Anlattıkların ona çıkıyor ne kadınlar var çocuğu için boşanan ona yorma şimdihakaret etmezseniz iyi olur burda zeka oranini olcmuyoruz derdimi paylasiyorm sadece dedigim sebeplerden katlandim herseye cvp vermedigim cocugum icin sustugum icin katlandigim icin bu kdr yargilamayin lutfen bende biliyorm hatami sadece icimi dokmek istedim yeterince uzuldum yiprandim lutfen yorumlariniza daha dikkat ederseniz iyi olur baska kadinlar gibi degilim malesef .namussuzluk yapmadim saygisizlik yapmadim diye zeka probleminmi var diyemezsiniz oyle olsaydim tebrik ederdiniz ama
Celladina asik olmussa bir insan yapicak birsey yoktur artik.slm kizlar yeni katildim bende araniza benimde derdim esimle yeni bisey degil ama kisaca ozetleyim esim beni evden kovdu ben gitmem deyince kendisi kizimla beni zorla annemlere getirdi atti resmen butun takilarimi aldi evin kilidini degistirdi daha sonrada kafasina gore 7 8 kutu esyami getirip kapiya atti ve bosanma davasi acmis bu duruma gelmeden once tartismistik ama ben ozur dilemistim buyuk bi olayda degildi ve barismistik simdi ise 6 aydir annemlerdeyim esim ne cocukla ilgileniyo nede bes kurus para veriyo cocugumun ilac parasini bile alcak param yok esim hasta oldugunu biliyo ama umursamiyo napmam gerekiyo kizlar akil verin nolur ben bu vicdansiz insanlarla ne yapcam cok caresizim mahkeme flnda olmadi daha beyefendi ailesiyle hayatlarini yasiyo biz kizimla burda caresiz nolcak diye bekliyoruz
Anlattıkların ona çıkıyor ne kadınlar var çocuğu için boşanan ona yorma şimdi
Seni kucağında çocukla dövüyor sen özür diliyorsun annesigike talvarıyırsun bırakmasın diye sizce dışardan bakınca nasıl görünüyor bu seni evden atıyorlar gitmem diyorsun keşke başka kadınlar gibi olabilsen gururlu daha dik yaptıkların akıl işi değil aylar olmuş daha nafaka bile almamışsın ne dememi bekliyorsun
evet kucuk yasta evlendim dedigim gibi tutucu bi ailem vardi kurtulus gibi olur sandim esim cok rahat insandi cunku tekrr ayni baskiya donmekten korktum belkide esim denen insanda babamdan cok korkuyo ama dicekainiz madem babandan korkuyo nasil bu kdr sey yapti diye yarisini ben gizledim yarisinada inanmadi babam yuvam yikilmasin diye oda sustu ama suanda babamda gordu herseyi ses kaydini fln dinleyince anladi herseyi esimle konusmak dahi istemiyo ama adam anlamiyo iste hala babacim diyor korkudan avukatimda cok iyi bi avukat diyerek tuttuk ztn sadece bekleyin diyo ne bekliyorz bende bilmiyorm dava olsun oyle anlicaz heraldeÇok üzüldüm durumunuza belli ki yaşınız küçük ya da küçük evlenmişsiniz. Iste kadınlığı bize o kadar yanlış öğretiyorlar ki, susmayı, dayak yemeyi, dizini kırıp oturmayı meziyet sayıyoruz. Bakın hayat çok hızlı geçiyor, o küçük büyüdüğünde düzgün bir psikolojisi olsun, hayatı sevsin, başarmak için motivasyonu olsun istiyorsanız mecbursunuz güclü bir anne olmaya. Ama güç; koca dayağı yeyip, ezilip susmak değil. Kendi ayaklarınız üzerinde durun lütfen. Avukat akraba olduğu için isi aksatıyor gibi geldi bana eğer yapabilirseniz başka avukat bulun. Tedbir nafakası, boşanma olmadan size karşı tarafın ihtiyaclarınızi asgari düzeyde karşılayacağı maddi destek demek bunu isteyin. Babanızla konuşun ona ne kadar mutsuz olduğunuzu ve cocuğunuz için mutlu olmak zorunda olduğunuzu anlatın. Dünyanın sonu degil bosanmak ben anlıyorum hep birilerinin kontrolünde yaşandığı icin sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz ama değil bunu başaran onlarca kadın var sizde başarabilirsiniz. Psikolojim bozuldu diye tazminat istiyorsa o mahkeme de hakkınızda söylenecek herşeye hazırlıklı olun ve karsı dava açıp savunmanızı hazırlayın. Avukatınızın amacı ne anlamadım ama gerekirse anne babanızla birlikte gidip konuşn ve herseyi sorun yoksa söyleyin kadın avukat istiyorum diye. Kocanız sizin aldattığınızı bile söyleyebilir ya da evle ilgili olmadığınız vs hatta o bebegin komada kalmasını bile size bağlar hazırlıklı olun.
kizlar söyle soyleyim esim sehir disinda calisiyo 22 gun tur yapiyo annesine sormadan adim atamiyo cocuk yaparken bile annesine sordu siddet hakaret hersey vardi ailesinn onunde bile kizim kucagimdayken dovdu annesiyle tartistik diye cocugum 10 gunluktu ac ve yanliz birakti beni sutum kesildi cocugumun sekeri 28e dustu yogun bakimda yatti kayinvalidem surekli bosanmaya tesvik ediyodu yani onlarin gaziyla oldu hersey
esimin piskolojisi bozulmus iste sorun cikartan biriymisim hatta o kdr ozur diledim ozur dileme erdemliligi yapmamisim gorumce bosandigi icin baski yapmisim kvye cuş demisim vede kvmle gorusmuyomusum cocugu kucagina vermiyomusumbunlar yaziyo sadece ama hepsini ben suanda ispatladim dava gununu bekliyorm sadeceBu şekilde olduğunu sanmıyorum.. yani sizin açılınızdan değil, onun boşanma sebebi nedir onu anlatmanız lazım. O dilekçe de ne yazıyor?
Şiddet gördüğünüzde darp raporu aldınız mı?
esimin piskolojisi bozulmus iste sorun cikartan biriymisim hatta o kdr ozur diledim ozur dileme erdemliligi yapmamisim gorumce bosandigi icin baski yapmisim kvye cuş demisim vede kvmle gorusmuyomusum cocugu kucagina vermiyomusumbunlar yaziyo sadece ama hepsini ben suanda ispatladim dava gununu bekliyorm sadece
barisma gibi bi niyetim yok sadece canim cok yandi bende onlarin canini yakmak istiyorm hatta kizimi bile gostermek istemiyorm cunku gorumcemin oglunun pskolojisini maaf ettiler azarla esim siddet egilimli biri gorumcemide cok dovmus.Biz ayrildiktan sonra kizimi almisti bi gun kizim kucagindan inmek istememis ozluyo cocuk ben gormedim ama komsular ve dedem anlatti banada kizimi resmen atmis in dedim sana diye kizim korktu ve bi sure adini bile anmadi babasinin oyuzden cocugu almasini dahi istemiyorm ama olmuyo iste bu sebeplerden dolayi ztn barismam o insanla sadece hirs var icimde.Evet görümceyle ilgili sorunu anladım.. ya ne diye bilirim. Bu ülke milletinde gerçekten bir sorun var. Kıskançlık, laf yetiştirme, dedikodu. Görümcen gelince olanları tahmin edebiliyorum. Görümce kıskançlıktan geberiyordu, kaynana da bunu görüp kızına acıyordu boşandı diye. Bu da evimizi insanlara açmadan önce kaç kez düşünmemiz gerektiğini gösteriyor.
Ama senin hala böyle kendini ezmeni anlayamıyorum. Bak aç kal, ama bu iblislere yem olma. Adam gel dese gideceksin resmen. Çocuklarına dik bir duruş sergile ki ileride onlar da bu sorunları yaşamasın, yaşasa da sineye çekmesin!
Evden bir şeyler yapabilir misin? El becerin falan var mı?
Hepsini okudum ve valla kalbime oturdu yaşadıkların.Sen de ne sabır varmış nasıl dayandın lohusayken yaşadıklarına.Hiç insan bu kadar ezilir mi.Bu vicdansız adamı çoktan boşamalıydın ama ailen destek değilse ve ekonomik özgürlüğünde yoksa çekiyorsun demek ki.Allah yardımcın olsun kadın sığınma evine git bi meslek öğren hayata tutun canım bu adamla asla barışma kepaze aile ,çirkef insanlar Allahından bulurlar inşallah.O kv kişisinin valla saçını başını yolacak adam lazımcok uzun olcak ama soyle anlatiyim severek evlendik kayinvalimlede cok iyidik 6ay sonra gorumcem bosandi geldi benimle yasitti odasi bile yok diye ben kendi evimde ona oda yaptim haftada 3 4 gun bizde kaliyodu tabi bizde kalirken bizde olanlari annesigile annesigilde olanlari bize anlatmaya basladi laf tasiyodu esim farkindaydi ama annesine cok duskun oldugu icin susuyodu cevp versem cevp verdi diyolardi sussam bizi adam yerine koymuyo diyolardi herseyi sorun yapıyorlardı dedigim gibi cocuk yaparken bile annesini aradi anne cocuk yapalimmi zamani uygunmu ne diyosun dedi bende olay cikmasin diye sustum ssonra 6 ay fln cocuk olmafi onada bana cocugu olmuyo dedi doktora gittik esimdeymis sorun ameliyat olmazsa cocugu olmaz dedi ama sonra Allah tarafindan oldu tabi kv surekli hamileligimi saydi durdu ikizdi cocugum 9.cu haftada ikizlerimin biri dustu kesesi kaldi surekli hastanede yattim tabi bu surede esim yine sehir disindaydi bi hamilenin basina gelcek herseyi yasadim sekerim cikti kanda enfeksiyon erken suyum geldi cocuk gelismemisti bu dönemlerde evde yanliz kaliyodum esim annesigilde kalmami istiyodu bende sorun cikartcak korkusuna kalmiyodum aolemde kalmama izin vermiyodu dogumum hamileligimdeki sikintilardan cok travmali oldu cocugun kafasi kanaldayken travma gecirmisin sezeryan a aldilar beni sezeryana alirken cocuk öldu diyolardi cok sukur cocugum dogdu sorun olmadan ama benim kesmedik yer birakmamislardi doktorum bile ben boyle dogum gormedim dedi vede bagirsak sorunu yasadim 4gun yine hastanede yattim yanimda kayinvalidem vardi cocugumu okdr sahiplenmistiki emzirmeye bile vermiyodu bana hastanenin icinde gezdiriyodu cocugu sutu gelse emzircekti o kdr neyse dedim yine sustum esim yine yoktu eve ciktik ben kayincalidemden utandigim icin annem kalsin istedim esimde kabul etti tabi kayinvalidem bozuldu esimede annem ilk hafta kalsin ikinci hafta annen gelsin utaniyorm rahat edemiyorm dedim kabulde etti ama gunduzleri kayinvalidem hep geldi hatta kaldi bile cocugu yine vermiyodu bana emzirmemi istemiyodu mama verelim diyodu sonra bigun gece kizim uyumadi kayinvalidem ona verdigimiz anahtarla eve girmis annemle bende uyuyoduk kizimi uyandirmaya calisuyodu bende uyandirma anne nolur gece uyumadik drdim bozuldu cikarkende anne kapiyida ort ses geliyo dedim uyudum tekrar cikmis gitmis ben uyannca aradim markete fln gitti sandim anne nerdesin dedim beni kovdun ya dedi anna dolduruyo dedi bende hem ağrıda hemde artik sinirden lohusaligin verdigi gerginlikle patladım ugrasma benle dedim tartistik sonra bu tabi eve gitmis ayilmis bayilmis beni evden kovdu kufur etti diyomus ki ben kufur asla edemem esimi aramis hemn esim beni aradi hic konuyu sormadı babani cagir gotursun seni dedi babam yatistirdi sonra eve geldi esim anneme annemgil bu eve gelmiyosa sizde gelem3zsiniz dedi annemi kovdu annemde cok sessiz hic bisey diyemeden gitti sonra ben yanliz kaldim ramazandi esim yatk odasina yatiyo ben oturma odasinda yatiyodum iftara yakin annesigile gidiyo sahurda geliyodu hic yanima gelmiyodu ben hareket bile edemiyordm altima bez bagliyordum bagirsak sorunm yuzunden surekli lagma yapildigi icin kalkamiyodum bile ac kalmistim ailem arayamiyodu bile esim bisey dicek diye banada kontor bile yuklemiyodu esim 3 gun oyle yattim cocuk bi tuhaf oldu surekli uyuyodu ve kabiz olmustu bende esime dedim cocuk bi tuhaf bi hastaneye goturelim diye goturdu cocugu elimden aldilar öluyo diye hemen yogum bakima aldilar 3 gun yogun bakimda yatti tabi esim ailesiyle boyle oldugum icin hak ettin dedi kizim yogun bakimdayken gorumce hanim dogum gunu partisi yapiyodu hastaneye bile gelmedoler neyse esimin cenesi sussun diye ailesinden ozur diledm esimde orda kalmami istedi bende mecbr kaldim 1 ay esim yoktu yine gorumcem yuzume bile bakmiyodu kayinvalidedmde oh olsun edasiyla davraniyodu esime eve gidiyim dedikce babanin evine gidersin diyodu bende katlaniyodum 1 ay sonra esim geldi ve evime gecmistim kayinvalid3m babam hakkinda namus iddalrinda bulunmustu ayni mahallede oturuyolar bu arada bu yuzden gorusmuyolardi esim odonem zorla memelekete goturuyo her yaptigim hareketi olay yapiyolardi esimi bana karsi kiskirtiyolardi bigun memlekette halasigilde cay iciyoduk kizimda yeni yuruyodu alan dardi kizimi antireye cikarttim neymis kizimi kayinvalidedmden kacirmisim kayinvalidem b3n ciktiktan sonra herkesin icinde aglamis cocugu vermiyo demis tabi herkesi doldurmus eve geldigimizde esimle iyidik ama tura gitti okdr kotu davraniyodukki noldu diyodum anlatmiyodu bi gun geldi turdan ailesiyle konusmaya goturcekmis bende konusmaya gitmem oturup gelceksek hic bi konu acmicaksaniz giderim dedim cunku her olayda hepsi bi oluyo ben tek kaliyorum cvp versem terbiyesiz sussuz yurek yemis oluyodum neyse zorla tehditle gittim kp esimle derdin ne dedi bend3 benim bi derdim yok oturmaya geldim ben buraya dedim konusmaya gelmediysen cik git dedi bende tmm dedim kizimi aldim cikarken esim ailesinn yaninda evire çevire dovdu kpde izledi tabi kvd3 cocugi almaya calisti sonra esim yarin babanin evine gidiyosn cocuguda alcam dedi bende nolur yapma diye korkurdan ozur diledm bosanmao istemiyorm dedm eve gittik esim ailesini hakli çıkarmak icin beni psikolok aile terapisti beyin filmi hoca gibi yerlere goturuyodu hatta bigun hocaya gitmis bende 9 tane cin varmis oyle demis ben tanliz yasiyodum resmen beno evden kacirmaya calisti neyse aile terapisti mesafe koyun dedo esim kabul etti gorusmedik 6 ay esimle cok iyi olduk sonra bi gece kp kalp krizi geçirmiş ben duyunca hemen babam ve kardeslerimle hastaneye koştuk destek olmaya calistik esim sehir disindan geldi surekli hastanede durdum ama tabi o olati bile bama attilar neymis kp uzulmus ondan kalpkrizi geçirmiş ben evlerine gitmiyomusum esim tabi yine onlara inandi ben yinede kp yogunbakomdan cikinca bize gidelim baba ben bakarim sana dedim gelmedi ben ustume dusune yaptim tabi esim bu olayi bana atti ve tartisttik kovdu yine bende babama soyledim oda yeter artik dedi ve beni goturdu ben bosanmak istemedigim icin araya is arkadaslarini soktum esim ailemle iyi olursa donebilir demis bigun gittim ailesine yine baristik evime dondum vede ailesiyle cok iyi oldum tasindilar temizligini ben yaptim kv mi umreye yolladim kv babasi ocin akulu sandalye kampanyalarima katildm kv annesi amaliyat oldu hastanede baktim eve cikinca 1 hafta yaninda durdum hersey iyi gidiyodu esim evlendiğimizde durumu cok kotuydu 1300 maas aliyodu daha sonra isinde yukseldi maasi5 kati oldu maasi boyleylen ev alalim dedik babamin iside bu sektorde esimde bende gunah diye hemde maasi asgari gorunuyo diy3 ev kredisi cekemedik babam 150binlik evi bize 80 bine maal etti bize kabul ettik imzalar atildi kvme soyledik hayirli olsun dicene oglum banada sozun vardi dedi hic istemedi ev almamizi bende sorun cikartmasin diye onlarda ev alsin diye tokiye fln basvurdurttum kv bagkur gecmisi var diye bileziklerimi veritim borcunu ode emekli ol dedim kolay odersiniz dedim vede kizlar esim 22 gun tur yapiyo eve gelince 4 5e kadr tv karsisinda yatiyo ben uyuduktan sonra geliyo yanima iliskiden kacitodu ereksiyon sorunu vardi neyse esim anneden onay almadigi icin parayi birikrirmedi babamda farkindaydi 70 gunde vercemiz parayi babam 6 aya uzatti ama esim herseye para buldu ama ev icin caba gostermedo bigun babam mutehayit parayi istiyo dedi bende akrabalrimi fln aradim para icin esim caba gostermiyo hatta surekli tersliyodu bende kizdim nerden buluyosan bul ben kaldim arada dedim kustu aramadi 3 gun bn dayanamadim msj attim ne yaptim diye tartistik cikip gitsen yalvarcak degilim dedi bende bosarsan anca oyle giderim dedim erkeksen bosa dedin diyo ama ben hatirlamiyorum neyse yine ozur diledim arada kaldim dedim tmm dedi sen ailemle iyi ol yeter dedi baristik tatil icin otel fln baktik 3aydirda 2vi cocugu istiyoduk neys3 esim turdan geldi ben tabi baristik diye hazirlandim yemekler fln geldi oturdu ben bosanmak istiyorum dedi ben sok tabi tatil plani ev plani covuk plani fln ben istemiyorm dedimsacindan suruklerm yine gotururum babanin evine dedi bende ailesini aradim haberleri varmis belli geldiler yalvardim nolur bisey deyin dedim kv kendi istedi evlendi kendi istedi bosanir dedi kpde biz oglumuzun arkasindayiz dedibabani cagirsaydin dedi gittilerbabami aradim geldigotur kizini dedi babamda kendin getirdigin gibi goturursun dedi mal gibi hissettim sonrada esim goturdu dedigim gibi
aynen katiliyorm size ben Allaha havale ettim benim tam tersim bi gelini olur insallahta dunya kac bucak gosterir hepsineHepsini okudum ve valla kalbime oturdu yaşadıkların.Sen de ne sabır varmış nasıl dayandın lohusayken yaşadıklarına.Hiç insan bu kadar ezilir mi.Bu vicdansız adamı çoktan boşamalıydın ama ailen destek değilse ve ekonomik özgürlüğünde yoksa çekiyorsun demek ki.Allah yardımcın olsun kadın sığınma evine git bi meslek öğren hayata tutun canım bu adamla asla barışma kepaze aile ,çirkef insanlar Allahından bulurlar inşallah.O kv kişisinin valla saçını başını yolacak adam lazım
amin sagolun gozumu actim artik elimden geleni yapcam bugun kizimi aldi aylar sonra kizimin ilac recetesini evmistim kizimin eline baban alsin diye almamis hemde kaynim para vermis cocuga esim denen sahis teyzen alir diye almis cocuktan geri sinirden catlamak uzereyim dava surecinde olmasaydik telefonu acip agzima geleni saymak istiyorm ama suandada mecburen sabirla bekliyorm son gulen iyi gulcek insallahİşte (özellikle kız çocuğu olan) babaların kızlarıyla ilişkisi çok önemli. Babanızdan sevgi görmemiş, sürekli bastırılmışsınız. Evliliği kaçış sanmışsınız.
Size hem kızdım hem üzüldüm konu sahibi. Hadi kendinize yapılanlara bir şekilde katlandınız ama çocuğunuza bu kadar vicdansızca davranan bir adamdan niye boşanmadınız da bir de 2.çocuk düşündünüz. Bundan sonra akıllı davranın. Dava süreci nasıldır, neler yapılır bilmiyorum, burda birçok arkadaş size güzel tavsiyeler vermiş lütfen bundan sonra kendinize de evladınıza da sahip çıkın, ezdirmeyin bu kadar. Allah yardımcınız olsun.
aminn insallah elime duserler gerci bende bu vicdan oldukca daha cok kazik yerimde vede esim hep yaslaninca sen bakarsin aileme cok merhametlisin derdi gezcek gezcel gelcek elden ayaktan dusunce yalvarcak ama gecti herseySen merak etme bence valla hepsini okudum resmen film izliyor gibi oldum senin bundan sonra yapacagin tek sey ayaklarinin ustunde durmka merak etme bosandiktan 2 3 ay sonra Allah belasini verir onunda kapina gelir yalvarir Allah beter biriyle karsilastirsnda o kp ve kv seni arasinlar insallah ne deyim
Boşanma davasında nafaka ve tazminat talep edeceksiniz. Bu süreçte ailenizle kalıyorsunuz madem çocuğa anneniz bakacak siz çalışacaksınız. Çünkü nafaka bağlansa dahi iki kişinin geçimine yetecek bir miktar olmayacak malesef.
Artık o kocadan hayır gelmez hemen çekişmeli karşı dava aç elinde ne var ne yok al çocuğunuda gösterme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?