Ya nazar değdi ya :(

Ya ben de bir şey sandım. Zaten bu yaşlarda insanlar böyke hayallerini gerçekleştiriyorlar. Benim sizden çıkardığım izlenim sizin evlilik meraklısı biri olmanız. Sevgilinizin ise daha gerçekçi yaklaştıdığı. Bazı şeyler evlilik öncesi yapılır. 23 yaşında adam evlenip de ne yapsın... haksızsınız, üzgünüm.

Sağol ya insanlar ne kadar duygusuzlaşmış böyle Nikah yoksa bağlayıcılık yokmuş Olur mu öyle şey Ösz vermek ne yüce bişey farkında değiller
Sağol ya insanlar ne kadar duygusuzlaşmış böyle Nikah yoksa bağlayıcılık yokmuş Olur mu öyle şey Ösz vermek ne yüce bişey farkında değiller

Anlayamadigin sey su,söz verdi diyip duruyorsunda sözün bağlayıcıliği yok sartlar degisir verilen söZler tutulamaz bunu neden düsünmüyorsun ...daha 23 yasinda belli ki gelecek hakkinda kafasi karisik icinde yapmak istedikleri var

Nikahla alakası yok ki bu olayın
Söz vermissiniz, plan yapmıssınız, sen kendini, aileni buna göre ayarlamıssın
O da kendini ayarlasın bir zahmet, iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorsa bu fırsatını degerlendirseydi elini kolunu mu tuttun
Faturayı sana cıkarmasına izin verme, tepkini koy.

Sizi anlıyorum ailevi sorunlarınız bilmemne filan ama, karşınızdaki insanın sırf sizi sorunlarınızdan kurtarmak için kendi isteklerinden vazgeçip alelacele evlenmesini beklemekte biraz anormal olur ne yalan söyliyim.Asıl ben sizin bu konuda baskı yapmanızı doğru bulmuyorum. Zaten şahsi sorunları sebebiyle karşısındakinin hayatını zorlaştıran insanlar gerçekten çok yorucu. Kendi erkek arkadaşımdan biliyorum. Ama ben bildiğimi okudum.Çünkü evet onu seviyorum ama onun içinde doğmadım. Oda beni anlamak zorundaydı ve buna mecbur bırakmışta olsam beklemek durumunda kaldı. Çünkü onun hayatındaki sorun yüzünden beni atlı kovalar gibi evliliğe koşturup benim hayallerimin ortadan kalkmasına sebep olması bana haksızlıktı. Bu arada okuduğu bölümü bilmiyorum erkek arkadaşınızın ama kpss'de hiçte kolay bi yöntem değil iş için bölümlerin %80'i adına.Sizi kırmak istemem yanlış anlamayın beni ama, insanları kendi sorunlarınız yüzünden baskı altına almayın. Onunda kendine ait bi hayatı ve istekleri var.Seni ailene mahcup etmicek diye kendisinden vazgecmesini beklemek bence daha büyük bi yanlış.

Çok net söylüyorum şu an kendi hayatımla ilgili bir karar alsam ve eşim buna karşı çıksa umurumda olmaz. Sen kimsin ki adamı sırf evlilik için ideallerinden vazgeçirmeye çalışıyorsun? Dünyanı evlilik üzerine kurarsan yarın öbür gün çok fazla hayal kırıklığı yaşarsın. Ailenle olan sorunlarını kendin çözmelisin, evlilik bunun için bir çözüm değil.

Önceki konularını bilmiyorum.
Bu konu na göre yorum yapıyorum.
Çocuğa çok baskı yapmissin. Senin nasıl evlilik hayalinse sevgilinin de hayali ingilizce öğrenmek ne var bunda. Sevgiline baskı yapacağına biraz annene babana yap baskıyı.
Niye seni hemen başlarından savma istiyorlar.

Ailenle sorunlar var anladigim kadariyla ,diger konularina bakamadim ama sen evde mutsuzsun diye bir an evvel evlenmek istiyorsun ve bu da hata öfkeyle kalkan zararla oturur

Eşim ve ailesi çocuk için hafiften bastırıyorlar bana ama psikolojik olarak hazır değilim. Evliyim diye istedikleri zaman doğurmam mı gerekiyor, hayır. Yerine göre evliliğin bile bir bağlayıcılığı yoktur. Bu neyin tırıvırısı anlamıyorum.

Evlilik hayali kurmusmus, soz vermismis her evlilik hayali kuran evlenseydi? Ayrica zaman gectice sartlar degistikce duygular ve fikirlerde farkli yon alabilir sozunu tutanayabilir soz verdi diye suan kendi hayatiyla ilgili herseyi mahvedip senin pesinden mi kosmak zorunda. Senin hayatin berbat diye onun hayatini guzellestirmeye calismasi mi adaletsizlik? Boyle devam edersen bıkıp "git işine" bile diyebilir o zaman anlarsın. Sana karsi hicbir zorunluluğu yok.

ortalığı yıkıp dağıtmak yerine, dil eğitimin evlendikten sonra da mümkün olabileceğini söylemek zor muydu?

Nazar degil siz degmissiniz resmen. Evlenicem diye tutturup adamin egitim hayatina mudahale ediyorsunuz farkinda misiniz? Bir an once evlenicem diye boyle yanlis seyler yaparsaniz er yada gec ortada evlenecek adam da kalmayacak.

Kuzenim gerçekten çok güzel bir bölümde okuyordu burslu hem de iyi bir üniversite. Ama sevemedi bıraktı. Şimdi başka bir bölümde okuyor ikinci senesi ama mutlu. İnşallah keşkesi kalmayacak. Tabii yaş bu arada 27 oldu hazırlık da okumuştu ilk bölümde ama geç olsun güç olmasın. Bence çok bencilce davranıyorsunuz kimse sizin kurtarıcı meleğiniz değil. Belki daha 20 yaşında bile değilken verdiği sözü ağır ödetiyorsunuz

Hayır baskı yapmıyorum, ama ben korkunç baskı altındayım ve bana vermiş olduğu bir söz var. Ben bunca şey yaşarken, o hayatının dört dörtlük olmasını istemesi adalet mi
Daha nişanlı bile değilsin tabiki çocuk kendini düşünmekte çok haklı. Niye su andan sonu belli olmayan bir iş için hayatından Vazgeçsin ki. Velev ki ayrildiniz boşu boşuna hayatını mahvetmis olacak. Eşimle nisanliyken ben bir dönem veya bir sene daha bekleyebilecegim halde atanmayi seçtim. Puanlarim elimdeydi ve yeni mezundum ama ona rağmen beklemedim. Benim yanıma gelebilmek için işinden ayrıldı 1.5 sene işsiz kaldı sınavlara hazırlandı ve yanima atandı. Sonuçta ikimizde olmak istedgmz yerdeyiz birbirimizin hayatına ket vurmadik. Kimsenin buna hakkı yok. Sende ailenle olan problemlerini bir erkek yoluyla değil kendi yontemlerinle çöz yoksa evlendikten sonra çok problem yasarsin. Kendi ayaklarının üzerinde dur sonra evlen.

Kursa yazıldı, o kadar ısrar ettim çalış dedim. Okuluna git dedim , derslerini ihmal etme dedim. Okul bittikten sonra mı aklına geliyor çalışmak, birşeyler kazanmak

Ne kadar zor durumda olursan ol, başkasına takoz olma.
Yolunu kesme, eğitimini engelleme, zamanına hükmetme, bencil olma.
Bu müdahele ileride sana da beklemediğin bir şekilde geri döner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…