Wifi Şifresi Belası

Olakimefta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
1.034
1.809
48
36
Arkadaslar aile apartmaninda yasiyoruz sayilir sayilir diyorum cunku uzak akraba dahil olmak uzere cogunluk akraba ve yabancilarda var

Soruna gelecek olursak bizim internetimiz sınırsız kotasiz bunu duyan ustteki alttaki yandaki karsidaki demeden herkes sifreyi aldi babamda akrabadir vermezsek ayip olur isteyen olursa verin dedi
Babamdan dolayida veremiyoruz diyemedik

Bi donem zaten neredeyse interneti kullanamaz duruma geldik internetten film acip izlemek hayal gibiydi

Sonra modem bozulunca yenisinin kurulumunu yaptirdigimizda sifreyi degisttirttik degisttirttik diyiruz cunku biz degidimi bilmiyiroz kurulumunu yapan kisiler sagolsun degistirdiler

Ilkin kimseye sifre vermeme karari aldik ilkin amcamlar istediler biz onlarla cok yakiniz vermessek cok ayip olur diye verdik ama verirkende ozellikle dedik baska kimseye vermeyin diye

Sonra diger uzak akrabalardan isteyeen oldu hatta biri istemeye gelmisti gelio kendide istemiyo kuzenimden istemis kuzenimde bilmiyorum bi sorayim demis biz konusurken sifreyi duydu tamam tamam dedi hic kullanabilirmiyiz kullanamazmiyiz demeden gitti

Suan yine internet sifremiz herkeslerde mevcut ve bizim disimizda herkes girebiliyor dersek yeridir bizim evde birtek ben baglaniyirum

Fakat hesaplayinca bizim ev disinda 15 mobil cihazla baglanti var

Hatta amcamlar eve gelen misafirlere dahi sifreyi veriyorlarmis gecen orda oturuyorum bi baltim eve biri geldi eve gelen akrabalarindan biri telefonundan vifiden baglandi bide diyo covuklar sifreyi girmis ben buraya gelir gelmez internet baglaniyor

Bigun evlerinde yatili misafir var utu yapiyorum modem takili degil misafir kiz gelip diyoki abla modemi takin utuyu baska prizde yapin

Gecsnde oturuyoruz evleribde benim telefonumda internet cekmiyir onlarda cekiyor

Birde tahminimce sanirim birseyler indiriyorlar internet kotasiz oldugu icin internet bitmedigi icin agir isliyo bi arkadas oyle demisti

Gecen internet sifredini degistirmek icin tt neti aradim link cubuguna girilecek bi numara veriyir ama internet ikerlemiyir internet mi sikintili bilgisayar mi anlamadim sayfa degismeyince sifreyi degistiremedim

Modemin musteri hizmetlerini arayin dedi ordan uzaktan destekle yardimci olsunlar dediler

Eternet kablosu lazimmis midemle bilgisayar arasinda kurulym yalmak icin hem kablo yok hemde modemle bilgisayar arasinda oda farki var kablo nasil ulasacak

Velhasili kelam degistiremedik bikdiginjz sinir kupuyum

Zaten son zamsnlarda siber suc diye bisey cikti interneti kullansmadigimiza mi kullanmadigimiz intrnetin oarasini verdigimize mi yiksa yarin oburgun birisi bir halt yerse sucun ustumuze mi kalacagina yanalim bilemedik

Babamin umueunda degil cunku interneti mobilden kullandigi icin durumun farkinda degil ayip olmasin diyede sifreyi verin diyir ama bildiginiz deli olduk

Benimde telefon kontorlu oldugu icin gebelde telefon uslrini vs watsaaptan hallediyirum

Yoksa cekeyim fisi diycem Allah askina biri bi akil versin ne yapalim hafi sifreyi degistirdik isterlerse nasil vermeyelim biri en yakin kuzenlerim bildiginiz sıyırma noktasindayim

Ben fişi çekerdim 1 hafta sonra değiştiril devam ederdim kimseye de vermezsim millette böyle şeylere ortakçı olmaya ne meraklk
Sorun orda iste sifreyi ne yaptiysam ddgisemedim insallah degistirebilirim

Ben internetin fisini cekerim cekmesinede tek internetten mahrum olcakta ben olutorum sanirim herkesin mobil versi vardir ama bitmesin diye kullanmiyor bu gibi durumlarda mobil veriyi kullaniyorlar

Ben bi hafta fisi ceksem arkadaslatim kardeslerim herkesle iletisimimin kopmasi demek oluyor

Türkiye'de internetin kotasız olmama durumu yok, akk denilen bir kota var, belirli bir kullanımdan sonra hız düşüyor yani. Aslında yapılması gereken şifreyi değiştirip sorana da vermiyoruz çok yavaşlıyor demek ama diyemiyorsanız da modemin sinyalini düşürme gibi bir imkanınız varsa işe yarayabilir. Bizim evde kullandığımız wifii üst kattaki dayımların çoğu odasında çekmiyor mesela, o yüzden istemezler-kullanmazlar.

O zama değiştirmenin yolunu bulacaksın kimseye vermeyeceksin şakayla karışık filme hasret kaldım de konuyu değiştir lazım olan alsın evine

Zaten yasafigimiz internetin yavaslamasi durumu bundan kaynakli sanirim
Bu sinyali dusurme gibi bi durum siz konusuysa kesinlikle en azindan bunu denemek isterim cunku insanlara veremiyiruz diyemiyorum

Ki sifre vermiyoruz desek bunu problem edip kusecek ibsanlar var

Babanıza diyin ki "baba akrabalarımız tamam ama herhangi birisi kızıp bir siyasiye hakaret içerikli yorum yapsa, birisi tutup pedofili bir içerik izlese suçu bize kalacak. biz olmadığımızı ispat etmemiz mümkün olmayacak." Bence yeterli olur. Çok tehlikeli ortak internet kullanımı.

Modemi resetlersen orjinal sifresine dönecektir

Çok tehlikeli bir durum. O wifiden birine internet üzerinden tehdit,taciz veya yasal olmayan sitelere girseler direk suçlu modem sahibi oluyor. Son dönemde haberlerde de izliyoruz ne uygulamalar var.. Fişi çekin 2 gün dayanın,sonra değiştirmenin çaresine bakın

Yazınızı zor okudum

Sınırsız İnternetin kotasıda doluyor tekrar değiştirin kimseyede vermeyin

Wifi bağlantı hızını düşürebilirsiniz ama sizi de etkiler wifidan bağlandığınız için.

Kota bize yetmiyor diyin. Babandan faturayi saklayin, iki yada uc kat odedik diyin. Cunku sinirsizda olsa bir yuksek limit var ve hiz duser. Icinizde memur olan veya olmak isteyen varmi? Netteki paylasimlardan gercekten zarar gorebilirsiniz babanizi boyle korkutabilirsiniz.

Not bizden de karsi komsu cok istedi ilkinde verdik biz giremeyince anladikki sabah aksam film indirmisler sifre degistirdik sanirim yan komsuya verdiler cunku yasli iki insanin bayramda gelen torununa vermistik.
Komsu yine istedi, ama su uslup ile "kizim telime sifre girsinler dedi torunn goruntulu konusacak - sen niye sifreyi vermiyon yaa - versenize su sifreyi ne kiymetliymis " torunlarda uc bes kere kapiya geldi " annem sifre versinler dedi " dedi. Ilkinde anlamadik ne sifresi olabilirdiki? Sonra biraz oyaladik bakalim yazalim dedik. Yine anlamadi en son vermiyoruz yasal degil dedik sustular. Ama yine isteyecekler eminim. Sen kendi teline yuklet dedik, ucuz dedik yok yok yok..

Ben de sinir oldum suan iptal ettirin interneti gitsin bunlarla mi ugrasacaksin gidin faturali hatta gecin internete odeyeceginize faturaniza odeyin
Nerde beles oraya yerles masallah bizim insanimizda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…