- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
Mikroptan ya da üşütmeden ölen çocuk sayısı nedir ki orda? Burda bile en sağlıklı çocuklar doğayla, mikropla en haşır neşir olan çocuklar. Ve nerde fanusta yetişmiş gibi yetişen çocuk görün bağışıklık sistemi gelişmemiş oluyor.Yurtdisinda anneler çok rahat oluyor bize göre. Bazende bana göre çok fazla rahat davraniyorlar. Cocuklari mikrop kapacakmis, üsüyecekmis, ... hiç düsünmüyorlar vallah. Ben Fransa'da yasiyorum ve burada çalisan anneler dogumdan bir kaç hafta sonra bebeklerini erken saatte bakiciya birakiyor sonra aksam 7-8 'de aliyorlar mesela...
Ben de hiç bilmezdim ama türkiyede de bazı devlet liselerinde çocuk düşürenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çok. Çok baskılı olan İran gibi yerlerde çok baskılı ortamdan azıtan gençliğin hali de içler acısı. Bizdeki baskılı ortamda yetişen bazı gençlerin de. Ne serbestlik ne baskı olmamalı aslında ama aradaki denge de çok zor.Ben tamamen dogrudur yontemleri diyemiyorum. Bizim de cocuk yetistirirken yanlislarimiz var, onlarin da. Evet buyuduklerinde kendi ayaklarinin uzerinde duruyor cogu belki ama tam tersi olan da var. Hepsi 18 den sonra aileden kopuk. Onlarinda bir yerde yanlislari var ki ilerde bunlarla karsilasiyorlar. Bizde nasil cocuk gelinler varsa, onlarda da erken yasta cocuk sahibi olanlar var asiri serbestlikten. Cok da serbest birakmak olmuyor iste dozunu ayarlamak lazim.
Esimle birgun kurumun iftar yemegine gittik. Eşimin beraber calistigi bayan memurlari da var. 4 kisiydiler, ve hepsinin ogullari vardi.
Esim kızımı gezdirdi, yemegini yedirdi.
Gecenin sonunda bayan memurlardan biri aynen sunu soyledi;
"Ayyy amirim amirim diyoduk, suan karizma yerle bir oldu. Tuhaf hissediyorum." Ve hep beraber gulusmeler, gulusmeler...
Hay ben sizin zihniyetinize ya !
Iste bu kadinlarin yetistirdigi erkek cocuklarin esleri birgun bdv de konular acip aglayacak..
Esimle birgun kurumun iftar yemegine gittik. Eşimin beraber calistigi bayan memurlari da var. 4 kisiydiler, ve hepsinin ogullari vardi.
Esim kızımı gezdirdi, yemegini yedirdi.
Gecenin sonunda bayan memurlardan biri aynen sunu soyledi;
"Ayyy amirim amirim diyoduk, suan karizma yerle bir oldu. Tuhaf hissediyorum." Ve hep beraber gulusmeler, gulusmeler...
Hay ben sizin zihniyetinize ya !
Iste bu kadinlarin yetistirdigi erkek cocuklarin esleri birgun bdv de konular acip aglayacak..
Ben tamamen dogrudur yontemleri diyemiyorum. Bizim de cocuk yetistirirken yanlislarimiz var, onlarin da. Evet buyuduklerinde kendi ayaklarinin uzerinde duruyor cogu belki ama tam tersi olan da var. Hepsi 18 den sonra aileden kopuk. Onlarinda bir yerde yanlislari var ki ilerde bunlarla karsilasiyorlar. Bizde nasil cocuk gelinler varsa, onlarda da erken yasta cocuk sahibi olanlar var asiri serbestlikten. Cok da serbest birakmak olmuyor iste dozunu ayarlamak lazim.
O kirmiziyla isaretlediginiz yeri ben kiyaslamak icin yazmadim. Yazimda da soyledigim gibi bizde de yanlislar var, onlarda da var. Sadece onu belirtmek istedim ben. Lutfen altindan baska bisey aramayin. Yoksa erken yasta cocuk dogurmanin her turlusu de yanlis. Kiyasliyor ya da birini onayliyor degilim.
kesinlikle haklısınız. bildiğiniz manyak anneleriz biz
aslında birçok arkadaşın dediği gibi kimseyi dinlemeyip kendi iç sesinizi dinlerseniz en doğrusunu yaparsınız. misal tüm çocuk doktorları diyor ki 1 yaşa kadar sizin giydiğinizin bir kat fazlası, dahası yok. ama biz eldiven atkı, yün bere... çocuk isilik oluyor. mantıklı düşünsek bu kadar saçmalamayız zaten.
sonra 40 günden önce çıkarmayın bebeği derler?niye peki. ben 20 günde kendimi rahat hissettim aldım kızımı, annemi o günden beri yaz-kış, soğuk- sıcak demeden her gün olmasa da gün aşırı bizim kız sokaklarda. park, bahçe, fıskiye, çamur... ve inanın o kadar sosyal ki şaşırıyorum. herkesle konuşur, selamlaşır, gülümser. büyük insan gibi.
yani siz şimdi tabi daha tedirginsiniz ama inanın mantığınızla hareket edince her şey çok kolay ve doğru oluyor.
he ama çocuk şımartmamak ile çocuğu üzmek, yormak farklı şeyler bence. tabi ki kurallar, hayırlar olacak ama
mesela çocuk kucakta şımarmaz bence. benim kızım 1 yaşında şimdi kucağıma bile gelmiyor. alabildiğinizce alın bu onu şımartmaz, güvenini tazeler. bkz. avrupa'da ki slingler Afrika'da Asya'da çocuğu taşıma şekillerini örnek alarak tasarlanmıştır.
sonra ben 3-4 kez denedim hadi uyu deyip çıkmayı ama değil 3 dakika 1 sn bile dayanamadım onu ağlatmaya ve sonra araştırdım ki çocuğun ağlayarak uyuması ona bir şey kazandırmaz. ben şimdi koynuma alıp emzirerek uyutuyorum zaten en fazla 20 dak. sürüyor ve en çok 2 yaşına kadar. sonrası yok ki zaten
yani bazı şeyleri de Avrupalı yapıyor diye değil mantığımıza bize nasıl uygunsa öyle yorumlamak lazım bence.
Sanırım bu mantalitedeki kadınlar kadar tiksindiğim başka kadın yok şu anda. Cidden azalarak bitmelerini istiyorum. Onlar yüzünden kadın haklarını bir noktaya getiremiyoruz. Bu kadınlardan yüz bulduğu için erkekler hala kadın işi kadın işi diyip duruyor.
Sanırım bu mantalitedeki kadınlar kadar tiksindiğim başka kadın yok şu anda. Cidden azalarak bitmelerini istiyorum. Onlar yüzünden kadın haklarını bir noktaya getiremiyoruz. Bu kadınlardan yüz bulduğu için erkekler hala kadın işi kadın işi diyip duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?