M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
- 88
- Konu Sahibi M I N E R V A
-
Aynen bende sizin gibi düşünüyorum- hatta aynı cümleleri kurmuş bile olabiliriz sohbet esnasında. Ve evet bende aynı tepkileri aldım.Merhaba, iyi akşamlar.
Konu aslında içeriği itibari ile büyütülecek bir konu değil ama büyüdü. Varsayımlar üzerine sohbet ederken konu, saçmalama, için nasıl el verecek, vicdansız mısın el kadar çocuğa dek geldi.
Bir whatsapp arkadaş grubumuz var. Arkadaşlarla çocuklarımız hemen hemen aynı yaşta. Muhabbet eğitime geldi. Arkadaşlardan biri, ünüversiteyi burada okutturmam kesinlikle, dedi -ki çocuklar daha beş yaşında. Yani öylesine bir konu. Bu konu üzerine konuşurken bende, "Eğer olursa lisede bile gönderebilirim," dedim. Kızlarda bana başladı, yok artık, saçmalama, yaşı çok küçük olacak, evinden ailesinden koparmak olur mu?
"Çocuğum isterse neden olmasın," dedim. Ya konu o kadar saçma ki... bir anda vicdansız oldum.
Ya hanımlar, siz çocuğunuzu o da isterse, yurtdışında okutacak gücünüz olsa okutmaz mısınız? Ne bileyim o zaman geldiğinde önüne bu seçeneği de koymaz mısınız? Tamam düşününce çok zor, yaşaması daha zordur elbette. Ben düşününce çocuğum iyi bir eğitim alır, diyorum ama başka bir yanım ya en güzel çağlarından birini kaçırırsan, diyor. Anne kız yapabileceğiniz birçok şeyden ödün verirsin vs.
Niye böyle tepki koydular bilmiyorum da vicdansız da değilim. Çocuğu aileden koparmak mıdır bu?
Aman ayrılmasınlar yanlarından kendilerine bağımlı bireyler yetistirsinler
Ya bizde 30 yaşındaki adamı neredeyse annesi ayağında sallayıp niniyle uyutacak
Ne lisesi ne üniversitesi hemde yurt dışında hemide kız çocuğu
Bana sorarsan sonuna kadar haklısın da işte sen benle olmuyor
Arkadaslariniza şöyle deyin herkesin hayatina kimse karisamaz
Bu yeterli olur sanirim cocuk senin hayat senin kimseye tasasi düşmez.
Gereksiz tepki gösterdi hanımlar. Sonuçta herkes kendi çocuğu için en iyisini ister
Ben de zaten gidecek ille de ortaokuldan mezun olur olmaz, 14 yaşında gidip liseyi yurtdışında okuyacak demedim. İsterse gider, hatta Türkiye içinde de yatılı olarak o zaman ki durum el verirse ve gitmek isterse gider, diye açıkladım. Fakat arkadaşlar, 14 yaşındaki çocuğa bu cazip gelir zaten, dediler... dediler de dediler.Yoo çok haklısınız. Bizim doğu ülkelerinde çocuğu kendine bağımlı hale getirmek,dizinin dibinden ayırmamak marifet sanılıyor.
Ben de öyle söyledim. Hayat artık teknoloji üzerine kurulu ki bundan 10 sene önce şuan ki telefonlar bile hayaldi belki 10 sene sonra neler çıkar, neler. İsterse gider. Gider sevmezse de döner. Bu kadar basit yani. Milletin aklına Amerikan liseli dizileri mi geldi ne anlamadım. Partiden partiye akıp, kokain çekecek sandılar herhalde.Aynen bende sizin gibi düşünüyorum- hatta aynı cümleleri kurmuş bile olabiliriz sohbet esnasında. Ve evet bende aynı tepkileri aldım.
Evlatlar için herşeye katlanılır tabiki özlemde dahil. Artık teknoloji çağında uzaklar yakın oldu. Onun hayatı , geleceği için erken dönemde krarlar almak anne babaya düşüyor.
Ben de şaşırdım zaten. Akıllarına liseli dizileri geldi herhalde. İyi de yapmak isteyen çocuk burada da yapar zaten, yapanını da gördüm. Ne bileyim tepki yedim. Çocuğun kafasına silah dayayıp, gönderecek halim yok sonuçta. İsterse gider yani bu kadar basit.iyi de bu çok eskiden beri olan bişey. devlet başarılı olan çocukları, özel olan çocukları ya ülke içinde ya da yurtdışında eğitime alır masrafları da karşılar. maddi durumu olan da aynı şekilde gönderir eskiden beri.
sorun bı bakalım aziz sancar, Halil İnalcık gibi büyük isimlerin anneleri de yavruuuuummmmm dese bu insanlarin bize ve insanlığa kattıklarını anneleri tolere edebilecek miymiş.
bence saçma bi yüklenme olmus size karşı
Ben de şaşırdım zaten. Akıllarına liseli dizileri geldi herhalde. İyi de yapmak isteyen çocuk burada da yapar zaten, yapanını da gördüm. Ne bileyim tepki yedim. Çocuğun kafasına silah dayayıp, gönderecek halim yok sonuçta. İsterse gider yani bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?