Vicdansiz bir anne miyim?

herkesin bünyesi bir değildir demekki siz güçlü bir yapıya sahipsiniz..neden kendinizle kıyaslıyorsunuz ki
hem son 2 aydır böyleyim diyor ve yardım istiyor

sizde bu konudaki tecrübelerinizden rencide etmeden tavsiyelerde bulunmanız daha hoş olurdur

Konu sahibi olan arkadaşın tek ihtiyacı olan şey dinlenebilmek aslında............

dinlenmek çok önemli evt. anne yorgun olunca verimli olamıyor

yardm istemesi aslında çok önemli. bu konuyu önemsiyorki buraya yzıyor dediğin gibi hiçbişi yapmadanda devam edebilirdi

ah be canımm hrsey öle karşıdan göründüğü gibi olmuyor malesef.
kusura bakma kendi canından olmayan bir çocuğa bir süre bakarsın ama yarın birgün yaptığı batar gözüne.

ne kdr kolay geliyor insanlara bebek konusu. inanın tüm hayatınız değişiyor. 1 saat uyku için, 1 saat eşinle olmak için neler verirsin. anne oldum die kendinden vazgeçmiş olmuyor kimse.kendinde vakit ayırmalıki verimli bir anne olsun. Bu durumu hanza yaşadı o biliyor biz anlattığını kdrını biliyoruz.
çok acımasız yorumlar var.
bende bir anneyim 6 aylık bir kızım var zaman zaman çileden çıkıyor insan. her ağladığında almıyorum kucağıma bende. bakıyor gelen yok ağlamayı kesiyor bu durum en fasla 5 dk sürmüştür. ağlamakta değil mızmızlık sadece

Lütfen eleştirleri daha yumuşak yapalım.

Toplumsal cinsiyet ve toplumsal roller sadece söylemlerle değil kalıtımsal olarak bile geçer o yüzden her kültürün insanının ortak özellikleri vardır ve öğrenilmiş davranışlar olmalarına rağmen o grubun neredeyse tamamında görülür. Kadınlık ve özellikle de annelik böyle bir şey. Eğer toplum başından beri çocuğu baba en çok sever ihtiyaçlarını baba giderir baba besler vs... diye güdülenmiş olsaydı o zaman annelik içgüdüsü değil babalık içgüdüsünden bahsediyor olurduk. Tabii ki arkadaşın uç davranışları olduğunu yadsımıyorum ve o uç davranışları törpüleyebilmesi ve çocuğuyla severek yaşayabilmesi için kendisine ayırabileceği zamana ihtiyacı olduğunu söylüyorum. Ben öğretmenim ve sadece çocuklarla değil anne babalarıyla da muhattap oluyorum ve çocuğu doğduğunda delirmiş gibi kendisini adayan ve büyüyünce de elinde çocuğundan başka bir şeyi kalmayan ya da tam tersi çocuğundan başka her şeyi düşünen ilgisiz velilerle karşılaşıyorum. Bu sene hamileliğimde herkes bir şeyler anlattı ve hem onların anlattıklarından hem de kendi yaşadıklarımdan dem vurarak söyleyebiliyorum ki çoğu anne çocuğuna bakarken yorulabiliyor ve az ya da çok "kötü şeyler" düşünebiliyor. Bu düşüncelerinden genelde utanıp hayır annelik içgüdüsü gereği böyle yapmamalıyım diye suçluluk duyarak hemen çocuklarına sarılıyor ve fazladan çırpınmaya başlıyorlar. Toplumun genel kabulü bu çünkü. Göğüs ucu çatlak olduğu için sütünü sağıp veren ya da memem acımasın diye mama veren anneleri de aynı vicdansızlıkla suçlamalıyız o zaman kendi rahatları için çocuklarını biberona alıştırıyorlar ya da anne memesiyle temasını kesiyorlar çocuk o güveni yaşayamıyor diye o da uzun vadede çocuğun psikolojisinde farklı etkiler yaratıyor sonuçta...

Bazan bebekler mızmızlık olsun diye dikkat çekmek için de ağlıyor numarası yapabiliyorlar..Kızım bazan kendini yırtarcasına bağırır...Ağlıyor gibi...Ama gözünden akan bir damla yaş olmaz... Ya kucak istiyordur ya da elinden almaması gereken bir şeyi almışımdır....O durumdayken 1-2 alayım dedim..Anında sesi kesildi..Muzur muzur gülmeye başladı akıllı bıdığım....Ağlayarak her istediklerini yaptırabilecekleri hissine bu yaşlarda başlıyorlar........

Son düzenleme:
Hamilelikde bile depresyon oluyor. yaşadım biliyoum bu durumu.evlendim hmn istemeden hamile kaldım. yabancı bir şehire gelin geldim.hersey yabancı sana.ve evlendiğin gibi hamilesin !! garip bi çıkmaz giriyor insan.ilk zmnlar çok kötüydüm bebeğimi istemedim çok erkendi bana göre eşimde hiç sevinmiş gibi değildi. gecelerce ağladım istemedğim için. 2 aylık evliydim daha 4 haftalık hamile idim. birde üstüne mide bulantıları başladı sürekli yatıyordum hiçbişi yiyemiyordum. eşim işe gidip geliyordu ben yatıyordum yinemi yatıyorsun diyordu ve sorunlar oluyordu.hastanede bile kaldm bulantıda bu dönemde aldırmayı bile düşündüm. alışamadım onun içimdeki varlığına.taki ilk kımıldamasını hissedene kdr. garip bi duyguydu. işte o an hersey bitti bnm için. Şükür ettim rabbime verdiği için.insanlar arayıp bulamıyor ben aramadan buldm die.
ve şimdi çok pişmanım istemedğim için.zaman zaman ağlıyorum bu yüzden kızıma bakarken utandığım bile oluyor.
suan 6 aylık ama hamilelikde dahil çok zor dönemler bunlar.
suanda bunları anlatrken bile gözlerim doldu.
hanzada atlatır bunları zamanla inş.

bizmnlar istemedğim suan onun için deli olduğum balım

MASALLAH cok tatli kizin var ALLAH nazarlardan saklasin

tşk ederm. hiç kolay gelmedk bu zmna hoş biz daha yolun başındayız.
Rabbim isteyen herkese versin.

Hanzda dilerim kısa zmnda atlatır. çok üüzldüm durumuna

oo siz büyümşsünz canım ya :) maşallah çok tatlılar ya ikiz bakımı eminim çok zordur allah yardımcın olsun.
ben 1 tane ile bazen çıldırıyorum

MASALLAH...ALLAH ANALI BABALI BUYUTSUN...AMIN

eos tan özendim...
MASALLAH...ALLAH ANALI BABALI BUYUTSUN...AMIN

Büyüyorlar anlamıyosun bile inanki. ben daha dun gibi hatırlıyorum sbh doğuma gittiğimi minicik birseydi japon gibiydi aynı. şimdi yarı yaşını doldurdu

herkesin bebişine

MASALLAH tatli sarisin ogluslarin var büyümüslerde ne güzel ,esas ikiz bi yandan daha iyi ikisini birden büyütmüs oluyorsun:) birde benim cadim büyüseydi :)

biri kız canım :) oğlum saçlı ,kızım az saçlı :)))

İkiz istiyormuş :)

sonra sende çıldırma buralarda.

rabbim gönlüne göre versin..

nese kızlar ben yatar balım uyurken yatayım da dinleneym.mamasını verim aç uyumasın. anck öğlende kalkarız. 12 ye kdr oturuyor bizimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…