Vuran çocuk

" Senin çocuğun hasta, normal " Gerçekten böyle mi cevap veriyorsunuz ? Tuhaf geldi uslubunuz.

Ya gitmeyeceksiniz ya da yanınızda tutacaksiniz. Tutamiyorsaniz sizde oyunlarına dahil olacaksınız.

Annesine sinir olmakla , Ya da elestirmekle çözüm olmuyor.

Diğer çocuklarla arası nasıl meleğin ?

O kadar hassas bir konu ki.... Bebeğime vururken sesimi çıkarıp gel al çocuğunu bile diyemiyorum kadına.... Böyle bir çocuğu olmasını kendisi seçmedi ama onunla başedebilmeli cunku o bir anne. Kendi kafasını çok sert vururken x gel bak çocuğa birşey olacak durdur dediğimde "Anlamaz o hasta boşver yapsın napiyim" diyen bir anne. Biraz uyarı alınca digerlerindende oturup ağlıyor... Yani kendi çocuğunun canının yanmasida önemli değil onun için. Onun bu hâline benim tavrım..... Yani size sadece olayın görünür yüzünü anlattım bu bayadır içimde bir sızı. Hatta bi keresinde çocuğuna otistik diye bağırdı. Içim yandı..... Dönüp birşey diyememek onada çocuğunada üzülüyorum... Otizmin arkasına sığınmamalı mücadele etmeli.... Ama işte çok hassas bir konu konuşamıyor insan.....

Kendisinin ilk çocuğu değil... Biliyor normalde çocuk kaç yaşında konuşur ne yapar eder. Özellikle gelip benim oğlum cümle kurunca benim oğlum hiç konuşmuyor diye kıyaslama yapiyor. Bak böyle demiyor vs. Ordakilerde diyor zamanla düzelecek inşaAllah kafana takma her çocuk bir değil senin çocuğunun durumu farklı. Bu konuşmalara rağmen defalarca tekrarlıyor bunu her görmesinde. Hani benim çocuğum otizimli ondan olmuyor demiyor da sizinki konuşuyor bnm çocuğum neden konuşmuyor diyor. Ya yazıyla duygular anlatılmıyor gerçekten ne desem kısır kalacak...

Diğer çocuklarla da oluyor arasira vurmalar ama onlar kendilerini savunacak ysta ya uzak duruyorlar ya kaçıyorlar vuracağı zaman ama benim oğlum 2 yaşında onunla oynamak istiyor yanına gidiyor oda vuruyor...

Olsun her defasında idare edilebilir ; zamanla konuşur , Her çocuk farklı yaşta konuşur, Her çocuk farklıdır diye.

Ben bu konuda haksız bulduk sizi. Insanin gününe yüzüne " Senin çocuk hasta ondan konuşamıyor " denmez ki.

Belki de bir teselli cümlesi bekliyor .

Annenin psikolojisinin bozuk olması normal. Engelli çocukları olan ailelerin toplumdan dışlanmasını da doğru bulmuyorum. Muhakkak o kadın sizin gördüğünüzden çok daha fazla acı yaşıyordur. Ama bu kadar da vurdumduymaz olmamalı, o da abartı bir noktaya gelmiş. Aslında çocukların yanında durup kendi çocuğunu takip etmesi gereken o ama..

yapabileceğiniz şey şu: o toplantılara gittiğinizde siz de gidip çocuklarla beraber oturacaksınız. Oturup diğer hanımlarla çay içmeyeceksiniz. Çocuğunuzun diğer çocuklarla oyun oynamasını istiyorsanız, siz de yanlarında onlarla oynayıp oyun kuruculuk yapacaksınız. Mümkünse kendi oturduğunuz odada bir köşede oynatacaksınız çocukları.

ya da varsa çocuğu bırakabileceğiniz anneniz, ya da eşiniz, o toplantıya gitmeden çocuğu onlara bırakacaksınız.

Gitmeyin. İş toplantısı olmadığına göre gitmek mecburiyetinizi anlamadım.
Yada çok gitmek istiyorsanız çocuğu eşinize bırakıp gidin. 2 yaşındaki çocuk robot gibi saatlerce kalkmadan oturamaz.
Diğer kadın bellki çaresiz, onun da bir suçu yok kontrol edemiyor olabilir. Öyle çocuklara bakmak isteyende zor bulunur o yüzden kadın bırakıpda gidemiyordur biryere. Gittiği yerdede biraz oturup, iki laf etmeye hakkı vardır değilmi?

Ne munasebet canim 2 yasinda bebek bogazini sıkmak nedir.
Cocugun ozel bir durumu var evet.
Bu annesinin sorumsuz olmasini gerektirmez kesinlikle uyarin gerekirse sert bir dille herkesin cocugu kendine kiymetli gerildim valla...

Bu tabirler hiç hoş değil. Otizm bu değil.
Derdinize önerim de anneyi uyarın, ama yukarıda altını çizdiğim cümleleri kesinlikle kullanmayın çok kaba çünkü, uyarıdan anlamayan bir anneyse de görüşmeyin. Kimse kimseyle görüşmek zorunda değil. Gün ortamındaysanız ve mecbur hissediyorsanız mecburiyetiniz yok yani, günden çıkabilirsiniz.

Otizmli cocuklar ile çalışan bir öğretmen olarak uyarıyorum öncelikle şu hasta rahatsiz kelimelerini bi kullanmayın...
Bu aileler çok hassas ailaler.
Yorgun.
Endişeli.
Ya bulunduğu ortama girmeyeceksin ya da çocuğunuzu kollayacaksiniz.

Ortama girmeye mecbur musunuz? Anneye desenizde ne yapacak ya çocuğunu getirmeyecek ya da hep birlikte çocukların yanında oturup birlikte oynayacaksiniz

Kusura bakmayin ama sizin rahatsiz oldugunuz cocugunuzun zarar gormesi degil. Oyle olsa cocugunuza bagirip, eline telefon verip zorla oturtmazsiniz. Siz de zarar veriyorsunuz cocugunuza.
Madem cocugunuzu dusunuyorsunuz gitmeyin bulundugu ortamlara. Ha sosyalliginizden geri kalamiyorsunuz madem, elinizdeki cayı ve kısırı usulca kenara birakin ve cocugunuzun pesinden 1 dk. Ayrilmayin. Oyun oynarken golge gibi yaninda olun. Secenekleriniz bunlar. Kadin dogru ya da yanlis davraniyodur bu sizin degistirebileceginiz bir sey degil. Siz cocugunuzu ne pahasina olursa olsun korumakla yukumlusunuz.

Hem cocugunuza söz geciremiyorsunuz hem gezmenizden geri kalamiyorsunuz. Bir de "mecbur" yazmissiniz. Oturmaya gitmeye mecbur degilsiniz, karsinizdami cocuk saglikli bir cocuk olsa size hak verirdim ama otizmli cocuga annesinin söz dinletmesini bekliyorsunuz. Siz kendi cocugunuza neden laf söz dinletemiyorsunuz madem? İlla toplanma gunlerinde gorusmek zorunda misiniz baska zamanlar gorusun arkadaslarinizla.

Eve geldikten sonra boynu cok agridi(ya da artik neresine vurduysa) hastaneye gitmek zorunda kaldik diyebilirsin bimiyorum isteyerek yapmiyor ama sen annesisin mudahale edersen sana kusmez ama ben yabanciyim diyebilirsin anca olayi egzejere ederek bir yol bulunue o demekki aman nolacak evdede vuruyo bisey olmuyo gozuyle bakiyo

Akrabasi falan muhtemelen

Akrabasi falan muhtemelen

Farkeder mi? Sonucta o kişiyi sevmiyor, cocugundan da rahatsiz oluyor.
Benim gorusmedigim akrabalarim var hiçte zirt pirt "mecburen" bir araya gelmiyoruz anca olacak ki dugun cenaze gibi şeyler o zaman mecburiyet doğar.

Gorumcemin birtanesiyle de gorusmuyorum mesela ama ayni ortama denk gelmeden eşimin anne babasi ve diger kardesleriyle gorusuyoruz gayet.

Kadının yüzüne karşı senin çocuğun hasta deyip çocuğa da 'özürlü' gözüyle baktığınız için kadının size itici gelmesi normal öyle gelmek istiyordur çünkü. Sanki çocuklarınızın bir ömür sağlıklı olacağına dair elinizde senet var gibi acıyarak ama aslında aşağılayarak konuşmanız o kadar zavallıca ki. Kadının tepkisizliği doğru değil evet ama sizin bu durumu otizme bağlamanız daha büyük yanlış. Sanki o yaşlardaki çocukların hiçbiri birbirlerine vurmuyor anne sözü dinliyor gibi tripler. Madem laf dinletmek bu kadar kolay çocuğunuz dizinizin dibinde otursun dinletiverin sözünüzü bi zahmet hazır çocuğunuz da sağlam ya

Hic mi gorusmek istemedigin biriyle zorunlu gorusmuyosun boyle biseyin olmasi imkansiz diye dusunuyorum..

Hic mi gorusmek istemedigin biriyle zorunlu gorusmuyosun boyle biseyin olmasi imkansiz diye dusunuyorum..

Dugun cenaze gibi durumlarda veya ortak ve sevdigim birinin "özel" daveti oldugunda tabi ki gorusmek istemedigim insanlari goruyorum ama bu beni rahatsiz etmiyor, sık sık olan birsey degil.
Bir insanla cidden gorusmek istemiyorsam zirt pirt "mecbur" kalmiyorum hele ev oturmalari toplanmasi gibi seyler için hiç ama hiç mecbur kalmadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…