Yabancı Biriyle Olan İlişkiyi Aileye Açıklama

Şu konudaki yorumları okudukça sinirlendim
Kıza psikolojik baskı yapmışsınız resmen
Size günah mı diye sormamış ailemi nasıl yumuşatayım demiş kızın evinin bereketine kadar gitmiş konu
ayıp ya.

Ayrıca inat değil mi
ben de koydum kafaya italyanla evlenicem
o istesin kilisede yaparız düğünü

Ayrıca inat değil mi
ben de koydum kafaya italyanla evlenicem
o istesin kilisede yaparız düğünü
Ahaha canım italyan arkadaşım var bekar. .:)
Sen musluman misin? Musluman kadinin gayrimuslimle evlenmesi caiz degil cunku de
Müslümanım canım.

Ahaha canım italyan arkadaşım var bekar. .:)

Müslümanım canım.

bana din mühim değil ya ha hristiyan yazmış ha müslüman inanmıyorum zaten o yüzden dedim ben olsam göstermelik de olsa olurum hristiyan nolucak her türlü inanmıyorum zaten

yakışıklı mı kız kaç yaşında ne iş yapar

yakışıklı yakışıklı :) 25 yaşında bekar romadan katılıyor.

Arkadaşlar her yönden düşünmeni saglamislar. Ancak zannettigin gibi zamanı gelince düşünürüz le olmuyor bazı sşeyler. Siz birbirinize karşı her ne kadar saygı göstermeye calissaniz da iş çocuk oldu mu değişir. Şu anda anlaman çok zor.ancak çocuğa seçim hakkını bırakırken siz anne baba olarak hiç yorumda bulunmayacakmisiniz? Evlilik çok farklı bir olay sevgili olduğun gibi olmuyor iyi düşün bence..Çünkü çevremde aynı dine inanıp görüş veya kültür farklılığın dan bile aradaki dengeyi kuramayan ve cok huzursuzluk yaşayan dolayısıyla da çocukları huzursuz olan kişiler var...Şimdi toz pembe görüyorsun da yarin birgüncçocuk sana Müslümanlık ile bir şey sorduğunda ya da babasının neden inanmadigi ile ilgili sorular sormaya başladığında da birbirinizin söylediklerine saygı duyabilecekmisiniz yoksa herkes kendi fikrini söylerken is kötüye gidebilirim? Karşı taraf inanmadigi için onun için bir problem yok ancak sen inandığın için söylediklerin den rahatsız olabilirsin.

Peki siz hiç bu konuları konusunu mu yani konuşmuş iseniz belki bir fikir olabilirdi sizin için. Ben şahsen kesinlikle evlenmeden önce konuşur hem onu hem de böyle zıt bir inanış hakkında aradaki dengeyi kurabilirmiyim karşı tarafın söylediklerine ne kadar anlayışla yaklasabilirim diye kendimi test ederdim.cunku mutlaka bu konuların konuşulması zamanı gelecek.

en başta meraktan sorarım mesela tamam 24 senedir Allah'ın varlığına inanmıyorsun, bitki toprak hava şu vb.seylerin oluşumu da bilimde yer alıyor. Ancak sence ilk insan nasıl oluşmuştur bunun açıklamasını yapar misin? Eger ki herhangi bir etkenden kendi kendine bir şekilde oluşsa idi.ilk erkek ve ilk kadından sonrası neden cinsellik sonucu yada hadi oda kesin değil neden sonrasındabir kkadın tarafından doğrulamaya geçmiştir? gibi soruları kesin sorardim. Ve gözlemlerdim tepki ve söylediklerini. Çünkü sen olmasan evlenince başkaları muhakkak merak edip soracaklardir. Bu tip konuşmalar aranızda hiç geçtimi bilemem ama ben ateist tanıdığım sorduğumda sinirlenmisti?

Tabi canım hep konuşuyoruz.Şöyleki erkek arkadaşım evrim teorisini destekliyor.Yani tüm canlıların tek bir primattan evrimleştiğini düşünüyor.Doğal seçilim vs bunları araştırabilirsin.Senin dediğin yaratılışcı görüş.Erkek arkadaşım ise insanların belli evrelerle evrimleştiğini düşünüyor yani ilk insanın günümüzle aynı olduğu fikrini desteklemiyor.

Çocuk konusuna gelince bence kendi iradesiyle seçmesi daha güzel bir şey.Erkek arkadaşım sürekli ateizm ile ilgili görüşlerini ifade eder ben de islamiyetle ilgili görüşlerini.Ama bizim tartışmalarımız kavgaya dönüşmüyor.=)

Yabancı biriyle evlenmek konusunu her aile kabul edemiyor, benim de eşim yabancı hem de katolik! İnan bu konular sorun olmadı hiç, yabancı erkekler çok anlayışlı ve iyi kalpli. Bunu kabul etmek gerekir. Burada neler okuyoruz, gazetelerde televizyonlarda neler görüyoruz, Türk erkekleri Türk kadınlarını bozuk para gibi harcıyor. Bence kaçırma bu delikanlıyı hele bir de o Eurovision'u kazanan çocuk gibi de yakışıklıysa :) fakat senin Tanrı inancın varsa bu konuda çok zorlanırsın.

Kultur farki illa ki olacak, su an hic olmayacakmis gibi geliyor ama is ciddiye binince sorunlar da artacak. Ama ustesinden gelinir hic merak etmeyin :)

Ben Makedonyaliyim, Makedonya Turk' uyum. Nisanlim Kibris Turk' u. Bizde bile az da olsa kultur farki yasaniyor.
Tabii biz 5 senedir beraberiz o yuzden iyice alistik birbirimize.

Ateizme gelecek olursam hemen hemen tum sulalesi ateist olan bir insanim. Tamamen ateizm ile buyudum yetistirildim. Evde hicbir sekilde semavi dinlerin konusu acilmazdi babam inanilmaz katiydi.
O yuzden erkek arkadasini ve yetistigi cevreyi cok iyi anliyorum. Cok zor kabullenmesi kendi istemesi gerekiyor. Uzgunum ama sizin onun gorusunu etkilemenize imkan bile olmaz.

Icinize su serper mi bilmiyorum ama ergenlik doneminde baslayarak 3 kitabi da okuyup once deizmi (ateizmden sonra direkt semavi bi dine baglanmak cok zor oluyor,yetistirildiginiz dogrulara ters oluyor) sonra Islamiyeti kabul ettim. Annem fenalik gecirdi babam evden kovdu. Akrabalar aylarca surat yapti. Babam nerede hata yaptigini cok sorguladi. Ama hic vazgecmedim. Isteyince icten gelince gercekten oluyor :)

Cok ilginc yani tum sorunlar cozuldu adamin cinsel organinin seklini konusuyo arkadas. Bence sevgilini bi kaliba sokmaya calisma sana yapilsa ne hissederdin. Simdiye kadar saygi duyup simdiden sonra degismesini talep edersen sana olan guvenin de kaybedersin hatta belki sevgisini de. Cunku onun seni sevme nedenlerinden biri de emin ol inanmamasina saygi duyman.

QUOTE="breakingbadd, post: 36484449, member: 616269"]Tabi canım hep konuşuyoruz.=)[/QUOTE]

Kusura bakma çocukla uuğraşıyorum da.sizi ilk öncelikle tebrik ederim bu konuda konusabildiginiz iiçin. yahu hala gerçekten insanların primat tan evrimlestigini düşünenkkişiler var mı imiş? Peki neden bütün primat lar evrim değiştirmemis. Sadecebir kkısmı mi değişiyor Muş. Dna lar neden tutmuyor Muş.kendi inancima gore bir suru delil sayabilirim;Vicdan delili, nübüvvet (peygamberlik delili), Kuran delili, ehl-i ihtisasın ittifakları delili, mevt (ölüm) delili, ibadet delili, ziynetler delili, mümaselet (birbirine benzeme) delili, tesanüt (birbirine dayanma) delili, inayet delili, rahmet delili, tasarruf delili, tahvil (halden hale girme) delili, zaaf delili, cehl (cehalet) delili, hâkimiyet delili, icatta kolaylık delili, azamet delili, güzellik delili, infial delili, ruk delili ve daha bunlar gibi onlarca delil…ve dolayisi ile konu uzar gider gunlerce konusurdum ben olsam:))) erkek arkadasin hala primatlarin var olduklarını biliyor da insanlardan ffarklı olduklarını bilmiyor mu? Ya kusura bakma primat ne olduğunu bilmiyordum hiç duymadım şimdi anlamına bakınca ister istemez şaşırdım. Hala varmış bu görüşe inanan. Benim arkadaşlar maddeden atomdan falan kendi kendine oluştuğumuzu ssavunuyor. ..demek ki onlarda da görüş ayrılığı varmış. Ama yinede bu istenilen bir cvp değil bana cvp veremedikleri asıl şey primat atom madde her neyse o işte o ilk şey nasıl oluştu. Tesadüf dimi.oyle der kesin iyi de tesadüf le Bu evren nnasıl bu kadar mükemmel olabilir ki? İnsandan tutun hayvanlara kadar her bir varlığa hayatlarını idame ettirebilmek için gerekli olan azalar mükemmel bir şekilde verilmiştir. Bu azaların yaratıcısı olarak -hâşâ- Allah-u Teâlâ kabul edilmezse, şu sorulara mantıklı cevaplar bulunmak zorunda kalınır:

1- İnsanın vücudunda el, ayak, kalp gibi birçok azalar vardır. Eğer bu azaları atomlar yapıyorsa; nasıl olur da kendilerinden dahi haberi olmayan atomlar el, ayak, kalp gibi son derece muazzam olan bu azaları yapabilirler?

2- Nasıl olur da dünya şartlarından haberdar olmayan atomlar, dünya şartlarına uygun olan organları yaparlar? Hiç Güneş görmemiş göz zerreleri Güneş’i görecek gözü; hiç ses duymamış kulak zerreleri sesi işitebilecek kulağı; hiç yiyecek tatmamış dil zerreleri tat alan dili; hiçbir koku koklamamış burun zerreleri her kokuyu fark edebilecek burnu nasıl yapıyorlar? Diğer azalar için de aynı sorumuz geçerlidir.

3- Zerrelerin kalıbı yoktur. Buna rağmen organları bir kalıptan çıkmış gibi yapıyorlar. Bu nasıl olur?

4- Organlara en uygun yerleri nasıl belirliyorlar ve bu organları vücuttaki en uygun yerlerine nasıl yerleştiriyorlar?

5- Organların sayısını nasıl belirliyorlar

Hangi sanatın sanatkâr ı yoktur ki.mesela bir konuşmayı kısaca anlatayım;

- Ağaçları kim yarattı?
- Tabiat.
- Yıldızları kim yarattı?
- Tabiat… vs.vs.cvp hep aynı. ..

tabiatın ne olduğunu sordum. tabiat olarak bana, biraz evvel saydıklarimi göstererek “Tabiat yıldız ağaç vs..” dedi.

biraz evvel “Bu eşyaları kim yarattı?” dediğim de “tabiat” dedi. Şimdi ise tabiat olarak aynı şeyleri gösterdin. Bu durumda hem bunlar tabiat oluyor, hem de tabiat tarafından yaratılıyor. Hâlbuki bir şeyin hem yaratıcı hem de yaratılan olması mümkün değildir.bunlari hem yaratılan hem de yaratıcı yaptın.benim gayet mantıklı delilleri var ama sizin yok hhiç olmadı tesadüf deyip geçiyorsunuz. gibi gibi konuşmalar. ..ama gerçekten öyle hiç olmadı ttesadüfiişte ben iinanmıyorum diyorlar.ben de en son diyorum ki farz edelim ki tövbe aşa dediğiniz gibi Allah yok emirleri yasakları yok olduğumda benim kaybedecek neyim var? Ben yine bazi değerler olarak sizinle hemen hemen aynı hayatıyyaşayacağı m hiç kimseye zarar vermediğiiiçin içim huzurlu olacak.her insan gibi yiyorum içiyorum geziyorum açısıyla tatlısıyla bir hayat yaşamışoolacağım. Tek kaybım Sabırsızlıkla beklediğim Rabbim e ve dostlarına kavusamadigim için hayal kırıklığı olabilir.ama o da farketmez size göre ölümden sonrasıoolmayacağı için o duyguyu da yasamayabilirim.ama ya benim dediğimddoğru ise o zaman sizin kaybedecek nelerin olacak çünkü bizim inancımız göre ahiret hayatı var ve siz bunları da biliyorsunuz? Eee o zaman hangi doğruya göre ne sonuçlar çıkıyor son kez bi düşünbbakalım oluyor...

ben de zamanında çok araştırdım. Birçokbilgi edindim ancak aateist, deist ve diğer dinler çokttanrı dinler vs.hicbirini kabullenemedim. Islam dininin vermiş olduğu huzuru hhiçbiri veremedi bana.arastirma sebebim ise islami daha iyi tanımaya çalışırken onu gördüm sonra diğerini derken merak ettim.musluman olarak doğdumcçoksşükür ama gerçekten kendim isteyerek Müslümanlığı yaşamak daha güzel bir duygu imiş. ..

cook uzun yazmisim:))) ara ara yazıyorum malum çocuklardan. ..tamam tatlım benim gelmek istediğim asıl sonuç şu ki ben bir Müslümanım ve inancım göre ahiret var ve orada bir de cehennem var ve ben göz göre göre gayri Muslim biriyle evlenerek bu günaha onun da günahı diyemem.benimde cennete göreceğim in garantisi yok ancak müslümanlar cehenneme girse dahi cezaları bitince cennete girecekler.lafin kısası ben o yüzden eşimin de müslüman olmasınıve ggünün birinde onunda cennete girmesini isterim.hic tanımadığımiinsanlarıncehennem aazab ini tatma düşüncesi bile beni kahrediyorken eşimi orada düşünmek bile istemem...hele de evlarlarimi((Ya Rabbim sen koru ve bağışlaiinşaallah. ..Çocukların içinde bunlar onların tercihi onlarınggünahı diyebilecek misin kendini bu ggünaha ortak hissetmez misin? Şahsen ben vicdan azabından ne olurum bilemedim; (((normal bi kişinin başkadin vs.secme ihtimali misal % 10 ise evlenirsen% 50 olacak.iyi düşün taşın canım benim....Bu kadar şeyi müslüman olduğuniiçinhatirlatmak istedim.benim karakteri bböylemaalesef herseyin en olabilecek ya da olmayacak ne var ise ddüşünüp emin olup karar vermem lazım. Yazımdan aanlamış sindir. Hiç kimseyi kırmakddeğil niyetim.umarim hakkında hayırlısı ne işe o olsun canım. ...

QUOTE="breakingbadd, post: 36484449, member: 616269"]Tabi canım hep konuşuyoruz.=)

Kusura bakma çocukla uuğraşıyorum da.sizi ilk öncelikle tebrik ederim bu konuda konusabildiginiz iiçin. yahu hala gerçekten insanların primat tan evrimlestigini düşünenkkişiler var mı imiş? Peki neden bütün primat lar evrim değiştirmemis. Sadecebir kkısmı mi değişiyor Muş. Dna lar neden tutmuyor Muş.kendi inancima gore bir suru delil sayabilirim;Vicdan delili, nübüvvet (peygamberlik delili), Kuran delili, ehl-i ihtisasın ittifakları delili, mevt (ölüm) delili, ibadet delili, ziynetler delili, mümaselet (birbirine benzeme) delili, tesanüt (birbirine dayanma) delili, inayet delili, rahmet delili, tasarruf delili, tahvil (halden hale girme) delili, zaaf delili, cehl (cehalet) delili, hâkimiyet delili, icatta kolaylık delili, azamet delili, güzellik delili, infial delili, ruk delili ve daha bunlar gibi onlarca delil…ve dolayisi ile konu uzar gider gunlerce konusurdum ben olsam:))) erkek arkadasin hala primatlarin var olduklarını biliyor da insanlardan ffarklı olduklarını bilmiyor mu? Ya kusura bakma primat ne olduğunu bilmiyordum hiç duymadım şimdi anlamına bakınca ister istemez şaşırdım. Hala varmış bu görüşe inanan. Benim arkadaşlar maddeden atomdan falan kendi kendine oluştuğumuzu ssavunuyor. ..demek ki onlarda da görüş ayrılığı varmış. Ama yinede bu istenilen bir cvp değil bana cvp veremedikleri asıl şey primat atom madde her neyse o işte o ilk şey nasıl oluştu. Tesadüf dimi.oyle der kesin iyi de tesadüf le Bu evren nnasıl bu kadar mükemmel olabilir ki? İnsandan tutun hayvanlara kadar her bir varlığa hayatlarını idame ettirebilmek için gerekli olan azalar mükemmel bir şekilde verilmiştir. Bu azaların yaratıcısı olarak -hâşâ- Allah-u Teâlâ kabul edilmezse, şu sorulara mantıklı cevaplar bulunmak zorunda kalınır:. ...[/QUOTE]

Avrupa'da okullarda evrim teorisi anlatılıyor. Bu öğretiliyor. Bize de maymundan geldik demediler mi? Bilmediği birşeyle suçlamamak lazım insanları. Sonuçta dayatma var. Yıllarca böyle yaşamışlar. Avrupalı olup da, ateist olmayan bir tanıdığım olmadı bugüne kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…