yabancı anneler nasıldır? (yurdışında yaşayanları yorumları lazım)

Kafaya bazi seyler o kadar şiddetli kaziniyor ki toplum ve cevre tarafindan kabullenmek durumunda kaliyoruz bazi seyleri. Mesela sinnos38 gibi.. Esim her ortamda Kayseriliyiz der durur. Bunu irkcilik amacli degil, kadin erkegin kütüğüne bagli oldugu icin soyler. Hayir efendim, sen Kayserili Türksün, bense ermeni kokenli Diyarbakirli Kürdüm. Baska memleketten erkekle evlenen kadini kutugu neden oraya baglaniyor anlayamiyorum. Nufus cuzdanlari neden değişiyor? Burda ki resmi olay nedir acaba? Cidden merak ediyorum.

Abim evde kimse görmeyecek sekilde is yapmaya devam etti :)
Valla cocugunuz olunca Turk kulturunu ve Avrupa kulturunu harmanlamanizi tavsiye ederim. Ben oyle yapiyorum. Ve inan kizim hastalik gibi durumlar olmadigi surece beni asla yormuyor. Gittigim her yerde gezinir oynar. Aglama sizlama yok.
Kayinvalidem sicaktan gebersek de yelek giydirme derdindedir. Allah'tan ayni sehirlerde degiliz. Kafayi yerdim. Su cok sicaga alisan cocuklarin antibiyotik muptelasi oldugunu bir turlu anlatamadik.
Kaldi ki gorumcem de bir hekimdir. O da aman soguk yelek giyelim der durur. Egitimli egitimsiz hepimiz ayniyiz anasini satayim.

bebeklerin kan akışları çok hızlı olduğu için ve sürekli hareket halinde oldukları için o kdr çok üşümezler ama biz üşüyebiliriz yetişkiniz onlar güneşten o kdr rahatsız olmazlar bu yaz sıcağında 15 dk güneşte gezdiriyorum gölgede değil sırf d vit. alsın diye soğuktada abartmamak lazım ensesi burnuna yanaklarına bakarım ben üşüyormu diye normalse giydirmem ayrıca şu zihniyetinde yanlış olduğunu öğrendim soğuk insanı bazı durumlarda hasta eder yani kışın çok soğuk olsa bile bebeği giydirip dışarı çıkarmak şart evi bol bol havalandırmak şart soğuk olması mesele değil kışın evler sıcak olur heryer kapalı olur ve sürekli aynı havayı teneffüs ederiz heleki o ev kalabalıksa misafir varsa tam hastalık habercisidir o yüzden temiz hava alınmalı soğuk olsa dahi bazılarına bakıyorum bebeği kucak kucak alıp alıp öpüyolar buda hastalık sebebi yani arkadaşın dediği gibi bebeği Avrupa ve türk kültürü karışımı büyütmek daha doğru çocukluğunuzu hatırlayın sıcaktan ve soğuktan ne kadar rahatsızdınız ? sokaklarda büyümedikmi yaz kış dışarıda değilmiydik şimdi niye bunlar düşünülüyor anlamış değilim sonra çocuğum tablet bağımlısı tv bağımlısı bilmemne bağımlısı olur tabiki onları tek dışarı salamayız belki ama 1 kaç saat parka gidip oyun oynamalarını sağlayabilirz

Aah ah bu beni çok üzdü işte, ne kadar kötü tanıtıyoruz kendimizi yabancı milletlere. Kızmayın bana ama bunun sorumlusu genel olarak erkeklerimiz, tabi onları bu şekilde yetiştiren annelerin de katkısı yadsınamaz...
Toplum olarak biraz özeleştiri yapmalıyız, yanlışlarımızı kabul etmeliyiz ama nerde bizimkilerde o bakış açısı, o düşünce yapısı..

Bu arada kendimi kaptirip guzel dileklerin icin tesekkur etmeyi unutmusum ikinci kez tadicagim bu duyguyu her kadinin hakkiyla yasamasini isterim

Olsun canım nolcak. Rica ederim.. Hamileliğinin tadını çıkar, çok güzel bir dönem gerçekten..

A a ben mi yazdım bunu??

Ne kadar saçma dimi? Sen o kadar doğur, büyüt, bir Türk kadını olarak çocuğun bütün sorumluluğu senin üzerinde olsun, ama çocuk babasının memleketinden olsun. Bilimsel olarak bile yanlış bu arkadaş, tamamen ataerkil zihniyetin saçmalığı. Bir kere çocuk %50 anadan %50 babadan alır genetik özelliklerini, ama cahil kesime bakarsan %90 babaya aittir çocuk, anne taşıyıp doğurur sadece. Baba tohum anne de tarla.
Bak ben baba tarafından Bursalıyım anne tarafından İzmirli. Bana sorsam İzmirliyim derim çünkü annemin yanında büyüdüm, çocukluğum burada geçti. Bursa nedir bilmezdim çocukken, hala bile sadece gezmelik bir yer orası benim için. Babamla görüştüğüm zamanlar salak kuzenin tutturmuştu sen Bursalısın kütüğünde öyle yazıyor. Ben değilim Bursa mursa bilmem dedikçe adam diretiyordu. Şimdi olsa çarpardım heralde ağzına bir tane. İşin kötüsü benim çocuğumda benim üzerime kayıtlı olduğu için kütüğü öyle görünüyor. Ne Bursası benim çocuğum deninizin ortasında doğdu kardeşim.

Abin doğrunun ne olduğunu biliyor çünkü. Cinsiyet ne olursa olsun anneye babaya yardım edilmeli.

Benim bebeğim 4buçuk aylık. Doğmadan önce bu arkadaş gibi sürekli düşünürdüm eyvah napıcam ben kesin çok titiz pimpirikli bişey olurum diye. Ama hiç de öyle değilim şu an. Zaten çocuk büyütmek başlı başına zor, bir de o kadar kafaya takarsam kafayı yerim herhalde.

Ben anneme eskiden hep derdim anne bu yaşlılar niye bu sıcakta böyle kapalı giyiniyor üşüyorlar mı diye. Annem de yok kızım alışkanlıktan derdi. Bizim milletimizde var bu aman üşütme hasta olursun, yalınayak dolaşma çocuğun olmaz. Oldu bile.

Bu yaz tatilinde yan komsumuzla yasadigimiz bir tartismada bana sende kadinmisin supurge supurmuyosun dediona gore 30 haftalik hamile bi kadinin 4,5 yasindaki cocuguyla ilgilenip semsiye altinda oturuken ERKEK olan kocamin teraslari supurup,masa hazirlarken bana yardimci olmasi beni kadinlikltan esimi erkekliktek feragat ettirdi.Ama maalesef dediginden cok icimi acitan tarafsa kadinin bir ogretmen olmasiydi

Amerika'da kesinlikle cok mantikli bir sekilde cocuk buyutuluyor.... Cocuk yerlere oturuyor, kalkiyor, otobuste ya da normal hayatta asla kucakta gitmiyor, ya yan koltukta oturuyor ya da yaninda yuruyor... Anneler bebek arabalarini onlerine katip kosuya cikiyorlar, hatta kopek varsa onu da bebek arabasina bagliyorlar...Hamileyken tek baslarina fildir fildir yuruyuslere cikiyorlar... Aglayan, zirlayan, yemegi bitirtilmeye calisilan, ustune bir sey giydirilmeye calisilan, kucakta gitmek isteyen cocuk yok... Ve burdaki insanlara en buyuk katkisi sonrasinda birey oluyorlar...
Annelik icgudusu yapilan son arastirmalarda sarsildi zaten, 1700'lerde avrupada sadece guzel cocuklar icin yas tutuldugu ve sadece en buyuk cocuga bakilip digerlerinin sut annnelere birakildigi, bazi cocuklarin sakat kaldigi vs. bin tane detay var... Anneligin ogrenilmis oldugu vurgusu var artik... Ben bu kadar kati dusunemiyorum o ayri, insanda hayvanlara ait olan icguduye evrimsel surec dolayisiyla sahip olabilir ama bir hayvan kadar koru korune degil bence...
Turk kadinlari mukemmel anne, inanilmaz es, olaganustu gelin, harika ev kadini gibi sifatlara sahip olmaya calisirken yamuluyor sonunda, bu bir cok ulkede var... Hayata bir kere geldigimizi unutmadan ve anne olmaya, kariyer sahibi olmaya, ev temizligine vs, asiri anlamlar yuklemeden tadinda yasamak lazim... Yoksa sonunda ya cocugum hasta olursa diye korkudan aglayan anneler oluyor, sizin gibi... Size yazik... Iyi bir anne olun ama ait oldugunuz benligi, yasami, isteklerinizi de unutmayin...

Son düzenleme:
Söylediklerine yüzde yüz katılıyorum ve anneliğin öğrenilen bir davranış olduğunu bende savunuyorum ayrıca bizlerin ne kadar bağımlı ne kadar sorunlu çocuklar yetiştirdiğimiz ortada, ben çocuklar annelerin hayatını ele geçirmemeli anne olduğu için hayattan kadınlıktan vazgeçmemeli çocuğun üstüne aşırı düşüp iyi anne oldum sanmamalı vb dediğimde çevremden çok tepki görüyorum ikizlerim kim ne derse desin kendi bildiğim gibi yetiştireceğim.

Yabancı anneler çok daha rahat bana göre..Tatile gidiyorsun 1,5 yaşında bebeği gözleriyle idare edebiliyorlar,çocuk düşüyor kalkıyor,sonra bir daha düşüyor.İnanır mısınız o çocuk norveç gibi bir yerde karlarda debeleniyordu biz olsak hemen alır lahana gibi giydirip eve sobanın yanına koyardık.Bir başka dikkatimi çeken şey ise çocuklara daha minicik yaşlarda bireysel alan ve sorumluluk kavramlarını öğretiyorlar..Mesela burada bakıyorum,4 yaşında bir çocuk,yemekteyiz bir arkadaşımın çocuğu kendisi..Çocuk yemeğe uzanacak,dur yeme,dur kızım ben yedireyim üstüne dökeceksin diye giriyor araya sürekli,patates yer misin diye soruyorum,hemen atlıyor yok ablası o yemez o köfte yer...Çocuk kendi ne kıyafet giyeceğini bile seçemiyor,annesi kızım onla o olurmu bak bu cicilerini giy diyor.Yine bu yaşlarda başka bir arkadaşımın çocuğu sürekli kucakta annesiyle tek vücut yaşıyor,çocuk oyuncakları dağıtıyor annesi topluyor.Gün boyu elinden yemekle çocuğun peşinde...Avrupa'da ise bu hanimiş hanimiş aç bakayım ağzını evresi taş çatlasa 2 yaşına kadar sürer,sonra bir iki kez sorulur yiyecek misin diye,hayır diyorsa çocuk yemek kaldırılır o isteyene kadar sorulmaz.Yemek yendiği zaman çocuk kendi yer,tabağını mutfağa götürür.Oyuncaklarını toplayana kadar oda öyle çöplük halini alır vsvs..

Benim gördüğüm örneklerde avrupalı çocuk hep sorumluluk sahibi,havaalanında görmüşsünüzdür belki bir damlacık çocuk,sırtında bir çanta,badi badi yürüyor anne-babanın önünden.O çantayı taşıma,kaybetmeme görevi ona verilmiş...

Avrupadaki çocuklar mızmızlamıyor mu,ağlamıyor mu,şımarmıyor mu,tabiki de onlarda yaşıyor bu süreçleri ama sanırım avrupalı ebeveynler şımartmadan çözüm bulma konusunda bizden daha iyiler..Böyle yetişen çocuklar 18inden itibaren ayrı evde yaşayabilecek kapasiteye erişiyorlar

Tabiki avrupalılar da çocuklarını seviyor ama çocuklarının sahibi olmadıkları,onların da ayrı bir birey oldukları düşüncesi hakim genelde..

Bizde bu dediklerin yapılsa cocugu ile ilgilenmeyen anne-baba olur adı, aslında en güzelini yapıyorlar...

Aynen, benim de tavrim bu yonde olacak ilerde... Anne gibi giyinmek, anne gibi gulmek, anne gibi davranmak var yahu...Insan anne olunca baska bir seye donusmuyor, daha namuslu, daha akilli, daha bilincli falan da olmuyor neyse o... Ben etrafimda 26 yasindaki bir kadinin ay ben asla annemden ayrilamam dedigini duyunca hayret ediyorum ya da butun hayatini cocuguna endekslemis bir anneyi... Cocugu sevmek, sevildigini hissettirmek, iyi bir egitim vermek, mutlu bir ortam saglamak cok farkli, kendini adamak, kadinliktan cikmak, her seyim cocugum icin demek, butun hayatini ona gore planlamak cok farkli... Cocuk sahibi oldugumda, elimden geldigince benzer hayatima devam edecegim... Cunku cocuklar kadinlarin hayatlarini ellerinden aldiginda mutsuz kadinlar ve butun omrumu sana adadim diyen anneler oluyor etrafta...Hicbir konuda toplum modellemelerine takilmamak lazim, annelik konusunda da... Bu arada hamilesiniz sanirim, bebeklerinize en kisa surede saglikla kavusmaniz dilegiyle:)

Bizde bu dediklerin yapılsa cocugu ile ilgilenmeyen anne-baba olur adı, aslında en güzelini yapıyorlar...
ilgileniyorlar ki,çocuğu ilgiden bunaltmamak en iyisi bence,en çok özendiğim şeyse şu,neredeyse her çocuk küçücükken belli bir spora ya da hobiye yönlendiriliyor,keşke bizim ülkemizde de olabilse..

ilgileniyorlar ki,çocuğu ilgiden bunaltmamak en iyisi bence,en çok özendiğim şeyse şu,neredeyse her çocuk küçücükken belli bir spora ya da hobiye yönlendiriliyor,keşke bizim ülkemizde de olabilse..

İşte ilgiden bunaltmıyor, bir de cocuk her isini kendi yapabiliyor erkenden...Hem anne bunalmıyor, hayatını yasıyor biraz hem de cocuk sorululuk sahibi oluyor. Bir tasla iki kus...

Valla ben neye heves etti isem zamanında, annem hep dersine calıs dedi, hala ders calısıyorum kazık kadarım. Totoma da cok fazla cöp bulastı diyemem. Hayattan bir tat almadan büyüdüm öyle...Söyle geriye baktıgımda hicbir sey yapmamısım her seyi ertelemisim, hala da erteliyorum...Ben kendi cocuguma böyle yapmayacagım...

Canım ikizlerim 3 aylık söylediklerine yüzde yüz katılıyorum yine çocuk doğurmsk biyolojik bir olay anne oldum şu bitti bu bitti artık çocukları ma adadom kendimi diye bir şey yok eskiden neysem şimdi de oyum tek fark yetiştireceğim iki minik insan var bende daha 20 yaşındayken senin gibi düşünürdün yaşım otuz anne oldum şimdi düşüncelerimi uygulama vakti. Türk anne leri de çocuklarda çoğunluk la mutsuz zaten demek ki bir şeyler yanlış ..

Aaa ben hamilesiniz diye dusundum, siz coktan kavusmussunuzBen de 27'yim ne zaman cocuk isine girerim bilmiyorum, umarim ben de sizin gibi uygulamaya dokebilirim dusuncelerimi

Asla yabancı anneler gibi olamam olmamda.. Bana çocuk yetiştirme biçimleri çok uzak ve yanlış geliyor toplum olarak bizden daha iyidir diyebileceğimiz bazı şeyleri var elbet, ama aynı şekilde bizimde öyle.. İşledikleri suçlar bile tuhaf biri çıkıyor adam öldürmeye karar veriyor öldürdüğü kadınların meme ucunu biriktiriyor ne bileyim bunun gibi zilyon tane örnek var seri katiller, okula silah getirip arkadaşlarını tarayan gençler.. Toplum olarak biz nasıl diyorsak yetiştirilme tarzından kaynaklanan tuhaflıklarımız var diye onlarında farklı psikolojik sorunları var bence bizden iyi bir taraflarının olduğunu hiç düşünmüyorum

sen hiç çivici katili duydun mu? O da türk,psikopatlık doğuştan..

Üniversite de ödev konumdu türkiyede ki seri katiller hepsini sağ baştan sayabilirim cidden ayrıca bizde normallerin bile psikolojisi bozuk zaten

sen hiç çivici katili duydun mu? O da türk,psikopatlık doğuştan..
Turk seri katiller diye aratsaniz neler cikacagina inanamazsiniz... Sadece onlarinki dunyada konusuluyor, her sey gibi seri katilleri bile pazarlama urunu olarak kullaniyorlar...

Cidden meraktan soruyorum bu konuda herhangi bir uzmanliginiz var mi? Savinizi savunmak amaciyla gosterebileceginiz herhangi bir bilimsel kaynak var mi?
Yoksa CSI vs. izlemenin sonucu edindiginiz dusunce mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…