- 28 Ocak 2009
- 34.566
- 58.319
- 1.123
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
30 yaşına girdim çocuklukta başladım hala yükseliyor hafiften ama illaki duruluyormuş banada ilk 18 sonra 25 vs dendi ama bizim ailede herkes gözlüklü ve anne tarafım komple göz problemi var.Göz numaran sabitlenmeden ameliyat yapmak istemiyor doktorlar çünkü tekrardan derece yükseliyormuş bu aralar bende bulanık görüyorum yine kaşıntı vs oluyor sabahları ip gibi sıvı birşeyler oluyor.15 yıldır düzenli gözlük kullanıyorum
Göz numarasinin ilerlemesi engellenemiyo bildigim kadariyla.
Bazi gozlerde numara ilerlemesi 30 yasina kadar devam ediyo hemen panik yapmayin.
Peki ek testler yaptirdi mi doktorunuz,gorme alani,kornea kalinligi falan gibi testler?
Saçma sapan şeyler kuruyorsunuz kafanızda. İnsan göz numarasının büyümesiyle kör olmaz. O çok başka retinadaki yapısal bozukluklardan meydana gelen bir şey kaldı ki göz numaranız kaç olursa olsun gözünüzü isterseniz çizdirip kurtulabilirsiniz bunun için göz numarasının ilerlemesinin durması lazım ama eğer gözlüğü sürekli kullanıyorsanız belli bir yaştan sonra ilerlemez bu civarlarda kalır 19-20 gibi bir ölçü yok zaten. İlla bir yerde duracak.
30 yaşına girdim çocuklukta başladım hala yükseliyor hafiften ama illaki duruluyormuş banada ilk 18 sonra 25 vs dendi ama bizim ailede herkes gözlüklü ve anne tarafım komple göz problemi var.Göz numaran sabitlenmeden ameliyat yapmak istemiyor doktorlar çünkü tekrardan derece yükseliyormuş bu aralar bende bulanık görüyorum yine kaşıntı vs oluyor sabahları ip gibi sıvı birşeyler oluyor.
Merhaba kızlar,
Göz numaram sürekli ama sürekli büyüyor. Daha 3 ay önce değiştirdim gözlüklerimi. Dünyanın parasını ödedim. 8-9 numaraydı. Şimdi yine uzaktaki yazılar bulanık.
Doktorlar bilgisayarın vs etkilemediğini söylüyorlar. Genetikmiş. Genlerimde kaç yaşında kaç derece olacağı, ne zaman duracağı vs hepsi yazılıymış.
Ama ben hiç durmayıp 20-30 olacakmış gibi korkuyorum. Görememekten korkuyorum. Sinirim bozuluyor okuyamadıkça. 8-9 la bile gözlüksüz bulamam ne evimi. Ailemi bile tanıyamıyırum gözlüksüz.
Azıcık teselliye ihtiyacım var. Lazer yada mercek tedavileri de gözlerimin büyümesi durmadığı için olmuyor şu anda. 18inde durur dediler. Durmadı. 20inde durur dediler durmadı. En son doktor da daha büyümez dedi 24 yaşında oldum ama surmuyor. Nereye kadar gidecek
Şimdiye dek gözlük numaraları benim kadar yüksek biriyle tanışmadım
Aynısı canım benim memnun oldum benimle tanıştın benim de 7 falan lens kullanıyorum 25 yaşındayım hala her gittiğimde gö derecem durmamış oluyo bende tedavi olmak istiyorum ama çözüm yok valla bitkisel şeyler uygulamaya başladım artık ben bal limon falan benimde endişelerim var ama işte herşey Allah tan Allah şifa versin Can'ımMerhaba kızlar,
Göz numaram sürekli ama sürekli büyüyor. Daha 3 ay önce değiştirdim gözlüklerimi. Dünyanın parasını ödedim. 8-9 numaraydı. Şimdi yine uzaktaki yazılar bulanık.
Doktorlar bilgisayarın vs etkilemediğini söylüyorlar. Genetikmiş. Genlerimde kaç yaşında kaç derece olacağı, ne zaman duracağı vs hepsi yazılıymış.
Ama ben hiç durmayıp 20-30 olacakmış gibi korkuyorum. Görememekten korkuyorum. Sinirim bozuluyor okuyamadıkça. 8-9 la bile gözlüksüz bulamam ne evimi. Ailemi bile tanıyamıyırum gözlüksüz.
Azıcık teselliye ihtiyacım var. Lazer yada mercek tedavileri de gözlerimin büyümesi durmadığı için olmuyor şu anda. 18inde durur dediler. Durmadı. 20inde durur dediler durmadı. En son doktor da daha büyümez dedi 24 yaşında oldum ama surmuyor. Nereye kadar gidecek
Şimdiye dek gözlük numaraları benim kadar yüksek biriyle tanışmadım
geçmiş olsun, ilerlemesini durduracak birşey ben de bilmiyorum, ama durduğu zaman lazer vs yaparlar belki, üzmeyin kendinizi.. benim de 24 civarı durdu. yaşınız kaç şimdi?
Aynısı canım benim memnun oldum benimle tanıştın benim de 7 falan lens kullanıyorum 25 yaşındayım hala her gittiğimde gö derecem durmamış oluyo bende tedavi olmak istiyorum ama çözüm yok valla bitkisel şeyler uygulamaya başladım artık ben bal limon falan benimde endişelerim var ama işte herşey Allah tan Allah şifa versin Can'ım
Gozlugunu surekli yenilersen durmaz. Gozun tembellesiyor. 9 olsa 8.5la devam etmen lazim. Ayni seyi yasadim. 4 sene kucuk numara gozluk taktim arada hic ilerlemedi, gozlugu değiştirince 1 senede numaram artti.
Benim bir akrabam da 9 numara takıyor, hatta lense geçmiş şimdi daha rahat ediyor, sana lens olmuyor mu ? bu yıllarda lens takabılırsın lensle daha yavas ılerlıyor, bır de gözünde astıgmat olabılır bellı olmuyordur aılede genetık astıgmat var mı bır baktır ıyıce baska yerlere de,
goz cızdırme ıcın de durması gerekır durmazsa yenıden 2.defa yaptırabılıyormuşsun,
benım bıldıgım doktorlar 28de durur dıyor, sonra 30-40 arası ilerlemıyor zaten aynı gozluk veya amelıyat olucaksan ol 28 yasında durum böyle.
astıgmat olabılır ama mıyopu arttırman da astıgmatı kapatmaz.
Canım gözümün içine limon damlatıyorum arada birde alt göz kapağıma minicik bi damla bal koyuyorum gözümde aşırı çapaklanma göz kuruluğu vardı geçti daha iyi şükürBal limonu nasıl kullanıyorsun canım ?
Ay dursun ama büyü büyü nereye kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?