Wifi Şifresi Belası

Benim de en az 5 komşum şifreyi istedi.Ortak olalım ,parasını verelim dediler ama kabul etmedim.Aynı evde bile olsak hem PCden ,hem telefondan aynı anda girince bile çoğu zaman hızı düşüyor .Ne gereği var ,çok isteyen alsın evine .

yapılacak şey belli de.

modemin arayuzune girip ipden hızı sınırlandırmak gibi şeyler var. atıyorum sizin cihazlar hariç hepsini çok çok düşük hıza çekerseniz giremezler. sorun ne derlerse valla bizde de böyle dersiniz. yani teorik olarak internet var ama yavaş olduğu için kullanamazlar.

yapılacak şey belli de.

modemin arayuzune girip ipden hızı sınırlandırmak gibi şeyler var. atıyorum sizin cihazlar hariç hepsini çok çok düşük hıza çekerseniz giremezler. sorun ne derlerse valla bizde de böyle dersiniz. yani teorik olarak internet var ama yavaş olduğu için kullanamazlar.
+1

Yürek mi yediniz:) 1 değil 2 değil kaç kişi kullanıyor. Hiç tanımadığınız insanlar kullanıyor. .iyi bu zamana kadar başınıza bi iş gelmemiş.

Valla degisir degizmez bi hizlandi ki ben bile o kadar olacagini tahmin etmiyordum

Yani ne bileyim bizimde isimiz dustugunde gittiginiz yakinlar var tamam onlara gercekten vermek istiyorum fakat iste dagittiklarina eminim

Birde biliyorum cephe alip laf sokacaklar kusup darilacaklar onlari nasil gormezden gelirim bilmiyorum
telefonları elinden alıp şifreyi kendiniz kaydedin
ve misafirlere asla vermemelerini yoksa iptal ettireceğinizi söyleyin

Güvenli internete geçin. Müşteri hizmetlerini arayın onlar ordan yapıyor. Özellikle çocuk profilini seçin. Böyle olunca hiç bir yere giremezler bir dahada şifre istemezler.

Ay lütfen uzak durun ya. Bizde tüm apartman (6 hane ve akraba değiliz) bizden kullanıyordu bir dönem. Biz parasını paylaştırıyorduk. Ama limitsiz internet bile olsa adil kullanım kota hakkı var ve bir süre sonra inanılmaz yavaşlıyordu. Modem kutusu bizim yatak odasında olduğundan diğer evlerde belli noktalarda internet çekmiyordu ve her gün kapıya biri gelip modemi açıp kapatın diyordu. Bizimkilerde kabloyla bağlanıyordu birde düşünün bizim camdan 5 kablo diğer evlerin camlarından sarkıyordu. Modem fazla yüklenmeden ve sürekli aç kapadan kaç kez bozuldu. Kablolar kaç kez bozuldu. En nihayetinde internet yavaş olduğundan hepsi teker teker çıktı çok şükür. En azından bizimkiler faturaya ortaktı. Şifreyi değiştirin söylemeyin. Yada internet faturası yüksek geliyor diye sınırlı pakete geçtik kota olduğundan veremem deyin en azından bahaneniz olur.

Arkadaslar aile apartmaninda yasiyoruz sayilir sayilir diyorum cunku uzak akraba dahil olmak uzere cogunluk akraba ve yabancilarda var

Soruna gelecek olursak bizim internetimiz sınırsız kotasiz bunu duyan ustteki alttaki yandaki karsidaki demeden herkes sifreyi aldi babamda akrabadir vermezsek ayip olur isteyen olursa verin dedi
Babamdan dolayida veremiyoruz diyemedik

Bi donem zaten neredeyse interneti kullanamaz duruma geldik internetten film acip izlemek hayal gibiydi

Sonra modem bozulunca yenisinin kurulumunu yaptirdigimizda sifreyi degisttirttik degisttirttik diyiruz cunku biz degidimi bilmiyiroz kurulumunu yapan kisiler sagolsun degistirdiler

Ilkin kimseye sifre vermeme karari aldik ilkin amcamlar istediler biz onlarla cok yakiniz vermessek cok ayip olur diye verdik ama verirkende ozellikle dedik baska kimseye vermeyin diye

Sonra diger uzak akrabalardan isteyeen oldu hatta biri istemeye gelmisti gelio kendide istemiyo kuzenimden istemis kuzenimde bilmiyorum bi sorayim demis biz konusurken sifreyi duydu tamam tamam dedi hic kullanabilirmiyiz kullanamazmiyiz demeden gitti

Suan yine internet sifremiz herkeslerde mevcut ve bizim disimizda herkes girebiliyor dersek yeridir bizim evde birtek ben baglaniyirum

Fakat hesaplayinca bizim ev disinda 15 mobil cihazla baglanti var

Hatta amcamlar eve gelen misafirlere dahi sifreyi veriyorlarmis gecen orda oturuyorum bi baltim eve biri geldi eve gelen akrabalarindan biri telefonundan vifiden baglandi bide diyo covuklar sifreyi girmis ben buraya gelir gelmez internet baglaniyor

Bigun evlerinde yatili misafir var utu yapiyorum modem takili degil misafir kiz gelip diyoki abla modemi takin utuyu baska prizde yapin

Gecsnde oturuyoruz evleribde benim telefonumda internet cekmiyir onlarda cekiyor

Birde tahminimce sanirim birseyler indiriyorlar internet kotasiz oldugu icin internet bitmedigi icin agir isliyo bi arkadas oyle demisti

Gecen internet sifredini degistirmek icin tt neti aradim link cubuguna girilecek bi numara veriyir ama internet ikerlemiyir internet mi sikintili bilgisayar mi anlamadim sayfa degismeyince sifreyi degistiremedim

Modemin musteri hizmetlerini arayin dedi ordan uzaktan destekle yardimci olsunlar dediler

Eternet kablosu lazimmis midemle bilgisayar arasinda kurulym yalmak icin hem kablo yok hemde modemle bilgisayar arasinda oda farki var kablo nasil ulasacak

Velhasili kelam degistiremedik bikdiginjz sinir kupuyum

Zaten son zamsnlarda siber suc diye bisey cikti interneti kullansmadigimiza mi kullanmadigimiz intrnetin oarasini verdigimize mi yiksa yarin oburgun birisi bir halt yerse sucun ustumuze mi kalacagina yanalim bilemedik

Babamin umueunda degil cunku interneti mobilden kullandigi icin durumun farkinda degil ayip olmasin diyede sifreyi verin diyir ama bildiginiz deli olduk

Benimde telefon kontorlu oldugu icin gebelde telefon uslrini vs watsaaptan hallediyirum

Yoksa cekeyim fisi diycem Allah askina biri bi akil versin ne yapalim hafi sifreyi degistirdik isterlerse nasil vermeyelim biri en yakin kuzenlerim bildiginiz sıyırma noktasindayim

Modemi al ve aldigin yere git onlar halledebilir. Turkiyede sinirsiz olsa bile onunda bi kotasi var sonrasinda internet hizi dusuyo. Ne yuzsuz insanlar yaa.

Gece modemi resetleyince bende internetsiz kaldim sabah cok ugrasip degistirebildim sonunda suan tek dusuncem nasil vermeyecdgiz demek

Vermiyiruz diyebilecdgimiz kisiler var ama vermessek cok ayip olacak kirilip kusecek kisilerde ama sifreyi versek gelen musafirlerinede vereceklerinden adim gibi eminim simdi onlara nasil vermeyecegiz derim onu dusunuyorum

Bi arkadasin coklu internet kullanmak sucmus deyin dedigi mantikli geldi acaba oyle mi desek
Bırakın ayıp olsun bu ne yav,onlar isterken ayıbı düşünmüyor da siz neden düşünüyorsunuz ?

Bu kadar hassaslikla hayatın her alanında üzülen siz olursunuz.Biz giremiyoruz çok yavaşlıyor,o yüzden kimseye şifreyi vermeme kararı aldık diyeceksin bitecek. Kusen kussun bozulan bozulsun.Asil onların yaptığı utanç verici bir şey,insan utanır istemeye.

Bilgisayarınızdan modeme bağlanacak aygıt sayısını ayarlayabilirsiniz böylelikle herkes somuremez

Reseti basican kesildi dicen internetimiz o olacak sora gece yarisi acican girip degistiricen sifreyi internettende hallediliyor bi suru video var nette

Benim bi arkadasimin basina geldi kizin wifi sifresini kullanip nete girilmis ama yasal olmayan konusmalar yapilmis bi de bilmem hangi ulkeden giris yapilmis gorunuyodu adliyelik oldu arkadasim hic sucu yokken
Ortak internet sikintili is parasini gecin yani

Gece modemi resetleyince bende internetsiz kaldim sabah cok ugrasip degistirebildim sonunda suan tek dusuncem nasil vermeyecdgiz demek

Vermiyiruz diyebilecdgimiz kisiler var ama vermessek cok ayip olacak kirilip kusecek kisilerde ama sifreyi versek gelen musafirlerinede vereceklerinden adim gibi eminim simdi onlara nasil vermeyecegiz derim onu dusunuyorum

Bi arkadasin coklu internet kullanmak sucmus deyin dedigi mantikli geldi acaba oyle mi desek
Ağ adını görünmez yapın. Modemi dolap arkası vs bir yere saklayın. Pc den onlar varken bete girmeyin telden girdiğiniz de mobil veri kullanıyorum deyin. Tüm bina ortak kullanınca sürekli düştü kastı bizde kullanamaz hale grldik ve sinirlenip kapattırdım deyin kimse evinizde modem olduğunu vs bilmesin bnm olayım şu an bu

Canım bizim de alt kattakiler wifi şifresini kırmıştı kaç kere değiştirsek de engel olamadık, akn 5 günde doluyordu, telden bile nete giremez olmuştuk, sonra ben biraz araştırınca modeme kaç tane cihazın internete bağlanabileceğinin ayarının yapılabildiğini öğrendim.

Evde internete bağlanabilen tüm tel tablet ve pcleri modeme kaydettik. Şu an wifi şifresini tüm şehir bilse de önemi yok çünkü sadece kayıtlı cihazlar wifiye bağlanabiliyor. Bunu uygulayın sonra da şifreyi verin, giremiyoruz derlerse de sorun bizde değil sizde dersiniz ;)

Benim de en az 5 komşum şifreyi istedi.Ortak olalım ,parasını verelim dediler ama kabul etmedim.Aynı evde bile olsak hem PCden ,hem telefondan aynı anda girince bile çoğu zaman hızı düşüyor .Ne gereği var ,çok isteyen alsın evine .

yapılacak şey belli de.

Yürek mi yediniz:) 1 değil 2 değil kaç kişi kullanıyor. Hiç tanımadığınız insanlar kullanıyor. .iyi bu zamana kadar başınıza bi iş gelmemiş.

telefonları elinden alıp şifreyi kendiniz kaydedin
ve misafirlere asla vermemelerini yoksa iptal ettireceğinizi söyleyin

Güvenli internete geçin. Müşteri hizmetlerini arayın onlar ordan yapıyor. Özellikle çocuk profilini seçin. Böyle olunca hiç bir yere giremezler bir dahada şifre istemezler.

Ay lütfen uzak durun ya. Bizde tüm apartman (6 hane ve akraba değiliz) bizden kullanıyordu bir dönem. Biz parasını paylaştırıyorduk. Ama limitsiz internet bile olsa adil kullanım kota hakkı var ve bir süre sonra inanılmaz yavaşlıyordu. Modem kutusu bizim yatak odasında olduğundan diğer evlerde belli noktalarda internet çekmiyordu ve her gün kapıya biri gelip modemi açıp kapatın diyordu. Bizimkilerde kabloyla bağlanıyordu birde düşünün bizim camdan 5 kablo diğer evlerin camlarından sarkıyordu. Modem fazla yüklenmeden ve sürekli aç kapadan kaç kez bozuldu. Kablolar kaç kez bozuldu. En nihayetinde internet yavaş olduğundan hepsi teker teker çıktı çok şükür. En azından bizimkiler faturaya ortaktı. Şifreyi değiştirin söylemeyin. Yada internet faturası yüksek geliyor diye sınırlı pakete geçtik kota olduğundan veremem deyin en azından bahaneniz olur.

The big bang theory'de vardi karsi komsulari kullaniyor diye sifreyi otlakci Penny yapmislardi o geldi aklima guzel yorum :KK9:

Modemi al ve aldigin yere git onlar halledebilir. Turkiyede sinirsiz olsa bile onunda bi kotasi var sonrasinda internet hizi dusuyo. Ne yuzsuz insanlar yaa.

pcden yada telefondan arattığım zaman evin etrafnda öyle bir wifi çıkıyor :KK70:

Bırakın ayıp olsun bu ne yav,onlar isterken ayıbı düşünmüyor da siz neden düşünüyorsunuz ?

Bu kadar hassaslikla hayatın her alanında üzülen siz olursunuz.Biz giremiyoruz çok yavaşlıyor,o yüzden kimseye şifreyi vermeme kararı aldık diyeceksin bitecek. Kusen kussun bozulan bozulsun.Asil onların yaptığı utanç verici bir şey,insan utanır istemeye.

Bilgisayarınızdan modeme bağlanacak aygıt sayısını ayarlayabilirsiniz böylelikle herkes somuremez

Reseti basican kesildi dicen internetimiz o olacak sora gece yarisi acican girip degistiricen sifreyi internettende hallediliyor bi suru video var nette

Benim bi arkadasimin basina geldi kizin wifi sifresini kullanip nete girilmis ama yasal olmayan konusmalar yapilmis bi de bilmem hangi ulkeden giris yapilmis gorunuyodu adliyelik oldu arkadasim hic sucu yokken
Ortak internet sikintili is parasini gecin yani

Ağ adını görünmez yapın. Modemi dolap arkası vs bir yere saklayın. Pc den onlar varken bete girmeyin telden girdiğiniz de mobil veri kullanıyorum deyin. Tüm bina ortak kullanınca sürekli düştü kastı bizde kullanamaz hale grldik ve sinirlenip kapattırdım deyin kimse evinizde modem olduğunu vs bilmesin bnm olayım şu an bu

Canım bizim de alt kattakiler wifi şifresini kırmıştı kaç kere değiştirsek de engel olamadık, akn 5 günde doluyordu, telden bile nete giremez olmuştuk, sonra ben biraz araştırınca modeme kaç tane cihazın internete bağlanabileceğinin ayarının yapılabildiğini öğrendim.

Evde internete bağlanabilen tüm tel tablet ve pcleri modeme kaydettik. Şu an wifi şifresini tüm şehir bilse de önemi yok çünkü sadece kayıtlı cihazlar wifiye bağlanabiliyor. Bunu uygulayın sonra da şifreyi verin, giremiyoruz derlerse de sorun bizde değil sizde dersiniz :KK66:

Hepinize cok tesekkur ederim.kizlar beni gaza getirdiniz sayenizde o gazla inat edip sabah sifreyi degistirdim sabah iki kuzenin telefonuna kendim girdim sonra bi ara ugradim

Bi baktim kuzenleri gelmis bi baktim cocuk almis laptapini gelmis bu cocukta bina disinda oturuyo sirf internet icin gelmis

Sifre bendede yok falan dedim cok uzatmadim annesi geldi odevi nasil yapacak falan konusuna girdiler bisey demedim

Ve cocugu devamli gelip giderken goruyordum anladigim kadarıyla ozellikle internet icin geliyomus

Simdi bu kobuyu gorurlerse beni tasa tutacaklarina eminim ama iyi niyet bu kadarda suistimal edilmez ki

Back
X