Ya ben hamileyim eğer oğlum olursa Muhammet koyacagım dedim

Adaga giriyormu bilmiyorum 🤷‍♀️ dua ettim bir kızım var birde oğlum oşursa adını bçyle koyacagım diye ben koyarım ama kayınvalidem isim belirlemiş bile bana soran yok

Zaten kimsenin size sormasına gerek yok ki. Çocuk sizin çocuğunuz. Neden sorsunlar, siz neden fikir beyan edesiniz, neden açıklama yapasınız onlara? Gidin yazdırın ismini koyarsınız nüfus cüzdanını önlerine. Siz böyle pasif olursanız 10 çocukta doğursanız 10una da koyacak bir isim bulmuşlardır.

Siz iyimisiniz ben koymak için ettim zaten kayın validem kafasından iki ismide doldurmuş birini ölen kardeşinin ismi diğerinide oğlunun ismi koyacagım diyor başka isim koymam diyor bende diyemedim böyle bir dua ettim diye daha
Kaynananın ne haddine, ayyy

Kızımın adınıda onlar koydu ben koymak istediğim ismi kötülediler eşimde kırma koy dedi ilk kızımın adıda kayınvalidemin adı yanındaki ismide görümcem koydu
Sinirden catlayacagim. Hadsiz terbiyesizlerin içine dusmussunuz. Koca musveddesi onları kırma diyeceğine karıma karışmayın desin

Ben buradaki problemi anlayamadım.
Zaten oğlan olursa ismi şu olsun diye dua etmişsiniz, kayınvalidenize adak koydum diyin, net karşı çıkın. Haydi sırayla ölmüş aile isimlerini koyalım demek yerine sizin düşünceniz daha güzel bence.

Kız olursa zaten o ismi koyamazsınız, başka bir isme karar verirsiniz.

ezanı kulagına muhammet diye okusunlar, ama kimlikte kendi istedigin ismi koy. hem sözünden dönmüş de olmazsın, kimlige yazdırma ama yine de gobek adı muhammet olsun mesela öyle olabilir. benim kardesime de baska isim okumuslar kulagına ama kimlikte yazmıyor tek isim yazıyor ama babannem soyleyince iki isim birden diyor. verdiginiz söz sonucta yazılı bir sey degil, soyut bir sey, kulagına okunan isim gibi.

Adak adamış oldunuz. Koymak borcunuz. Daha sonra çocuğunuzdan çıkıyor bu vebali almayın. Ben dedim ve koydum.

Siz iyimisiniz ben koymak için ettim zaten kayın validem kafasından iki ismide doldurmuş birini ölen kardeşinin ismi diğerinide oğlunun ismi koyacagım diyor başka isim koymam diyor bende diyemedim böyle bir dua ettim diye daha
Kayınvalideye de maşallah saki kendi hamile . Bence siz adaginizi yerine getirin ne olur e olmaz. Sonuçta ne olacağını kimse bilmiyor

5 haftalık hamileyim eşimin ananesinin oğlu şehit olmuş kimse adını koymamış bende hamileyim oğlum olursa Muhammet ve şehit olan dayısının adını koyacagım diye dua ettim ama ya Muhammet ismini koyamazsam günah olurmu 😕ne yapmam lazım
Ağızdan çıkan söz dua niyetine kabul olmuş ben olsam koyardım madem koymayacaktiniz ne diye öyle dua ettiniz

Hayat oyle bir sey ki surprizlerle dolu. Belki istemeden gebe kaldi aldirmak istemedi. Belki isim var diye ikinci cocuga niyet etti isi sonradan bozuldu. Belki yaslari ileri, belki uzun zaman tedavi oldular gebelik bu zamana denk geldi mecbur. Ben iki yildir gebe kalamadim yasadigimi bir ben bir Allah bilir. Pandemi vs umrumda degil. Kiyamete uc gun kaldi deseniz ben bugun gebe oldugumu bilmek isterim. Sizin de haklilik payiniz var. benim demek istedigim herkes cahilliginden bilincsizce ureyip gecmiyor. Herkes annesinden para almak tatli geldiginden evde oturmuyor. Burada mahlasla hayatlarimizin yuzde birini yansitiyoruz. Gercegi veya sartlari bilmeden oyle yorum yapmasi acimasizca geldi bana. Insanlar savas sartlarinda bile dugun yapiyor bebek yapiyor. Hayat da bir yandan akiyor cunku.

Bu konuda cahillikten gebe kalınmış gibi. İlk çocuğa eşim itiraz edemedi ailesi bize baktığı için demişti. Yani taaa ilk çocukta eşi işsizmiş. 2.çocuk için çift korunma yöntemi kullanması lazımdı

asıl sız ıyı mısınız
doguracak olan sızsınız kayınvalıdenız nıye ısım koyuyor
cok ıstıyorsa dogursun bı tane daha ıstedıgı ısmı koysun
dogacak cocugunun ısmı ustunde bıle hak ıddaa edemıyorsunuz nasıl buyuteceksınız cocugunuzu ?

Kulağına ezanla Muhammed ismini de okutursun.illa kimlikte yazmasına gerek yok bence

5 haftalık hamileyim eşimin ananesinin oğlu şehit olmuş kimse adını koymamış bende hamileyim oğlum olursa Muhammet ve şehit olan dayısının adını koyacagım diye dua ettim ama ya Muhammet ismini koyamazsam günah olurmu 😕ne yapmam lazım
Yani kanınızın ismi, yani eşinizin annesi ,, kayınvalideniz kusura bakmayın ben saçmaladım 🙄🤔🤐🤫

Kızımın adınıda onlar koydu ben koymak istediğim ismi kötülediler eşimde kırma koy dedi ilk kızımın adıda kayınvalidemin adı yanındaki ismide görümcem koydu
Müsade ederseniz böyle olur. Her çocuğun isim hakkı ilk anneye öncelik olmalı doğuran anneye..

ay delireceğim. nasıl böyle her şeye susabiliyorsunuz hayret ediyorum
yok ilk kızımın adını kv görümce koydu, eşim onlar bize bakıyor diye o isimler olacak dedi.
şimdi hamile kaldım yine kv isim söylüyor başka isim koymam diyor.
yahu sizin ağzınız yok mu? ne diye 9 ay taşıdığınız ve taşıyacağınız çocuğunuzun ismini dahi kendiniz koyamıyorsunuz?
sonucta çocuk sizin doğuracak olan da bakacak olan da sizsiniz. size bakıyorlar diye isim koyma hakları olduğunu kim nasıl çıkardı..
daha fazla taviz vermeyin.

Back
X