- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
- Konu Sahibi breakingbadd
-
iyi bak bunu da kullanırsın çok uzak değilmiş madem :)Norveç canım .
Aynen anneme öyle diyorum orası soğuk memleket sen sıcak iklim insanısın diyor.:)iyi bak bunu da kullanırsın çok uzak değilmiş madem :)
Aynen anneme öyle diyorum orası soğuk memleket sen sıcak iklim insanısın diyor.:)
onlar öyle ya sevgilimin yeğeni var 11 aylık face e foto atmışlar çocuk kısa kolluyla karda sürünüyor.:)soğuk da sokakta mı yatacan canım
isveçli bizim yazlıktaki karşı komşu kışları benden ince giyiniyor valla görüyorum feysbuktan
onlar öyle ya sevgilimin yeğeni var 11 aylık face e foto atmışlar çocuk kısa kolluyla karda sürünüyor.:)
Şu konudaki yorumları okudukça sinirlendim
Kıza psikolojik baskı yapmışsınız resmen
Size günah mı diye sormamış ailemi nasıl yumuşatayım demiş kızın evinin bereketine kadar gitmiş konu
ayıp ya.
Ahaha canım italyan arkadaşım var bekar. .:)Ayrıca inat değil mi
ben de koydum kafaya italyanla evlenicem
o istesin kilisede yaparız düğünü
Müslümanım canım.Sen musluman misin? Musluman kadinin gayrimuslimle evlenmesi caiz degil cunku de
Ahaha canım italyan arkadaşım var bekar. .:)
Müslümanım canım.
yakışıklı yakışıklı :) 25 yaşında bekar romadan katılıyor.bana din mühim değil ya ha hristiyan yazmış ha müslüman inanmıyorum zaten o yüzden dedim ben olsam göstermelik de olsa olurum hristiyan nolucak her türlü inanmıyorum zaten
yakışıklı mı kız kaç yaşında ne iş yapar
yakışıklı yakışıklı :) 25 yaşında bekar romadan katılıyor.
İşte aşklar hep böyle başlıyor.:)oh yaşı da yakın söyle ona bekar kalsın 2015te roma sapienzaya okumaya gelicem
tisadüfe bak
Evet ama ailem de buradakiler gibi düşünürse yandık demektir.
Çocuk konusunda sevgilimin şöyle bir düşüncesi var.Kendini anlayacak yaşa geldiğinde 3semavi dinin kitaplarını okumasını ve kendine en mantıklı geleni seçmesini istiyor.
Arkadaşlar her yönden düşünmeni saglamislar. Ancak zannettigin gibi zamanı gelince düşünürüz le olmuyor bazı sşeyler. Siz birbirinize karşı her ne kadar saygı göstermeye calissaniz da iş çocuk oldu mu değişir. Şu anda anlaman çok zor.ancak çocuğa seçim hakkını bırakırken siz anne baba olarak hiç yorumda bulunmayacakmisiniz? Evlilik çok farklı bir olay sevgili olduğun gibi olmuyor iyi düşün bence..Çünkü çevremde aynı dine inanıp görüş veya kültür farklılığın dan bile aradaki dengeyi kuramayan ve cok huzursuzluk yaşayan dolayısıyla da çocukları huzursuz olan kişiler var...Şimdi toz pembe görüyorsun da yarin birgüncçocuk sana Müslümanlık ile bir şey sorduğunda ya da babasının neden inanmadigi ile ilgili sorular sormaya başladığında da birbirinizin söylediklerine saygı duyabilecekmisiniz yoksa herkes kendi fikrini söylerken is kötüye gidebilirim? Karşı taraf inanmadigi için onun için bir problem yok ancak sen inandığın için söylediklerin den rahatsız olabilirsin.
Peki siz hiç bu konuları konusunu mu yani konuşmuş iseniz belki bir fikir olabilirdi sizin için. Ben şahsen kesinlikle evlenmeden önce konuşur hem onu hem de böyle zıt bir inanış hakkında aradaki dengeyi kurabilirmiyim karşı tarafın söylediklerine ne kadar anlayışla yaklasabilirim diye kendimi test ederdim.cunku mutlaka bu konuların konuşulması zamanı gelecek.
en başta meraktan sorarım mesela tamam 24 senedir Allah'ın varlığına inanmıyorsun, bitki toprak hava şu vb.seylerin oluşumu da bilimde yer alıyor. Ancak sence ilk insan nasıl oluşmuştur bunun açıklamasını yapar misin? Eger ki herhangi bir etkenden kendi kendine bir şekilde oluşsa idi.ilk erkek ve ilk kadından sonrası neden cinsellik sonucu yada hadi oda kesin değil neden sonrasındabir kkadın tarafından doğrulamaya geçmiştir? gibi soruları kesin sorardim. Ve gözlemlerdim tepki ve söylediklerini. Çünkü sen olmasan evlenince başkaları muhakkak merak edip soracaklardir. Bu tip konuşmalar aranızda hiç geçtimi bilemem ama ben ateist tanıdığım sorduğumda sinirlenmisti?
Arkadaşlar benim 1 senedir ilişkimi sürdürdüğüm bir erkek arkadaşım var.Neredeyse her konuda birbirimize uyumluyuz ve çok iyi anlaşıyoruz.Ve ben son zamanlarda durumun ciddileştiğini hissetmeye başladım.Yani olur ya,hissedersiniz,konuşmalarımız o yönde ilerliyor.
Sorun ise şu,annem aslında ilişkimizden haberdardı ama pek fazla umursamıyordu ama ben ciddi yönde ilerlediğini söylediğim zaman konuyu kestirip atmaya başladı.Tanıştırmak istiyorum istemiyor.Benim erkek arkadaşım Norveçli yani neredeyse kültürel olarak taban tabana zıt.Annem evlenmek istiyorsa sünnet olup müslüman olsun diyor,erkek arkadaşım ise ateist.Bunu anneme söylesem kalp krizi geçirir ateist olmak annemin gözünde şeytanlık gibi bir şey. Ve ben son zamanlarda bu konuyu takmaya başladım.Şimdi erkek arkadaşımla konuştum ve yine aklıma düştü.Bu konuda anne babamı nasıl yumuşatabilirim görüşlerinizi bekliyorum.
Cok ilginc yani tum sorunlar cozuldu adamin cinsel organinin seklini konusuyo arkadas. Bence sevgilini bi kaliba sokmaya calisma sana yapilsa ne hissederdin. Simdiye kadar saygi duyup simdiden sonra degismesini talep edersen sana olan guvenin de kaybedersin hatta belki sevgisini de. Cunku onun seni sevme nedenlerinden biri de emin ol inanmamasina saygi duyman.Belki sünnete tamam der ama göstermelik müslüman olmaya tamam diyeceğini düşünmüyorum.Yani o ateistlik düşüncesini söyler ve tüm çevresi biliyor ailemin de onu kabullenmesini istiyor.Canım bu kaybederrsinnnet konusunda ben de senin gibi düşünüyorum ama yani bu zamana kadar yapmamış sonuçta çok mahrem bir konu karışmam uygun olurmuki?
Tabi canım hep konuşuyoruz.Şöyleki erkek arkadaşım evrim teorisini destekliyor.Yani tüm canlıların tek bir primattan evrimleştiğini düşünüyor.Doğal seçilim vs bunları araştırabilirsin.Senin dediğin yaratılışcı görüş.Erkek arkadaşım ise insanların belli evrelerle evrimleştiğini düşünüyor yani ilk insanın günümüzle aynı olduğu fikrini desteklemiyor.
Çocuk konusuna gelince bence kendi iradesiyle seçmesi daha güzel bir şey.Erkek arkadaşım sürekli ateizm ile ilgili görüşlerini ifade eder ben de islamiyetle ilgili görüşlerini.Ama bizim tartışmalarımız kavgaya dönüşmüyor.=)
QUOTE="breakingbadd, post: 36484449, member: 616269"]Tabi canım hep konuşuyoruz.=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?