• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Watsap grubu

Hal hatır sorma olayı benim öz sülalemde yok. Öz dayım kanımızı emcükler, öz kuzenim annemi yani halasını sadece para isteyecek olduğunda, 2 3 yıl sonra bizde kalacak olursa arar. Yani insanın kan bağı olduğu ama sevgi saygının asla olmadığı akrabaları bile böyleyken size tavsiyem başka hiç kimseden medet ummayın. Beklentiye girmeyin. Sizi görmezden geliyorlarsa sizde görmezden gelin. Gruba zaten hiçbir zaman dahil olmamanızda fayda var bence gerek yok. Benim arkadaşlarımla bile grubum sayılıdır onlarla da kaç aydır konuşulmuyor iş güçten. Günlük hayatta görümceniz size sürekli laf sokuyorsa o an susturun onu sonraya bırakıp laf dalaşına girerseniz siz suçlu görünürsünüz. Zaten bu tip insanlarla samimi olup, grupta olmak isteyeceğiniz en son şey olmalı.

Atladiginiz şey şu yıllardır ben yokum zaten grupta bunu sorun etmedim etsem de bildirmedim ama beni para bölüşürken babalarının borcunun ödenmesi için siz de şu kadar ödeyeceksiniz demek için yeni bir gruba aldılar. Ben diğer grupta ne konuşuyorsunuz dedim seni alakadar eden bir şey yok yenge cevabı aldim
e sizi alakadar eden bir sey yokmus işte onun için almamışlar.
niye o gruba dahil olmak icin bu kadar usteliyorsunuz ustelik gorumcelerinizede bayilmadiginiz halde.
fazla muhabbet tez ayrilik getirir aslinda şuan o gruba dahil edilmediginiz icin cok sanslisiniz ama bunun farkinda degilsiniz.

Atladiginiz şey şu yıllardır ben yokum zaten grupta bunu sorun etmedim etsem de bildirmedim ama beni para bölüşürken babalarının borcunun ödenmesi için siz de şu kadar ödeyeceksiniz demek için yeni bir gruba aldılar. Ben diğer grupta ne konuşuyorsunuz dedim seni alakadar eden bir şey yok yenge cevabı aldim
Bunu bilmeniz gerektiğini düşünmüşler ve almışlar gruba. Bu özel bir durum değil ve para konusu sizden gizli konuşulsa bu sefer ona takılacaktınız. Dediğim gibi sadece bilmeniz gereken bir konunun içine almışlar sizi, diğer grupta sizi hiç alakadar etmeyen kardeşlerin birbirleriyle paylaşmak istedikleri konular konuşuluyordur. Saygı duymak gerek. Sapla samanı karıştırmayalım. Bir grupta yoksunuz diye hiçbir konuya dahil edilmeyeceksiniz anlamına gelmez.

Madem bu grup için çekirdek aile için neden masrafları konuşmak için yeni bir grup açılıp da oraya ekleniyorsunuz ki? Sizi varolan gruba alsalarmış. Art niyet var bence.

++++
Konuşmak istersek ölü taklidi yapalım amma konu paraya gelince konu sahibesini hemmen ekleyelim :KK51:Ben olsam beni eklediklerinde aynen öyle yazardım, gruptan da çıkardım kendi babanız kendiniz toplayın verin parayı madem derdim.

++++
Konuşmak istersek ölü taklidi yapalım amma konu paraya gelince konu sahibesini hemmen ekleyelim :KK51:Ben olsam beni eklediklerinde aynen öyle yazardım, gruptan da çıkardım kendi babanız kendiniz toplayın verin parayı madem derdim.

Katılıyorum, benim eşimin de aile grubu var hiç gireyim diye düşünmedim ama bu şekilde önemli bir mevzu olsa sırf beni varolan gruba almamak için baştan yeni grup kursalar bozulurdum.

Bizim de kök aile grubumuz var. Gelinler orada yok. Gelinlerin de kök aile grupları var orada da kardeşlerim yok. Ne var bunda. İşiniz gücünüz yok da etrafınızdakilere mi sarıyorsunuz anlamadım ki ! İncir çekirdeğini dıldurmayacak saçma sapan mevzular. Hatta mevzu bile olamayacak kadar önemsiz.

Görümceleri geçtim eşiniz niye size karşı bu kadar tepkisiz?
Grupta o kadar şey yazıp çıkmışsınız, hiç mi bir şey demedi?
Kendi aralarında gruplarının olması bence sorun değil ama para mevzusu olunca sizi dahil etmeleri rahatsız edici.
Niye para mevzusunun döndüğü gruba konu sahibini almaları rahatsız edici olsun ki? Ben de eş ailesinin whatsapp grubunda yokum ancak bizden para çıkacaksa kesinlikle benim önümde konuşulmasını isterim. Ev bütçemi ona göre ayarlarım.

Bir de muhtemelen para damatlardan çıkacağı için para mevzusu dönen gruba görümcelerin eşleri de alınmış. Şimdi görümcelerin eşleri alınmışken konu sahibi alınmasa olmaz dediler muhtemelen

Çok güzel söylemişler. Neden bu kadar merak ettiniz ısrarla laf sokup sokuyorsunuz? Kendi ailesiyle olan gruba sizi almak zorundalar mı ne kadar saçma ya.

Niye para mevzusunun döndüğü gruba konu sahibini almaları rahatsız edici olsun ki? Ben de eş ailesinin whatsapp grubunda yokum ancak bizden para çıkacaksa kesinlikle benim önümde konuşulmasını isterim. Ev bütçemi ona göre ayarlarım.

Bir de muhtemelen para damatlardan çıkacağı için para mevzusu dönen gruba görümcelerin eşleri de alınmış. Şimdi görümcelerin eşleri alınmışken konu sahibi alınmasa olmaz dediler muhtemelen
Para mevzusunda benim önümde bir şey olmasına gerek yok açıkçası. Eşimin olması yeter, o zaten gerekeni gerektiği kadar yapar bana da söyler. Normal gruba alınmayıp para için ayrıca grup açılması tuhaf geldi bana.
Tek başına kardeşler arasında grup olmasına da takılmam çünkü bizimde grubumuz var abilerimle.

Borç öderken alakadar bir şey varmış yani öyle mi 😬😳

İyi madem sen de arama sorma bundan sonra, onlar nasıl davranıyorsa sen de öyle ol. Ödeyin parayı, başkaca iletişim kurma daha. Eşim tarafında whatsapp grubu kurdu mu kadınlar bilmiyorum, kurdularsa da ben yokum. Görümcemle hal hatır için aramayız birbirimizi, sadece bir durum olduğunda görüşürüz telde.

Aile gruplarında genelde enişteler yengeler olmaz çekirdek aile olur sadece kalabalık akraba gruplarına eklerler. Siz bu olaya neden yıllarca alınıp kafanızda büyüttünüz bilmiyorum ama boşuna kafanıza takmayın bence. Para mevzusunda sizden gizli gibi görünmesin diye eklenmişsiniz çok ince bir düşünce bu.

Hayırlı ramazanlar bebişler. 3 tane görümce sahibi olarak kaçınılmaz görümce konusu ile karşınızdayım :) ben 6 yıldır evliyim evlendiğimden beri eşimlerin ailesinin watsap grubu var orda yokum. Birşey konusuyolar mesela yanyanayken aa gamze sen bilmiyomuydun oluyo grupta konuşulmuş oluyo. Çok kez de yüzsüz gibi eşime bu duruma alındığımı da söyledim. Eşimin babası hastalandı geçen bı onun maddi giderleri için bir watsap grubu kuruldu bu sefer beni aldılar. işte hastaneye ödenecek borç konuşuldu hala kendi aralarinda diğer gruptan konuştular ama .sonra ben gruptan bu konu bitince çıktım. Görümcem yazmış ki neden çıktın.dedim hastalık durumu bitti mi yllardr da ben aile grubunuzda zaten yokum artık almasaniz da olur. Demis ki herşeyi niye bu kadar ciddiye alıyorsun .dedim asıl siz hicbiseyi niye ciddiye almiyosunuz hiç lugatinizda kusura bakma falan yok , sadece laf sokar çünkü görümcem hiç hal hatır sormak için kaç sefer aramama rağmen aramaz kötü günde aramaz. Yani dger kardeşler de boyleler hiç muhabbetleri yok eşimi kimse aramaz aylarca gorusmeseler.kimse yigenini sormaz .bana da garip geliyor artık tavır koydum hiç adimlarimin karşılığını göremiyorum bana dış kapının dış mandalı muamelesi yapiyosunuz dedim, sadece borç öderken mi sayiliyorum dedim,beni tekrar gruba aldıklarında. Tartıştık çıktım tekrar gruptan.ama ne esim bu konuyu açtı ne bir kusura bakma diyen oldu ne yanlış anlıyorsun diyen oldu. Akşam kakara kikiri konuştular telefondan kimsenin umru degil.valla kimseyi ne kardeşimden ne anne babamdan ayırdım ama hiçbirinden karşılık göremiyorum.ele karışmak ne zor.
🤭🤭 Aklıma şey geldi. Kayınvalidem kızının oğlunun bütün torunlarının kendinin eşinin falan fotoğraflarıni evin duvarlarına asmis. Bı gün gittim bı baktim ben ve damat yok 😂 o gün nedense takıldım bende ee herkesi asmissin enisteyle ben neden yokum dedim. Sonra diyo ay bukadar alınacağını hiç tahmin etmemiştim 🤪 demekki düşünerek bilinçli yapmışsın diyip güldüm geçtim. Hayatta uzatmam böyle mevzuları. Yok sayani yok sayıp geç. Niye bukadar buyuttun icinde gereksiz 🤷🏻‍♀️

Hayırlı ramazanlar bebişler. 3 tane görümce sahibi olarak kaçınılmaz görümce konusu ile karşınızdayım :) ben 6 yıldır evliyim evlendiğimden beri eşimlerin ailesinin watsap grubu var orda yokum. Birşey konusuyolar mesela yanyanayken aa gamze sen bilmiyomuydun oluyo grupta konuşulmuş oluyo. Çok kez de yüzsüz gibi eşime bu duruma alındığımı da söyledim. Eşimin babası hastalandı geçen bı onun maddi giderleri için bir watsap grubu kuruldu bu sefer beni aldılar. işte hastaneye ödenecek borç konuşuldu hala kendi aralarinda diğer gruptan konuştular ama .sonra ben gruptan bu konu bitince çıktım. Görümcem yazmış ki neden çıktın.dedim hastalık durumu bitti mi yllardr da ben aile grubunuzda zaten yokum artık almasaniz da olur. Demis ki herşeyi niye bu kadar ciddiye alıyorsun .dedim asıl siz hicbiseyi niye ciddiye almiyosunuz hiç lugatinizda kusura bakma falan yok , sadece laf sokar çünkü görümcem hiç hal hatır sormak için kaç sefer aramama rağmen aramaz kötü günde aramaz. Yani dger kardeşler de boyleler hiç muhabbetleri yok eşimi kimse aramaz aylarca gorusmeseler.kimse yigenini sormaz .bana da garip geliyor artık tavır koydum hiç adimlarimin karşılığını göremiyorum bana dış kapının dış mandalı muamelesi yapiyosunuz dedim, sadece borç öderken mi sayiliyorum dedim,beni tekrar gruba aldıklarında. Tartıştık çıktım tekrar gruptan.ama ne esim bu konuyu açtı ne bir kusura bakma diyen oldu ne yanlış anlıyorsun diyen oldu. Akşam kakara kikiri konuştular telefondan kimsenin umru degil.valla kimseyi ne kardeşimden ne anne babamdan ayırdım ama hiçbirinden karşılık göremiyorum.ele karışmak ne zor.
Bu gorumceler hep mi böyle ben de gorumceyim sürekli yengemi ararım ancak doğru düzgün beni birkez aramaz
Gorumcemi de ararım sorarım yine umrunda olmaz
En iyisi kendi halinde takılmak bu hayatta kimseyi ciddiye almadan

Baska gelin ya da damatlar var mı grupta size özel bir tavır mı bu yoksa herkese karsı mı ? Bizimkilerin de var grubu ben de oradayım k.validemle pek samimi degilim görümcemin esiyle de merhaba merhaba gecen kandilde kandiliniz mübarek olsun canlarim yazmısım kaynanam da aha bak yaklasiyor diye kendince kafada kurmus oysa ki öyle bir sey yok ben digerlerine yazmıştım.Görümcemin esi de belki ne alaka canim dedi demiştir.Araniz limoniyse eger grupta olmanizin da bir anlami yok cünkü olmuyor biri bir sey yazsa cevaplasan öyle cebaplamasan öyle zor yani

Back
X