Vuran çocuk

Çok hassas bir konu. Görüşmeyi kesersen kadın kırılacak. Görüşmeye devam edersen bebeğin zarar görebilir. Kadını uyarsan yine kırılacak. Eğer çocuğu özel eğitim alıyorsa vurmayı kesebilir ilerde diye düşünüyorum. Allah yardımcıları olsun.

Çocuk otizmli anne muhtemelen anlayamayacağı için veya yapma denileni yapacağını bildiği için ses çıkarmıyor olabilir. Otizmli bir anne biraz hassas olabilir. Ama en azından vurma eğilimi olan bi çocuğa söylenilmeden dikkat etmesi gerekir.
Haklısınız ama bunu dile getirirseniz karşıdan tepki görebilirsiniz. Bence çocuğunuz kendini savunabilecek duruma gelmeden gitmeyi bırakın zaten çok sevmediğiniz biri ile neden görüşüyorsunuz ki?

Cok zor bir durum. Anne yeterimce hassastir. Yumusak bir dille uyarmak lazim. Ama cocukta cok guclu Allah korusun . Sizin cocugunuzda kucukmus oda anlamaz tabi . En iyisi gozunuzu ustunden ayirmicaksiniz . Yada gorusmiceksiniz. Annesininde ne kdr hassas olirsa olsun cocugunun durumunu biliyo biraz duyarli olmasi lazim aslinda ama iste . Gerekirse uyarin once can sonra canan...

Annesiyle konuşurken bir sıfat kullanmak zorunda mısın çocuk için? Ben burada yazdığın sifattan bahsediyorum ayrıca. Hasta deyip durmussun çocuğa kaç mesajdır. Neyse. Belli ki kadının psikolojisi yerinde değil. Bu durumdan diğer arkadaşların rahatsız değil ve ona desteklerse, senin uzaklasman lazım ortamdan. Her seferinde boğazını sıkıyorsa ve kadın görmesine rağmen müdahale etmiyorsa neden bulunuyorsun o ortamda?

Sertçe uyarın annesini
Belli bir süre görüşmeyin
Otizmli çocuklara ve annelerine de üzülüyorum ama bu rahatlık fazla

Otizmli çocuklar tek bırakılmamalı
Onlar oynarken sürekli yanlarında durup ilgilenmeliler
Yoksa evde otursunlar ne kendi çocuklarının canı yansın ne başkasınınki

Bu arada kadının tavrı yanlış ama senin illa gidicem tavrında yanlış konu sahibi
Görümce çocuğu falan olsa sürekli görüşseniz anlayacağım ama uzak akraba toplantısı
Bu kadar ne önemli anlamıyorum
Sen çocuğunu bir iki saat yanında götürme birine bırak o zaman
Okuyunca iki tarafında haklı haksız yönleri olduğunu fark ettim

Ayy çocuk hasta anlamaz tabi büyük zararlar verebilir Allah korusun. Gözünüz hep üstünde olsun , annesinide uyarın canım ama o da napabilir bilmiyorum ki laf söz anlamaz ki hasta yavrucak.
Acaba bir süre görüşmeseniz mi ? Bebeğinizi korumak zorundasınız çünkü ve bakmadığınız bir dakka içinde bile herşey olabilir Allah korusun.

Kadına karşı çocuğunun ismini kullanıyorum, hasta diyerek ayrştırmayacak kadar hassasım bu konudaki çocuğumu bogmasina rağmen sesimi çıkarmamışım ne kadına ne çocuğuna
Yani o ortama gitmemek sırf bu yüzden o bile onları uzmek olur diye düşünüyorum.... Sadece otizimli bir çocuk ve annesiyle bir ortamda nasıl davranmam gerektiğini sordum...

İlk msjnizda size hak vermiştim fakat konu içinde yazdıklarınızı okuyunca fikrim değişti üzgünüm sizi haksız buldum

çocuk icin soyleyecek bir şey yok.
ama ben yerinizde olsam ve o yaşta savunmasiz cocugumu bogazinin bile sıkılabilecegi ortama sokmam.

Ufacık birseyde ağlıyor anne, aşırı yıpranmış durumda kendisi... Haline bakınca üzülüyor insan... O yüzden uyarmak yerine o harekete geçsin diye bekliyorum ama mümkün olmuyor.

Hiç egitim veriyormu çoçuguna? Yada klasik sadece demagojimi yapiyor "benim çoçugum hasta" diye? Yani evet otizm kolay degil fakat dünyanin sonuda degil. Cok basarili otizmli çoçuklar var. Evet bunun dereceler var fakat benim bildigim otizmli çoçuklarin herseyden daha çok düzen ve kurala ihtiyaci var.

Yani orda anne sürekli "dövme" diyebilmeli. Dövdügünde ise misafirligi birakip eve gitmeli, ceza vermek anlaminda. Cocuga günün basindan beri o gün neler yapacagini anlatmali. Cocugu hazirlamali. Gerekirse küçük fotolar ile "simdi kahvalti, sonra biraz oynayacagiz,.."

Size misafirlige geldiklerinde, bu çoçugun normalki düzeni sasiyorsa, çoçuk ondan dolayi hirçinlasabilir. Düzenini özlüyor. Annede bu konuya dikkat etmezse, çoçugu hazirlmaz ise olacagi bu olur.

Cocuk bir yerden tedavi aliyormu? Uzmanlar ile görüsülüyormu?

Anne ile bu konulari konusun. Sadece aglamak ile olmaz. Cocugu için güçlü durmasi lazim. Bu küçük yasta egitimi verdi, verdi. Ilerde ergenlikte hersey çok daha zor olur.

onun çocuğu hasta sizinki değil, bravo size.
o hasta çocuk doğurmuş siz sağlıklı, ne mutlu size.
alt metinlerinizde hep bu anlam çıkıyor, bir duygularınızı analiz edin.
sanki anneye de kinlisiniz çocuğa da gibi.
bir şefkat hissi alınmıyor cumlelerinizden.
dua edin de sağlıklı çocuğunuz, sağlıklı kalsın. dikkat edin ah edilmesin size.
otizmli çocuğum olsaydı kalbim kırılırdı bu konuyu okuyunca çunku.

Ben olsam gitmem ve o çocukla da aynı ortamda bulundurmam bebeğimi.

Sinirden başıma ağrılar girdi uyuyamiyorum gerçekten. Bide herkes diyor x bugün kafayı sana taktı... Bırakmıyor çocuk yakamızı. Biz nereye otursak o pesimizde ve tepemize çıkmadan annesi gelip almıyor.

bu mesajlardan bahsediyorum

Ortak toplanmalarmz oluyor mecbur dediğim o yani... yani bi o kadın için gitmemek diğerlerinin hatrını hice saymak olur.

Ne denilmesini bekliyorsunuz?
Kadın bu zamana dek yıpranmıştır, yaşadığı zorlukları kendi bilir.
Kadını uyarın desek çok üzülecek, çünkü yeterince hassas bir konu.
Bebeğiniz hırpalanmaya devam etsin desek olmaz.
Çocuğu uyarın desek anlamsız durum belli.

Tamam o halde diğerlerinin hatrı için gidin ve şikayet etmeyin.

canım sinirlenme sakin ol çocuğu hasta Allah sifa versin ama sende kendi cocugundan sorumlusun yani bisi olsa mahvolursun.
annesini uyar yani, benimde cocuklarım var ne cocuklar saldiriyor ortamlarda hasta olmadığı halde annelerinin umrunda degil.
bi ara o kadar cok sinirlendim ki cocugun biri durduk yere ogluma yumruk attı burnu kanadı,
annesine dedim ki bir daha boyle bisi olursa yeminim olsun cocugun degil ama senin agzini burnunu kirarim.
evlat yani dayanamiyosun

Neden evde kalmak zorunda olayım diyerek ısrarcı olmayı bırakmalısınız. Çocuğunuzun boğazının sıkılmasını tolere edecek kadar zevkli olamaz sanırım bu arkadaş oturmaları.Eşimin kuzeninin de 20 li yaşlarda otizmli bir çocuğu var.Küçük bebek gördüğünde mutlaka vuruyor ve yetişkin olduğu içinde çok kuvvetli.Ama nedendir bilmiyorum bebek görmek onu tahrik ediyor.Benimde iki küçük çocuğum var, açıkçası hiç bebeklerimi alıp oraya gitmedim.Riskli bir ortama çocuklarımı neden sokayım.İnsanlar burada taşlamaya çok hazırlar ama doğruyu söylemek gerekirse çok kuvvetli ve vurmaya eğilimli olduğu için ben bile korkuyorum ve o ortamda huzursuz oluyorum.Çünkü gözümün önünde pazardaki üç yaşında çocuğa tüm kuvvetiyle vurup yere düşürdü.Çocuğun annesi sinir krizleri geçirdi.Rica ediyorum inadınız uğruna o ortamda kalmaya devam etmeyin.Yarın daha kötü şeyler olursa ne yapacaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…