- 2 Temmuz 2014
- 746
- 408
- 78
- Konu Sahibi breakingbadd
-
Katılıyorum canım.
Eşinle mutlu hzurlu bir evlilik dilerim öncelikle.Benim tanrı inancım var,peki sen işinle din ayrılığı konusunda hiç sorun yaşadın mı?
Evet belki de oluruna bırakmak lazım.=)Ya tatlım yabancı erkekler bizim hanzolar gibi değil ki! Onlarda kadına saygı var, kadının düşüncelerine saygı var ve kadını bir birey olarak kabul ediyorlar. Bizim gibi maalesef ortadoğu ülkelerindeki erkekler gibi heyvan değillerBugün gazetede okudum azerbaycanlı kadına özel okulda matematik öğretmeni olan Türk kocası ne eziyetler yapmış. Türkiye'de okusalar da erkekler böyle. Din konusuna gelince, çok şükür değil bana çocuğuma bile baskı yapmadı ve çocuğum müslüman oldu benim etkilememle. Ama dini inançlar bile insan nefsinde sabit kalmıyor, yarın neler olur sadece Yaradan bilir.
Mesajını görmemişim kusura bakma,onun da mı böyle bir sorunu var?esmerimsin in konularini okumani tavsiye ederim.
Zaten evlilik durumunda 1 senelik aşktan bir ömürlük aşka geçmeyecek mi? Ben müslüman olmayan biriyle evlenmekten çok daha kötü günahlar olduğunu düşünüyorum.Günahını kabullendim diyorsun ya, neyi kabul ettiğini biliyor musun? 1 senelik aşk için değmez be breakingbadd... ne aileni üz, ne de böyle bir günaha gir...
aslında yazmayacaktım ama belki birinin uyarısı sende daha farklı bir düşünceye yol açar diye yazmak istedim...
Arkadaşlar benim 1 senedir ilişkimi sürdürdüğüm bir erkek arkadaşım var.Neredeyse her konuda birbirimize uyumluyuz ve çok iyi anlaşıyoruz.Ve ben son zamanlarda durumun ciddileştiğini hissetmeye başladım.Yani olur ya,hissedersiniz,konuşmalarımız o yönde ilerliyor.
Sorun ise şu,annem aslında ilişkimizden haberdardı ama pek fazla umursamıyordu ama ben ciddi yönde ilerlediğini söylediğim zaman konuyu kestirip atmaya başladı.Tanıştırmak istiyorum istemiyor.Benim erkek arkadaşım Norveçli yani neredeyse kültürel olarak taban tabana zıt.Annem evlenmek istiyorsa sünnet olup müslüman olsun diyor,erkek arkadaşım ise ateist.Bunu anneme söylesem kalp krizi geçirir ateist olmak annemin gözünde şeytanlık gibi bir şey. Ve ben son zamanlarda bu konuyu takmaya başladım.Şimdi erkek arkadaşımla konuştum ve yine aklıma düştü.Bu konuda anne babamı nasıl yumuşatabilirim görüşlerinizi bekliyorum.
ataist olması senin için sorun değil mi yani ?
imam nikahın olmayacak
bütün çocuklarını nikahsız dünyaya getireceksin
çirkin ve korkunççç
İşte ben de aileme bunu anlatmaya çalışıyorum keşke beni anlayabilseler...öncelikle normal arkadaş grubu içinde falan tanışsalar? normal arkadaşınmış gibi.
ne bileyim direkt yabancı sevgili diye karşılarına çıkınca baban sert tepki verebilir.
niye müslüman olsun sünnet olsun ki adam durduk yere.
sünnet olunca ne oluyormuş birden süper, iyi, ahlaklı bir insana mı dönüşüyormuş :/
Ben de senin gibi düşünüyorum ama ailem farklı görüşte maalesef.bizim de imam nikahımız yok
eşim hiçbir dine mensup değil.
çirkin ve korkunç olduğumuzu düşünmüyorum. :)
Zaten evlilik durumunda 1 senelik aşktan bir ömürlük aşka geçmeyecek mi? Ben müslüman olmayan biriyle evlenmekten çok daha kötü günahlar olduğunu düşünüyorum.
Resmi olarak evlendiğim biriyle zina olacağını düşünmüyorum,sonuç olarak benim kocam bu diye herkese duyurmuş oluyorum evlenince..Zina büyük günahlardandır...
Ben de senin gibi düşünüyorum ama ailem farklı görüşte maalesef.
Evet,ben de sözde müslümanım sanırım.Aslında konumun pek din içerikli olmasını istememiştim annemi ikna etmenin yollarını sormuştum da,herkes ayet yazdı bana..benim babamlar da bilmiyor eşimin müslüman olmadığını.
söylersek iyice olay çıkar diye, bişey demiyoruz.
ama bayramlarda namaza falan gitmiyor babamla. o zaman babam biraz tavır yapıyor.
yani aslında eşim zaten ülkedeki çoğu insan gibi sözde müslüman şeklinde takılıyor
haa ben müslümanım diyorum da, namaz yok, oruç yok, vs. hani benimki de nasıl müslümanlık onu da sorguluyorum bazen. böyle bakınca eşimin duruşu bana çok daha doğru geliyor. Dürüst olması, iyi kalpli olması Allah korkusundan değil, kendine saygısından. aslında bu da herkesin harcı değil.
just kuzum o zaman zaten, sünnet oldum diye yalan söylesin, açıp bakacak değiller ya..bir kere sağlık açısından iyi bir şey sünnet
ekstra olarak görüntü olarak da daha iyi olsun bence de hafiften konuyu açsan ne der acaba
göstermelik müslüman olsun madem ne fark edecek ki zaten inanmıyor
just kuzum o zaman zaten, sünnet oldum diye yalan söylesin, açıp bakacak değiller ya..
O konu da yalan söyler de annem işini garantiye almak için amcan yapsın diyor.just kuzum o zaman zaten, sünnet oldum diye yalan söylesin, açıp bakacak değiller ya..
Araları okumadım hiç direk seni alıntıladım, bilemiycem, sen öyle diyosaaan öyledirama bence erkek arkadaşı ailesini kandırmak istemeyecek kadar dürüst birisi ki bu bile onu değerli kılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?