- 5 Ağustos 2022
- 693
- 874
- 23
- Konu Sahibi Nevisahsinamunhasirr
-
Hiç tanımadığımız insanlara bile başına bişey gelse üzülüyoruz ah vah diyoruz. Keşke haberimiz olsaydı elimizden geleni yapardık diyoruz. Eşim de böyle biri yardımsever ve tanımadığı pek çok insana da yardım eder. Bu sebeple kötü de olsa kardeşine destek olmasını isterim. Benim derdim abi kardeş olun illa kardeşini sev değil. Başına bişey gelirse sana ulaşabilsin, başkasına yaptığını kardeşinden esirme diyorum. Bende çok samimi olmasını istemem ama bir kadının da yalnız çaresiz olması beni üzer. Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Belki de ben yanlış düşünüyorum olabilirYa ben görümce olayından bağımsız eşinizi darlayip ısrar etme konusunda sizi desteklemedim çok.
Yani görümce olmaz kv olur kv olmaz dayı hala vs olur bir insan görüşmek istemiyorsa bağ kuramadiysa kendince sebebi vardır mutlaka.
O bağı zorla kuramazsiniz ki zaten olmamış eşiniz yine uzak kardesine.
Bence bundan sonrası iyi niyetten uzaklaşıyor artık.
Bana görüşmediğim bir aile üyesiyle ilgili eşim çok ısrar etse sanane der geçerdim en sonunda yani.
TeşekkürlerDemem. Gelip sorarsa fikrimi soylerim sonrasini da dert edinmem.
Haa coook sevdigim birlikte buyudugum kuzenim var mesela, o olsa bir tık fazla endişelenirim ama diger insanlar için bu kadar öne cikmaniza gerek yok. Kaldi ki zaten samimi bir ilişkiniz de yok, oyle abla kardeş olmak o kadar basit degil.
Yok yani manevi destek öylelerine yetmez zaten diğer turlude maddi kaynak yaparlar sizi ki yapmış bile zamanında o yüzden boşver uzak dur hiç değmez. He bebek için biseyler alıp yollarsanız o başka bebeğin bı suçu yok ama para olarak asla vermeyin bence. Rica ederim bu aradaKuru kuruya değil kız maddi de destek olduk, evimizi de açtık tüm geçmişini sil yeni bir hayata başla yanımızda da dedik. Ama dediğiniz gibi eşime saf dedi para yolladığı, yardım ettiği için. Teşekkürler
Ama zaten o dediklerinizi de yapmışsınız zamanında ve sonuç ne olmuş o da ortada.Hiç tanımadığımız insanlara bile başına bişey gelse üzülüyoruz ah vah diyoruz. Keşke haberimiz olsaydı elimizden geleni yapardık diyoruz. Eşim de böyle biri yardımsever ve tanımadığı pek çok insana da yardım eder. Bu sebeple kötü de olsa kardeşine destek olmasını isterim. Benim derdim abi kardeş olun illa kardeşini sev değil. Başına bişey gelirse sana ulaşabilsin, başkasına yaptığını kardeşinden esirme diyorum. Bende çok samimi olmasını istemem ama bir kadının da yalnız çaresiz olması beni üzer. Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Belki de ben yanlış düşünüyorum olabilir
Yazdiklarinizdan kalbinizin merhametli olduğunu düşünüyorum. Öyle olmasa acaba demezdiniz. Gorumceye değil de bebeğe bir şeyler yapabilirsin. Kaç aylık olduğunu biliyor ve bir bebeğin az çok neye ihtiyacı var kestirebiliyorsundur. Ev adresini de biliyorsan bebeğe bir şeyler hazırlayıp yollayabilirsin. Maddi açıdan zor durumdaysa tabi. Maddi açıdan rahatsa pek de bir şey yapma. En fazla abisi arasın kısa kessin. Maksat çocuğun sağlığından emin olmak.Merhaba aynı yaşta olduğum bir görümcem var ve bir dargın bir barışık bi ilişkimiz var. Zamanında bana saygısızlığı ve eşimi doldurmaya çalışmasından ötürü konuşmuyordum. Küsken bir gün başka bir şehirden evime kalmaya geldi bende kötü davranmadım ve barışmış olduk..
Bir aile ile büyümemişler anne babaları yok diye üzülüp çoğu şeyi unuttum ve görümcem de özür diledi ve benle çok yakın olmak istedi. Aynı yaştayız ama abla kardeş gibi olduk diyeyim. Ama bana göre çok ters hareketleri var aşırı yalan söylüyor, sorumsuz biraz da pis biri. Bana da ilişkisi, hayatı ile ilgili soru sorduğu zaman ben kendi kardeşimi uyarıyormuş gibi uyardım onu her zaman hatta yeri geldi kızdım. (Şuan diyorum ki çok gereksiz davranmışım) ve sonra öğrendim ki bana anlattığı herşey yalanmış. Evli biri ile birlikte olmuş, adam bu sebeple boşanmış ve daha nice iğrençlikler.. bizim kız da hamile kalmış bir anda evlendiler. Adam da rezil, iğrenç biri görümcem yine bana dertlerini anlatıp ne yapmalıyım dediğinde (o sırada 2 aylık hamile) bende senin psikolojin bozuk o karnındakine üzülüyorum (üzülme sebebim görümce bebek için gerekli testlere kontrolere bile gitmiyordu üşendiği için) en azından bebeğin için psikoloğa git sonunu hiç iyi görmüyorum dedim ve bana küstü, tekrar görüşmedik.
Şuan bebek doğdu ve ben vicdanen rahat değilim. Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım yanlış anlaşılmasın. Vicdan yaptığım konu; görümcemin anne, baba, kardeş vs kimsesi yok. Eşi rezil ve işe yaramaz biri. Yani zor bir dönemde yalnız. Ben eşime kardeşini ara sor bişey lazımsa yardım et diyorum eşim ben konuşmadan konuşmuyor. Sizce herşeyi silip arayıp destek olayım mı yoksa ne yaparsa yapsın mı diyeyim?
NOT: Farklı şehirlerdeyiz sadece telefonla destek olup maddi bişeyler yapabilirim. Ve ailecek nankörler bunu unutmayalım
Kayın valide, Kayın peder yok mu? Neden ayrı büyüdüler...Hiç tanımadığımız insanlara bile başına bişey gelse üzülüyoruz ah vah diyoruz. Keşke haberimiz olsaydı elimizden geleni yapardık diyoruz. Eşim de böyle biri yardımsever ve tanımadığı pek çok insana da yardım eder. Bu sebeple kötü de olsa kardeşine destek olmasını isterim. Benim derdim abi kardeş olun illa kardeşini sev değil. Başına bişey gelirse sana ulaşabilsin, başkasına yaptığını kardeşinden esirme diyorum. Bende çok samimi olmasını istemem ama bir kadının da yalnız çaresiz olması beni üzer. Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Belki de ben yanlış düşünüyorum olabilir
Bebek için üzülürdüm,zaten yeni doğan seti gondermişsiniz bu kadarı yeterli.Karsinizda yalancı biri var,fazla muhabbette vicdanınıza oynayıp sömürülen taraf olma ihtimalinin fazla Gorumceniz düşüncesiz davranışlarının hatasını çekiyor,evli bir adamla birlikte olmak,yuva dağıtmak,hamile kalmak onun seçimi .Eşinizle ayrı büyümüş,bu zamana kadar nasıl bir insana evrildi bilemezsiniz.Merhaba aynı yaşta olduğum bir görümcem var ve bir dargın bir barışık bi ilişkimiz var. Zamanında bana saygısızlığı ve eşimi doldurmaya çalışmasından ötürü konuşmuyordum. Küsken bir gün başka bir şehirden evime kalmaya geldi bende kötü davranmadım ve barışmış olduk..
Bir aile ile büyümemişler anne babaları yok diye üzülüp çoğu şeyi unuttum ve görümcem de özür diledi ve benle çok yakın olmak istedi. Aynı yaştayız ama abla kardeş gibi olduk diyeyim. Ama bana göre çok ters hareketleri var aşırı yalan söylüyor, sorumsuz biraz da pis biri. Bana da ilişkisi, hayatı ile ilgili soru sorduğu zaman ben kendi kardeşimi uyarıyormuş gibi uyardım onu her zaman hatta yeri geldi kızdım. (Şuan diyorum ki çok gereksiz davranmışım) ve sonra öğrendim ki bana anlattığı herşey yalanmış. Evli biri ile birlikte olmuş, adam bu sebeple boşanmış ve daha nice iğrençlikler.. bizim kız da hamile kalmış bir anda evlendiler. Adam da rezil, iğrenç biri görümcem yine bana dertlerini anlatıp ne yapmalıyım dediğinde (o sırada 2 aylık hamile) bende senin psikolojin bozuk o karnındakine üzülüyorum (üzülme sebebim görümce bebek için gerekli testlere kontrolere bile gitmiyordu üşendiği için) en azından bebeğin için psikoloğa git sonunu hiç iyi görmüyorum dedim ve bana küstü, tekrar görüşmedik.
Şuan bebek doğdu ve ben vicdanen rahat değilim. Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım yanlış anlaşılmasın. Vicdan yaptığım konu; görümcemin anne, baba, kardeş vs kimsesi yok. Eşi rezil ve işe yaramaz biri. Yani zor bir dönemde yalnız. Ben eşime kardeşini ara sor bişey lazımsa yardım et diyorum eşim ben konuşmadan konuşmuyor. Sizce herşeyi silip arayıp destek olayım mı yoksa ne yaparsa yapsın mı diyeyim?
NOT: Farklı şehirlerdeyiz sadece telefonla destek olup maddi bişeyler yapabilirim. Ve ailecek nankörler bunu unutmayalım
Haklısınız teşekkürlerAma zaten o dediklerinizi de yapmışsınız zamanında ve sonuç ne olmuş o da ortada.
Dolayısıyla bu insan için enerji harcamak ne kadar gerekli bilemedim.
Esiniz de bu açıdan pasif kalmakta haklı adam zaten yapacağını yapmış sonra da çekmiş kendini haklı olarak.
Bu iyi insan kötü insan olma meselesi de değil bazı insanlara naparsaniz yapın olmaz yani.
Başkasına yaptığımızı kardesimizden esirgemek değil ama duracağımiz yeri bilmek diye bakıyorum ben bu duruma.
İnsan ilişkilerinde denge önemli.
TeşekkürlerYazdiklarinizdan kalbinizin merhametli olduğunu düşünüyorum. Öyle olmasa acaba demezdiniz. Gorumceye değil de bebeğe bir şeyler yapabilirsin. Kaç aylık olduğunu biliyor ve bir bebeğin az çok neye ihtiyacı var kestirebiliyorsundur. Ev adresini de biliyorsan bebeğe bir şeyler hazırlayıp yollayabilirsin. Maddi açıdan zor durumdaysa tabi. Maddi açıdan rahatsa pek de bir şey yapma. En fazla abisi arasın kısa kessin. Maksat çocuğun sağlığından emin olmak.
Yok dünyada cenneti yaşayanlar derneği başkanıyımYani şimdi sizin kaynananız kayınpederiniz yok mu
Yok. Eşimin anne babası eşim bebekken ayrılmış. Bu arada 6 kardeşler hepsi darmadağın. Eşim annesini hiç tanımamış, eşimi baba tarafı akrabaları x'in p.çi diye kafasına vura vura büyütmüşler. Görümcemi de anne tarafı akrabaları aynı şekilde büyütmüş. Babaları da pisliğin biri 5. evliliği falan ve hiç çocuklara bakmamış ilgilenmemiş. Çok uzun ve dramatik bi hikaye de kısacası böyle.Kayın valide, Kayın peder yok mu? Neden ayrı büyüdüler...
TeşekkürlerBebek için üzülürdüm,zaten yeni doğan seti gondermişsiniz bu kadarı yeterli.Karsinizda yalancı biri var,fazla muhabbette vicdanınıza oynayıp sömürülen taraf olma ihtimalinin fazla Gorumceniz düşüncesiz davranışlarının hatasını çekiyor,evli bir adamla birlikte olmak,yuva dağıtmak,hamile kalmak onun seçimi .Eşinizle ayrı büyümüş,bu zamana kadar nasıl bir insana evrildi bilemezsiniz.
Dertsiz başiniza dert almayın.
Haklısınız.. TeşekkürlerKendi seçimi kendi hayatı.. lütfen karşıma,sonra yine üzüleceksin.hatta hayiflanacaksin neden yaptım diye.
Çokkk üzücü, şimdi bu kızdan hangi doğruyu hangi saygıyı hangi değeri bekliyebiliriz ki... Nsl örnekler varmış önünde.. Canım yaaaa içim yandı... Bn ablalık yapardım samimice...Yok. Eşimin anne babası eşim bebekken ayrılmış. Bu arada 6 kardeşler hepsi darmadağın. Eşim annesini hiç tanımamış, eşimi baba tarafı akrabaları x'in p.çi diye kafasına vura vura büyütmüşler. Görümcemi de anne tarafı akrabaları aynı şekilde büyütmüş. Babaları da pisliğin biri 5. evliliği falan ve hiç çocuklara bakmamış ilgilenmemiş. Çok uzun ve dramatik bi hikaye de kısacası böyle.
Şimdiye kadar hep destek olmaya çalışma sebebim de buÇokkk üzücü, şimdi bu kızdan hangi doğruyu hangi saygıyı hangi değeri bekliyebiliriz ki... Nsl örnekler varmış önünde.. Canım yaaaa içim yandı... Bn ablalık yapardım samimice...
Gene de çok yorum yapmim dünya hali sonra benim gelinim de kaynanasız kalır falan mazallahYok dünyada cenneti yaşayanlar derneği başkanıyımeşim annesini tanımıyor o derece görmemiş zaten biz evlenmeden önce vefat etmiş genç yaşta, babası sağ ama 5. evliliği falan ve hiç görüşmüyorlar.
Gene de çok yorum yapmim dünya hali sonra benim gelinim de kaynanasız kalır falan mazallah
Bir kere büyük yalancı biri size ictenlikle yaklasmamış sizin gibi. Ve yalnizligindan sikayetci degil bence vicdaninizin sesini kısın.Merhaba aynı yaşta olduğum bir görümcem var ve bir dargın bir barışık bi ilişkimiz var. Zamanında bana saygısızlığı ve eşimi doldurmaya çalışmasından ötürü konuşmuyordum. Küsken bir gün başka bir şehirden evime kalmaya geldi bende kötü davranmadım ve barışmış olduk..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?