Ya nazar değdi ya :(

ank2017

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
174
168
18
30
dün bi konu açmıştım babamla ilgili, o olaydan sonra zaten berbat haldeydim. Kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Burda sizler sordukça sevgilimden bahsetmiş, çok övmüştüm, resmen nazarım değdi ya ama haksız mıyım, böyle bişeye hakkı var mı deliricem kızlar

Sevgilim iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyor, ama oraya istemeden gitmişti, ilk yılında okulu çok aksattı, bir dönem kaldı çapraza düştü. Aklı sonradan başına geldi, en üst limitte ders alıp her dönem bu açığı neredeyse kapattı. Okul zamanında bitsin diye çabalıyor şu an.

Benim ailemden çektimlerimi biliyorsunuz bazılarınız. Evlilik konusunda da annem çok baskı yapıyor. Erkek arkadaşımla bu yüzden planlarımız , okul biter bitmez en çabuk şekilde işimizi bulup evlenip herşeyden uzaklaşmaktı. Birçok başka alandan iş bulabilir elbet, ama benim okulum ondan bir sene sonra bir sene sonra bitiyor, o bir sene içinde en kolayından kpss den atansa diye düşünüyorduk.

Bir ara bana bir plandan bahsetti. "Üniversitedeyken inggilizce öğrenemedim. Kursla falan olacak gibi değil. Ygs ye girsem, hazırlığı olan bir bölüm yazsam, bir yıl hazırlık okusam" dedi. "Evlendikten sonra öğrenirsin artık öyle bi lüksün yok" dedim, "o zamana iş işten geçer" dedi. O an yıktım dağıttım ortalığı, korkunç tepki verdim. "Tamam haklısın vazgeçtim, ben sana verdiğim sözü tutmalıyım, seni ailene mahcup etmicem" dedi.

Dün laf arasında konu açıldı, sonra farkettim ki oturup kpss çalışacağı yere, kpss aklına bile gelmiyor, çoktandır ygs ye çalışıyormuş , kayıt yaptırdığındna bile haberim yoktu çok tepki gösterdim. Tartıştık baya Konuşmuyoruz dün geceden beri, çok kötüyüm kızlar ya.

Bunun nazarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Niye yangından mal kaçırır gibi evleniyorsunuz ki? Bir bırakın karşınızdaki yapmak istediğini yapsın, bir yollarınızı bulun... O evlendikten sonra, bu evlendikten sonra...
Evlilik kaçıyor mu, ne bu baskı? Sakat iş yapıyorsunuz. Bu baskıyla yarın birgün sizden ayrılır bu çocuk.

Adamın da bi hayatı var. Her zaman planlandığı gibi gitmez işler. Henüz birbirinize verilmiş resmi bi sözunuz olmadığı için ortalığı yıkmaya da hakkınız yok.

Akışına bırakın. Evinizde ne yaşıyorsanız yaşayın eğer kurtulmak istiyorsanız kendi cabanizla kurtulun. Başka birine bel bağlamayın.

Kendi sorununu kendin çözmelisin, erkek arkadaşına bel bağlama derim sonuçta gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Ayrıca sevgilinin kendi hayatı, nasıl yaşamak isterse öyle yaşar sana uymayan kısmı çok fazla ise ayrılabilirsin. Kendi hayatını güzelleştirmek için sevgilinin hayallerinden vazgeçmesini istemen bencilce

Hayır baskı yapmıyorum, ama ben korkunç baskı altındayım ve bana vermiş olduğu bir söz var. Ben bunca şey yaşarken, o hayatının dört dörtlük olmasını istemesi adalet mi

1. Nekadar sacma sapan tepki veriyorsunuz zorla mi cocugu nikaha oturtcaksiniz? Senin ailen ve sorunlarin yuzunden niye herseyi yalapşap yapacak veya istemedigi yönde ilerleyecek? Ne bu acele ? Kim dedi sana ailene taa kac sene varken su tarihte evleniyorum bilmem ne duyurusu yap diye. Yapmasaydın. Artik kizlarda bir hallere girdi adami dovcekler evlenmek icin. Sen kendini dusunuyorsun sadece o da kendini dusunmus demekki

O bir sürü hayal kurup sadece kendi tembelliğinden bunları gerçekleştirebilecekken yapmadı, göz göre göre vaktini yaktı. Şimdi hak mı bu Bneim hayatımdan çalıp hayal kurması kırıcı değil mi

Hayır baskı yapmıyorum, ama ben korkunç baskı altındayım ve bana vermiş olduğu bir söz var. Ben bunca şey yaşarken, o hayatının dört dörtlük olmasını istemesi adalet mi
E basbayağı baskı yapmışsınız işte. O dediğiniz şeylerin, ettiğiniz kavganın adı baskı, sebebi baskı. Sizin evinizde gördüğünüz baskı sizin sorununuz. Sizin halletmeniz gereken bir şey bu. Herkesin hayatının dört dörtlük olmasını istemesi ve buna çabalaması hakkıdır, evet. Siz istiyorsunuz ki siz battıysanız o da batsın. Ne münasebet? Sizin evinizin içinde geçen sorunun sevgilinizi etkilemesi ve onun hayatına ipotek koyması adalet değil asıl. Adaletsizliği yapan sizsiniz, sevgiliniz değil. Size kim ne baskısı yapıyorsa onlarla çözün sorununuzu. Sevgilinizi bir şeylere zorlamaya devam ettikçe kaybedeceksiniz. Aklı selim bir insan, hayatta yapmak istediklerini bu şekilde engellemeye çalışan bir insanla hayat birleştirmez.

A ank2017 ben sana hak verdim
Bir plan yapmıssınız, plandan sapmıs, oysaki acıgı varmıs o acıgını kapatmak icin ugrasması gerekir.
Simdi mezun olma arefesinde ygs nerden cıktı??
Kpssye otursun calıssın ygs kasacagına akıl var mantık var.

Ben ona en başından dedım , yıllarca bekler sabrederim dedim, ama üniversştedeyken değerlendiremediği vaktinin bedelini ben mi ödeyeceğim. Sorumsuz bir 4 sene geçirdi orda Şimdi bana söz verdiği vakitte gelmek yerine Şimdi mi aklı başına gelmiş

O zaman ayrılın gitsin yani. Yaşlarınız kaç?

Sağol ya insanlar ne kadar duygusuzlaşmış böyle Nikah yoksa bağlayıcılık yokmuş Olur mu öyle şey Ösz vermek ne yüce bişey farkında değiller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…