- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.128
- 163
- Konu Sahibi breakingbadd
-
Görüşüne saygı duyuyorum,yorumun için teşekkürler.=) Ama inançsız insanlar da bir şeylerden korkuyor bil istedim.Ben kendi düşüncemi paylaşacağım..
Ilerde çocuğunuz olursa onu müslüman olarak yetiştirmen cok zor olacak.
Ve inançsız bir insana yanaşma derim ben.
Inançlı bi insan bir şeylerden korkar.
Yaratıcının olduğuna inanmıyorsa, kadere cehenneme inanmıyorsa..
Valla karışık işler, ben evlilik asla düşünmezdim.
Ben kendi düşüncemi paylaşacağım..
Ilerde çocuğunuz olursa onu müslüman olarak yetiştirmen cok zor olacak.
Ve inançsız bir insana yanaşma derim ben.
Inançlı bi insan bir şeylerden korkar.
Yaratıcının olduğuna inanmıyorsa, kadere cehenneme inanmıyorsa..
Valla karışık işler, ben evlilik asla düşünmezdim.
Bu da işin ayrı bir yönü..Ülkemizin %99 u müslüman .
Bu sebeple zina yok
Bu sebeple hırsızlık yok
Bu sebeple cinsel tacizler tecavüzler yok.
:) :) :) :)
allahtan korkuyorlar ki bunlar yok .
İyi dileklerin için teşekkürler canım.Arkadaşım ben olsam şu anki aklımı evlenmeden önce yaşasaydım kesinlikle bir Avrupalı ile evlenirdim .Gözünü kapa evlen .Ailede akrabalarda tecrübeler var.Çok mutlu olursunuz inşalah
Norveçe taşınıyorum ama annemin erkek arkadaşımın diniyle ilgili bir bilgisi yok daha.Sonucunu kacirdim evleniyormusun ikna oldumu annen
ben de senin gibi düşünüyorum sonuçta hristiyanlar sünnet olmuyor da ölüyor mu yani..bence çocuğa sünnet konusunda bir şey deme. iyice vir araştırırsan zaten sünnetin sağlıklı bir şey olmadığını görürsün canım.. örneğin araplarda kadın sünneti de var, sevgilin arap olsa sünnet olmanı şart koşsa olur muydun ? sevgilin saygı bekliyor.. o yuzden annene müslüman numaraları yapmak istemiyor.. kaldı ki iyi insan olmaktır önemli olan... din dil ırk değil...
Birincisi ataist değil, ateist.ataist olması senin için sorun değil mi yani ?
imam nikahın olmayacak
bütün çocuklarını nikahsız dünyaya getireceksin
çirkin ve korkunççç
Bende bunu anlamıyorum konuyu geçen günkü bir arkadaşımızın açtığı gibi günah mı diye sormak için açsam tamam,son 26 sayfadır bununla sorunum olmadığını sadece annemi nasıl bu fikre yumuşatacağımı soruyorum,herkes bana özelden ya da burdan ayet atıyor,ben sorunumu açıklayamadım sanırım.Birincisi ataist değil, ateist.
İkincisi, sana göre korkunç ve ÇİRKİN olan şey, başkasına öyle gelmiyordur.
Bu cümleyi kurarak bütün ateistlere hakaret ettiğinin farkında mısın acaba?
Sanki çocuklar, hasta doğacak öyle bir söylüyorsun ki, altı üstü adam dine inanmıyor; konu sahibi de bunu çok dert etseydi zaten 1 senedir çıkmazdı bu çocukla. Sadece çevresinin tepkisinden çekiniyor, onun için konu açmış. Dini nikahım olur mu diye değil.
Eric hayranı dizidaşım, bulmuşsun Norveçliyi tebrikler, valla her ne desem de ben de olsam annemden çekinirdim.
AileNin isteklerini hic caktirmadan citlatir gibi oldun mu erkek arkadasina tepkisi ne oldu aslinda onu bu yonde degistirmekte pek hos gorunmuyor keske ailen oldugu gibi kabullenense ve bence kabullenirde ama cok emek ve zaman gerekir bunun icin umarim hersey istediginiz gibi olsunArkadaşlar benim 1 senedir ilişkimi sürdürdüğüm bir erkek arkadaşım var.Neredeyse her konuda birbirimize uyumluyuz ve çok iyi anlaşıyoruz.Ve ben son zamanlarda durumun ciddileştiğini hissetmeye başladım.Yani olur ya,hissedersiniz,konuşmalarımız o yönde ilerliyor.
Sorun ise şu,annem aslında ilişkimizden haberdardı ama pek fazla umursamıyordu ama ben ciddi yönde ilerlediğini söylediğim zaman konuyu kestirip atmaya başladı.Tanıştırmak istiyorum istemiyor.Benim erkek arkadaşım Norveçli yani neredeyse kültürel olarak taban tabana zıt.Annem evlenmek istiyorsa sünnet olup müslüman olsun diyor,erkek arkadaşım ise ateist.Bunu anneme söylesem kalp krizi geçirir ateist olmak annemin gözünde şeytanlık gibi bir şey. Ve ben son zamanlarda bu konuyu takmaya başladım.Şimdi erkek arkadaşımla konuştum ve yine aklıma düştü.Bu konuda anne babamı nasıl yumuşatabilirim görüşlerinizi bekliyorum.
söyledim sünnete hiç sıcak bakmıyor ve müslüman taklidi asla yapmaz biliyorum ben de istemem zaten.AileNin isteklerini hic caktirmadan citlatir gibi oldun mu erkek arkadasina tepkisi ne oldu aslinda onu bu yonde degistirmekte pek hos gorunmuyor keske ailen oldugu gibi kabullenense ve bence kabullenirde ama cok emek ve zaman gerekir bunun icin umarim hersey istediginiz gibi olsun
6. sayfaya kadar okudum, birkaç üye dışında kimse, gerçek sorununla alakalı yorum yapmamış. Varsa yoksa zina!Bende bunu anlamıyorum konuyu geçen günkü bir arkadaşımızın açtığı gibi günah mı diye sormak için açsam tamam,son 26 sayfadır bununla sorunum olmadığını sadece annemi nasıl bu fikre yumuşatacağımı soruyorum,herkes bana özelden ya da burdan ayet atıyor,ben sorunumu açıklayamadım sanırım.
O çok sert bu konuda zaten din konusu açıldı mı sirke satıyor suratı,asla müslümanım demez,hristiyanım bile demez,benim diniyle falan hiç işim yok da annem işte...6. sayfaya kadar okudum, birkaç üye dışında kimse, gerçek sorununla alakalı yorum yapmamış. Varsa yoksa zina!
Sanki sordun, bu nedir ya hu!
Gavur bile diyen olmuş, bildiğin üçüncü kişilere hakaret var konuda ya. İyi ki Mune hanım görmemiş valla.
Ateistin biri gelse, dik dik konuşsa şu konuda, topa tutarlar; inanmıyorsan saygı duy diye.
Ama hiç kimse inanmayana saygı duymamış konuda. Pes valla!
Sana gelince dizidaşım, valla oyunlar dolaplar, ilişkini yorar, zedeler. Sevgilin kırılabilir. Yani benim inançsızlığımdan utanıyor musun, neden beni çevrene farklı göstermek istiyorsun diyebilir. Ki haklı da olur.
Şimdi o da ailesine seni ateist olarak tanıtsa, ne hissederdin?
Konunun başlarında önerdiler ben de öyle bir şey olmaz dedim 25 sayfadır hala öneriliyor,zaten sitcom gibi olacak sonu sanırım.Böyle saçma şey mi olur ya ? Müslüman taklidi yapmak mı ? Kim önerdi bunu okuyamadım hepsini yazılanların
Kendi karakteri, mesleği, aklı iradesi ve bu yönde tercihi olan bir adam zaten yanaşmaz buna yanaşmasın da...
Kendimi Türk sitcomlarında gibi hissettim. Erkek arkadaş aileye Müslüman taklidi yaparak girer ve sonra bir yerden biri çıkar ortalık karışır
O yumuşamıyorsa, zorlama çocuğu ya, olan ilişkine olur.O çok sert bu konuda zaten din konusu açıldı mı sirke satıyor suratı,asla müslümanım demez,hristiyanım bile demez,benim diniyle falan hiç işim yok da annem işte...
Konunun başlarında önerdiler ben de öyle bir şey olmaz dedim 25 sayfadır hala öneriliyor,zaten sitcom gibi olacak sonu sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?