihayetinde herkesin kendi hayatı kendi tercihleri. Sanırım sihirli cümle bu; 'kimsenin sorununa çözüm olamayız'. TeşekkürlerBenim görümcem benden 3 yaş büyük. Sanırım 10 yaşında ki kızın daha çok bilgisi var. O kadar asosyal ve bilgisiz. Ne gezmeyi ne de maaşının tarihini biliyor. Kartı kendinde bile değil. Bir kere şöyle kendisinin biryere gittiğini ya da eşiyle plan yaptığına şahit olmadım. Çenesi var ama baya iyi :)) mesela bazen üzülüyorum diyorum ki acaba çağırsak mı çocuğuna da değişiklik olur ya da ben kendim plan yaptığımda ayırmasam mı diye sonra vazgeçiyorum biz bu hayatta kimsenin sorununa çözüm olamayız kendileri istemedikten sonra. Çok güzel bir çocuğu var onunla ilgileniyoruz. Sizin durum farklı üstünüze düşeni yapmışsınız çokta dert etmeyin.
Giydirmez atarsa ne olacak bu çözüm değil. Eşi aramalı sık sık kardeşiniZaten uzakmissiniz. Ben olsam bebise uzaktan destegimi yapardim. Mesela yaz mevsimine girerken sort tisort, kışa girerken sweat pantolon gibi her mevsim cocugunun kullanacagindan emin oldugum hediyeler yollardim. O yalnizligi cocuk hissetmesin diye elimi uzerinden cekmezdim ama gorumcemle muhatap olmazdim.
Fiziken aslında pek çok akrabası ve birkaç kardeşi var ama kimsenin kimse ile alası yokBaska kimsesi olmadigi icin esinizin sahip cikma sorumlulugu var bence. O arayip sorsun ara sira, cok samimi olmasalar bile işe yaramaz bir kocasi varken basina bir sey geldiğinde (şiddet vs) arkasinda birinin oldugunu bilsin ki ezik kalmasin. Ama siz muhatap olmayin bence. Esiniz sorumluluk alsin biraz
Nankör insana ne yapsan yaranamazsin bacım kuru kuruya uyarip destek olman işlerine gelmez. Uzaktan para göndersen seni maddi kaynak olarak görüp sömürerek. Kendi cocugun var mı bilmiyorum ama neden kendi rizkinizi kıymet bilmeyen birine yediresiniz ki? Zamanında kendince destek olmaya çalışmışsin o anlamak istememiş ne gerek var dert sahibi olmaya şimdi.. ne demişler alismadik g*tte don durmazmis destek olacam diye ağrımaya basini agritmaMerhaba aynı yaşta olduğum bir görümcem var ve bir dargın bir barışık bi ilişkimiz var. Zamanında bana saygısızlığı ve eşimi doldurmaya çalışmasından ötürü konuşmuyordum. Küsken bir gün başka bir şehirden evime kalmaya geldi bende kötü davranmadım ve barışmış olduk..
Bir aile ile büyümemişler anne babaları yok diye üzülüp çoğu şeyi unuttum ve görümcem de özür diledi ve benle çok yakın olmak istedi. Aynı yaştayız ama abla kardeş gibi olduk diyeyim. Ama bana göre çok ters hareketleri var aşırı yalan söylüyor, sorumsuz biraz da pis biri. Bana da ilişkisi, hayatı ile ilgili soru sorduğu zaman ben kendi kardeşimi uyarıyormuş gibi uyardım onu her zaman hatta yeri geldi kızdım. (Şuan diyorum ki çok gereksiz davranmışım) ve sonra öğrendim ki bana anlattığı herşey yalanmış. Evli biri ile birlikte olmuş, adam bu sebeple boşanmış ve daha nice iğrençlikler.. bizim kız da hamile kalmış bir anda evlendiler. Adam da rezil, iğrenç biri görümcem yine bana dertlerini anlatıp ne yapmalıyım dediğinde (o sırada 2 aylık hamile) bende senin psikolojin bozuk o karnındakine üzülüyorum (üzülme sebebim görümce bebek için gerekli testlere kontrolere bile gitmiyordu üşendiği için) en azından bebeğin için psikoloğa git sonunu hiç iyi görmüyorum dedim ve bana küstü, tekrar görüşmedik.
Şuan bebek doğdu ve ben vicdanen rahat değilim. Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım yanlış anlaşılmasın. Vicdan yaptığım konu; görümcemin anne, baba, kardeş vs kimsesi yok. Eşi rezil ve işe yaramaz biri. Yani zor bir dönemde yalnız. Ben eşime kardeşini ara sor bişey lazımsa yardım et diyorum eşim ben konuşmadan konuşmuyor. Sizce herşeyi silip arayıp destek olayım mı yoksa ne yaparsa yapsın mı diyeyim?
NOT: Farklı şehirlerdeyiz sadece telefonla destek olup maddi bişeyler yapabilirim. Ve ailecek nankörler bunu unutmayalım
Yapabilir deGiydirmez atarsa ne olacak bu çözüm değil. Eşi aramalı sık sık kardeşini
Kuru kuruya değil kız maddi de destek olduk, evimizi de açtık tüm geçmişini sil yeni bir hayata başla yanımızda da dedik. Ama dediğiniz gibi eşime saf dedi para yolladığı, yardım ettiği için. TeşekkürlerNankör insana ne yapsan yaranamazsin bacım kuru kuruya uyarip destek olman işlerine gelmez. Uzaktan para göndersen seni maddi kaynak olarak görüp sömürerek. Kendi cocugun var mı bilmiyorum ama neden kendi rizkinizi kıymet bilmeyen birine yediresiniz ki? Zamanında kendince destek olmaya çalışmışsin o anlamak istememiş ne gerek var dert sahibi olmaya şimdi.. ne demişler alismadik g*tte don durmazmis destek olacam diye ağrımaya basini agritma
Anne babamızın bile olamaz. İnsanın kendine yaptığı eziyeti kimse kimseye yapamaz canım.Çok haklısınız.. En nihayetinde herkesin kendi hayatı kendi tercihleri. Sanırım sihirli cümle bu; 'kimsenin sorununa çözüm olamayız'. Teşekkürler
Teşekkürleraman karışma eşin aramıyor takma kafana. Eşini de darlama aramazsa aramasın üstelemeyin vicdan pek işe yaramıyor budevirde bencil olmak lazım. Alışır sürekli para bekler
Doğru söze ne denirAnne babamızın bile olamaz. İnsanın kendine yaptığı eziyeti kimse kimseye yapamaz canım.
Giydirmez atarsa ne olacak bu çözüm değil. Eşi aramalı sık sık kardeşini
Ya ben görümce olayından bağımsız eşinizi darlayip ısrar etme konusunda sizi desteklemedim çok.Eşim hiç görüşmüyor. Eşime söyledim beni karıştırmadan ara bi öğren bedenini, ayını vs diye ama pek gönüllü değil. Görümcem daha önce hediye yolladığım adreste mi hâlâ bilmiyorum. En iyisi eşimi darlayayım görüş diye
Birinin göz göre göre yaptığı yanlışa dur demez misiniz? Belki gereksiz duygusal davrandımdert etmiyorum vicdanen kendimi sorumlu hissedip üzülüyorum. Ama bu merhamet iyi mi kötü mü fikir almak istedim sizlerden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?