- 25 Mart 2014
- 4.535
- 2.573
- 178
- Konu Sahibi breakingbadd
-
amaaan annen de az değilmiş , kandırmak zor...O konu da yalan söyler de annem işini garantiye almak için amcan yapsın diyor.
Maalesef öyle,annem bu konuda cozuttu..Araları okumadım hiç direk seni alıntıladım, bilemiycem, sen öyle diyosaaan öyledir
Ben de 24 yasindayim. Kendimi yerine koyuyorum seni anlamaya calisiyorum ama malesef disardan bi'cift goz olarak yorum yapacagim.
Sahsen aileni kandir diyenleri garipsedim. Burada hergun konu aciliyo vah vah ailemi dinlemedim diye. Misal benim annem cok dominant dedigim dedik bir kadin ama iliskilerimizde ne zaman yorum yapsa ve biz of anne desek kadin hep hakli cikar.
Senin evliligin zor olacak zira farkli memleketler bile biraraya gelince uzun bir ooof cekiyo insan. Bunu aileni kandirarak yaparsan iki kati zorlanacaksin.
Ben de malesef namaz kilan orucunu eksik etmeyen biri hic olamadim ancak direk Allah'i kabul etmeyen bi'insanla yuva kurmak istemezdim. Cunku cocuklarimin Allah'in varligina inanmalarini isterim.
Ote yandan komsumuz vardi kadin ateistti. Mukemmel bi'kadindi belki senden benden bile iyiydi. Demek o ki bu asamada iyi tart evlilik zaten bi'kumar ama aileni kandirma. Bu zamana kadar cok ornegini gordum aileni kandirdigin zaman b*ku cikiyo birden.
Ben de 24 yasindayim. Kendimi yerine koyuyorum seni anlamaya calisiyorum ama malesef disardan bi'cift goz olarak yorum yapacagim.
Sahsen aileni kandir diyenleri garipsedim. Burada hergun konu aciliyo vah vah ailemi dinlemedim diye. Misal benim annem cok dominant dedigim dedik bir kadin ama iliskilerimizde ne zaman yorum yapsa ve biz of anne desek kadin hep hakli cikar.
Senin evliligin zor olacak zira farkli memleketler bile biraraya gelince uzun bir ooof cekiyo insan. Bunu aileni kandirarak yaparsan iki kati zorlanacaksin.
Ben de malesef namaz kilan orucunu eksik etmeyen biri hic olamadim ancak direk Allah'i kabul etmeyen bi'insanla yuva kurmak istemezdim. Cunku cocukarimin Allah'in varligina inanmalarini isterim.
Ote yandan komsumuz vardi kadin ateistti. Mukemmel bi'kadindi belki senden benden bile iyiydi. Demek o ki bu asamada iyi tart evlilik zaten bi'kumar ama aileni kandirma. Bu zamana kadar cok ornegini gordum aileni kandirdigin zaman b*ku cikiyo birden.
bence ailene ateist olduğunu söyleme... ailen Müslüman olmasını ıstıyorsa onların gözünü boyamak ıcın oluversın yanı olmuş gibi yapsın.... benim aılemde cok dındar ve ablam ateistle evlendı.... ablam ateist olduğunu söylemedi ve eniştem Müslüman olmuş gıbı yaptı oldu bitti .... simdi 16 senedir evliler gayetde mutlular... bazen kımseyı kırmamak ıcın küçük yalanlar yapılabılır dıye düşünüyorum.... mutluluklarArkadaşlar benim 1 senedir ilişkimi sürdürdüğüm bir erkek arkadaşım var.Neredeyse her konuda birbirimize uyumluyuz ve çok iyi anlaşıyoruz.Ve ben son zamanlarda durumun ciddileştiğini hissetmeye başladım.Yani olur ya,hissedersiniz,konuşmalarımız o yönde ilerliyor.
Sorun ise şu,annem aslında ilişkimizden haberdardı ama pek fazla umursamıyordu ama ben ciddi yönde ilerlediğini söylediğim zaman konuyu kestirip atmaya başladı.Tanıştırmak istiyorum istemiyor.Benim erkek arkadaşım Norveçli yani neredeyse kültürel olarak taban tabana zıt.Annem evlenmek istiyorsa sünnet olup müslüman olsun diyor,erkek arkadaşım ise ateist.Bunu anneme söylesem kalp krizi geçirir ateist olmak annemin gözünde şeytanlık gibi bir şey. Ve ben son zamanlarda bu konuyu takmaya başladım.Şimdi erkek arkadaşımla konuştum ve yine aklıma düştü.Bu konuda anne babamı nasıl yumuşatabilirim görüşlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler canım ama sevgilim buna karşı çıkıyor maalesef.bence ailene ateist olduğunu söyleme... ailen Müslüman olmasını ıstıyorsa onların gözünü boyamak ıcın oluversın yanı olmuş gibi yapsın.... benim aılemde cok dındar ve ablam ateistle evlendı.... ablam ateist olduğunu söylemedi ve eniştem Müslüman olmuş gıbı yaptı oldu bitti .... simdi 16 senedir evliler gayetde mutlular... bazen kımseyı kırmamak ıcın küçük yalanlar yapılabılır dıye düşünüyorum.... mutluluklar
Yani o yaştaki bir adamın sonradan sünnet olması çok normal diyorsunuz....?sünnet olması için müslüman olmasına gerek yok
bugün birçok dinden insan çocuğunu sünnet ettiriyor
Yani o yaştaki bir adamın sonradan sünnet olması çok normal diyorsunuz....?
Ben de çok garipsedim,zaten ben kabul etsem sevgilim kandırmaz ailemi,bunu çok başından söylemişti bana,ben sadece annem ikna olur mu ya da bu gibi bir durumda annesini ikna eden varmı diye düşünüyorum.
Annem bu ilişkiye evet dese çok daha az soru işareti olurdu kafamda..
Sağlıklı bir şey tabi ama sevgilim gerekli olduğunu düşünmüyor..Yani o yaştaki bir adamın sonradan sünnet olması çok normal diyorsunuz....?
Senin kadar ılımlı olsa keşkeeeeeee.eAile büyükleriyle din dalaşına girmemek lazım
Babaannem her gidişimde oku kızım, namaz kıl kızım öf ha
He he tamam babanne kılıyorum falan diyorum
canım bence anneni filan asla kandırma hiç hoş birşey değil
kabul edecekse o şekilde kabul etsin ve saygı duysun
yalanla başlayan işten hayır gelir mi ki
illa ki açığa çıkar sonrasında
ama evlilik kararını iyi düşün derim
ilerde çocuklarınız olduğunda sorun yaşayabilirsiniz belki
ben olsam evlenmezdim açıkçası
çünkü dinen sakıncalı hatta yasak diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum
o sebeple tercih etmezdim heralde
ve çocuklarımı da kendi inancıma göre yetiştirmek isterdim
ama senin bu tarz endişelerin yoksa aileni güzelce ikna etmeye çalış
Sevgilim kesinlikle saklanmasını istemiyor hatta bu konuda biraz asabi diyebilirim.Babam vefat etti canım.Kandirma bosver simdi o yol kolay gozukur ama ilerde en ufak tartismanizda sirf bu sebepten canin yanar. Hem ilerde sevgilin bunalip of yeter deyip yalani aciklayabilir. Sonucta inanci icin sorgulaniyo, istenmiyo kolay bi'sey degil. Benim merak ettigim baban? Annen tamam dese olay tamam mi yani?
1sene olarak kabul etti,şirketle anlaştık.sen gitme kararı aldın mı peki
annen kabul etti mi
hayırlı olsun canım1sene olarak kabul etti,şirketle anlaştık.
Evet 2yıl demiştik ama ben onlara açıklayınca 1 yıl kabul ettiler şansım yaver gitti..hayırlı olsun canım
ama iki yıl demiştin diye hatırlıyorum
denemiş olursun senin için iyi olur
aksilik olursa puanın yüksek zaten yine girersin sonraki alımlarda
o arada anneni de götürürsün belki yerinde görünce sevgilinle tanışınca kabul edebilir
Ya kusura bakma lutfen mekani cennet olsun ins: / O halde bence biraz diretmeyle annen ikna olur. Mesela tanistirdin mi kacirdim o kismi? Bi'araya gelsinler vakit gecirsinler. İnsanlar genelde onyargili cunku hani Allah korkusu bile yok her seyi yapar gibi bi'algi var. Annen bu ayrintidan cok hoslanmayacak ama tanidikca tabulari yikilir diye dusunuyorum. Hakkinda hayirlisi olsun: )Sevgilim kesinlikle saklanmasını istemiyor hatta bu konuda biraz asabi diyebilirim.Babam vefat etti canım.
Tanıştırmadım daha,teşekkürler canım.:)Ya kusura bakma lutfen mekani cennet olsun ins: / O halde bence biraz diretmeyle annen ikna olur. Mesela tanistirdin mi kacirdim o kismi? Bi'araya gelsinler vakit gecirsinler. İnsanlar genelde onyargili cunku hani Allah korkusu bile yok her seyi yapar gibi bi'algi var. Annen bu ayrintidan cok hoslanmayacak ama tanidikca tabulari yikilir diye dusunuyorum. Hakkinda hayirlisi olsun: )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?