*** xxDerinxx'in Mutfağı ***

ben bu tarife göre yaptım kaşıkla çırptım valla elimi hiç sokmadım yani.kek kıvamından baya koyuydu işte..derin adına cevaplamış gibi oldum ...

ben bu tarife göre yaptım kaşıkla çırptım valla elimi hiç sokmadım yani.kek kıvamından baya koyuydu işte..derin adına cevaplamış gibi oldum ...

Cevapladığın iyi oldu canım.2 gün sonra abim gelecek onun için yapmak istiyorum ama o gelmeden ben bi deneyeyim tuturabilecek miyim.

ben harcınada koyarım fırında yaparken üzerinede dökerim müthiş olurrr ımmm ekmeğe dürüyosun yaa ıslanıyo ekmek ohhh çok canım çektii

Üstüne dökmeyi ben de deneyeyim bakalım :)

karnıyarık kızarınca ağır oluyo da annem közleyerek yapıyordu, o zaman hafif ve güzel oluyor...
hmm olsa da yesek canım çekti...

Közleyince tadı kızarmışa göre biraz farklı olur sanırım...
Ben karnıyarık yemediğimden bilemiyorum ama daha hafif olacağı kesin :)

Derincim karnıyarığın çok lezzetli görünüyor gerçekten ellerine sağlık,
tarifini alabilirmiyim karşılaştırayım benimkiyle bi

Elbette yazayım tatlım...

3 küçük patlıcan
200 gr. kıyma
3-4 sivri biber
2 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
Birkaç dal maydanoz
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Sıvı yağ
Önce karnıyarığın iç harcını hazırlayalım.
Soğanları ince ince doğrayalım sıvıyağda kavurmaya başlayalım.
Üzerine ince ince doğranmış sivribiberi ekleyelim.
Biberler yumuşamaya başlayınca kıymayı ekleyelim.
Kıyma kavrulunca küp küp doğranmış domatesi, salçayı, tuzu ve baharatları ekleyelim. (Kimyon çok az eklenecek).
En son maydanozu ekleyip harcımızın altını kapatalım.
Patlıcanların saplarını kesip uzunlamasına ikiye bölüp sıvıyağda yumuşayana kadar kızartalım.
Kızaran patlıcanları kağıt havlunun üzerine çıkaralım.
Yağları süzüldükten sonra patlıcanları borcama dizip içlerini kaşık yardımı ile ezik çukurlaştıralım.
Harcımızı patlıcanlara dağıtıp üzerine biber ve domates dilimleri dizelim.
Borcama yarım çay bardağı kadar su koyalım.
170 derece ısınmış fırında pişirelim.

Tabiki bu tek kişilik. Eşime 2 günlük yapıyorum :)

Bu pizzayı sabah denemek istiyorum da hamuru yoğrulacak kıvamdamı oluyor,akıcı mı??

Canım ben robotta yoğuruyorum ele yapışan bir hamur oluyor...

Dün yaptığım iki renkli irmik tatlısı...

Hemen bunun tarifini de yazayım kızlar...
Normalde 1 lt süt ile yapılıyor ama biz iki kişi olduğumuz için ben yarı yarıya indirdim tarifi...

Yarım lt süte 5 kaşık şeker, 4 kaşık irmik ekledim...
İyice karıştırıp kaynattım. Üstü göz göz olunca altını kapatıp yarım kaşık margarin ekledim...
1 paket de vanilya ekleyip iyice karıştırdım...
Kaselere bir kısmını döküp kalan kısma kakao ekleyip karıştırdım onu da üzerine döktüm...
Sonra fındık ve damla çikolata ile süsledim...
Tadı harikaydı...

Son düzenleme:
denedim çok güzel oldu..köy sütümde vardı hemen kaynattım yaptım oğlum uyansın hemen yediricem :)
oğlum için doğal bi puding oldu valla eline sağlık canım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…