- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.128
- 163
- Konu Sahibi breakingbadd
-
Önceki sayfalarda cevapladığım soruları temcit pilavı gibi önüme sunmazsanız cevap veriririm.Ya pardon da ne istiyorsunuz? Sinir oldum burda. Millet bak günahtir ailen bundan dolayi istemiyor olabilir diyor siz onlari hic kaale bile almiyor diğer görüştekilere baya cevap yaziyorsunuz. Sinir oldum ya.. Sizin düşünceniz net ise bizden ne istiyorsunuz anlamadim. Aileniz bizim saydigimiz sebeplerden kabul etmeyecek. Ee daha???
Canım konu çok başka bir yöne doğru gidiyor.Sen evrim görüşünü benimsemeyebilirsin ama bu teoriyi savunan çok bilim adamı da var.Yani ben ne din konusunda senin kadar bilgiliyim ne de evrim teorisi konusunda sevgilim kadar.O yüzden sorularına ve tespitlerine cevap vermemeyi uygun gördüm.=) Cehennem konusuna gelirsek bence kalbi iyi,ahlaklı insan cennete gider diyorum.Allah bilie nolacağını.[/QUOTE]
Türkçe hiç bilmiyor ama türk adetleri aile yapısı falan biliyor.Yapacak bir şey yok..tanisacaklar bir şekilde tartışmalar da çıkabilir. Zaman gösterecek artık ne olacağını. Inanc kolay kolay değişmez de benim demek istediğim de zaten zamanla onun gorusleri sana mantıklı gelmeye başlayabilir hatta geliyor da olabilir.ama sorgulama sürecine geçtin mi o zaman işin daha zor olacak.ama sevgilin ve görüşleri ile ilgili bir çevre ortamında yaşam tercih edersen sorgulama olayın fazla olmaz büyük bir ihtimalle onun görüşleri daha mantıklı gelir.cunku 2 farkli görüşü savunan ve bu konuda bilgili olurlarsa o zaman problemler çıkıyor. Yani saygı istemeden de olsa çaktırmadan yok alıyor.
peki sevgilin ne düşünüyor ailen hakkında onlara karşı olgunluk gösterebilecek mi ve turkce biliyor mu?
Türkçe hiç bilmiyor ama türk adetleri aile yapısı falan biliyor.
Kusura bakma ama güldüm istemsizce:) bu işin oluru yok o şekilde üzgünüm yani kim kabul eder ki sünnet olmayıOff bilmiyorum nolacak.
Evet canım öylede erkek arkadaşım olmamış şimdi ben koskoca adama nasıl sünnet ol diyeceğim?
Biliyor ama geçici olacağını düşünüyor.O zaman biraz daha şanslısin belki de en azından söylenenleri tam anlamaz ancak yine olumsuzlukları hisseder.peki ailenin görüşünden dolayı olan husuzsuzluklarini biliyor mu? Ya da olabilecek huzursuzlukları? biliyorsa o ne diyor bu duruma?
Biliyor ama geçici olacağını düşünüyor.
Umuyorum bu akşam annemle konuşacağım.Türkçe bilmemek bazı yönden iyi de bazı yönden de kötü olacak.ailenle konusabilseydi belki daha iyi tanrılardi birbirlerini...senin çoook işin var arkadaş. Ne dedi doğru mu söylüyorsun falan ooo. ..seni açıdan tek bi umut var belki mutlu olabileceğin için tamam derler...
Kelimesi kelimesine katılıyorum canım,özellikle sünnet imkansız gibi.:)benim sevgilim de yabancı,
gerçi müslüman bir coğrafyadan ama o da ateist
ben de zaten dinleri çok seven bir insan olmadığımdan,hoşuma gidiyo bu durum.Hem Arap hem koyu müslüman olsaydı mutsuz olurdum açıkçası...
Ailenin tutumu çok çirkin
ne demek sünnet olsun
cinselliği tatmış,eşek kadar olmuş adama denir mi o pek kıymetli organından benim için azıcık ucundan kestir diye.
Benim aklım almadı...
Ondan böyle birşeyi istemeniz çok büyük bir hakaret olur bence.O size deseydi "benim ailem seni kabul etmez,vaftiz suyunda yıkanman lazım.Hatta benim teyzem yıkayacakmış seni" diye
ne hissederdiniz?
işte karşınızdaki de aynen böyle hisseder,o bir erkek diye her dediğinizi anlayışla karşılamak zorunda değil..
Ayrıca koyu hristiyan olmasındansa ateist olması sizin için daha iyi,en azından çocuklarınızı gönlünüzce eğitirsiniz.Evde hem onların bayramı hem sizin bayramlarınız kutlanmaz-teklik olur.
bence ailenizin onu sevmesi için başka yollar bulun
mesela doğan çocuklarınızın islamiyeti öğrenmesine sıcak baktığını söyleyin,sizin hatırınız için ramazanda bi gün oruç tuttuğunu falan...
Ona da üçbeş cümle öğretin "öpeyim anne" deyip sarılsın mesela ananızın eline
bak bakalım nasıl sevecek ailen : )
Dil öğretme konusunda ciddiyim ama,çok şirin konuşuyorlar
her gününüze renk gelir türkçe cümleler kurmaya çalışırsa
benim sevgilim geçen "kelime atarlar" demişti, "laf atarlar" diyeceğine.
anasonlu nargile demiştim
"hangi anason?? way anasondaki gibi mi???" demişti (vay anasını kelimesi ondan mı geliyor)
:)her gün daha da çoğalan böyle örnekler gibi mesela
Allah mesud etsin şimdiden...
E="kararsiz_2013, post: 36484242, member: 477779"]Pardonda, kendi memleketinden biri ile evlenmek hayati toz pembemi eder? Evliligin mutlu mesut sürmesini 100% garantiliyormu?
Bak burda her gün neler okuyuruz,aldatmalardan tut, sidette,yok örf adet kavgasi,kv probmemleri,.. Ve bunlari yazan insanlar cogu zaman kendi dininden,memkletinden evleniyor. Kadin 5 vakit namaz kiliyor fakat gelinine yapmadigi kalmiyor. Bu ne demek? Din hicbirseyi ifade etmez!
Ayrica ataistler öcü degil! Kendimde ataistim ve bu konuda sizi arastirmayi ve daha saygili olmayi davet ediyorum.
Arkadaşlar benim 1 senedir ilişkimi sürdürdüğüm bir erkek arkadaşım var.Neredeyse her konuda birbirimize uyumluyuz ve çok iyi anlaşıyoruz.Ve ben son zamanlarda durumun ciddileştiğini hissetmeye başladım.Yani olur ya,hissedersiniz,konuşmalarımız o yönde ilerliyor.
Sorun ise şu,annem aslında ilişkimizden haberdardı ama pek fazla umursamıyordu ama ben ciddi yönde ilerlediğini söylediğim zaman konuyu kestirip atmaya başladı.Tanıştırmak istiyorum istemiyor.Benim erkek arkadaşım Norveçli yani neredeyse kültürel olarak taban tabana zıt.Annem evlenmek istiyorsa sünnet olup müslüman olsun diyor,erkek arkadaşım ise ateist.Bunu anneme söylesem kalp krizi geçirir ateist olmak annemin gözünde şeytanlık gibi bir şey. Ve ben son zamanlarda bu konuyu takmaya başladım.Şimdi erkek arkadaşımla konuştum ve yine aklıma düştü.Bu konuda anne babamı nasıl yumuşatabilirim görüşlerinizi bekliyorum.
Aslında çoğu şeyde olduğu gibi bu durumda da gelenek ile dini yine birbirine karşılaştırmış anneniz. Sevgilinizin sünnet olması kesinlikle dinin bir emri olmayıp; hatta Kuran ayetlerine aykırıdır. Aslında zorla bir insanın dini değiştirmek te kurana("Dinde zorlama yoktur." (Bakara, 2/256)) aykırı olup annenizin din adı altında istediği herşey dine aykırı bir mevzudur. Aslında din emri sandıkları tüm konular gelenekten ibarettir.
http://www.quranicpath.com/misconceptions/sunnet.html
Bence yabancı olmasının çok da önemi yok önemli olan insan olması. Müslüman bir ülke Türkiye de hergün kadınlar sünnetli ve sözde müslüman kocaları tarafından öldürülüyor.
Katılıyorum canım.
Eşinle mutlu hzurlu bir evlilik dilerim öncelikle.Benim tanrı inancım var,peki sen işinle din ayrılığı konusunda hiç sorun yaşadın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?