Vicdansiz bir anne miyim?

Benim mesajımda sizin yanıtınız var..Ben almak istemedim zaten..Dikkat ederseniz mesajımda ironi var..
Eğer verebilirseniz ben hayli bakarım.

YANI ANNE olarak o bebeği veremezsiniz çünkü annelik içgüdüsü var, haydi elinden tutun dedim..

Ayrıca anne olmayan ya da anne olan farketmez kimse şuan konu sahibini anlayamaz;
fakat incitmeden silkeleyebilir öyle değil mi ? Yani anne olmak gerekmiyor konuşmak için.

Dikkat ederseniz bunu yazan bir anne.. Anneden anneye çok fark edebiliyor demektir buda..

anlamayanlar cocuk sahibi olmanin ne demek oldugunu anlasin die degil biz gercekten evlat atesiyle yanip tutustugumuz icin soyledi...

evet hem o anlamda söyledi hem de ruh halini anlayabilesiniz diye..yani bir taşla iki kuş...

arkadaş vicdansız değil..sadece yorulmuş.......

Hanza, bu arada forumda anne olamayanların topikleri var.. Burayıda sık takip etmenizi öneririm..
Oradaki yangını okursanız yüreğinizin ve bebeğinizin sesine daha kolay sahip çıkacağınızı düşünüyorum.

arkadaş kendi kendini sorguluyor.. sanki bebeğine eziyet ediyormuş muamalesi görmesi çok kötü...bebeğini dövüyormusun diye soran arkadaşların mesajlarına rastladım..üzücü...

Son düzenleme:
acaba gün içinde bi kaç saat oyun ablası fln bulsanız hiç olmadı bi komşu kızı gelse bu şekilde olabilir...

anne değilim olmak içinde yanıp tutuşuyorummm.....empati kurmaya çalışıyorum yinede tıkanıyo bi noktada rabbim hayırlısını versin,isteynlere nasip etsin inş...

Yazılanları hayretle okuyorum

Eğer konu sahibi arkadaşımız vicdansız, merhametsiz vs olsaydı içine dert olupta buraya bunu yazmazdı. Aman bana ne, gittiği yere kadar der herşeyi boşverirdi.

Fakat onunda içi huzursuz olduğundan dolayı buraya konu açıp, bizlerden destek olmamızı istemiş.
Sadece destek...
Bu şekilde destek değil daha beter bunalıma sürükleriz onu...

Ama ben kesin haksızımdır şimdi...

arkadaş kendi kendini sorguluyor.. sanki bebeğine eziyet ediyormuş muamalesi görmesi çok kötü...bebeğini dövüyormusun diye soran arkadaşların mesajlarına rastladım..üzücü...

bebegin bagira bagira aglamasi ve onun kilini kipirdatmayip nasil olsa susar diyip bakmamasida bi nevi eziyet degilmiidir...

hanza hanım açtığınız diğer konuda aslında sıkıntının özü anlaşılıyor..... eşinizle olan sorunlarınız bir kere hallolmalı anlattığınız gibiyse eşinizden görmediğiniz kıymeti sizde çocuğunuza vermiyorsunuz onun ilgisizliğinin acısını farkında olmadan belki de oğlunuzdan çıkarıyorsunuz... ayrılma halinde oğlunuzun psikolojisini düşünen bir yapı çizmişsiniz ama şuanda sevgisiz ilgisiz öfkeli bir baba ve ilgisiz kendinden geçmiş bir anne ile yaşıyor olması zaten travma yaşamasına neden oluyor farkındaysanız...

anlattıklarınız ışığında önce adamı boşayın yardım alın ve oğlunuza kendiniz bizzat ilgiyle sevgiyle bakın büyütün ana oğul yaşayın... yapamıyorsanız daha vijdanlı ana kokusu sevgisi vermeye daha hevesli anane ya da babaneye verin büyütsün bazen büyükler az da olsa o boşluğu dolduruyorlar...

uzun lafın kısası çekme çektirme aklını başına topla önce çocuğunu sev...

SELAM,BENİM İKİZ KIZLARIM VEDE 1 OĞLUM VAR....
KIZLARIMA HAMİLEYKEN 37 HAFTA BOYUNCA HEP YATTTIM,HAMİLELİĞİM BOYUNCA 8 KİLO VERDİM,HAMİLELİĞİMİN SON AYINDA SARILIK GEÇİRDİM,SAFRA KESEMDE TAŞ OLUŞTU,KARACİĞERİMDE HASTALIK GÖRÜNDÜ.DOĞUM YAPTIM SARILIK KÜÇÜKKEN AŞI OLDUĞUMDAN HASARSIZ ATLATTIM..1 YIL BOYUNCA KARACİĞERİMDE HASTALIK(KANSER )VAR DİYE TEDAVİ GÖRDÜM,SAFRA KESEMDEN AMELİYAT OLDUM..ÜSTÜNE 2 TANE ÇOCUĞA YALNIZ BAKTIM....ZORLANDIĞIM ZAMANLAR OLDU,ALMİNACARIN DEDİĞİ GİBİ BİRİLERİ 1 SAAT BAKSADA BEN UYUSAM VEYAHUT 1 SAAT EŞİMLE BİRYERLERE GİTSEM ÇOK İSTERDİM...AMA ÇOK ŞÜKÜR SIKINTI YAŞAMADAN(PSİKOLOJİK)O GÜNLERİ ATLATTIK.İKİZLERİM ŞİMDİ 6.5 YAŞINDALAR..VE 2 YIL ÖNCE O SIKINTILARIN ÜSTÜNE TEKRAR HAMİLE KALDIM (İSTEYEREK)ÇOK ŞÜKÜR BİR OĞLUM VAR 1 YAŞINDA ŞİMDİ 3 ÇOCUK VAR ... BAKIYORUM AMA TABİKİ ONLAR OLMADAN BİRAZ KENDİME VAKİT AYIRMAKTA ÇOK İSTİYORUM.....HATTA BU SAATTE KK DA ONLARSIZ KENDİM İÇİN BİRAZ VAKİT GEÇİRMEK İÇİN OTURYORUM.....
ALLAH EKSİKLİKLERİNİ VERMESİN...AMA ÇOCUK BAKMAK BÜYÜK SORUMLULUK İSTER...ÇOCUK OLUNCA ANNENİN ÖNCEKİ HAYATI BİTİYOR.ÇOCUĞA GÖRE HAREKET EDİLİYOR...KONU SAHİBİ ARKADAŞIM BİR YARDIM ALSA İYİ OLUR....
ALLAH YARDIMCISI OLSUN......
AMA BÜYÜTME CANIM ELBET BÜYÜR UNUTURSUN SIKINTILARI........

iyi oldu canim hanfendinin keyfi yerinde degil diye cocuga zulüm etsin
dogurmakla anne olunmuyor malesef...
farkindaysaniz herseyin bilincinde herseyi kabul eden bir ANNE!! var karsimizda
ve de elinde ilgiye sevgiye bakima ac bir bebek
bu durumda hangisine acimaliyiz sizce??
cocuga bakamayan aileden öylede bir hakla alinir ki evlat ..

Kadin basbayagi dogum sonrasi depresyonuna girmis cogu kadinda gorulur bu. Zamanla duzelir. Lutfen sizde ustune gitmeyin! Psikologa git bacim sende madem farkindasin.

ben oyle dusunmuyorum...vicdansiz olmasa bile bencil...

Eğer anne dinlenemezse bebeği ile yeterince verimli bir şekilde ilgilenemez...eşinin hiç yardımı olmuyormuş..aileler uzakta....bu bencillikten değil...depresyondan...2 seneye dek sürebilir bu depresyon durumu...eğer yardım edenin yoksa saçını taramaya, yüzünü yıkamaya bile fırsatı olmayabiliyor insanın...uyku ise tam bir lüks oluyor...

haşa tabikide rabbimiz ona layık görmüş ama bu haklı oldugunu çıkarmazzzzz o kesinlikle vicdansız b anneeee ve bencil bi an önce vicdanlı bi bakıcı teyze bulsun yazık gühan çocuga

bu ne yaa bir anneye denmicek laflar denmis kediyle bir tutulmus yok o evladi elinden aldirrdim bilmem neler böylemi destek oluyorsunuz ? kimseyi bu sekilde asagilayama hakkiniz yok !!!!

konuyu acan arkadasim sen istersen ailenin yanina git 1 aylina annen yardimci olur sende dinlenir bir doktora görünürsün INSALLAH eski haline dönersin kisa zamanda, evladin büyüyük evlenip evden gidince cok vicdan azabi cekersin ,tatli bebisin kiymetini bil :)

evet bencilsin. evet vicdansızsın..
anne olmayı geçtim, insan olan el kadar bebeğin ağlamasına kayıtsız kalamaz.
yazık o ufacık can'a.. onun bu dünyadaki sınavı da 'kötü anne' demekki.
o bir bebek ya, elbette ağlayarak dile getirecek istekleri,
yemek yemiyor diye yemek yapmıyorsun öyle mi? gerçek mi bu yazdıkların?
oyuncak varmışta oynamıyormuş, bak sen. 10 aylık bebeğin oyuncakla oynayabilme yeteneği varda senin bebeğin mi bu yetenekten yoksun?
evladının gelişimini takip etsene? ama doğru takip edecek başka işlerin vardır senin!
allah sana bir emanet vermiş, bu nankörlük niye? emanete böyle mi sahip çıkıyorsun sen?
o melek için kıpırdatmadığın elin kolun, gün gelip kırıldığında, o sahip çıkacak sana. ama umarım hakettiğini yaşarsın.. 'amaan boşver annem yine yemek verin, nolur su verin diye inliyo, boşver söyler söyler susar'

Son düzenleme:

AMINNNNNNNNNNN

Bence kendini olduğundan da kötü gösteriyorsun çünkü öyle hissetmeye çalışıyorsun çünkü toplumun bize söylediği çocuklarımıza kendimizi adamamız gerektiği ve sen kendini adamak istemiyorsun adamak zorunda falan değilsin senin de kendin için ayırabileceğin zamana ihtiyacın var hiç sanmıyorum vicdansız falan olduğunu depresyon mu ilemem ama bence sıkılmışsın ben de yeni anne oldum ve bana da bebeğine bir sene bak çalışma falan diyorlar hayır benim çalışmaya ve kendime zaman ayırmaya da ihtiyacım var 0-2 yaş yuvaya vereceğim ve iş yerimle konuşup çalışma saatlerimi biraz daha az tutacağım varsın daha az maaş alayım ama kendimi ona adayamam ben mutsuz olursam çocuğumu da mutsuz ederim çünkü onun yerine ikimizin de mutlu olacağı alanlar yaratmaya çalışıyorum. Oturduğum şehirde kimsem yok ben bakmak zorundayım bebeğime gece gündüz hem ev hem çocuk sorumluluğu alıp başka hiç bir şey yapmamak sağlıksız aslında çalış ya da sosyal bir şeyler yap eminim kendini kötü hissetmekten ve çocuğundan çok KENDİNE zarar vermekten ve kendini yıpratmaktan vazgeçeceksin... Toplumun ne yapman ya da nasıl bir anne olman gerektiği ile ilgili söylemlerini de boşver gitsin bekara karı boşamak kolaydır derler herkes aynı değil ve kendine ait zaman senin sonuna kadar hakkın... :80:

ben konu sahibini tanımıyorum ama şu yazdıklarını okuyunca

özelliklede saatlerce ağlıyor bakmıyorum bu cümleleri kurunca

inanın gözlerimden yaşlar geldi....

allahım senin verdiğine yaptığına sual olmaz ama

diliyorum bu mübarek günde bu kardeşimiz islah olur inşallah....

ben yedi kat elken bunları okyunca ağlayabiliyorsam

sen bir anneyken kendi canından kanından bir yavruya

neden sahip çıkmıyorsun bakmıyorsun....

çok çok yazık kıymetini bil ve acil psikiyatrise git....

yada bol bol dua et allah a gönlünü aç o ki duaları kabul edendir...

lütfen o bebeğe daha minicik ya ne kadar muhtaç ağlatma....

inan ileride çok pişman olursun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…