Vicdansiz bir anne miyim?

arkadaslar kinamak kolay
yol gostermek gerek her kes arkadasimizin durumuna duse bilir
Bence sizin ilgi daireniz baska bir tarafa yonlenmis bunlar
1.net ola bilir.Gununuzu daha cok nette eglenerek gecirmek istiyosunuz ama bebek bagiriyo
2.Evdekiler esinizin ailesi ile sorununuz ola bilir
3.Istemediginiz bir hamilelikten kaynaklana bilir
4.bebek cinsiyet faktoru ola bilir ve s

Psikologa gerek var da ama gidemiyorsaniz ben size yardim ederim tabii ki konusarak
1 yasina kadar bebeginize iyi bakin sonrasi kolay bunu dusunun
annenize danisin bu konuyu

Arkadasim yanlis anlama sadece sana bir tvsiyede bulunmak istiyorum müsadenle.

Asla asla deme inan ki hayatin ne yönleri var...onun yerine dua et..gercekten her an hersey olabiliyor.sadece arkadasca bir tavsiye...

Teşekkür ederim..ben her zaman herkes için dua ediyorum kendimi geçipte...ama insan bazen kendi kendinin dokoru olmalı...hele birde Allahın verdiği emanet için x2 kat fazla sorumluluk bilincinde olmalı..
mama yapmıyorum diyor,farkında bunun..ee daha ne o zaman...
neyse ben daha fazla bulunmak istemiyorum bu başlıkta...
Bu hayatında bu kadar adaletsizce olmasından da nefret ediyorum..!

aynısı anneme de oldu kardeşimde, sonradan geçti.major depresyon teşhisi koymuştu doktor. babamla sorunları vardı.
eşinizden kaynaklandığını düşünüyorum. herkesin her olaya tepkisi aynı değildir. lütfen en azından çocuğunuz için psikolojik tedavi alın. başından beri boyle değilmiş demek ki, gecici bir donem.

mama yapmiyorum demedim butungun mama yiyor dedim mamayla besleniyor onuda yemesse acliktan olur.o kadar da kotu zalim biri degilim.yemek yemedigi icin mecburen ac kalmasin diye mama veriyorum.

canım sen ev hanımı mısın?yani günün evde mi geçiyor?Bende tatillerde miskin miskin otururum,içimden hiç bir iş yapmak gelmez.Bütün gün televizyonun karşısında uzanırım.yani söylemek istediğim insan boş olunca zaman çok verimsiz ve kayıtsızca geçiyor.Uyanma,yatma saatleri belli disiplinli yaşamda ise böyle olmuyor.Ben mesela çalıştığım zamanlar çok düzenli olurum,işten üşenmem.Eğer dediğim gibiyse yaşamın,biraz düzene sokmaya çalış

Sende böyle yazmaya devam edersen beni aglatacan (yaz tabi,cok hos dileklerin)

hayatında yeni sayfalar açması lazım,sizin hayatınızdaki gibi yürümüyor işler.ne yapsın o adamı idare edip iyice sinirlerini mi yıpratsın,çocuğuna fiziksel zarar mı versin.hayatındaki prangadan kurtulduğu zaman kendini bir süre sonra daha iyi hissedecektir.hem o adam o çocuğun babası deyim yerindeyse "eşek gibi" ödeyecek nafaka ve tazminatı. kendisine saygı duymayan bir insanla aynı evde kalmak nasıl bir şey hayal edebiliyormusunuz.ben eminim kocası arkdaşa en ufak bir tatlı dil gösterse kul köle oluyodur kocasına,çünkü kendisini değersiz görüyor,aşağılanmaya değil sevilmeye ihtiyacı var hanzanın.kocası psikiyatriste gitmeyeceğine göre,ya da yarın birgün kafasına taş düşüp akıllanmayacağına göre çözüm ne?
çocuğuna böyle davranmasının nedeni kocası bence.psikologa da gitse aynı yanıtı alacak.
kendisini pis ve iğrenç hissettiğine eminim,o yüzden o kadar saldırıya karşı cevap bile yazmıyor,hepsini sadece geçiştiriyor çünkü artık hanza üzülmeyi unutmuş söylenen sözlere.kendinden ve çocuğundan nefret etmeden önce bu gidişe bir dur demesi lazım.ama eşinin lafla yola geleceğini sanmıyorum tekrar edeyim.öfke kontrolü tedavisi alması lazım.ama işte.
ben senin ne kadar iyi niyetli olduğunu anlayabiliyorum hanzacım.allah en hayırlısını nasib etsin hakkında.

önceleri böyle değildim şimdi böyleyim diyorsunuz belki de deprosyana girmiş olabilirsiniz bir an önce arkadaşların dediği gibi dr gidin

evet ev hanimiyim .nasil duzene sokayim hergun ayni seyler oglumda hep ilgi isterken nasil duzene sokayim evi bile zor temizliyorum ev islerim hep yarim kaliyor zaten .

siz ne deseniz benim bende ne desem sizin fikriniz degismeyecek hepimizn dogrulari kendine...BUYUK KONUSMAK GIBI OMASIN TABI ALLAH KIMSENIN BASINADA VERMESIN BOYLE BI DURUM...AMINkonu sahibinin esi sadece sozle bagirip cagirarak agrasif konu sahibi onu biraz alttan alsa huyundan suyundan gitse en azindan evladi icin...arkadas kocasini taniyordur neye kizip neye kizmadigini biliodur bosanmayi dusunuyorsa bence en azindan oglu biraz buyuyene kadar kocasini idare etmeli bu benim fikrim kimsenin evinin icini bilemem ne yasadiginida bilemem ben burdan okuduguma yorum yapiyorum esi idare edilmeyecek biri degil diye dusunuyorum tekrar soluyorum bu benim fikrim burdan okudugm kadariyla kimsenin evinin icini bilmiyorum...ne yasadiginida...

kötü olanda bu ya depresyonda değilim diyor, keşke depresyonda olsaydı, o zaman anlamaya çalışabilinirdi, ama şuan tamamen anlaşılamaz,

psikolojide psikoloji, gelde bebeğe sor psikolojisi ne halde, gel de bebeğe empati yap biraz

Arkadaşım bence deprasyonda falan değilsiniz, sorunlar sizi bunaltmış sorunlar altında kendinizi ezdirmeyin bebeğiniz için güçlü olun, o size Allah C.C.bir emanetidir o minicik bir can taşıyor size karşı kendini savunamaz isterseniz kötü davranısınız bu sizin için çok basit bişey bu ama bebeğinizin bilinçaltını nasıl yok edebilirsiniz o büyüdüğü zaman psikolojisinin normal olmadığını fark ettiğinizde zamanı geri getirme şansınız asla yok yaptığınız hatayı nasıl telafi edeceksiniz önemli olan zor zamanlarda güçlü olup bu sorunlarınızın üstesinden gelmektir iyi zamanda zaten her şey çok kolay.Sabredin sabırlı olun çocuk yetiştirmek öyle çok basit bi şey değildir , Allaha sığının zor zamanlarınızda Allaha dua edin sizin açılan ellerinizi boşa çevirmez güzel Allahım.

İlerde psikopat ruhlu bir çocuğunuz olmasını istemiyorsanız ilerde vicdanınızın eziklik içinde olmaması için bir an önce kendinizi toparlayıp tv yi internetinizi kapatın bir an önce minik yavrunuza sarılın onun sizin sevginize çok ihtiyacı var onun bu dünyada sizden başka kimsesi yok canım arkadaşım.Şimdi iş işten geçmeden çocuğunuza sıkı sıkı sarılın mademki hatanızı anlayıp bişeyleri düzeltmek istiyorsunuz yarın çok geç olabilir yapılan yanlışlar yarın düzeltilmez .Çocuğunuzun ağlaması sizden ilgi ve sevgi istediği içindir o sizin canınızın bir parçası onu nasıl ağlamasına göz yumabiliyorsunuz doğrusu bu nasıl sorumsuzca bir davranış anlamış değilim?Siz ona basit bi sevgi ve ilgiyi neden çok görüyorsunuz, zamanında anneniz size iligi ve sevgisini vermeseydi siz nasıl büyüyecektiniz?

Eğer çok kendinizi kötü hissediyorsanız eşinizden ailenizden yardım isteyin yada bir psikolog doktora gidin ,
Lütfen bir an önce bunu yapın minik bebeğiniz için lütfen arkadaşım..

Yazımı yazarken oğlum kucağımda bir an kucağımdan inmedi sarmaş dolaşım ama ben bundan hiç rahatsız olamam hatta oğlumun benle uğraşmasından çok mutluyum o benim canım kanım her şeyim, Zenginlik mal mülk her şey yalan , çocuklar evin neşesi anne babayı birbirine bağlayan en güzel bağdır,minik yavrularımız baş tacımız ,geleceğimiz Allahım bütün çocukları korusun....

Son düzenleme:
yanlış anlaşılmasın hayvanları küçümsemek için demiyorum ama insanlar evdeki kedisinin köpeğinin bile gözüne bakıyo

düzenli kedisinin kumunu değiştiriyo, özel yemek hazırlıyo vs..

Ben o ufak masuma çok üzüldüm, size de. Depresyon olabilir durumunuz çünkü en kötü anne bile "keşke olmasaydı" demez diyemez çocuğu için. Bir an önce dr dan destek alın bence bebeğinizin size çok ihtiyacı var. Eminim sizin de ona.

arkadaslar lutfen benim icin tartismayin. esimle ilgili konuda bir ara kendime cok guveniyordum bosanmak istedim ama simdi kendi kendime hic guvenmiyorum bosanmaktan korkuyorum. esim maalesef duzelmez duzelmicek zaten kendiside diyor ya beni boyle kabullenceksin ben buyum degisemem bu yastan sonra diyor. yasaman bilmez disarda herkesin icinde koca bir kadinin cocuk gibi azarlanmasi ne demektir. herneyse konulari karistirmim simdi.ama esimden simdilik bosanmaya cesaretim yok.hem maddi hem manevi yikimdayim.ama azda olsa bu yazdiklarinizdan sonra ogluma karsi biraz daha sorumlulugumun farkina vardim. hepinize tesekkur ederim.

evet ev hanimiyim .nasil duzene sokayim hergun ayni seyler oglumda hep ilgi isterken nasil duzene sokayim evi bile zor temizliyorum ev islerim hep yarim kaliyor zaten .

canım benim şimdi her hafta bir plan yapabilirsin,pazartesi mutfak,salı yatak odası çarşamba bebek odası,perşembe çamaşır ve yer silme,cuma şu vs. vs. diye. her hafta pazar günü de bir ana yemek bir salata cacık vs bir de pilavdan oluşan bir haftalık menü çıkarırsın. kendini de ihmal etme bu arada evde sadece kendini iyi hissetmek için biraz olsun süslü gez.eşofman ve rahat şeyler giyme:2: çünkü uyku getiriyo nete de günde 2 saat giricem vs diye sınır getir çünkü bebekin çok annesiz kalmış bu eksiği kapatmak lazım...
1 haftalık planla herşey çözülür.ben bunu yapıyorum en azından minikimle oynamak içinde bir dünya vakit kalıyo...

Oğlun buna engel değil ki ben çok görüyorum küçük çocuğunu yanına alıp arkadaşlarıyla görüşen bayanları ya da evine misafir kabul edenleri.

Yani söylemek istediğim günü doldurmak için yaşamasan kalksan evini toparlasan,oğlunla ilgilensen,bir program yapsan o gün için,akşam eşini beklesen.Vücudunda daha dinç olur o zaman yatağı bile toplamak gelmiyor içimden demezsin.Mutlaka oğlunun uysal olduğu ya da uyuduğu zamanlar vardır o zamanlarda da kendinle ilgilensen.Hiç bir şey yapamıyorsan al oğlunu parka git,yürüyüşe çık.Kendine hedefler koy.Bunları yapacağım diye

Çocuğunun en güzel çağları.Bu düşünceleri kafanda kurup kendini strese sokma.Tam tersine o stres topun olsun.Akşamları eşin geldiğinde alın çocuğunuzu oynayın,öpün,koklayın.Stres mi kalır inssanın içinde.tabi bunlar için önce bu düşüncelerinden kurtulman gerekiyor.

unuttuğum çok güzel noktalara değinmişsin canım
bencede neti fazla kullanıyorsan azalt.Canın sıkıldıysa al eline bir ayna makyaj yap,saçını yap,yemek yap,bakımlı olmaya gayret et.

bence sizin sorununuz eşinizle, mutlu değilsiniz ve bebeğe yansıtıyorsunuz vicdansız bir anne de değilsiniz öyle olsaydı buraya konu açamazdınız bulunduğunuz durumdan memnun değilsiniz ki vicdansız olasınız bence iyi bir annesiniz ama sorunlarınız var hayattan bıkmışsınız çıkış yolu arıyorsunuz bence eşinizle aranız düzelirse herşey düzelecek daha bi hevesli olacaksınız herşeye bebeğinize evinize allah yardımcınız olsun hiç kolay değil umarım eşinizde düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…