Vuran çocuk

Kadının rahatlığına da pes yani olmadı uyarın cocugun sucu yok garibim hasta ama annesinin rahatlığı gercekten skntı

Otizm hastalık değildir.
Sizde madem sağlıklısınız bir zahmet çocuğunuzun peşinde olun bir araya geldiğinizde, çok itici olmuş bu şekilde bahsetmeniz.

Aslinda vurda asil.konu kadinin gorusup gorusmemesi degil otizmli cocugun annesinin cocuga siddet egilimi gosterdiginde engel olmaya calismamasi

Yazmayım dedim ama dayanamadım. Her otizmli çocuk şiddet eğilimi göstermez , eğer gösteriyorsa o çocuğa uygun bir yöntemle önlenmeye çalışılır . Bazı çocuklarda hiç tepki vermemek de bir yöntemdir. Kızmak bağırmak ceza vermek normal çocuklarda işe yarayabilir ama otizmli çocukta daha da büyük soruna neden olur . Annenin bazı durumlarda ( 2 yaşındaki bebeğin boğzaını sıkmak değil , daha az tehlikeli durumlar) hiç tepki vermemesi o davranışın sönmesine neden olur . Bazen parkta vs beni de ilgisiz anne olmakla suçluyorlar ama ben 6,5 yaşındaki otizmli çocuğumun eğitmenlerinin dediğini yapıyorum . Her davranışa iyi yada kötü tepki veremezsiniz otizmli çocukta belli kurallar vardır . Dışardan bakan rahat anne der ama içini ben ve rabbim biliyor . 2 yaşında ağır otizm denen çocuğum 5,5 yaşında orta hafif otizmde geçti bu eğitimler sayesinde. Yani eğer çocuğunun otizmli bir çocuktan zarar göreceğini düşünüyorsa o çocukla hiç bir araya getirmeyecek ya da elini borakmayacak konu sahibi bu kadar basit

Yorumlarınıza baktım, yukarıda yazan bazı arkadaşlar çok mantıklı açıklamışlar. Çocuğu normalden farklı olan ailelerin psikolojisi çok farklı oluyor. Bu anne babanın kendi ailesinde bile destek alamıyor olabilir. Siz bunun haricinde o kadar olumsuz çiftin karakteri ile ilgili konuşmuşsunuz ki, görülmemeniz daha mantıklı gibi geldi. Birisi için bu kadar olumsuz düşünüyorsanız daha az görüşebilirsiniz. Sadece grupla alakalı değil çift olarak da görüşmüşsünüz. Bunun ayarını ancak siz verebilirsiniz. Kadına daha fazla bir şey söylemeyin bence, kadın sokakta, parkta her yerde yeterince bakışlara ve sözlere maruz kalıyordur, siz kendinizi ve çocuğunuzu kontrol edecek ve görüşmeyeceksiniz. Yok görüşmek istiyorsanız da çocuğunuzu başka bir yere, bakıcıya bırakın kendiniz gidin.

Aynı ortamda bulunmayın çok zor olmamalı

öncelikle aileye geçmiş olsun diliyorum çok merak ettimm ne gibi mecburiyetiniz var kadınlar görüşmek için ?
akrabalık dereceniz nedir ne kadar yakın ?kendimi siizn yerinize koydum da böyle birşeye maaruz kalmak için ancak aynı evde yaşamanız gerekir en fazla elti olmanız gerekir ?
bunlar değil belli kii .. (cevapta vermişseniz okuyamadım bütün mesajları kusura bakmayın)
bunu kimse kimsenin çocuğuna yapmaya hakkı yok .. çocuktur elbet tartışır kavga edeer vurur da .. ama eninde sonunda yine beraber oynar .. bu düşünceyle hiç karışmam çocuk arasındaki tartışmalara kendilerinin çözmelerini beklerimm 6 yşında kızım var bu arada :) baktım olmuyor çözüm odaklı birşeyler , ozaman girerim araya ..
zaten beniide en çok sinir den şeydir ki böyle durumlarda ailelerin tepkileri .. hatta tepkisiz kalmalarıı
neyse konuya dönelim dağılmasın :) Yani kısacası diyeceğim o kiiiii ; çocuğunuza yapmayınn .. ve belli ki karşıdaki çocuk tehlikelii siz dediniz boğazına yapışmış zor aldıkk elinden diye .. ya o an konuşmaya dalıp vs görmeseydiniz Allah korusun ??
dereceyi bilmediğim için fazla uzatmak istemiyorumm birde mecburiyet diyorsunuz ..
ama baştan aşşağı yanlışlarla dolu çokk üzgünümm sizide kırdıysam kusura bakmayın . iyi geceler

Çok abartmışsınız benimde yakın çevremde otizmli bir çocuk var görüyorum hiç de öyld saldırgan değiller en belirgin özellikleri tablet TV ye fazla ilgililer farklılıkları var içe dönük gibiler kendi hallerinde yaşıyorlar ayrıca akıllılar.Siz itici buluyorum diyorsunuz ya hissediyor demekki.. Çocuk da sizi itici bulduğu için sizin çocuğunuza o şekilde davranıyor olabilir. Hor görmeyin sevgi göstermeyi deneyin iyi gelir belki.. Kadın size benm çocuğun konuşmuyor seninki konuşuyor dediğinde verdiğiniz cevap çok yanlış yazık size!! ben olsam sizin yerinizde kadına çocuğunun rahatsızlığını yüzüne vurmak yerine teselli ederdim.

Bende aynı şeyi düşündüm yazdiklarinda nefret hissettim niyeyse.. özürlü deyip durması zaten hepten saçmalık

Reactions: Kuf
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…