- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
Benim bekarken abim yardimci olurdu ev islerimize. Ta ki karsi komşumuz laf edene kadar. Cocuk bir daha balkon yikamaz oldu.Sanırım bu mantalitedeki kadınlar kadar tiksindiğim başka kadın yok şu anda. Cidden azalarak bitmelerini istiyorum. Onlar yüzünden kadın haklarını bir noktaya getiremiyoruz. Bu kadınlardan yüz bulduğu için erkekler hala kadın işi kadın işi diyip duruyor.
Benim bekarken abim yardimci olurdu ev islerimize. Ta ki karsi komşumuz laf edene kadar. Cocuk bir daha balkon yikamaz oldu.
Ve bu laf eden teyzemiz de,30 yasina gelmis ogullarinin kalkip su icmesine bile müsaade etmezdi. Kendi getirirdi.
Sonra wayy kulunclarim agriyo, ayyy damarim ust uste bindi)
Sadece kibar bir sekilde ' esiniz yardimci olursa, calisan bayanlar olarak yukumuz hafifleyebilir' diyebildim. Durumlar farklı olsaydi, agizlarindan girer, burunlarindan cikardim. Esim yanimizda degildi o sirada zaten. Söylemedim etkilenir falan diye.Siz birsey demedinizmi? Esinizin tepkisi nasil oldu? Ayrica insan amirine nasil öyle terbiyesizce konusuyor hayret!
O kadinlarin ayrica gülüsmelerine bakmayin. Grup halinde zihniyetlerini öyle gösteriyorlar, oysa tam bu tip kadin simdi bile bdv'de konu açiyor. "Ben hem ev, he is, hem çoçuga yetisemiyorum, esimde bir mok yapmiyor" diye. Tabiki dis dünyaya aslinda ne kadar mutsuz olduklarini göstermezler.
Nickimi bile suan o kadar abartili buluyorum ki, guluyorum her gördüğümde. Sanki benim bu dunyadaki tek misyonum Aden'in annesi olmak. Baska bir ozelligim yokmus gibi.İşte türk kadınlarının yanlış çocuk yetiştirmesine kocaman güzel bir örnek. Suyunu bile kendi alamaması ne demek. Sanki madalya takacaklar kadınlarımıza.
Ahahaha ben feministin onde gideniyim ama nickim esimin fistigi :) sizin nickiniz cok cok daha iyi.Nickimi bile suan o kadar abartili buluyorum ki, guluyorum her gördüğümde. Sanki benim bu dunyadaki tek misyonum Aden'in annesi olmak. Baska bir ozelligim yokmus gibi.
Kizimin ameliyat oldugu donemde uye olmustum ve duygusal acidan cökük durumdaydim. Sadece hastaligi elimden geldigince duyurup cikacaktim ki takili kaldim
Ahahaha ben feministin onde gideniyim ama nickim esimin fistigisizin nickiniz cok cok daha iyi.
ben ilk gördüğümde anlamıştım eşinin adı olduğunu.benim eşim de yabancı ülkede kala kala benimsemiş buranın bazı yönlerini. oğlanın altının değişmesi yedirmek vs herşeyi de yapar. misafirliğe gittiğimizde sürekli atarım başına. kendim dedikoduma bakarım
abooooow. can senin kocanın mı adı? artık istesem de feminist yorumlarını kaale alamam. şu an feci hayalkırıklığına uğradım
Ben felaketim nick bulma konusunda. O kadar ki eşimle oynadığımız oyunlar var telefonda, onun nicki x ise benim ki mrsx :) Bir de bunu gayet bilinçdışı yaparken geçen farkettim. Demek ki ne kadar eleştirsek de bi yerden fire veriyoruz.abooooow. can senin kocanın mı adı? artık istesem de feminist yorumlarını kaale alamam. şu an feci hayalkırıklığına uğradım
mrs x miBen felaketim nick bulma konusunda. O kadar ki eşimle oynadığımız oyunlar var telefonda, onun nicki x ise benim ki mrsxBir de bunu gayet bilinçdışı yaparken geçen farkettim. Demek ki ne kadar eleştirsek de bi yerden fire veriyoruz.
Yok ben onu bir türlü anlayamadım, araştırdım okudum ama neden bu kadar kızıldığını anlamadım. Hani hassasiyeti anlayabiliyorum ama sanki tecavüz edilmişçesine verilen tepkileri çözemedim. Vardır bir bildikleri diyorum.mrs x mi
bayan kadın ayrımı yapan feministlerden olma bari
Benim bekarken abim yardimci olurdu ev islerimize. Ta ki karsi komşumuz laf edene kadar. Cocuk bir daha balkon yikamaz oldu.
Ve bu laf eden teyzemiz de,30 yasina gelmis ogullarinin kalkip su icmesine bile müsaade etmezdi. Kendi getirirdi.
Sonra wayy kulunclarim agriyo, ayyy damarim ust uste bindi)
Bazi arkadaslar avrupa ozentisi su bu diyebilir ama bazi seyler avrupada gercekten daha farkli benim en begendigim yanlari ise cocuklariyla yetiskin birer bireymis gibi konusuyorlar ,onlari dinliyorlar ve ciddiye aliyorlar cocuklarda daha bi ozguvenle buyuyorlar bana gore biz turklerde tam tersi gibi (buyuk bir bolumumuz)yapma,etme ,sissst ,pissst ,tuü,kaka.Yemeklerini bile cocuklari korkutarak yediriyoruz Öcü geldi diyo bi cok kisi cocuguna Öcü nedir yani gelde anlat bakalimbiz tukler cocuklari bastiriyoruz,sindiriyoruz bence 10 yildir almanyada yasiyorum ve sadece almanlar degil inanin ben bile gormeden sesini duyarak bir turkun geldigini anlayabiliyorum.Bi arkadas demis gercekten Dogru bi alman cocuguna oraya ellememen gerekli yanima gelirmisin deyince cocuk tamam derken bizimkiler hist pist yapma senin agzina.... dislerini kirarim falan duz ara gidiyolar.En basidi dun yasadigim bi olay markette gezerken iki cocuklu bir turk kadin cocugun biri arabada digeri ortalikta ipi kopmus gibi geziyo ortaligi darma Duman etti ,kadin telde konusuyo konusmalarini yazamicam bile bir kadinin hic agzina yakismayan seyler cocuk resmen bir terörist gibi elnde sopa gibi bisey (32 haftalik hamileyim)bi kac kere karnima Dogru kostu bagirdi falan cocuktur degisik geldi diye dusundum ama sonra olayi abartip elindeki sopayla karnima vurmaya calisti sok oldum tabiii butun bunlar olurken anne kendi keyfinde ana avrat kufurlerle teldeki konusmasina devam etti ve ben 4-5 yasindaki bir cocuktan korkup kactim diyebilirim:KK63:
Ben de nette oynadigim tek oyun kelime oyununda bile kizimin ilk adını yazmisim . Kayseri plakasini da yanina eklemisim. Sinnoş38 hic kimse benim kadar kötü olamaz nick hususunda :)Ben felaketim nick bulma konusunda. O kadar ki eşimle oynadığımız oyunlar var telefonda, onun nicki x ise benim ki mrsx :) Bir de bunu gayet bilinçdışı yaparken geçen farkettim. Demek ki ne kadar eleştirsek de bi yerden fire veriyoruz.
Aradaki Kultur farkimiz gercekten cok buyuk ve dediginiz gibi onlar tuh kakada biz super bir millet degiliz maalesef once bunu gormemiz lazim.Evet bizden farklilar ama her yaptiklarinida yapmak zorunda degiliz zaten degilmi,iyi yonlerini alalim yeterİşte böyle erkekler benim gözümde aciz, zavallı, kendi kendine yetemeyen, evlenmeyi eve hizmetçi almak olarak gören, ''kadın başında erkek olmadan yapamaz'' deyip kendisi aslında kadına muhtaç olan işe yaramaz tiplerdir.
Abin için demiyorum tabi 30 yaşındaki koca bebeler için diyorum. Çocuğun yazık gururu incinmiştir, halbuki ayıp bir şey değil yaptığı o işleri kızlar yapar diye bir kural mı var?
Bizim apt.da yöneticinin oğlu yıkar her hafta merdivenleri. Çocuğa suyunu veririm kolay gelsin derim. Gelip laf edenin de ağzının payını veririm.
Hiç de özentilik değil. Biz çok severiz yok şöyle süperiz böyle ahlaklıyız demeyi. Şu dünyaya gelmiş en mükemmel toplumuz sanki. Başka bir toplumun bir özelliğini beğenen hemen onun özentisi olur nedense, sanki onlar insan değil, olaylara farklı çözümler bulamazmış gibi. İyi yetiştiriyorlar işte çocuklarını bunun ötesi yok. Sevgilerini de esirgemiyorlar. Çocuklarının iyiliğini düşündükleri için yapıyorlar zaten bunu, hangi anne çocuğunu sevmez ki? Yok aile ilişkileri kötüymüş, yok 18inden sonra çocuk ailesini görmüyormuş. Bizim müthiş sevgiyle fanusta yetiştirdiğimiz çocuklarımızın hepsi çok hayırlıymış gibi. Çocuğu sevmek şımartmak değildir, annesinden dayak yediği halde şımarık olan çocuklar var. Hem dövüp hem seven, çocuğu dayak arsızı yapan anneler var.
Umarım senin bahsettiğin yabancı anneler gibi bir anne olmayı başarabilirim ben de. Tabi çevreden etkilenmemek lazım. O da zor, ölümcül sıcaklarda bile çocuğu giydir diyen insanlar var.
Keşke o kadına ağzının payını verseydin, kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil, çocuğuna sahip çıksın.
Bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle...
Bu arada kendimi kaptirip guzel dileklerin icin tesekkur etmeyi unutmusum ikinci kez tadicagim bu duyguyu her kadinin hakkiyla yasamasini isterimİşte böyle erkekler benim gözümde aciz, zavallı, kendi kendine yetemeyen, evlenmeyi eve hizmetçi almak olarak gören, ''kadın başında erkek olmadan yapamaz'' deyip kendisi aslında kadına muhtaç olan işe yaramaz tiplerdir.
Abin için demiyorum tabi 30 yaşındaki koca bebeler için diyorum. Çocuğun yazık gururu incinmiştir, halbuki ayıp bir şey değil yaptığı o işleri kızlar yapar diye bir kural mı var?
Bizim apt.da yöneticinin oğlu yıkar her hafta merdivenleri. Çocuğa suyunu veririm kolay gelsin derim. Gelip laf edenin de ağzının payını veririm.
Hiç de özentilik değil. Biz çok severiz yok şöyle süperiz böyle ahlaklıyız demeyi. Şu dünyaya gelmiş en mükemmel toplumuz sanki. Başka bir toplumun bir özelliğini beğenen hemen onun özentisi olur nedense, sanki onlar insan değil, olaylara farklı çözümler bulamazmış gibi. İyi yetiştiriyorlar işte çocuklarını bunun ötesi yok. Sevgilerini de esirgemiyorlar. Çocuklarının iyiliğini düşündükleri için yapıyorlar zaten bunu, hangi anne çocuğunu sevmez ki? Yok aile ilişkileri kötüymüş, yok 18inden sonra çocuk ailesini görmüyormuş. Bizim müthiş sevgiyle fanusta yetiştirdiğimiz çocuklarımızın hepsi çok hayırlıymış gibi. Çocuğu sevmek şımartmak değildir, annesinden dayak yediği halde şımarık olan çocuklar var. Hem dövüp hem seven, çocuğu dayak arsızı yapan anneler var.
Umarım senin bahsettiğin yabancı anneler gibi bir anne olmayı başarabilirim ben de. Tabi çevreden etkilenmemek lazım. O da zor, ölümcül sıcaklarda bile çocuğu giydir diyen insanlar var.
Keşke o kadına ağzının payını verseydin, kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil, çocuğuna sahip çıksın.
Bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?