Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

Katılıyorum canım.

Eşinle mutlu hzurlu bir evlilik dilerim öncelikle.Benim tanrı inancım var,peki sen işinle din ayrılığı konusunda hiç sorun yaşadın mı?

Ya tatlım yabancı erkekler bizim hanzolar gibi değil ki! Onlarda kadına saygı var, kadının düşüncelerine saygı var ve kadını bir birey olarak kabul ediyorlar. Bizim gibi maalesef ortadoğu ülkelerindeki erkekler gibi heyvan değiller Bugün gazetede okudum azerbaycanlı kadına özel okulda matematik öğretmeni olan Türk kocası ne eziyetler yapmış. Türkiye'de okusalar da erkekler böyle. Din konusuna gelince, çok şükür değil bana çocuğuma bile baskı yapmadı ve çocuğum müslüman oldu benim etkilememle. Ama dini inançlar bile insan nefsinde sabit kalmıyor, yarın neler olur sadece Yaradan bilir.

Evet belki de oluruna bırakmak lazım.=)

Merhaba canım Ben Seninkiyle ne kadar benzer bilmiyorum ama benzer sorunlar yaşadım Evlenmeyi düşündüğüm insanla mezhep farklılığımız vardı Ailem kabul etmedi Farklı dinden bile değiliz Ancak onlar Kurandaki namaz oruç hac gibi ibadetleri kabul etmiyorlar Kuran'ın ayetlerini reddeden bi insan zaten Müslüman olamaz dendi Kuran'da Müslüman bir kadın ancak Müslüman bir erkekle evlenebilir Başka türlü Allah katındaki nikah geçersiz olur Çok araştırdım Ama üzülerek söylüyorum dinimize göre bu böyle Benzer şeylerle boğuşmuş biri olarak yazmak istedim Tabi herkesin kendi hayatı kendi seçimi saygım sonsuz

Günahını kabullendim diyorsun ya, neyi kabul ettiğini biliyor musun? 1 senelik aşk için değmez be breakingbadd... ne aileni üz, ne de böyle bir günaha gir...

aslında yazmayacaktım ama belki birinin uyarısı sende daha farklı bir düşünceye yol açar diye yazmak istedim...

Zaten evlilik durumunda 1 senelik aşktan bir ömürlük aşka geçmeyecek mi? Ben müslüman olmayan biriyle evlenmekten çok daha kötü günahlar olduğunu düşünüyorum.

öncelikle normal arkadaş grubu içinde falan tanışsalar? normal arkadaşınmış gibi.
ne bileyim direkt yabancı sevgili diye karşılarına çıkınca baban sert tepki verebilir.

niye müslüman olsun sünnet olsun ki adam durduk yere.
sünnet olunca ne oluyormuş birden süper, iyi, ahlaklı bir insana mı dönüşüyormuş :/

ataist olması senin için sorun değil mi yani ?
imam nikahın olmayacak
bütün çocuklarını nikahsız dünyaya getireceksin
çirkin ve korkunççç

bizim de imam nikahımız yok
eşim hiçbir dine mensup değil.
çirkin ve korkunç olduğumuzu düşünmüyorum. :)

İşte ben de aileme bunu anlatmaya çalışıyorum keşke beni anlayabilseler...
Şöyleki annem benim yabancı sevgilim olduğunu biliyor zaten sadece ateist olduğunu açıklama konusunda sıkıntılarım var canım..

Ben de senin gibi düşünüyorum ama ailem farklı görüşte maalesef.

benim babamlar da bilmiyor eşimin müslüman olmadığını.
söylersek iyice olay çıkar diye, bişey demiyoruz.
ama bayramlarda namaza falan gitmiyor babamla. o zaman babam biraz tavır yapıyor.
yani aslında eşim zaten ülkedeki çoğu insan gibi sözde müslüman şeklinde takılıyor
haa ben müslümanım diyorum da, namaz yok, oruç yok, vs. hani benimki de nasıl müslümanlık onu da sorguluyorum bazen. böyle bakınca eşimin duruşu bana çok daha doğru geliyor. Dürüst olması, iyi kalpli olması Allah korkusundan değil, kendine saygısından. aslında bu da herkesin harcı değil.

Evet,ben de sözde müslümanım sanırım.Aslında konumun pek din içerikli olmasını istememiştim annemi ikna etmenin yollarını sormuştum da,herkes ayet yazdı bana..

bir kere sağlık açısından iyi bir şey sünnet

ekstra olarak görüntü olarak da daha iyi olsun bence de hafiften konuyu açsan ne der acaba

göstermelik müslüman olsun madem ne fark edecek ki zaten inanmıyor
just kuzum o zaman zaten, sünnet oldum diye yalan söylesin, açıp bakacak değiller ya..

Ben de 24 yasindayim. Kendimi yerine koyuyorum seni anlamaya calisiyorum ama malesef disardan bi'cift goz olarak yorum yapacagim.

Sahsen aileni kandir diyenleri garipsedim. Burada hergun konu aciliyo vah vah ailemi dinlemedim diye. Misal benim annem cok dominant dedigim dedik bir kadin ama iliskilerimizde ne zaman yorum yapsa ve biz of anne desek kadin hep hakli cikar.
Senin evliligin zor olacak zira farkli memleketler bile biraraya gelince uzun bir ooof cekiyo insan. Bunu aileni kandirarak yaparsan iki kati zorlanacaksin.

Ben de malesef namaz kilan orucunu eksik etmeyen biri hic olamadim ancak direk Allah'i kabul etmeyen bi'insanla yuva kurmak istemezdim. Cunku cocukarimin Allah'in varligina inanmalarini isterim.

Ote yandan komsumuz vardi kadin ateistti. Mukemmel bi'kadindi belki senden benden bile iyiydi. Demek o ki bu asamada iyi tart evlilik zaten bi'kumar ama aileni kandirma. Bu zamana kadar cok ornegini gordum aileni kandirdigin zaman b*ku cikiyo birden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…