yabancı anneler nasıldır? (yurdışında yaşayanları yorumları lazım)

Esimle birgun kurumun iftar yemegine gittik. Eşimin beraber calistigi bayan memurlari da var. 4 kisiydiler, ve hepsinin ogullari vardi.
Esim kızımı gezdirdi, yemegini yedirdi.
Gecenin sonunda bayan memurlardan biri aynen sunu soyledi;
"Ayyy amirim amirim diyoduk, suan karizma yerle bir oldu. Tuhaf hissediyorum." Ve hep beraber gulusmeler, gulusmeler...
Hay ben sizin zihniyetinize ya !
Iste bu kadinlarin yetistirdigi erkek cocuklarin esleri birgun bdv de konular acip aglayacak..

Avrupada değil ama komşu Suriyede bile çocuklar daha özgür büyütülüyorlar
benim sevgilim mesela,salmışlar çayıra mevlam kayıra :)
ağaca çıkıp sevdiği meyveyi dalından koparırmış,evin bahçesine çocuklar oynasın diye ağactan ev tarzı birşey yapmış ailesi,tırmanarak çıkar,maymun gibi sarkarlarmış,daha küçücükken yüzmeyi öğrenmişler,8-9 yaşındayken baba motorlu tekne sürerken çocukları sırayla jet skiye binerlermiş...
benim annem bu yaşta jet ski yaptığımı duysa kalbine iner mesela...
Türklerin çocuğuna aşırı aşırı düşkün olması hiç hoş bi durum değil,kendilerine bağımlı-havadan nem kapıp hasta olan çocuklar yetiştiriyorlar.
Ayrıca elin memleketinde çocuk reşit olunca evden uzaklaşıyorlar
ben 22 yaşındaydım ünide 4. yılımdı.Annem hala vedalaşırken histerik histerik ağlardı,burnunu çekerdi falan...
şimdi 23 oldum,elim ekmek tutuyo,tatile çıkmak istiyorum -kiii 4 sene yalnız yaşadım,dünya kadar şehir gezdim- hala izin almaya çalışıyorum ailemden.
Çoook hazin bir durum bence

Ben tamamen dogrudur yontemleri diyemiyorum. Bizim de cocuk yetistirirken yanlislarimiz var, onlarin da. Evet buyuduklerinde kendi ayaklarinin uzerinde duruyor cogu belki ama tam tersi olan da var. Hepsi 18 den sonra aileden kopuk. Onlarinda bir yerde yanlislari var ki ilerde bunlarla karsilasiyorlar. Bizde nasil cocuk gelinler varsa, onlarda da erken yasta cocuk sahibi olanlar var asiri serbestlikten. Cok da serbest birakmak olmuyor iste dozunu ayarlamak lazim.

Yurtdisinda anneler çok rahat oluyor bize göre. Bazende bana göre çok fazla rahat davraniyorlar. Cocuklari mikrop kapacakmis, üsüyecekmis, ... hiç düsünmüyorlar vallah. Ben Fransa'da yasiyorum ve burada çalisan anneler dogumdan bir kaç hafta sonra bebeklerini erken saatte bakiciya birakiyor sonra aksam 7-8 'de aliyorlar mesela...

Mikroptan ya da üşütmeden ölen çocuk sayısı nedir ki orda? Burda bile en sağlıklı çocuklar doğayla, mikropla en haşır neşir olan çocuklar. Ve nerde fanusta yetişmiş gibi yetişen çocuk görün bağışıklık sistemi gelişmemiş oluyor.

Ben de hiç bilmezdim ama türkiyede de bazı devlet liselerinde çocuk düşürenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çok. Çok baskılı olan İran gibi yerlerde çok baskılı ortamdan azıtan gençliğin hali de içler acısı. Bizdeki baskılı ortamda yetişen bazı gençlerin de. Ne serbestlik ne baskı olmamalı aslında ama aradaki denge de çok zor.

Sanırım bu mantalitedeki kadınlar kadar tiksindiğim başka kadın yok şu anda. Cidden azalarak bitmelerini istiyorum. Onlar yüzünden kadın haklarını bir noktaya getiremiyoruz. Bu kadınlardan yüz bulduğu için erkekler hala kadın işi kadın işi diyip duruyor.

Siz birsey demedinizmi? Esinizin tepkisi nasil oldu? Ayrica insan amirine nasil öyle terbiyesizce konusuyor hayret!

O kadinlarin ayrica gülüsmelerine bakmayin. Grup halinde zihniyetlerini öyle gösteriyorlar, oysa tam bu tip kadin simdi bile bdv'de konu açiyor. "Ben hem ev, he is, hem çoçuga yetisemiyorum, esimde bir mok yapmiyor" diye. Tabiki dis dünyaya aslinda ne kadar mutsuz olduklarini göstermezler.

Arkadasim seninkisi gebelikten dolayi boyle bana kalirsa..bebegin dogduktan sonra zaten hepsi rayina oturacaktir..ha herseyi dogrumu yapacaksin?? Tabiiki hayir tecrubeyle oluyor bazi seyler…her cocuk ayni olmadigi gibi her annede ayni olmuyor…bazi zamanlarda cocuga gore davranmak gerekiyor..

Bende bebegimi ilk aylarda aynen dedigin gibi uyuttum vs. Vs. Ama baska baska sorunlar cikti..aglatamadim cunku her agladiginda kusuyordu..kaldiki hala ayni sorunumuz var arastiriyoruz…simdi ben bu cocudu aglatayim kusmuk icinde uyusun mu? Her gun yedigi disari cikiyor cocugumun..herneyse baska baska sorunlar cikabiliyor zaten.

Ama giyim konusunda…normal giydiriyorum..ben usuyorsam cocukta usuyordur mantigi..bebeklikten bu yana..hatta bana sasiriyorlar bazen hic kalin giydirmedim diye..ama buna zaten gerek yok…

Bazi seyler varki degistiremiyorum…daha dogrusu bana dogru geldigi icin yapiyorum. Mesela uykudan kalktiginda uzerine hirka giydirmek gibi..cunku kalktigimda uzerime birsey almazsam bende usuyorum..

Cocugum hasta olmuyor mu?? Tabiiki oluyor…hemde maalesef cok atesli ve agir geciriyor her seferinde bi hal oluyorum…uzuluyorum..bu da evladima olan duskunlugumden…bizler evlatlarimiza cok daha farkli yaklasiyoruz sebep bu…

Bu erken yaşta cinsel ilişkiden değil de eğitimsizlikten kaynaklanan bir sorun. İnsanlar zaten genç yaşta cinselliği merak ederler. Eğer çocuk baskı görürse, bir şey öğretilmezse, bunu gizlice ve dikkatsizce yaşar.
Rahat ailelerin çocukları küçük yaşta cinsellikle tanışır demek çok yanlış bir genelleme, ben ve çevremdeki çocuklar gayet rahat yetiştirildik ama çocuk yaşta tek zevk aldığımız şey sokakta oyun oynamaktı.

Ayrıca çocuk gelinle erken yaşta çocuk sahibi olma konusu çok çok farklı şeyler. Birinde iradesi dışında babası yaşında adamların altına sokulan ve onun çocuklarını doğuran küçücük bir çocuk. Diğerinde isteyerek veya istemeyerek ama kesinlikle zorlanmayarak, doğursa da doğurmasa da ailesinin desteğini alan genç bir kız söz konusu. Tabi bu doğrudur demiyorum ama birinci seçenekle kıyaslanamaz bile.

evet turk kadinlari fazla korumaci davraniyor bende yanlis buluyorum bunu.. aman hastalanir diye surekli sirtinda bezle gezmesi bir yana cocugu kat kat giydirmesi bir yana aman hastalanir diye cam fanusta buyuytuyorlar neredeyse.. yabanci anneler bu konuda biraz daha serbest.. bu yuzden bagisiklik sistemleri de gelisiyor.. tabii ki tatile gitmeden doktora sorabilirsiniz bir sakincasi olur mu bebegim icin diye ama cokta ustune dusmemek lazim.. her agladiginda istedigini vermemek lazim

Hastanede çalışıyorum. Isim geregi yabancılarla birlikteyim. Turk cocugu hastaneyi birbirine katiyor, kosuyor bagirip çağırıyor. Yabanvilarin cocugu vat mi yok mu anlamiyorsun. Türklerinki de dilli duduk ve ukala maalesef

O kirmiziyla isaretlediginiz yeri ben kiyaslamak icin yazmadim. Yazimda da soyledigim gibi bizde de yanlislar var, onlarda da var. Sadece onu belirtmek istedim ben. Lutfen altindan baska bisey aramayin. Yoksa erken yasta cocuk dogurmanin her turlusu de yanlis. Kiyasliyor ya da birini onayliyor degilim.

Yurt dışında bulunmuş arkadaşların aslında yabancılardan aldığı en çok soru çocuklar alanında. Sizin çocuklarınız neden böyle? Hatta bir tanesi demiş. Biz parkta Türk çocuklarını hemen ayırdederiz. Nerde sıra beklemeyen çocuk varsa Türk çocuğu çıkar. Bizimkileri iter ve sırayı alır. Ailesi de pohpohlar. Bizim çocuklarımız bu durumda ne yapacağını bile bilemeyip bize soruyorlar neden diye. Biz de cevap bile veremiyoruz.

Yok altında bir şey aramadım yanlış anlamayın. Sadece farklı şeyler olduğunu belirtmek istedim.

kesinlikle haklısınız. bildiğiniz manyak anneleriz biz
aslında birçok arkadaşın dediği gibi kimseyi dinlemeyip kendi iç sesinizi dinlerseniz en doğrusunu yaparsınız. misal tüm çocuk doktorları diyor ki 1 yaşa kadar sizin giydiğinizin bir kat fazlası, dahası yok. ama biz eldiven atkı, yün bere... çocuk isilik oluyor. mantıklı düşünsek bu kadar saçmalamayız zaten.

sonra 40 günden önce çıkarmayın bebeği derler?niye peki. ben 20 günde kendimi rahat hissettim aldım kızımı, annemi o günden beri yaz-kış, soğuk- sıcak demeden her gün olmasa da gün aşırı bizim kız sokaklarda. park, bahçe, fıskiye, çamur... ve inanın o kadar sosyal ki şaşırıyorum. herkesle konuşur, selamlaşır, gülümser. büyük insan gibi.

yani siz şimdi tabi daha tedirginsiniz ama inanın mantığınızla hareket edince her şey çok kolay ve doğru oluyor.

he ama çocuk şımartmamak ile çocuğu üzmek, yormak farklı şeyler bence. tabi ki kurallar, hayırlar olacak ama
mesela çocuk kucakta şımarmaz bence. benim kızım 1 yaşında şimdi kucağıma bile gelmiyor. alabildiğinizce alın bu onu şımartmaz, güvenini tazeler. bkz. avrupa'da ki slingler Afrika'da Asya'da çocuğu taşıma şekillerini örnek alarak tasarlanmıştır.
sonra ben 3-4 kez denedim hadi uyu deyip çıkmayı ama değil 3 dakika 1 sn bile dayanamadım onu ağlatmaya ve sonra araştırdım ki çocuğun ağlayarak uyuması ona bir şey kazandırmaz. ben şimdi koynuma alıp emzirerek uyutuyorum zaten en fazla 20 dak. sürüyor ve en çok 2 yaşına kadar. sonrası yok ki zaten

yani bazı şeyleri de Avrupalı yapıyor diye değil mantığımıza bize nasıl uygunsa öyle yorumlamak lazım bence.

evet aglatarak uyutmak banada pek hitab etmiyor aslinda…ama bazen insan zamaninda yapsaydim yapabilseydim diyebiliyor…

1 yasindaysa bebegin daha pek anlamaz bir cok seyden..zaten bundan sonra anneyi daha cok bilecek ve kavrayacak…o zamanda belki size daha duskun olacak…o zaman zorlanabilirsiniz…

Bir de ben çocuk alışmasın diye kucağına alma, sarma, pişpişleme, sallama denmesine sinir oluyorum. İyi de o çocuk zaten benim karnımda sürekli sallanıyordu, pişpiş sesine benzer seslerle doluydu etrafı ve her yanı sarılıydı. Çocuğa biz bunları sonradan öğretmiyoruz ki zaten biliyor. Ben bebeğimi ilk aylar güzelce sarıp, ağzına emziğini verip, pişpişleyerek ve sallayarak uyuturdum. Annem de ayağında sallardı. Şu an 4buçuk aylık, uykusu geldiği zaman ağzına emziğini veriyorum uyuyor. Zaten hava çok sıcak, çocuk ne sallanmak ister ne de kucaklanmak bu havada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…