- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi breakingbadd
-
kesinlikle imkansız gibi o zaman sevgilini ailenin olduğu gibi bilecek ve bu haliyle kabul edecekler veya etmeyecekler işin çok zorCanım şöyle düşün sen şimdi dinini,ya da mezhebini değiştirebilirmisin?
Sana hak veriyorum ama anlaşıyoruz yani bu din kültür farkı daha önce soruna yol açmadı.Konuyu okudum yazmadan gecemedim canim...Benim fikrim bu konuyu cok iyi dusunmen yonunde.Yani aileni nasil ikna edecegini bi tarafa birak bence.Butun bu farkliliklari yok sayarak evlenmeyi goze alabiliyo musun ? Evlilik cok ciddi bisey.İnsan yeri geliyo ayni fikre ayni inanca sahip oldugu kisiyle anlasamiyo.Simdi sana bunlar normal gelir ama ilerde evlenince hele cocuk sahibi olunca goreceksin ki sadece sevgi yetmiyo.Dini inanc,gelenek,orf,adet butun bunlar bizi etkisi altina aliyo.Ben de cok gelenekci degilimdir karisiyimdir boyle seylere ama aci gercek su ki; herkes yetistigi tarzla hayatini yonlendiriyo.Bu degerler belki de bizi biz yapiyo...
Anladim canim insaAllah hayrlisi olur hakkinizdaSana hak veriyorum ama anlaşıyoruz yani bu din kültür farkı daha önce soruna yol açmadı.
Umarım canım.Anladim canim insaAllah hayrlisi olur hakkinizda
Müslümanım ve günah olduğunun farkındayım,allahı kandırmak gibi bir niyetim yok.Çok zor bence.. Hem dinimizde yasak zaten. Musluman bir kadin gayrimuslim bir erkekle evlenemez. Benim bir arkadasim var tesetturlu cok muhafazakar falan. Eşi Amerikalı sok olmuştum duydugumda. Ama musluman olmuş fakat evlendiği icin değil, evlenmeden cok önce kendisi Islami secmis sonra arkadasim Amerikadayken tanismislar falan simdi bi tane de cocuklari var Allah bagislasin..
Yani gostermelik muslumanlik falan olmaz, hadi ailenize yalan soylediniz diyelim Allahi da mi kandiracaksiniz? Bence bu iş olmaz. Ha siz muslumansaniz olmaz eger musluman degilseniz olabilir cunku aileniz müslüman diye siz de musluman olacak degilsiniz...
Çocuğun ismi yabancı olsa nolurki?kesinlikle imkansız gibi o zaman sevgilini ailenin olduğu gibi bilecek ve bu haliyle kabul edecekler veya etmeyecekler işin çok zor
yabancı birileri ile evlenmenin bir çok dezavantajları olabilir işte çocuğun isim konulma meselesidir ne tarz bir dini eğitimden geçirileceğidir bunlar vs.
sanırım bunları iyi düşünüp tartmak gerek yanlız yukarıdada bir arkadaş demiş kendine müslümanım diyen erkeğin bazen yapmadığı kalmıyor içki içiyor iftira atıyor karısını aldatmaktan çekinmiyor burasıda var
yeri mi değil mi bilmem ama toplumda bu konuda taraflı sen erkek olsaydın ve bir rus kızıyla evlenmeye kalsaydın gördüğün tepkilerin onda biriyle karşılaşmazdın
sanırım sevgilinle ilişkinden emin olman ve gelecekte ne yapacağınıza açık açık konuşup karar verip ailene öyle durumunuzu açıklamanı öneririm ben
Arkadaşlar benim 1 senedir ilişkimi sürdürdüğüm bir erkek arkadaşım var.Neredeyse her konuda birbirimize uyumluyuz ve çok iyi anlaşıyoruz.Ve ben son zamanlarda durumun ciddileştiğini hissetmeye başladım.Yani olur ya,hissedersiniz,konuşmalarımız o yönde ilerliyor.
Sorun ise şu,annem aslında ilişkimizden haberdardı ama pek fazla umursamıyordu ama ben ciddi yönde ilerlediğini söylediğim zaman konuyu kestirip atmaya başladı.Tanıştırmak istiyorum istemiyor.Benim erkek arkadaşım Norveçli yani neredeyse kültürel olarak taban tabana zıt.Annem evlenmek istiyorsa sünnet olup müslüman olsun diyor,erkek arkadaşım ise ateist.Bunu anneme söylesem kalp krizi geçirir ateist olmak annemin gözünde şeytanlık gibi bir şey. Ve ben son zamanlarda bu konuyu takmaya başladım.Şimdi erkek arkadaşımla konuştum ve yine aklıma düştü.Bu konuda anne babamı nasıl yumuşatabilirim görüşlerinizi bekliyorum.
Yarın hem ailemle hem sevgilimle konuşmayı düşünüyorum canım. :)Ailenin ne dusundugu cok Net...
Bence isin cok zor , ama yinede senin elinde benim bir cok tanidigim yabanciyla evlendi ,.kolay olmadi ama zamana birakip kabullendirdiler sonunda.
Tabiki sevgilin ailene bir adim atmali ..
Yarın hem ailemle hem sevgilimle konuşmayı düşünüyorum canım. :)
Sizinki yine neyse.. İtalyanlar bizim hristiyan versiyonumuz. :)Bencede en iyisini edersin senin en buyuk rolun orta yolu bulmak hep:)
Bu arada benim.esim mesela yari italyan yar türk , benimkilerde basta biraz vidi vidi yapmisti :)
Ben destek istemiştim,moral bozma değil.:)islamiyette sunnet zorunlu degil ki, adi uzerinde sunnet!
musluman olmasi dini acidan yeterli, ancak olmaz diyorsunuz.
bence yol yakinken bu isin pesini birakin, bu sekilde zit bir kulturle mutlu olmaniz cok zayif bir ihtimal.
Sizinki yine neyse.. İtalyanlar bizim hristiyan versiyonumuz. :)
amacim moral bozmak degil, yabanci biriyle evli oldugum icin uyarmak istemistim. neyse yasa ve gor diyorum o halde.Ben destek istemiştim,moral bozma değil.:)
hangi konuda anlaşamıyorsunuzamacim moral bozmak degil, yabanci biriyle evli oldugum icin uyarmak istemistim. neyse yasa ve gor diyorum o halde.
hangi birini yazayim?hangi konuda anlaşamıyorsunuz
Bence ortak dille de alakalı bir şey,ortak diliniz sizde ve onda anadil gibi değilse sorun çıkarhangi birini yazayim?
en basitinden turk deyimi kullandim bir kez sakasina laf agzindan cimbizla aliniyor gibisinden. yanlis anladi ve kavga ettik.
surekli soylemek istedigimi yanlis anliyor.
ana dilini hicbir zaman konusamamak ikimizi de agresif yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?