Yabancı annelere devlet napyor?

Eeee tamam anladık araştırdınız öğrendiniz baktınız aile böyle buna rağmen çocuk yaptınız. Vay efendim çocuğa nasıl bakcam, devlet ne verecek, bende mağdurum. Neyse siz gayet farkında bilinçli yapmışsınız çocuğu. Bide yaşınızda çokmuş yani toy gençte değilsiniz. Ne diyelim karnınızdaki bebeğe üzüldüm o bunları hak etmiyor

Yaşın daha 26 profiline göre neden geç olsun ki,sizin orda 16sında mı doğuruyorlar ? Bence ülkene dön, yabancı bir memlekette çocuk büyütmek çok zor olur, dışlanırsın nikahsız olduğun için . Ki keşke nikah yapmadan hamile kalmasaydın, başka erkek mi yoktu da bir de durumu da iyi değilmiş .

Ne alakası ya. Konuyu nerden nereye getirdiniz . Benim adam da kısa boylu. Çocğmda öyle olur herhalde. Ben dalga geçenlere böyle cevap ver dedim böylesiniz demedim .

Ay bayır bir mesajında da beni kandırdı sanki etrafımda adam mı yoktu tarzında bir şey demiş. Bir dediği öteki dediğini tutmuyor.

Evet devletten para koparmanın peşinde .
Nasıl yapmayı ,doğurmayı biliyorsa öyle de bakmayı bilsin .

Araştırma böyle olmaz ayrıca.

Gerçekten evlenmeye niyetiniz olsaydı devletin sizden istediği belgelerde her şeyi açık net görür o adamın evli olduğunu, çocuğu olduğunu anasını babasını hepsini görürdünüz.

Bakın bu evraklar olmadan resmi nikah kıyamazsınız. Bekarlık belgesi ister devlet, ama belli ki siz nikah işlemlerine hiç başlamadan çocuk yapmışsınız.

Hayır sevdiğiniz adamın nüfus cüzdanını da mı görmediniz hiç? O kadar trajikomik ki. Bu devirde kim kanar bunlara artık.

Milliyetcilik yapiyosunuz diye burada insanlara kiziyosunuz amahic hakkiniz yok "araplarin oldugu yerden ne beklenir ki" ne demek ya. Bizim ulkemizde kac irktan insan yasiyo haberiniz var mi? gelmeseydiniz o zaman araplarin da yasadigi bi ulkeye. hic bi irkin bi irktan ustunlugu yoktur. Dinimiz bunu ogretir bize bence biraz kendinizi gelistirin hayattan gayeniz cocuk yapmakmis (ne sekilde oldugu onemli degil, yeter ki siz de anne olun!!) onu da becermissiniz masallah basinizin caresine de bakarsiniz

TEK MAĞDUR SADECE O KARNINIZDAKİ BEBEK. SİZİN GİBİ BİR ANNE BABAYA SAHİP VE SEÇİM HAKKI YOK. DÜNYAYA GELİNCE MAMA PARASI BEZ PARASINI BİLE ALACAK PARASI OLMAYAN BİR ANNESİ VE SAPIK BİR BABASI VAR. bunu çocuk yapmadan önce düşünecektiniz madem bilmeyerek düğün yaptınız, 2 sene ne tedavisi oluyorsunuz evli adamdan allah aşkıjna. erkek için çocuk yapmadım diyorsunuz, kendi mesleğiniz geliriniz olurda çocuğumu tek büyütecem dersiniz anlarım ama o da yok. başınızı sokacak ev yok ortada yaaaa. bebeğe acıdım yazık günah. bence siz onu doğar doğmaz sosyal hizmetlere teslim edin. çocuğu olmayıp yıllarca evlat edinme listesinde bekleyen çifftler var. en azından düzgün bir ailede büyür. evladınızı düşünüyorsanız gerçekten bunu bari yapın. kaymakamlıktan alacağınız 3 kuruşla çocuk büyütülmez bunu okulu var masrafları var onlar için de mi yardım isteyip evli ve çalışan türk kadınlarla kendinizi karşılaştıracaksınız? kimse geleceğini hazırlamadan çocuk yapmıyor burda.

Bizim devlet bakıyor mesela. Eminim burda da olmalı. Düşüncen farklı ola bilr gine saygı duyarm. Sizce kürtaj yapsaydm katil olsaydm daha mı doğru yapmş olurdm.
Ay yallah kendi devletine o zaman ya.Sen gel evli adamdan çocuk yap karısını aşağıla bi de o kadın gibi kadınların verdiği vergilerden sana sosyal yardım yapılmasını bekle oldu canım.Git doğur ülkende çocuğunu insanın asabını bozuyosunuz hepten arlanmazlığın da bu kadarı

Mesleğim var zaten öğretmenim. Çalışıyorum doğumdan sonra da çalışacağm

O dediğiniz öğretmenlik olmuyor. YÖK e gidip diplomanızın denkliğine baktırdınız mı? Gerekli dersleri saydırıp diğerlerini aldınız mı? Ki bunları yaptırmış olsanız normal SSKlı çalışıyor olur bu yazdıklarınızı düşünmezdiniz.

Bunlar geçelim tam can alıcı noktaya geliyorum.
Tamam işte mesleğiniz varmış öğretmenmişsiniz dönün ülkenize paşa paşa yapın mesleğinizi. Büyütün bebeğinizi

Denklik cevabını bekliyorum ankaradan. Şu an özel kurstayım

benim demek istediğim çocuğun geleceğni hazırlamadan, doğru düzgün iş bulmadan hele ki evli bir adamdan ne olacğını bilemeden çocuk yapılmaz. devlete sitem ediyorsunuz da kendinizde suç bulun önce. ssk sız kaçak çalışana neden doğum izni versin ki devlet. zaten burda sorun da o değil. iş baştan yanlış. yanlış üzerine doğru bişey oturtmaya çalışıyorsunuz. kendinizde hiç hata aramıyorsunuz.

Ya ben zaten allah yolunda dilenmedim ki devleti de nie kandıracam ki . Tuhafsınız. Bana bir şey düşüyor mu. Düşüyor sa nereye başvuracağm falan onu sordum bilen varsa akıl versn die. Verenlere de çok teşekkür ederim öperim. Ama konu dışı yargılara elimden geldiğnce saygılı cev vermişm. Kimse günahsız diğl. Suçum da var itiraf edyorm ne bu kaba yorumlar ya.

Buradan duyduklarınızla çaresizliğe kapılmayın çünkü hem evli bir erkekle birlikte olduğunuz hem yabancı demenizle yazanlarda en önyargılı olduğu milliyeti çağrıştırdığınız için yorumlar çok yapıcı gelmiyor. Hukuki olarak hiçbir hakkınız olmadığı, evli karşı tarafa tazminat ödemeniz gerekeceği ve çocuğun babanın üzerine kaydettirilemeyeceği yanlış mesela.
Hatta arada evlenme vaadi olduğu için çocuğun masrafları dışında sizin manevi tazminat hakkınız dahi var. Yabancılar için mahkeme süreci nasıl işliyor bilmiyorum ama en doğrusu biran önce hukuki danışmanlık almanız.

Yazdım ha haksız haklı olduğum hata yapdğm içn çok suçm var. Ama olmuş bitmiş. Dönemiyorum kalamıyorm çamurfaym zaten. İtiraf edyorm öğrenince terk etmeliydm etmedim. Kendimi kandrmaya devam etdm. Şimdi artk çare aryorm. Geçmişi değişemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…