Bence vicdansız değilsin o kadar daracık evde rahatsız olman normal keşke arkadaşın şartları düşünüp öyle getirseydi kediciği.
yazık kıyamam ona ama sokağa atacak halinizde yok değil mi.
böyle bakabilir miyimi düşünmeden alınan hayvanlara çok üzülüyorum terkedilince alındıysa ölene kadar bakılmalı.
size danışmadan getiren arkadaşınızda suçu buldum.
Kedi gibi yar olmaz, sık dişini derim :)
Hayvancagiza iyilik olsun diye almissiniz ama yerlesmis ev hayatini yasiyor oradaa simdi sokaga atinca ne hissedicek dusundun mu onuda iyilikten cok kotuluk olur bu olsa olsa ne diyimki barinaga ver desem oralar daha beter orda durum ne bilemeyecegim hayvani atacaksanizda basta niye getiriyosunuz sahiplendiririz diye onunda duygulari var alisma sureci var boyle yaptiktan sonra hic yapmasaymissiniz keske oyuncsk degil o
Bence vicdansizlik yapmiyorsun, aksine cok vicdanlisin. Ancak bu kedi sadece senin sorumlulugunda degil, bu sorumlulugu paylasiyor olmaniz gerekirdi. Ancak her seyi senin ustune yikilmis gibi gorunuyor. Bence ev arkadasinla bu konuyu konus. Eger esit derecede sorumluluk ustlenmeyecekse kediyi evden gondermeniz gerekecegini soyle. Bunu da umursamiyorsa malesef yapilacak bir sey yok gibi gorunuyor.
Sahiplendirme siteleri var, oraya fotografini koyun.
Barinaga goturmeniz dogru olur diye dusunuyorum.
Zaten doğasında sokakta yaşamak var kedilerin köpeklerin bukadar abartmayın hayvan sevgisi abartilinca onları ev süsü zannedenler oluyor galiba.onlar ordada mutlu olabilirler içgüdü olayı.Bence vicdansız değilsin o kadar daracık evde rahatsız olman normal keşke arkadaşın şartları düşünüp öyle getirseydi kediciği.
yazık kıyamam ona ama sokağa atacak halinizde yok değil mi.
böyle bakabilir miyimi düşünmeden alınan hayvanlara çok üzülüyorum terkedilince alındıysa ölene kadar bakılmalı.
size danışmadan getiren arkadaşınızda suçu buldum.
bulundugum yerde kedi barınagı yok malesefBarinaga gotur sekerim, niye sokaga birakiyorsun ?
Sokağa atmak nedir ya? Evim dar, yerim dar,hijyen yok, kedi için fikrim sorulmadi falan filan da, karda kista yavru kediyi sokağa atmak için yeterli sebeplerse bunlar senin için, bence senin pek aciman yok.
1)karda kısta sokaga atmıyorum bulundugum ulkede sıcaklık kısın bile 20 derecenin altına dusmuyorSokağa atmak nedir ya? Evim dar, yerim dar,hijyen yok, kedi için fikrim sorulmadi falan filan da, karda kista yavru kediyi sokağa atmak için yeterli sebeplerse bunlar senin için, bence senin pek aciman yok.
Cok haklısınız, ev arkadasım ilk etapta almamalıydı. Kendisi kendinden emin bir sekilde sahiplendirebilecegini soyledi fakat alan kimse cıkmadı. Hadi 2 sene daha burdayım, tatillerde falanda birine emanet ettim ama mezun olup turkiyeye dondugumde bu hayvanı yine bırakıcam. Hazin son bu malesefBir hayvani eve ve sevgiye alistirip sokağa birakmak yapilacak en kotu şey...
Bir cocker gördüm sahibi yeni evine istememis geçici alan kişinin penceresinden gelen giden insanlara bakip resmen agliyordu.. Ben bir hayvanin agladgni ilk o zaman gördüm inanamamistim.. Bu yuzden sokağa birakmak bir seçenek olmamali
Zaten doğasında sokakta yaşamak var kedilerin köpeklerin bukadar abartmayın hayvan sevgisi abartilinca onları ev süsü zannedenler oluyor galiba.onlar ordada mutlu olabilirler içgüdü olayı.
Keşke hiç alıştırmasaydınız ev ortamına arkadaşın yanlış yapmış en baştan dışarda kalsaydi sorun yaşamazdın..simdi onu sokaga birakmak cok kötü olucak onun için ne desem bilemedim vercegim tüm tavsiyeler için olmaz demissin ztn..bence biraz daha çevrenize bakının derim alacak biri varmi iyice sorun hemen sokaga birakmaCok haklısınız, ev arkadasım ilk etapta almamalıydı. Kendisi kendinden emin bir sekilde sahiplendirebilecegini soyledi fakat alan kimse cıkmadı. Hadi 2 sene daha burdayım, tatillerde falanda birine emanet ettim ama mezun olup turkiyeye dondugumde bu hayvanı yine bırakıcam. Hazin son bu malesefsimdiden bırakırsam ikimizde yıpranmayız.2 gundur bende kalıyor zaten cok olmadı. Aöa uzuluyorum iste dedim ya melek gibi. Ama sartlar bu malesef
2 gundur benimle kucugum, en gec ptesi bırakıcam daha fazla alısmaması icin. Butun facebook hesaplarına hayvansever forumlara yazdım ama bulundugum yerde herkes ogrenci kimse yanasmıyorEve alıştırıp sokaga bırakmayın lütfen.Eve alışmış kediler sokak hayatına alışamayabiliyorlar.En basıtınden arabadan kaçması gerektiğini bılmıyor.Çöpten yemek bulmayı bılmıyor.Yurt dışında nerdesiniz bilmiyorum ama Almanyada örnegın hayvansever kişiler var sahıplendırme sitelerine bakın ınternetde dolu var gruplar falan sahıplendırın lütfen
Yurtdışı nda barınaklar ne durumda yani Türkiye olsa barınağa bırakın diyemem ama belki orada barınaklar daha iyi durumdadır.Ah hanımlar ah. Yurtdısında yasayan bir ogrenciyim. Hayvanlara tapıyorum. Ev arkadasım 2 gun once 2 aylık bir kedi getirdi eve, biraz bizde kalsın sahiplendiririz dedi. Cok sevimli, minicik bi sey. Koyun koyuna uyuyoruz kucagımdan inmiyor. Yalnız evimiz kucucuk 30 m2 bile yoktur ve ayda bir trye gidiyoruz hayvanı ucakla turkiyeye götürmek cok zahmetli. Ve benim ciddi hijyen takıntılarım var malesef, kedinin kumuydu cartıydı curtuydu kendimi heder ediyorum. Ailemleyken beslemistim kedi ama tuvaleti ortada degildi, gozume batmıyordu. Simdi ise amerikan mutfaklı bir salon dusunun ve 30 m2lik bi ev, kedi kumu mutfak tezgahının karsısında. Cok geriliyorum.ev arkadasımsa isin sevme kısmında, gelecek ay 15 gun evde yokuz kediyi kime emanet edicez dusunmuyor. Bense kendimi yiyorum, surekli ev silme supurme telasındayım. Sahiplendirmeyi demedik ama kimse yanasmadı. Ne yapsam bilmiyorum. Sokaga bırakmayo dusunuyorum ama vicdanım sızlıyor. Bebek gibi cok masum. Evde durdukca da ben kendimi yiyip bitircem ki ogrenciyim maddi durumum cok iyi degil ne veterinere ne asıya butcem yeter. Cok uzgunum cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?