Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

Ben de çok garipsedim,zaten ben kabul etsem sevgilim kandırmaz ailemi,bunu çok başından söylemişti bana,ben sadece annem ikna olur mu ya da bu gibi bir durumda annesini ikna eden varmı diye düşünüyorum.
Annem bu ilişkiye evet dese çok daha az soru işareti olurdu kafamda..

bence ailene ateist olduğunu söyleme... ailen Müslüman olmasını ıstıyorsa onların gözünü boyamak ıcın oluversın yanı olmuş gibi yapsın.... benim aılemde cok dındar ve ablam ateistle evlendı.... ablam ateist olduğunu söylemedi ve eniştem Müslüman olmuş gıbı yaptı oldu bitti .... simdi 16 senedir evliler gayetde mutlular... bazen kımseyı kırmamak ıcın küçük yalanlar yapılabılır dıye düşünüyorum.... mutluluklar

Teşekkürler canım ama sevgilim buna karşı çıkıyor maalesef.

Aile büyükleriyle din dalaşına girmemek lazım
Babaannem her gidişimde oku kızım, namaz kıl kızım öf ha
He he tamam babanne kılıyorum falan diyorum

canım bence anneni filan asla kandırma hiç hoş birşey değil
kabul edecekse o şekilde kabul etsin ve saygı duysun
yalanla başlayan işten hayır gelir mi ki
illa ki açığa çıkar sonrasında
ama evlilik kararını iyi düşün derim
ilerde çocuklarınız olduğunda sorun yaşayabilirsiniz belki

ben olsam evlenmezdim açıkçası
çünkü dinen sakıncalı hatta yasak diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum
o sebeple tercih etmezdim heralde
ve çocuklarımı da kendi inancıma göre yetiştirmek isterdim

ama senin bu tarz endişelerin yoksa aileni güzelce ikna etmeye çalış

Kandirma bosver simdi o yol kolay gozukur ama ilerde en ufak tartismanizda sirf bu sebepten canin yanar. Hem ilerde sevgilin bunalip of yeter deyip yalani aciklayabilir. Sonucta inanci icin sorgulaniyo, istenmiyo kolay bi'sey degil. Benim merak ettigim baban? Annen tamam dese olay tamam mi yani?

Yani o yaştaki bir adamın sonradan sünnet olması çok normal diyorsunuz....?
Sağlıklı bir şey tabi ama sevgilim gerekli olduğunu düşünmüyor..

Aile büyükleriyle din dalaşına girmemek lazım
Babaannem her gidişimde oku kızım, namaz kıl kızım öf ha
He he tamam babanne kılıyorum falan diyorum
Senin kadar ılımlı olsa keşkeeeeeee.e

Çocuklar konusunda konuşuyoruz onun görüşü kuranı okutmak ve mantıklı buluyorlarsa inanmaları yönünde yani bu konuda baskıcı olacağını düşünmüyorum.

Sevgilim kesinlikle saklanmasını istemiyor hatta bu konuda biraz asabi diyebilirim.Babam vefat etti canım.

1sene olarak kabul etti,şirketle anlaştık.
hayırlı olsun canım
ama iki yıl demiştin diye hatırlıyorum

denemiş olursun senin için iyi olur
aksilik olursa puanın yüksek zaten yine girersin sonraki alımlarda

o arada anneni de götürürsün belki yerinde görünce sevgilinle tanışınca kabul edebilir

Evet 2yıl demiştik ama ben onlara açıklayınca 1 yıl kabul ettiler şansım yaver gitti..Orada 1 yıl boyunca sorunsuz anlaşırsak annemin erkek arkadaşıma ısınacağını düşünüyorum ama bakalım...

Sevgilim kesinlikle saklanmasını istemiyor hatta bu konuda biraz asabi diyebilirim.Babam vefat etti canım.
Ya kusura bakma lutfen mekani cennet olsun ins: / O halde bence biraz diretmeyle annen ikna olur. Mesela tanistirdin mi kacirdim o kismi? Bi'araya gelsinler vakit gecirsinler. İnsanlar genelde onyargili cunku hani Allah korkusu bile yok her seyi yapar gibi bi'algi var. Annen bu ayrintidan cok hoslanmayacak ama tanidikca tabulari yikilir diye dusunuyorum. Hakkinda hayirlisi olsun: )

Tanıştırmadım daha,teşekkürler canım.:)

Ben kendi düşüncemi paylaşacağım..
Ilerde çocuğunuz olursa onu müslüman olarak yetiştirmen cok zor olacak.
Ve inançsız bir insana yanaşma derim ben.
Inançlı bi insan bir şeylerden korkar.
Yaratıcının olduğuna inanmıyorsa, kadere cehenneme inanmıyorsa..
Valla karışık işler, ben evlilik asla düşünmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…