Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

Önceki sayfalarda cevapladığım soruları temcit pilavı gibi önüme sunmazsanız cevap veriririm.

.[/QUOTE]
Canım konu çok başka bir yöne doğru gidiyor.Sen evrim görüşünü benimsemeyebilirsin ama bu teoriyi savunan çok bilim adamı da var.Yani ben ne din konusunda senin kadar bilgiliyim ne de evrim teorisi konusunda sevgilim kadar.O yüzden sorularına ve tespitlerine cevap vermemeyi uygun gördüm.=) Cehennem konusuna gelirsek bence kalbi iyi,ahlaklı insan cennete gider diyorum.Allah bilie nolacağını.[/QUOTE]

Canım ben sana yazmış olduğum vb. Bir sürü şey araştırmaya girmesem inan ki aklımın ucundan geçmezdi o gibi yönlerden düşünmek. Sen zaten benim gibi ayrıntılı anladigim kadari ile sorgulamiyorsun.o yüzden sevgilinle aranda problem çıkmaması normal...büyük bir ihtimalle sevgilin bu konularda çok bilgilidir ve inandığı şeyi savunabiliyor.o zaman problem çıkmıyor zaten ne zaman ki bir yerlerde tıkanıklık o zaman sinirleniyorlar huzursuzluk cikiyor.ikiniz için ne iyi olacaksa o olsun.bu arada bende eskiden iyiyim iyisiniz Kalbimiz temiz derdim.ama kendimi kandirmisim öyle olsa idi emir ve yasaklar olmaz dinde sadece o yeterli olur denilirdi diye ddüşünüyorum artık Allah tabii ki biliyor ancak insanlarin da bazi seyleri bilmesini istiyor)gördüğün gibi islam da bazı şeyler kesin olarak belirtildiği halde kendi aramızda dahi farklı düşünceler olabiliyor farklı yorumlanabiliyorken ailenin kabul etmeme durumu çok normal.

sevgilin eminim diğer dinler den arkadaşları vardır ve sohbet etme ortamı olmuştur. O yuzden farkli inanclara saygi duyabilmesi olgunlukla yaklasmasi daha normal...Ailen ise belki de ilk defa bu kadar yakınlarında Allah'a inanmayan birinin olması düşüncesi onları ürkütüyordur.

Kendimden biliyorum ilişkinizi sizin gözünün de her konuda iyi giderken çevreden ve aileden gelen olumsuzluklar insana gerçekten kendini çok kötü hissettiriyor.bu yolda kararınkesin ise cçoook sabırlı olmalısınız. Burada yazılanlar belki de daha fazlası en yakınların tarafından önüne koyulacaktir büyük bir ihtimal....ilişkiniz çok yıpranabilir. ailen eninde sonunda kabul eder mi bilemiyorum ama sakın seçim yapmaya kalkma.insan evlenince daha iyi anlıyor ailesinin kıymetini. Ayrıca ailenin kandırma ma ya calismamani tebrik ederim.iliskileri daha çok yipratirdi. ailenle ya çevre yüzünden yada sende zamanla onun goruslerini savunursun diye tereddüt ediyor olabilirler..her durumda işiniz çok zor...artık deneyip göreceksin. Yapacak bir şey yok...Ayrıca sünnet çok konu olmuş sonradan müslüman olmuş olan bir erkek icin sunnet şart değildir. Erkek arkadasin da müslüman olmayacağına göre sen böyle şeylere takılma. ...kendin herseye razi olduktan sonra gerisinin fazla da bir önemi yok...sen zaten kararını vermiş sin. Allah utandırmasin, pişman etmesin. ..

Canım konu çok başka bir yöne doğru gidiyor.Sen evrim görüşünü benimsemeyebilirsin ama bu teoriyi savunan çok bilim adamı da var.Yani ben ne din konusunda senin kadar bilgiliyim ne de evrim teorisi konusunda sevgilim kadar.O yüzden sorularına ve tespitlerine cevap vermemeyi uygun gördüm.=) Cehennem konusuna gelirsek bence kalbi iyi,ahlaklı insan cennete gider diyorum.Allah bilie nolacağını.[/QUOTE]

Canım ben sana yazmış olduğum vb. Bir sürü şey araştırmaya girmesem inan ki aklımın ucundan geçmezdi o gibi yönlerden düşünmek. Sen zaten benim gibi ayrıntılı anladigim kadari ile sorgulamiyorsun.o yüzden sevgilinle aranda problem çıkmaması normal...büyük bir ihtimalle sevgilin bu konularda çok bilgilidir ve inandığı şeyi savunabiliyor.o zaman problem çıkmıyor zaten ne zaman ki bir yerlerde tıkanıklık o zaman sinirleniyorlar huzursuzluk cikiyor.ikiniz için ne iyi olacaksa o olsun.bu arada bende eskiden iyiyim iyisiniz Kalbimiz temiz derdim.ama kendimi kandirmisim öyle olsa idi emir ve yasaklar olmaz dinde sadece o yeterli olur denilirdi diye ddüşünüyorum artık Allah tabii ki biliyor ancak insanlarin da bazi seyleri bilmesini istiyor)gördüğün gibi islam da bazı şeyler kesin olarak belirtildiği halde kendi aramızda dahi farklı düşünceler olabiliyor farklı yorumlanabiliyorken ailenin kabul etmeme durumu çok normal.

sevgilin eminim diğer dinler den arkadaşları vardır ve sohbet etme ortamı olmuştur. O yuzden farkli inanclara saygi duyabilmesi olgunlukla yaklasmasi daha normal...Ailen ise belki de ilk defa bu kadar yakınlarında Allah'a inanmayan birinin olması düşüncesi onları ürkütüyordur.

Kendimden biliyorum ilişkinizi sizin gözünün de her konuda iyi giderken çevreden ve aileden gelen olumsuzluklar insana gerçekten kendini çok kötü hissettiriyor.bu yolda kararınkesin ise cçoook sabırlı olmalısınız. Burada yazılanlar belki de daha fazlası en yakınların tarafından önüne koyulacaktir büyük bir ihtimal....ilişkiniz çok yıpranabilir. ailen eninde sonunda kabul eder mi bilemiyorum ama sakın seçim yapmaya kalkma.insan evlenince daha iyi anlıyor ailesinin kıymetini. Ayrıca ailenin kandırma ma ya calismamani tebrik ederim.iliskileri daha çok yipratirdi. ailenle ya çevre yüzünden yada sende zamanla onun goruslerini savunursun diye tereddüt ediyor olabilirler..her durumda işiniz çok zor...artık deneyip göreceksin. Yapacak bir şey yok...Ayrıca sünnet çok konu olmuş sonradan müslüman olmuş olan bir erkek icin sunnet şart değildir. Erkek arkadasin da müslüman olmayacağına göre sen böyle şeylere takılma. ...kendin herseye razi olduktan sonra gerisinin fazla da bir önemi yok...sen zaten kararını vermiş sin. Allah utandırmasin, pişman etmesin. ..[/QUOTE]
Evet annem ona vurgu yapıyor sürekli üzüm üzüme baka baka kararır diyor ama inanç kolay kolay değişmez.

Yapacak bir şey yok..tanisacaklar bir şekilde tartışmalar da çıkabilir. Zaman gösterecek artık ne olacağını. Inanc kolay kolay değişmez de benim demek istediğim de zaten zamanla onun gorusleri sana mantıklı gelmeye başlayabilir hatta geliyor da olabilir.ama sorgulama sürecine geçtin mi o zaman işin daha zor olacak.ama sevgilin ve görüşleri ile ilgili bir çevre ortamında yaşam tercih edersen sorgulama olayın fazla olmaz büyük bir ihtimalle onun görüşleri daha mantıklı gelir.cunku 2 farkli görüşü savunan ve bu konuda bilgili olurlarsa o zaman problemler çıkıyor. Yani saygı istemeden de olsa çaktırmadan yok alıyor.
peki sevgilin ne düşünüyor ailen hakkında onlara karşı olgunluk gösterebilecek mi ve turkce biliyor mu?

Türkçe hiç bilmiyor ama türk adetleri aile yapısı falan biliyor.

Türkçe hiç bilmiyor ama türk adetleri aile yapısı falan biliyor.

O zaman biraz daha şanslısin belki de en azından söylenenleri tam anlamaz ancak yine olumsuzlukları hisseder.peki ailenin görüşünden dolayı olan husuzsuzluklarini biliyor mu? Ya da olabilecek huzursuzlukları? biliyorsa o ne diyor bu duruma?

Off bilmiyorum nolacak.

Evet canım öylede erkek arkadaşım olmamış şimdi ben koskoca adama nasıl sünnet ol diyeceğim?
Kusura bakma ama güldüm istemsizce:) bu işin oluru yok o şekilde üzgünüm yani kim kabul eder ki sünnet olmayı
ailene kabul ettirmen olduğu haliyle daha mantıklı gibi

Biliyor ama geçici olacağını düşünüyor.

Biliyor ama geçici olacağını düşünüyor.

Türkçe bilmemek bazı yönden iyi de bazı yönden de kötü olacak.ailenle konusabilseydi belki daha iyi tanrılardi birbirlerini...senin çoook işin var arkadaş. Ne dedi doğru mu söylüyorsun falan ooo. ..seni açıdan tek bi umut var belki mutlu olabileceğin için tamam derler...

Umuyorum bu akşam annemle konuşacağım.

benim sevgilim de yabancı,
gerçi müslüman bir coğrafyadan ama o da ateist
ben de zaten dinleri çok seven bir insan olmadığımdan,hoşuma gidiyo bu durum.Hem Arap hem koyu müslüman olsaydı mutsuz olurdum açıkçası...
Ailenin tutumu çok çirkin
ne demek sünnet olsun
cinselliği tatmış,eşek kadar olmuş adama denir mi o pek kıymetli organından benim için azıcık ucundan kestir diye.
Benim aklım almadı...
Ondan böyle birşeyi istemeniz çok büyük bir hakaret olur bence.O size deseydi "benim ailem seni kabul etmez,vaftiz suyunda yıkanman lazım.Hatta benim teyzem yıkayacakmış seni" diye
ne hissederdiniz?
işte karşınızdaki de aynen böyle hisseder,o bir erkek diye her dediğinizi anlayışla karşılamak zorunda değil..
Ayrıca koyu hristiyan olmasındansa ateist olması sizin için daha iyi,en azından çocuklarınızı gönlünüzce eğitirsiniz.Evde hem onların bayramı hem sizin bayramlarınız kutlanmaz-teklik olur.
bence ailenizin onu sevmesi için başka yollar bulun
mesela doğan çocuklarınızın islamiyeti öğrenmesine sıcak baktığını söyleyin,sizin hatırınız için ramazanda bi gün oruç tuttuğunu falan...
Ona da üçbeş cümle öğretin "öpeyim anne" deyip sarılsın mesela ananızın eline
bak bakalım nasıl sevecek ailen : )
Dil öğretme konusunda ciddiyim ama,çok şirin konuşuyorlar
her gününüze renk gelir türkçe cümleler kurmaya çalışırsa
benim sevgilim geçen "kelime atarlar" demişti, "laf atarlar" diyeceğine.
anasonlu nargile demiştim
"hangi anason?? way anasondaki gibi mi???" demişti (vay anasını kelimesi ondan mı geliyor)
:)her gün daha da çoğalan böyle örnekler gibi mesela
Allah mesud etsin şimdiden...

E="kararsiz_2013, post: 36484242, member: 477779"]Pardonda, kendi memleketinden biri ile evlenmek hayati toz pembemi eder? Evliligin mutlu mesut sürmesini 100% garantiliyormu?

Bak burda her gün neler okuyuruz,aldatmalardan tut, sidette,yok örf adet kavgasi,kv probmemleri,.. Ve bunlari yazan insanlar cogu zaman kendi dininden,memkletinden evleniyor. Kadin 5 vakit namaz kiliyor fakat gelinine yapmadigi kalmiyor. Bu ne demek? Din hicbirseyi ifade etmez!

Ayrica ataistler öcü degil! Kendimde ataistim ve bu konuda sizi arastirmayi ve daha saygili olmayi davet ediyorum.[/QUOTE]

Hayir da arkadaşım burada sadece bir derdim var bölümü yo ki güzel hayatlar da var...din size göre hiç birşey ifade etmez kimi doğduğunda itibaren Müslümandır onun için sadece alışkanlık dir sadece Kelimelerde yaşar belki de...kimi içinse herseydir. ..Hristiyan, Yahudi, atais vb. Iclerinde hiçkkötü yada bu tarz kimseler yok değil mi?bir tek müslümanlar da mi var kötü kişilikler?

Ben kendi adıma söylüyorum ki evet çok araştırdım, ancak saygı sadece ataistlikten geçmiyor tatlım.kisi ile alakali durumlardir bu tarz seyler...sen herhangi bir dine inanmazken başkalarının dinini elbette sorgulayabilirsi belki kendince yadirgayabilirsin ancak olumsuz eleştiriler yaparken sen.de istersen daha saygili yorumlar yapabilirsin...

Dikkatimi cektin nedense sen hep dinle ilgili birsey söylediğinde direk eleştirilere başlıyorsun...nette yazılanlar bazen yanlış yorumlanabilir ancak diğer bazı arkadaşlar birbirlerini daha iyi anlayınca konu kapanıyor. Tamam sen inanmayabilirsin tercih senin ancak atais lik kavramını da bir tek sen bilmiyorsun ki biz müslümanlar da biliyoruz.cahil değiliz yanisen ataisttsin ben de müslüman im tatlım vb.yazilarinda bu kadar hiddetlenme sakin ol biraz

Kelimesi kelimesine katılıyorum canım,özellikle sünnet imkansız gibi.:)
Ya ben o sevgi sözcüklerinde taktik hatası yaptım aşkım tatlım gibi sürekli kendime yarayan şeyleri öğrettim:) Bir de Bi Alex değil'in anlamını biliyor.

Kelimesi kelimesine katılıyorum canım,özellikle sünnet imkansız gibi.:)
Ya ben o sevgi sözcüklerinde taktik hatası yaptım aşkım tatlım gibi sürekli kendime yarayan şeyleri öğrettim:) Bir de Bi Alex değil'in anlamını biliyor.

Hayir da arkadaşım burada sadece bir derdim var bölümü yo ki güzel hayatlar da var...din size göre hiç birşey ifade etmez kimi doğduğunda itibaren Müslümandır onun için sadece alışkanlık dir sadece Kelimelerde yaşar belki de...kimi içinse herseydir. ..Hristiyan, Yahudi, atais vb. Iclerinde hiçkkötü yada bu tarz kimseler yok değil mi?bir tek müslümanlar da mi var kötü kişilikler?

Ben kendi adıma söylüyorum ki evet çok araştırdım, ancak saygı sadece ataistlikten geçmiyor tatlım.kisi ile alakali durumlardir bu tarz seyler...sen herhangi bir dine inanmazken başkalarının dinini elbette sorgulayabilirsi belki kendince yadirgayabilirsin ancak olumsuz eleştiriler yaparken sen.de istersen daha saygili yorumlar yapabilirsin...

Dikkatimi cektin nedense sen hep dinle ilgili birsey söylediğinde direk eleştirilere başlıyorsun...nette yazılanlar bazen yanlış yorumlanabilir ancak diğer bazı arkadaşlar birbirlerini daha iyi anlayınca konu kapanıyor. Tamam sen inanmayabilirsin tercih senin ancak atais lik kavramını da bir tek sen bilmiyorsun ki biz müslümanlar da biliyoruz.cahil değiliz yanisen ataisttsin ben de müslüman im tatlım vb.yazilarinda bu kadar hiddetlenme sakin ol biraz[/QUOTE]
Konu çook kayıyor ya..

Aslında çoğu şeyde olduğu gibi bu durumda da gelenek ile dini yine birbirine karşılaştırmış anneniz. Sevgilinizin sünnet olması kesinlikle dinin bir emri olmayıp; hatta Kuran ayetlerine aykırıdır. Aslında zorla bir insanın dini değiştirmek te kurana("Dinde zorlama yoktur." (Bakara, 2/256)) aykırı olup annenizin din adı altında istediği herşey dine aykırı bir mevzudur. Aslında din emri sandıkları tüm konular gelenekten ibarettir.

http://www.quranicpath.com/misconceptions/sunnet.html

Bence yabancı olmasının çok da önemi yok önemli olan insan olması. Müslüman bir ülke Türkiye de hergün kadınlar sünnetli ve sözde müslüman kocaları tarafından öldürülüyor.

sünnet olmaya nasıl dinde yoktur diyebilirsiniz hanımefendi?
Allah'tan korkun !
Allah Rasulu SAV'in size beş şey bırakıyorum bunlardan biri de sünnettir dediği şeyi mi inkar ediyorsunuz?
"Fıtri sünnet beştir: Sünnet olmak, kasıkları temizlemek, tırnak kesmek, koltuk altını temizlemek ve bıyıkları kısaltmak." Buhari
Vallahi geç kalmadan tövbe edin ve insanları bilmediğiniz şeyler hakkında uyarmaya kalkmayın.

Aileni ikna et sevgilinden bişey istemeye hakkın yok bence tam tersi olup sana bizim orda kadın sünneti var dese ne dersin

Katılıyorum canım.

Eşinle mutlu hzurlu bir evlilik dilerim öncelikle.Benim tanrı inancım var,peki sen işinle din ayrılığı konusunda hiç sorun yaşadın mı?

Ya tatlım yabancı erkekler bizim hanzolar gibi değil ki! Onlarda kadına saygı var, kadının düşüncelerine saygı var ve kadını bir birey olarak kabul ediyorlar. Bizim gibi maalesef ortadoğu ülkelerindeki erkekler gibi heyvan değiller :) Bugün gazetede okudum azerbaycanlı kadına özel okulda matematik öğretmeni olan Türk kocası ne eziyetler yapmış. Türkiye'de okusalar da erkekler böyle. Din konusuna gelince, çok şükür değil bana çocuğuma bile baskı yapmadı ve çocuğum müslüman oldu benim etkilememle. Ama dini inançlar bile insan nefsinde sabit kalmıyor, yarın neler olur sadece Yaradan bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…