Vicdansiz bir anne miyim?

arkadaş kendi kendini sorguluyor.. sanki bebeğine eziyet ediyormuş muamalesi görmesi çok kötü...bebeğini dövüyormusun diye soran arkadaşların mesajlarına rastladım..üzücü...

ayrıca çok savundunuz siz iki tane prematüre bebek sahibi bi annesiniz ..çocuklarınız ağlamaktan bi hal olduğunda nasılsa susar diye yanına gitmediğiniz,veya yemeklerine dikkat etmediğiniz uyku vakti olmasada zorla uyutmaya çalıştığınız ve doğdukları için pişman oldğunuz oldumu????
bunuda sadece meraktan soruyorum...hani bnm bebeğim yokya anlamak için???

Benim cok yakin arkadaslarimdan biri bebegi olunca hic uyuyamadi esi askeriyede calisiyordu, hep aglardi yazik arkadaslari olarak vs yardimci olmaya calistik ama kizcagiz coktu.... dogum sonrasi bebegi gormek istememe, pismanlik,kendini yetersiz gorme,dogumdan dolayi gecirilen sok,kilo ve dis gorunusu dert etme catlaklar kilo vs, cirkin hissetme,uykusuzuluktan yorgunluktan pek cok sebepten depresyona girilebiliyor. Bunlar normal lutfen arkadasimizi asagilamayin saldirmayin. Zamanla duzelecektir ben buna eminim. Duzelmezse konusalim bunlari... Acimasizca elestirmek icin cok erken

bakin konu sahibi deprosyonda oldugunu dusunmuyor...rahatina duskun oldugunu kabul ediyor hic birsey yapmak istemiyor sadece tv izlemek ve nette takilmak bunlari kendisi yazdi...bakamicagi cocugu dunyaya getirmeseydi simdide keske olmasaydi diyor sadece kendi rahatini dusunuyor...bu bencil degilde nedir...

hanza vicdansız falan değil ama siz gercekten vicdansızsınız arkadas yardım alabilmek için konu acmıs dediklerinize bakın...
başa gelmeyen bilmez sizde sakın büyük konusmayın...cok yakısıksız cümleler bunlar

kimisi bilez kimisi bulamazmış seninkiside öyle biraz bencilsiniz galiba..benimde 9 aylık bebeğim var ama oruçluyken bir defa öpsem susuzluğum açlığım geçiyor.bir derdim sorunum olsa sarıldığımda bebeğime derdimi unutuyorum.kollarıma aldığımda huzurum katkat katlanıyor.ağlayacakta uyanamayacağım diye uyku uyuyamıyorum şimdi bile uyansın emzireyimde öyle yatayım diye bekliyorum.cennet annelerin ayağı altındadır diye bir söz var.sen şimdiden çocuna yaptığın çorbayı yemiyor bebek bencil iylik yaramaz düşüncesindesin.onu yemiyorsa daha farklı şeyler dene.ya gerçekten psikolojin bozulmuş bebek bakmaktan önceden rahat olduğun için çünkü bebek bakmak sabır gerektiriyor biraz.ama en azından size tavsiyem hatanızın farkındasınız en azından içinizden annelik gelmiyorsa bile biraz acıma duygusu olsun günahsız yavrunuza karşı.allah bebeğinize sağlık sıhat versin....

insan oğlu diyorum başkada bişi demiyorum. ben daha 1,5yıllık evliyim. 4ay önce ilk korunmasız ilişkide hamile kaldım..çokta sevinmedim,şımardım hatta yaa ben hazır deildim,olmaz sanıyodum hemen oldu, daha yazın tatile gitcektik, saçımı boyatacaktım şöleydi böleydi falan yaptım,,buarada doktor kontrollerime gidiyorum kese falan oluştu baktık dış gebelik deil ii tamam güzeldi herşey,, hiç unutmuyorum doktor ilişkiyi falan yasakladı yat,dinlen, ilk 3ay dikkat et dedi,, tabi zor geldi bu daha en başında içimden bigün keşke olmasaydını geçirdim ki bunu ilk defa burada itiraf ediyorum. bunu düşündükten bihafta 10gün sonra doktora gttk kalp atışı duymaya.. bebk yoktu,bbek gelişmemiş boş gebelik dedi doktor,,,daha o sedyede aklıma dank ettti,okadar çok ağladımki okadar pişman oldum ki bi anlık içimden geçirmiştim sadece,hatta ondan sonra alışmıştımda hamileliğe,çokta mutluydum karnımı sevip hayallerde kuruyodum ama yaklaşık 8haftalıkken kürtaja girdim, narkozdan ağlayarak ayıktım. ve şuan okadar çok istiyorum ki her an dua ediyorum Allahıma bikere daha layık gör nasip et die.. belki bende o durumdayken hiç sorunsuz bebeğimi kucağıma alsam hiç değerini bilmicektim.. ama şuan Allahım kokusuna hasret bırakma,yuvamızı evlatlarımızla şenlendir die dualar ediyorum. it gibi pişmanım..
O elindeki minicik şey bi nimet, bi emanet O'nu veren almasınıda bilir o emanete ii bak. o senin bi anlık zevkinden dolayı burda ve senin vereceğin bi damla süte bi lokma yiyeceğe muhtaç.. o bi yavru günahsız bi kuzu gözlerine masum masum baktığında herşeyi bi kenara bırak tövbe estağfura gel,,karnını doyur,altını değiştr, mis gibi tenini kokla..ve şükret bu dünyadaki en büyük nimet sağlıklı bi evlat..ve bu bir depresyonsa, altından kalkamıyosan doktora git, profesyonel yardım al

Depresyonda oldugunu dusunmesi gerekmiyor ki... cogu depresyonda olan insan evladi zaten farketmez veya reddeder ruhsal bunalimi veya depresyonu... Deprsyonda olup olmadigini psikyatri bilir,

hanza hanım açtığınız diğer konuda aslında sıkıntının özü anlaşılıyor..... eşinizle olan sorunlarınız bir kere hallolmalı anlattığınız gibiyse eşinizden görmediğiniz kıymeti sizde çocuğunuza vermiyorsunuz onun ilgisizliğinin acısını farkında olmadan belki de oğlunuzdan çıkarıyorsunuz... ayrılma halinde oğlunuzun psikolojisini düşünen bir yapı çizmişsiniz ama şuanda sevgisiz ilgisiz öfkeli bir baba ve ilgisiz kendinden geçmiş bir anne ile yaşıyor olması zaten travma yaşamasına neden oluyor farkındaysanız...

anlattıklarınız ışığında önce adamı boşayın yardım alın ve oğlunuza kendiniz bizzat ilgiyle sevgiyle bakın büyütün ana oğul yaşayın... yapamıyorsanız daha vijdanlı ana kokusu sevgisi vermeye daha hevesli anane ya da babaneye verin büyütsün bazen büyükler az da olsa o boşluğu dolduruyorlar...

uzun lafın kısası çekme çektirme aklını başına topla önce çocuğunu sev...

birakin Allah askina yaa ne yardim istemesi
hanfendiye yardim almasi söyleniyor ben kendimdeyim diye cevap veriyor bilincli oldugunu söylüyor
el kadar bebege yaptigi vicdansizlik degil bizim yaptigimiz yorumlar vicdansizlik öyle mi??
SIZIN VICDAN ANLAYISINIZ BUYSA DIYECEK BISEY YOK !!

bi konu açılmış kk kadınları neden bu kadar acımasız diye ....... ya bu konuyu okuduktan sonra acımasız olup olmama arasında gittim geldim .. ya Rabb'm onu sana emanet vermiş nasıl ağlamasına göz yumup elini kolunu kıpırdatmazsın bilemedim .. bi akrabamız vardı aynı sen gibi valla verseydiler o bebeği alır daha da vermezdim .... bence bi psikoloğa git ..

Kendimdeyim diyor olabilir ama bariz kendinde degil... depresyonda olan pek cok insan inkar eder veya farkina varmazlar. Konu sahibinin kendimdeyim demesi kendinde oldugunu gostermz

Depresyonda oldugunu dusunmesi gerekmiyor ki... cogu depresyonda olan insan evladi zaten farketmez veya reddeder ruhsal bunalimi veya depresyonu... Deprsyonda olup olmadigini psikyatri bilir,

bizde diyoruz ya iste en kisa zamanda bi piskologa git diye...

mesaj tekrari.................

Son düzenleyen: Moderatör:
hakkınızda hayırlısı rabbim gönlüne ferahlık versin..umarım şuanda korunuyorsundur iyi geceler herkeze.....
rabbim isteyen herkezi bu ilimle şereflendirsin.....hiçkimseyi evlat hasretiyle yakmasın.....

Acaba bir açığım var mı diye merak olmasın ? Son sorularınızın da iyi niyetle sorulmadığı aşikar zaten..

Çocuklarım şu an 1 yaşındalar..İlla istedikleri olsun istiyorlar...Mesela illa laptopun klavyesine dokunmak,elektrik kordonlarına ulaşmaya çalışmak,kağıtları ağızlarına almak vs vs...izin vermiyorum tabiiki ve ağlıyorlar...Aman ağlamasınlar da dediklerini yapayım demiyorum...Çünkü her istediklerinin olmayacağını öğrenmeleri gerekiyor...Çocukları ağlamasın diye her istediğini yapan anne iyi anne demek değildir..............
Ben çocuklarımı hiç uyutmaya çalışmadım..Çünkü hiç ayakta sallamadım,kendi kendilerine uyudular...Artık yorgunluktan bayılacak kadar yorgun hale geldiğimde ki karınlarını doyurmuş,altlarını temizlemişsem ,gazlarını da çıkarmışsam ( daha küçüklük zamanlarını kastediyorum) yataklarına yatırıp bir kaç dakikalığına koltuğa uzandığım olmuştur..Her ses çıkardıklarında da gitmemişimdir yanlarına......

Son düzenleme:
konu sahibinin üstüne çok fazla gidiliyor bence.arkadaş eminim bebeğini seviyordur.yazdıkları aklından zaman zaman geçen onu rahatsız eden düşünceler bence.psikolojisi bozulmuş onunla yeteri kadar ilgilenemeyecek bir duruma gelmiş.doktora git ve yardım al bence.aslında tam böyle olmasada benzerlerini bende yaşadım.o yüzden seni anlıyorum.herkes anneliğe tam olarak hazır olmayabiliyor.helede yardımcı olan biri yoksa insan bunalıma girebilir.inşallah en yakın zamanda bu durumdan kurtulursun

Konu sahibini yerden yere vuran arkadaşlar merak ediyorum,bizim de çocuklarımız var.
Siz bu kadar çıldırıp vicdansız,bencil,merhametsiz diye kırıcı sözler söylerken sadece siz mi çocuklarınıza değer veriyorsunuz,bizler önemsemiyor muyuz, değer vermiyor muyuz evlatlarımıza...

Hayır eğer burada ben çocuğuma şunu yapıyoruz, asıyorum kesiyorum dese emin olun bizler de çılgına döneriz, bırakın kırmayı hakaret bile ederiz.
Fakat burada bunalımdan,depresyondan bahsediliyor.

Depresyonun anlamını biliyorsunuz değil mi?
Depresyona giren kişi bırak başkalarını kendini bile düşünemez o anda...

Yani bu kadar çılgına dönüp kadına yüklenmeye gerek yok.
Biz de evlatlarımızı gözümüzden sakınırız,sadece siz değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…