Vicdansiz bir anne miyim?

ne yasadığını bilmeden neden asıp kesiyorsunuz herkesin hayatı güllük gülistanlık değil maalesef..
davulun ses uzaktan hoş eliyor sanırım..

çocukların sizide yorduğu aşikar...niyetim rabbimle bnm aramda pc başından bunu hissedemezsiniz....
ben normal karşııladığınız için kendinizle kıyaslama yapın diye dedim niyetim kötü değildi...evlatlarınıza sağlık sıhhat sizede güç kuvvet diliyorummm....

konunun tamamini okudunuzmu bilmiyorum ama konu sahibi rahatima duskunum vs diyor depresyon bunun neresinde...kimsenin konu sahibine yuklendigi yok aci tatli butun elestirilere acigim yazmis herkes kendi fikrini belirtiyor...

e kaldıramayacaksa yapmasın .. o el kadar bebeye yazık değil mi? orda yırtıyormuş kendini ağlaya ağlaya başlarım depresyona .. ben de depresyona girdim ama mesela kardeşimi ağlarken gördüğümde bile içim ezilip sarılabiliyordum .. yani bu depresyon değil denge yolları iltihaplanması .. bu yanlış çok yanlış çok yanlış ...

ne yasadığını bilmeden neden asıp kesiyorsunuz herkesin hayatı güllük gülistanlık değil maalesef..
davulun ses uzaktan hoş eliyor sanırım..

kusura bakmayinda hayatinda yasadiklari bebegine kötü davranmasini gerektirmez

benimde bir yasin uzerinde bebegim var

annem babam yok,kaynanamin bir faydasi yok olmasinda kimseden yardim istedigimde yok

gurbetteyim,dogumdan ciktim dikislerim patladi cocuguma bakarken ,depresyonada girdim ama bir gün cocuguma böyle davranmak aklimin ucundan gecmedi

birakin esimin yardim etmesini ,cocuk agliyor diye onunlada birbirimizi yerdik

yani biz insan degilmiydik ,arkadasin agir depresyon gecirdigini dusunmuyorum

INSAN KENDI KENDININ PSIKOLOGUDUR ..

konunun tamamini okudunuzmu bilmiyorum ama konu sahibi rahatima duskunum vs diyor depresyon bunun neresinde...kimsenin konu sahibine yuklendigi yok aci tatli butun elestirilere acigim yazmis herkes kendi fikrini belirtiyor...

fikirlerini belirtsinler ama hakaret etmeden ,bazilari cok acimasiz elestirmis bir kedi kadar olamadin nedemek

Kimseden alıntılama yapmadım.
Yazdığım şeyler ortaya.
Herkes fikrini paylaşıyor, müsade ederseniz ben de paylaşayım...

Kimseye hesap vermeden...

Anlaştık mı?

Doğum sonrası depresyon durumu sizce hikaye mi ??? insan anne oluncaya dek en ufak fikri olmuyor inanın...Yaşayınca anlıyor insan ne kadar zor olduğunu....Hele yardım edeni yoksa........... İyi dilekleriniz için teşekkür ederim..............

annelik içgüdüsünü toplum baskısından deil içten gelen duygularımızdan dolayı yaşıyoruz.annelik fedakarlıktır ve çocuğu olan çoğu kadında vardır bu arkadaş gibi istisnalar hariç...kendine zaman ayırmasın demiyor kimse zaten.

Kimseden alıntılama yapmadım.
Yazdığım şeyler ortaya.
Herkes fikrini paylaşıyor, müsade ederseniz ben de paylaşayım...

Kimseye hesap vermeden...

Anlaştık mı?

kimseden alinti yapmadiginizin farkindayim...vicdansiz yada bencil oldugunu dusunenlerdenim ve yorum yapma geregi duydummm iyi paylasimlar...

arkadaşım o bebek dünyaya gelmiş ve 10 aylık olmuş...

sen hala keşke olmasaydı annesi ben olmasaydım diyorsun.....

keşke deyince eline ne geçecek... pişman oldun o bebek geri mi gidecek....

bir bebek heleki 10 aylık olmuş bir bebek sadece mamayla beslenmez

yumurtası var peyniri var sebze çorbası et ürünlerine bunlara başlaman lazım....

sevmiyor diye bir şey yok et yemeğinin 100 çeşiti var

dene illa birini sevecektir... benim kızım bir yemeği sevmezse en az 10 çeşitini yaptım

ki illa birinden birini sevdi ve yedi... annelik kolay değil...

boşuna demiyorlar cennet ennelerin ayakları altındadır diye... anlayana tabi...

kii en büyük verceğin şey ona sevgindir ilgindir...

sen hala diyorsun yok depresyonda değilim keşke olmasydı evet sen depresyondasın...

neerden anladım biliyormusun normal olan insanlar bu davranışları yapmazlar....

eşinlede problemlemleriniz varmış onuda çözmeniz lazım oda senin bu durumuna sebeptir....

ilgisiz bir eş bütün gün ev işi yemek di çocuk bakımıydı ve

huzursuzluk insanı depresyona sokar... eşinle konuş bu durumu ona anlat...

Herkesin durumu,psikolojisi farklıdır..Kimi hiç sorun yaşamazken diğer hafif,bir diğer daha ağır geçirebilir durumu...Herkesin kaldırabilme kapasitesi farklıdır....

ben ilk kez karşılaştım böyle bi duurmla belki oyüzden çok garip geldi bu ruh hali içinde ....
lohusa depresyonunu çok duydum ama ilk dönemlerde yaşanıyor diye biliyorum...umarım en kısa zamanda düzelir oda ben sadece bebeğe çok üzüldüm ..dediğim gibi
dövüyormu sorusu onu rencide etmek içn değildi sadece olayın boyutunu anlamak içindi....tekrardan iyi geceler....

Canım eğer durumlar müsaitse bir süreliğine annenlere git hem kafanı toparlarsın hem de annen bebeğe bakar, eşinden de uzaklaşıp bazı şeyleri belki daha net görebilirsin. Annen hem bebeğini ek gıdaya alıştırır 3yaşa kadar beslenmesi çok çok önemli. Bu arada lohusalık depresyonu hamileyken de başlayabilir 2 sene de sürebilir, bunalımlı dönemlerde tekrar da edebilir. Eşin nasıl bakar bilmiyorum ama bence de doktora görünmen lazım biz ne desek boş. Sadece bebekle ilgili değil sen de genel bir boşvermişlik söz konusu bunun nedeni de kötü giden evliliğin. Bu durumdan nasıl kurtulman gerektiğini tek başına çözemeyebilirsin o nedenle muhakkak uzman yardımı al güçlü ol cesaretin yerine gelsin. Hayatta en güçlü insanlardan birisin unutma çünkü bir annesin, sana muhtaç bir evladın var. Eşine doktora gitmene nasıl bakar bunu da fırsat bilip seni aşağılamaz umarım. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:

hic bir zaman dövmedigini yazmis konu sahibi

Hanzacım bence burada daha fazla moralini bozup, kafanı karıştırmadan hemen bir psikologla iletişime geç.Hem de olabildiğince çabuk..!

Hafta sonuna girmeden mutlaka bu işi hallet. Çünkü bu acil bir durum.

Hiçbirşey yapamazsan artık sağlık ocaklarında bile psikologlar var, sabah erkenden kalkıp gidebilirsin.

Ve lütfen acele et, gittikten sonra inan ki bebeğini daha fazla öpüp koklamadığın ve onunla daha fazla vakit geçirmediğin için kendine kızacaksın:)

Hanımlar yavaş olun,hiçbiriniz birbirinize ağır sözler söyleme lüksüne sahip değilsiniz,bu sitenin kuralları olduğunu ve bu kuralları uygulamaktan kaçınmayacağımızı bilerek yorum yapın lütfen

Ve
Konu sahibi her ne kadar rahatıma düşkünüm kendimdeyim desede depresyonda olabilir,lohusalık depresyonu olmayabilir belki ama bebek sahibi olmanın şaşkınlığı,eşiyle bebek bakımını paylaşamamak,gündelik yaşamın sorunlarını konuşamamak ve en önemlisi ailesinin uzakta oturması sebebiyle yalnız ve çaresiz hissetmek gibi duygular içerisinde olabilir,bu yüzden eleştirirken biraz daha yapıcı olun...

di düüüü di düüüü bebeğe bakalım kalkın kavga edeceğimize bebişe süt geldi : ) açılın annesi içirecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…