work and travel

bodrum salatasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
707
538
103
36
merhaba
kardeşim üniversitede okuyor -du (şuan asker gelince devam edecek, uzun dönem)
erasmus ve work and travel düşünüyorum
kardeşim masraf olur diye yük olmak istemiyorum diyor
ve ben bunların hangisi daha avantajlı olur bilemiyorum, bu yüzden üsteleyemiyorum

araştırmalara nereden başlamalıyım?
nerelerden detaylı bilgi alabilirim
bu tür şeyler için fuarlar oluyordu onların ismi nedir?

bu konuda cahilim 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatabilir misiniz? yada yönlendirebilir misiniz?
kendisi doğuda asker bunlara bakmaya araştırmaya vakti yok yaza kadar öğrenmek araştırmak istiyorum ama nereden başlamalıyım bilmiyorum

not: okuduğu bölüm bana göre çok boş bir bölüm (bunu kendisine söylemedim) lojistik okuyor
okul bitince en azından yabancı dil problemi olmasını istemiyorum

Bu işlere aracı olan şirketler var. Kardeşim de yeni gitti, cep harçlığı ile birlikte 2000usd civarına maloldu bize.
Ajansları araştırın bence. Bu konulardaki forum sitelerine bakın

Erasmusta,bölümüyle alakalı başka ülkede bir süreliğine eğitimini devam ettiettirme söz konusu. Dil geliştirmekse amacı work and travel daha mantıklı. Hem çalışıp hem dil okuluna gidebiliyor( şartları değişmediyse tabi) internet ya da ajanslardan daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Ya da işin içinde biri varsa burda ancak doğru bilgiler alırsınız

okadar hosuma gıttı kı konunuz
benım abım unv tercıh zamanlarım sırasında yok o okul cok sehrın dısında yok o okul dag basında yok o okul cok uzak dıye dıye aılemı olumsuz etkılemeye calısmıstı su bolum olsun o bolum olmasın dıye kıskanclıgından
sankı turkıye bırıncısıyım gıbı :D

sızın kardesınızın onunu acma ıstegınız cok hosuma gıttı

emınım en guzelı olacaktır kardesınız ıcın hakkında hayırlısı olsun demeye geldım :)

work and travel dil geliştimek için uygun gelmiyor bana.. onun yerine dil kursuna gidip geçici işlerde çalışırsa daha aktif öğrenir..

okuduğu bölümün erasmus koordinatörü vardır.onunla iletişime geçsin.net bilgiyi o verir zaten.

Yurtdışı eğitim fuarları diye yazarsanız çıkar.
Erasmus, kendi sınıfını farklı bi ülkede okuması demek. Tüm 1 yıl boyunca orada olacak, devlet harcırah veriyor fakat aileye masrafı olur yine de. Erasmus için okul basarı puanı ve ingilizce seviyesi önemli.

Work/travel kısa dönemli. Giden her çocuk para biriktirip dönüyor derler. Çoğu parayı gelmeden alışverişe harcayıp gelir. Bisiklet taksi sürücülüğü ya da lunapark görevlisi, benzincide pompacı vs gibi işleri yaparlar. Aracı firmalarla görüşün, onlar sizi yönlendirir. Fakat bunda da okulun not ortalamasının önemli oldugunu hatırlıyorum.

Ayrıca bölümü kötü değil fakat çok iyi ingilizce şart

Maksat dil ise WAT yapsın, hem daha önce yurtdışı deneyimi yoksa başlangıç için ideal bir programdır.
Bulunduğunuz şehirde bir wat gerçekleştiren acentaya gidip rehperlik alıyorusunuz yani size vize, biletler, mülakatta sorulucak soruların ing. olarak karşılıkları vs. orada çalışabiliceğibiz bir işletme buluyorlar (genelde otel oluyor.) .
Sonra siz işletmelerle skype üzerinden görüşme yapıyorsunuz, onay aldığınız işletme acentanıza ve size onay mektubu yolluyor. Sonra vize alıyorsunuz vs. 3 aylık bir süreç harcadığınızdan fazlasıyla gelmek münkün tabi kendinizi sapıtmazsanız dil konusunda da gayet faydalı oluyor.

Erasmus ise daha çok akademik ilerleme için gerekli bazı ülkelerde yabancı öğrenciler için çalışma izni yok. Erasmus ingilizce sınavı var geçmek zor, geçtiniz diyelim devletten katkı payı almak için belli bir dereceye girmeniz gerekiyor bölümünüzde.
Çalışıyor olsanız bile okuduğunuz için pt işler olacaktır bu da anca kira faturalar demek. Biraz para harcamanız gerekicek.
Olabildiğince kısa aktarmaya çalıştım,detaylı sorular için yazabilirsin.

Universitesinde Erasmus koordinatörlüğü vardır, ordan bilgi alabilir.

Kendi adıma konuşayım kesinlikle WAT.
Erasmusun sartlari hem agır hem de cok masraf edersiniz. Ayrica lisans ögrencisi için gereksiz, master doktora olsa neyse diyelim.
Ama WAT'da akilli bi ögrenci hem dil ögrenir hem para kazanir.

Tabi bunlar benim kişisel görüşüm. Iyi araştirmanizi tavsiye ederim.

merhaba
ve ben bunların hangisi daha avantajlı olur bilemiyorum, bu yüzden üsteleyemiyorum

bu konuda cahilim 5 yaşında çocuğa anlatır gibi anlatabilir misiniz? yada yönlendirebilir misiniz?
kendisi doğuda asker bunlara bakmaya araştırmaya vakti yok yaza kadar öğrenmek araştırmak istiyorum ama nereden başlamalıyım bilmiyorum

not: okuduğu bölüm bana göre çok boş bir bölüm (bunu kendisine söylemedim) lojistik okuyor

Okuduğu bölüm boş bir bölüm değil. İş alanı çok açık. Eşim aylardır lojistik mezunu elemanlar arıyor kendi ekibine doğru düzgün bulamadılar, işletme iktisat mezunlarını aldılar. Ama dil önemli tabi. Mutlaka çözmesi gerkiyor lojistik alanında iş bulabilmesi için.
WAT erasmusa göre daha mantıklı bir seçenek bence de.

Erasmus için not ortalamasının düşük olmaması lazım ki bu work&travel için de geçerli. Eğer not ortalaması tutuyorsa okulunun yaptığı Erasmus sınavına girmesi lazım, bu sınav iki aşamadan oluşuyor; yazılı ve sözlü mülakat. Sonrasında kazanırsa gerekli işlemler (vize vs) yapıldıktan sonra okulunun anlaşmalı olduğu okula gidebiliyor.
Work&travel için ise yukarıda bahsettiğim gibi not ortalamasına önem veriliyor vize aldığı zaman yapacağı görüşmede. Work&travel için birçok şirket var, bir şirket seçip bir miktar para veriyorsunuz ve gitmek istediğiniz ülkede sizin için kalacak yer ve iş buluyor. Her ikiside dil geliştirmek için çok iyi seçenek. Türkiye’de istediği kadar dil kursuna gitsin yurtdışında öğrenebileceği kadar öğrenemez. Çünkü dil bir yere kadar yapay ortamda öğrenilebilir. Umarım kardeşinizin güzel bir geleceği olur :KK37:

okadar hosuma gıttı kı konunuz
benım abım unv tercıh zamanlarım sırasında yok o okul cok sehrın dısında yok o okul dag basında yok o okul cok uzak dıye dıye aılemı olumsuz etkılemeye calısmıstı su bolum olsun o bolum olmasın dıye kıskanclıgından
sankı turkıye bırıncısıyım gıbı :KK70:

sızın kardesınızın onunu acma ıstegınız cok hosuma gıttı

emınım en guzelı olacaktır kardesınız ıcın hakkında hayırlısı olsun demeye geldım :)

teşekkür ederim
beyefendi için uğraşıyorum
ama tutturuyor masraf yapma paran mı çok diye ama beynini yiyip göndermeyi düşünüyorum
inşallah hayırlısı ile sağlıkla gelir de wat a gönderirim (genel olarak seçim bu yönde bana da bu mantıklı geliyordu ama kararsızdım)

okuduğu bölümde matematik,muhasebe dahil tüm dersleri ingilizce görüyorlar
o yüzden çok zorlandığı için (ingilizce alt yapısı sıfırdı)
wat şart gibi

merhaba

Lojistik mi boş ..inanamıyorum geleceğin sessizce ilerleyen parlak mesleklerinden biri..Üstelik Akademi mezunu olacak ve yabancı dili de olursa yurtdisinda çok iyi firmalarda çalışabilir

work &travel hakkında bilgim yok ama kardeşinizin okuduğu bölümün boş bir bölüm olmadığını ve iş olanaklarının gayet iyi ve geniş olduğunu biliyorum. Güzel bir bölümde okuyormuş

merhaba

erasmus için belirli dönemlerde okulunda başvurular olur, dil sınavına girip belirli bir puan alması lazım, sonrasında gitmek istediği kurumla yazışıp (tabiki ingilizce) evraklarını kendisinin temin etmesi gerek sonrasında da yıllık kontenjan dahilinde kotaya girebilirse 6 aylık yada 1 yıllık dönemlerde yabancı bir ülkede (okulun anlaşması olan ülkelerde) bölümüyle ilgili eğitimine devam edebilir.yahutta erasmus aracılığıyla yurt dışında staj yapabilir.
work and travel tamamen şahsi eğitimden bağımsız özel kuruluşlar aracılığıyla yapılan bir etkinlik. hem çalışıp hem yabancı dilini geliştirme şansı elde edecektir. abd de yapılıyor. ama bunun için cebinden 10.000 tl ye yakın bir masraf çıkar uçak bileti, şirket parası, vs vs....
erasmus ta hibe alacağı için sizin cebinizden fazla bir meblağ çıkmaz..

Work and travel icin vize alirken Abd not ortalamasina kadar bakiyordu, ben ogrenciyken. Belli bir ortalamasinin olmasi ve ogrenci olmasi gerekiyor. İki program icin de belli seviyede İngilizce bilmek gerekiyor.

Zaten Erasmus demek, kendi bolumunu baska bir Avrupa ulkesinde (universitenin anlasmali oldugu ve belirledigi ulke ve universitelerin birinde) 1 donem veya 2 donem okumasi demek. Kendi bolumunu yurt disinda okuyup sinav vermek, sunum yapmak, gunluk islerini halletmek icin de yine dilinin zaten suan iyi olmasi gerekir.

Yani work and travel da calismaya ve para kazanmaya gidiyorsun, Erasmusta ise burada degil orada okumaya gidiyorsun.

Universitenin ogrenci isleri, yabanci ogrenciler ofisi vs vardir. En teferruatli onlar anlatir.

Ben erasmusla Almanya'ya gittim. Okul Proficiency yani dil yeterlilik sinavi yapti, not ortalamasina gore ve sinava gore siralama yapip mulakat uyguladi. Ona gore gitmek istedigimiz yerleri tercih edip gittik. Belli bir hibe verirler ama yetmez. Kalma, yeme, icme, kitap parasi, yol, gunluk ihtiyaclar...

Okuduğu bölüm boş bir bölüm değil. İş alanı çok açık. Eşim aylardır lojistik mezunu elemanlar arıyor kendi ekibine doğru düzgün bulamadılar, işletme iktisat mezunlarını aldılar. Ama dil önemli tabi. Mutlaka çözmesi gerkiyor lojistik alanında iş bulabilmesi için.
WAT erasmusa göre daha mantıklı bir seçenek bence de.

lojistik bölümü için özellikle aranılan özellikler nedir?
hangi programları öğrenmeli
hangi kursa özellikle gitmeli

Back
X