Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

[QUcanım ben
Kusura bakma çm da.sizi ilk öncelikle tebrik ulunmak zorunda kalınır:. ...

Avrupa'da okullarda evrim teorisi anlatılıyor. Bu Bize de maymundan geldik demediler mi? Bilmediği birşeyle suçlamamak lazım insanları. Sonuçta dayatma var. Yıllarca böyle yaşamışlar. Avrupalı olup da, ateist olmayan bir tanıdığım olmadı bugüne kadar.[/QUOTE]

nilinur, post: 36484676, member: 605054"]Kusura bakma çocukla uuğraşıyorum da.sizi ilk öncelikle tebrik ederim bu konuda konusabildiginiz iiçin. yahu hala gerçekten insanların primat benziyor divrimlestigini düşünenkkişiler var mı imiş? Peki neden bütün primat lar evrim değiştirmemis. Sadecebir kkısmı mi değişiyor Muş. Dna lar neden tutmuyor Muş.kendi inancima gore bir suru delil sayabilirim;Vicdan delili, nübüvvet (peygamberlik delili), Kuran delili, ehl-i ihtisasın ittifakları delili, mevt (ölüm) delili, ibadet delili, ziynetler delili, mümaselet (birbirine benzeme) delili, tesanüt (birbirine dayanma) delili, inayet delili, rahmet delili, tasarruf delili, tahvil (halden hale girme) delili, zaaf delili, cehl (cehalet) delili, hâkimiyet delili, icatta kolaylık delili, azamet delili, güzellik delili, infial delili, ruk delili ve daha bunlar gibi onlarca delil…ve dolayisi ile konu uzar gider gunlerce konusurdum ben olsam:))) erkek arkadasin hala primatlarin var olduklarını biliyor da insanlardan ffarklı olduklarını bilmiyor mu? Ya kusura bakma primat ne olduğunu bilmiyordum hiç duymadım şimdi anlamına bakınca ister istemez şaşırdım. Hala varmış bu görüşe inanan. Benim arkadaşlar maddeden atomdan falan kendi kendine oluştuğumuzu ssavunuyor. ..demek ki onlarda da görüş ayrılığı varmış. Ama yinede bu istenilen bir cvp değil bana cvp veremedikleri asıl şey primat atom madde her neyse o işte o ilk şey nasıl oluştu. Tesadüf dimi.oyle der kesin iyi de tesadüf le Bu evren nnasıl bu kadar mükemmel olabilir ki? İnsandan tutun hayvanlara kadar her bir varlığa hayatlarını idame ettirebilmek için gerekli olan azalar mükemmel bir şekilde verilmiştir. Bu azaların yaratıcısı olarak -hâşâ- Allah-u Teâlâ kabul edilmezse, şu sorulara mantıklı cevaplar bulunmak zorunda kalınır:. ...[/QUOTE]

Avrupa'da okullarda evrim teorisi anlatılıyor. Bu öğretiliyor. Bize de maymundan geldik demediler mi? Bilmediği birşeyle suçlamamak lazım insanları. Sonuçta dayatma var. Yıllarca böyle yaşamışlar. Avrupalı olup da, ateist olmayan bir tanıdığım olmadı bugüne kadar.[/QUOTE]
Ya canim

Avrupa'da okullarda evrim teorisi anlatılıyor. Bu öğretiliyor. Bize de maymundan geldik demediler mi? Bilmediği birşeyle suçlamamak lazım insanları. Sonuçta dayatma var. Yıllarca böyle yaşamışlar. Avrupalı olup da, ateist olmayan bir tanıdığım olmadı bugüne kadar.[/QUOTE]
Avrupa da okul sistemi eminim ki buradan daha farklidir.Ben Turkiye'deki tanidiklardan yola ciktim.Nette de farkli tanimadigim kisilerle de bu konulari konustuk.ancak dedigim gibi benim gorustugum kisiler atom madde gibi seyleri one surduler.primat deyince baska bir sey sandim ama okuyunca sasirdim sadece...evet okulda bir donem soyluyorlardi ama ben o zamanlar da ona hic inanmamistim..ya ne bileyim evrim degisse hepsi degismezmi idi? Hadi onuda gectim akil kaybedilen bir sey ama akil mantik insanlara gore cok az olanlardan nasil evrimlesip bu kadar zeki insan olabilir ki?sadece insanlara en cok onlar benziyor diye mi yani? Ben kimseyi suclamiyorum tatlim sadece hakikaten tuhaf geldi.o konu coktan gecmiste kaldi zannediyordum...

Yok valla bu konu ciddi ciddi devam ediyor GELİŞMİŞ ülkelerde :). Ama sen de yazmışsın bize maymundan geldik dediler ama İNANMADIM. Demek ki iman öğretilebilecek bir şey değilmiş, Allah'ın gerçekten lütfettiği bir nimet. Keşke herkese nasip etse de herkes bu aşkı hissedebilse...

Saçma sapan şeyleri araştırmaya vakit ayırmasanız keşke. Evlilik ilişkiyi iki ülke arasında meşru yapacak zaten. Hurafe bunlar.
Hooop çok güldüm buna, milleti fetva veriyor diye eleştir sonra kendi kafandan fetva yaz. Hurafe imiş, kaç tane ayette geçiyorken bu evlilik mevzusu hurafe diye ver fetvayı peh!!!!

Katılıyorum canım.
Eşinle mutlu hzurlu bir evlilik dilerim öncelikle.Benim tanrı inancım var,peki sen işinle din ayrılığı konusunda hiç sorun yaşadın mı?
QUOTE="breakingbadd, post: 36484449, member: 616269"]Tabi canım hep konuşuyoruz.=)

Kusura bakma çocukla uuğraşıyorum da.sizi ilk öncelikle tebrik ederim bu konuda konusabildiginiz iiçin. yahu hala gerçekten insanların primat tan evrimlestigini düşünenkkişiler var mı imiş? Peki neden bütün primat lar evrim değiştirmemis. Sadecebir kkısmı mi değişiyor Muş. Dna lar neden tutmuyor Muş.kendi inancima gore bir suru delil sayabilirim;Vicdan delili, nübüvvet (peygamberlik delili), Kuran delili, ehl-i ihtisasın ittifakları delili, mevt (ölüm) delili, ibadet delili, ziynetler delili, mümaselet (birbirine benzeme) delili, tesanüt (birbirine dayanma) delili, inayet delili, rahmet delili, tasarruf delili, tahvil (halden hale girme) delili, zaaf delili, cehl (cehalet) delili, hâkimiyet delili, icatta kolaylık delili, azamet delili, güzellik delili, infial delili, ruk delili ve daha bunlar gibi onlarca delil…ve dolayisi ile konu uzar gider gunlerce konusurdum ben olsam:))) erkek arkadasin hala primatlarin var olduklarını biliyor da insanlardan ffarklı olduklarını bilmiyor mu? Ya kusura bakma primat ne olduğunu bilmiyordum hiç duymadım şimdi anlamına bakınca ister istemez şaşırdım. Hala varmış bu görüşe inanan. Benim arkadaşlar maddeden atomdan falan kendi kendine oluştuğumuzu ssavunuyor. ..demek ki onlarda da görüş ayrılığı varmış. Ama yinede bu istenilen bir cvp değil bana cvp veremedikleri asıl şey primat atom madde her neyse o işte o ilk şey nasıl oluştu. Tesadüf dimi.oyle der kesin iyi de tesadüf le Bu evren nnasıl bu kadar mükemmel olabilir ki? İnsandan tutun hayvanlara kadar her bir varlığa hayatlarını idame ettirebilmek için gerekli olan azalar mükemmel bir şekilde verilmiştir. Bu azaların yaratıcısı olarak -hâşâ- Allah-u Teâlâ kabul edilmezse, şu sorulara mantıklı cevaplar bulunmak zorunda kalınır:

1- İnsanın vücudunda el, ayak, kalp gibi birçok azalar vardır. Eğer bu azaları atomlar yapıyorsa; nasıl olur da kendilerinden dahi haberi olmayan atomlar el, ayak, kalp gibi son derece muazzam olan bu azaları yapabilirler?

2- Nasıl olur da dünya şartlarından haberdar olmayan atomlar, dünya şartlarına uygun olan organları yaparlar? Hiç Güneş görmemiş göz zerreleri Güneş’i görecek gözü; hiç ses duymamış kulak zerreleri sesi işitebilecek kulağı; hiç yiyecek tatmamış dil zerreleri tat alan dili; hiçbir koku koklamamış burun zerreleri her kokuyu fark edebilecek burnu nasıl yapıyorlar? Diğer azalar için de aynı sorumuz geçerlidir.

3- Zerrelerin kalıbı yoktur. Buna rağmen organları bir kalıptan çıkmış gibi yapıyorlar. Bu nasıl olur?

4- Organlara en uygun yerleri nasıl belirliyorlar ve bu organları vücuttaki en uygun yerlerine nasıl yerleştiriyorlar?

5- Organların sayısını nasıl belirliyorlar

Hangi sanatın sanatkâr ı yoktur ki.mesela bir konuşmayı kısaca anlatayım;

- Ağaçları kim yarattı?
- Tabiat.
- Yıldızları kim yarattı?
- Tabiat… vs.vs.cvp hep aynı. ..

tabiatın ne olduğunu sordum. tabiat olarak bana, biraz evvel saydıklarimi göstererek “Tabiat yıldız ağaç vs..” dedi.

biraz evvel “Bu eşyaları kim yarattı?” dediğim de “tabiat” dedi. Şimdi ise tabiat olarak aynı şeyleri gösterdin. Bu durumda hem bunlar tabiat oluyor, hem de tabiat tarafından yaratılıyor. Hâlbuki bir şeyin hem yaratıcı hem de yaratılan olması mümkün değildir.bunlari hem yaratılan hem de yaratıcı yaptın.benim gayet mantıklı delilleri var ama sizin yok hhiç olmadı tesadüf deyip geçiyorsunuz. gibi gibi konuşmalar. ..ama gerçekten öyle hiç olmadı ttesadüfiişte ben iinanmıyorum diyorlar.ben de en son diyorum ki farz edelim ki tövbe aşa dediğiniz gibi Allah yok emirleri yasakları yok olduğumda benim kaybedecek neyim var? Ben yine bazi değerler olarak sizinle hemen hemen aynı hayatıyyaşayacağı m hiç kimseye zarar vermediğiiiçin içim huzurlu olacak.her insan gibi yiyorum içiyorum geziyorum açısıyla tatlısıyla bir hayat yaşamışoolacağım. Tek kaybım Sabırsızlıkla beklediğim Rabbim e ve dostlarına kavusamadigim için hayal kırıklığı olabilir.ama o da farketmez size göre ölümden sonrasıoolmayacağı için o duyguyu da yasamayabilirim.ama ya benim dediğimddoğru ise o zaman sizin kaybedecek nelerin olacak çünkü bizim inancımız göre ahiret hayatı var ve siz bunları da biliyorsunuz? Eee o zaman hangi doğruya göre ne sonuçlar çıkıyor son kez bi düşünbbakalım oluyor...

ben de zamanında çok araştırdım. Birçokbilgi edindim ancak aateist, deist ve diğer dinler çokttanrı dinler vs.hicbirini kabullenemedim. Islam dininin vermiş olduğu huzuru hhiçbiri veremedi bana.arastirma sebebim ise islami daha iyi tanımaya çalışırken onu gördüm sonra diğerini derken merak ettim.musluman olarak doğdumcçoksşükür ama gerçekten kendim isteyerek Müslümanlığı yaşamak daha güzel bir duygu imiş. ..

cook uzun yazmisim:))) ara ara yazıyorum malum çocuklardan. ..tamam tatlım benim gelmek istediğim asıl sonuç şu ki ben bir Müslümanım ve inancım göre ahiret var ve orada bir de cehennem var ve ben göz göre göre gayri Muslim biriyle evlenerek bu günaha onun da günahı diyemem.benimde cennete göreceğim in garantisi yok ancak müslümanlar cehenneme girse dahi cezaları bitince cennete girecekler.lafin kısası ben o yüzden eşimin de müslüman olmasınıve ggünün birinde onunda cennete girmesini isterim.hic tanımadığımiinsanlarıncehennem aazab ini tatma düşüncesi bile beni kahrediyorken eşimi orada düşünmek bile istemem...hele de evlarlarimi((Ya Rabbim sen koru ve bağışlaiinşaallah. ..Çocukların içinde bunlar onların tercihi onlarınggünahı diyebilecek misin kendini bu ggünaha ortak hissetmez misin? Şahsen ben vicdan azabından ne olurum bilemedim; (((normal bi kişinin başkadin vs.secme ihtimali misal % 10 ise evlenirsen% 50 olacak.iyi düşün taşın canım benim....Bu kadar şeyi müslüman olduğuniiçinhatirlatmak istedim.benim karakteri bböylemaalesef herseyin en olabilecek ya da olmayacak ne var ise ddüşünüp emin olup karar vermem lazım. Yazımdan aanlamış sindir. Hiç kimseyi kırmakddeğil niyetim.umarim hakkında hayırlısı ne işe o olsun canım. ...[/QUOTE]
Canım konu çok başka bir yöne doğru gidiyor.Sen evrim görüşünü benimsemeyebilirsin ama bu teoriyi savunan çok bilim adamı da var.Yani ben ne din konusunda senin kadar bilgiliyim ne de evrim teorisi konusunda sevgilim kadar.O yüzden sorularına ve tespitlerine cevap vermemeyi uygun gördüm.=) Cehennem konusuna gelirsek bence kalbi iyi,ahlaklı insan cennete gider diyorum.Allah bilie nolacağını.

iyide sana ben bişey demedimki bacım
iyi ataistlikler sana

bu ne kadar gaddarca sünnet olmasını istemek, müslüman olmasını istemek, ha başkasının baskısıyla olsa dahi adı müslüman deyince bitiyor mu iş gerçekten?
bilinçsiz ve düşüncesiz bir yaklaşım tarzı. eğer inançlar önemliyse ona paralel bir evlilik yapılır ama "müslüman olsun" gibi bir dayatma kendini kandırmaca.
evlilik mevzusuna gelince de Türk kültüründe hala bir çok aile için önemli.
benim de bir çok çevrem yabancı kültürden oluşuyor ancak hiç bir zaman o çevreden evlenmeyi düşünmedim.

Canım Kuran-ı Kerimde açıkça yazıyor Müşrik erkeklerle, iman etmedikçe onlara mümin kadınları nikahlamayın Bakara suresinin 221. ayeti..
sen kabul etmiş olabilirsin ama ailen bu nedenle kabul etmiyor olabilir..
Allah yardımcın olsun

Günahmı değil mi diye sormamıştım ama neyse,bilgi için teşekkürler.

adama sünnet ol dersen seni terk eder kusura bakma yaaaa çok gülesim geldii

sünnet olmak farz mı islam da? adı üstünde sünnet değil mi bu, yapmak zorunda değil bence ve şöyle bir şey duymuştum, belli bir yaşın üstünde olanlar sonradan islama geçtiyse sünnet çok önemli değildi, bilmiyorum araştırmak lazım yanlış bir şey olmasın. Bu arada islamı araştırmaya başlasa erkek arkadasın, belki kendi isteğiyle gelir?

Öneki mesajlarımdan birinde söylemiştim kuranı okudu diye.

Haklısın tatlım iman her insanın nasibin de yok çünkü yaşam tarzları düşüncelerine göre inandığı şeyler farkli...zaten herkesin inanması çok zor gormedigim şeye inanmam diyen çok kişi var ve hayatımızın içinde görmeden inandığımız hissettiğimiz birçok şey varken, Allah' ı insanlar dünya gözüyle görmüş olsa idi meleklerden ne ffarkımız kalırdı ki...zaten günün her vakti O'na iman edip ibadet eden birçok melek varken...o vakit insanlar yaratılmaya bilirdi ? oysa insanlar üstün kılınmıştır. Akıl ve kavrama yeteneği verilmiştir. Neyse gene cok uzatmayayim iman öğretilecek bişey degil ama bilmeyen yada yanlış bilenlere İslamî öğretilir ama dediğin gibi zorla inandiramayiz) ne diyeyim bu manevi duyguyu inşaallah herkes yasar

nilinur, post: 36484686, member: 605054"]Yok valla bu konu ciddi ciddi devam ediyor GELİŞMİŞ ülkelerde :). Ama sen de yazmışsın bize maymundan geldik dediler ama İNANMADIM. Demek ki iman öğretilebilecek bir şey değilmiş, Allah'ın gerçekten lütfettiği bir nimet. Keşke herkese nasip etse de herkes bu aşkı hissedebilse...[/QUOTE]

hiç bir şey olmasa erkek sağlığı için sünnet olmalı sadece islamiyette yok sünnet bir çok ülkede uygulanabiliyor..

Ya pardon da ne istiyorsunuz? Sinir oldum burda. Millet bak günahtir ailen bundan dolayi istemiyor olabilir diyor siz onlari hic kaale bile almiyor diğer görüştekilere baya cevap yaziyorsunuz. Sinir oldum ya.. Sizin düşünceniz net ise bizden ne istiyorsunuz anlamadim. Aileniz bizim saydigimiz sebeplerden kabul etmeyecek. Ee daha???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…