son gunlerde ogluma karsi kendimi cok soguk hissediyorum .1 cocugum var ve 10 aylik.
neden boyle yapiyorum bilmiyorum ama o agladigi zaman gidip kucagima almak icimden gelmiyor.
cocugum saatlerce bagira bagira agliyor ama ben elimi kolumu kipirdatmiyorum.
aglar aglar susar diyorum icimden.surekli dibimde birsuru oyuncagi var ama hicbiriyle oynamiyor .
rahatima cok duskunum cocuk icin fedakarliklar yapmak cok zor geliyor.onceleri ona ozel yemekler hazirliyordum yemiyordu bende artik ona ozel yemek yapmiyorum .hatta gun icinde sadece mamayla besleniyor cunku hicbirsey yemiyor bende hazirlamiyorum cok kotu bir anneyim cocugu hak etmiyorum ama geri donusude yok onu geri yollama sansim yok geldigi yere. ben seytan gibi dusuncelere giriyorum . bazen icimden keske olmasaydi neden allah sana cocuk verdi diyorum isyanlara giriyorum bunlar cok kotu dusunceler bunun farkindayim ama dusuncelerimdende birturlu siyrilamiyorum.anne olmayi hak etmiyorum.butun elestirilere acigim iyi kotu aci tatli yanlislarimi gormeme yardim edin neden boyle yapiyorum ben. cok bencilmiyim vicdansizmiyim.
Doğum yapan her on kadından biri doğum sonrası depresyona giriyor. depresyona giren anneyi hiç yargılamayın ,çünkü bu onun kötü bir anne olduğu anlamına gelmiyor. !!!
hayvan ile insanı aynı kefeye koymayın lütfen. kediler 2-3 ay sonra bırakıp gidiyor yavrularını. insanlar ömür sonuna kdr bakıyor. sen yaşamamış olabilrisin bu durumları herkes yaşamıck diye bu kural yok.durumdan yeterince üzgün zaten yazdıklarından belli oluyor. canını acıtmak yerine çözüm sunmak daha yararlı bence
benimde bi bebeğim var 18 aylık onun ağlamasına dayanamammm geceleri devamlı kalkar nefes alıyomu die triplere girerim seninki depresyon değil bence hak etmediğin bişeye sahipsin bi bebeğe bi mucizeye ama farkında değilsinnn emek olmadan sabır olmadan taviz vermeden kendinden sağlıklı bi çocuk büyütemezsin o çocugu vicdanlı bi bakıcı bul ve ona ver yazık gühan benim içim gitti yazdıklarına dayanamadımmm anne değilsinn emin ol bencilsinnnn
Hamile kalıp doğum yapıncaya dek daha önce duyduğum doğum sonrası depresyon denilen durumun abartı olduğunu sanıyordum...
Ço zor bir hamilelik geçirdim..Aylarca hastanede sadece wc ye giderek ve sürekli yatarak,atlattığım her gün için Allaha şükrederek....Erken doğum yaptım...2 hafta küvezde kaldılar...Hem prematüre hem de ikiz bakmanın ne kadar zor olduğunu bilen bilir...Hastaneye annem ara sıra geliyordu..Döke saça yemek yemeye çalşıyordum..Doğum sonrası annemin pek yardımı olmadı bana...İki küçük prematüre,devam eden sezaryan ağrılarım,tecrubesiz bir anne..Ve ben de geçirdim o depresyonu....Biri gelse 2-3 saat baksa ,uyusam,dışarı çıkıp nefes alsam diyordum....Şimdi yorumlara baktım da olumsuz düşünenlerin geneli ya henüz bekarlar ya da henüz çocuk sahibi olmayanlar...Veyahut çocuğu olup etrafında anne,kayınvalide gibi yardım edeni çok olanlar.....Yaşamayan anlayamıyor....Bir annenin çocuğuna karşı daha verimli olabilmesi için muhakkak ara ara dinlenmesi,dinlendirilmesi gerekiyor..Dinlenemediğinde insanda aşırı yorgunluk,bezginlik oluyor...Ben çareyi 0-2 yaş gurubu kreşe vermekle buldum..Böylece yemek yiyebilmek,yemek yapabilmek,dinlenebilmek için zamanım oluyor artık...Bebeklerimi eve gelinceye dek özlüyorum,kreşi gün içinde sık sık arıyorum..Dinlenebilmiş olduğum için ruh halim daha iyi oluyor....
"Cevizin kabuğunu kırıp özüne inemeyen cevizin hepsini kabuk sanır....."
bazen onu uykusu olmadigi halde zorla uyutuyorum o uyusunda bende rahat rahat oturayim diye.
bir insanin depresyonda oldugu nasil anlasilir ki ?sanmiyorum depresyonda degilim bunlari bile bile yapmak istemiyorum.keske depresyonda olsaydim o zaman belki bir mazaretim olurdu. dediginiz gibi onca insan var cocuk sahibi olmak isteyen diyorum ya ben hak etmiyorum neden benim cocuugum oldu.keske olmsaydi.
bazen onu uykusu olmadigi halde zorla uyutuyorum o uyusunda bende rahat rahat oturayim diye.
hanza arkadaşım...En güzelini diyorsun... Anlayamayanlara " Allah sizi de çocuk sahibi yapsın " diyerek...........
hanza arkadaşım...En güzelini diyorsun... Anlayamayanlara " Allah sizi de çocuk sahibi yapsın " diyerek...........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?