- 15 Şubat 2013
- 26.424
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.421
- 798
E tabii iki tarafta birbirine saygılı, annem mevlüt okuttu, ikramları eşim ödedi, bizim vaftiz törenine de benim bütün ailem katıldı. Sonuçta kızım büyüyünce ne olmak isterse olur, kendi kararriAgauaha olaya fransiz kalmislaresprimde cuk oturdu buarada
Kimse neden yapmadiniz dememistir sizin taraftan dimi? Adamlarin kulturu baska…Bizim evliliklerde iki kisiden cok tum sulale evlendigi icin herseye herkes burnunu sokuyor.. yabancilarda tam tersi..
Ay adam bı de Müslüman olmuş, bence sikinti yaşamazsın, benim kızım doğduğunda annem istedi mevlüt okundu, eşim istedi çocuk klisede vaftiz edildi, ben komple ateist yetiştiriyorum çocuğu, en sonunda yeter ulan açılın, ineğe tapicam ben diye cikicak ortayajdjdjdjjs
Yok aslinda 3 dilli gibi, Türkçe, Fransızca ,İngilizce, hiçbirini reddetmedi, Fransa'da yaşıyoruz, burda okula gidiyor. Sorun yaşamadım benKonuyla alakasız ama çocuğunuz çift dilli mi? Ve nerede yaşıyorsunuz acaba?
Benim eşim de yabancı, yurtdışında yaşıyoruz ve çocuk düşünüyoruz. İleride düzgün iletişim kurabilir miyim çocukla diye geriliyorum, türkçe konuşmaz diye korkuyorum birazçevremizde hiç türk yok çünkü. Çift dilli çocuklar azınlık dilini reddedebiliyormuş bazen. Siz böyle bir sorun yaşadınız mı?
Yok aslinda 3 dilli gibi, Türkçe, Fransızca ,İngilizce, hiçbirini reddetmedi, Fransa'da yaşıyoruz, burda okula gidiyor. Sorun yaşamadım ben
Yok ben kızımla Türkçe, esim Fransızca, biz eşimle İngilizce konuştuk, hepsini öğrendi, İngilizcesi anadili gibi değil tabii ama yurtdışına gitse başının çaresine çok rahat bakar, yaşar.Ne güzel, çok fazla okudum bunla ilgili ve baya sorun yaşayan ebeveyn yorumuna denk geldim. Belli bir dil politikanız var mıydı evde? Hep Türkçe mi konuştunuz mesela?
Yok ben kızımla Türkçe, esim Fransızca, biz eşimle İngilizce konuştuk, hepsini öğrendi, İngilizcesi anadili gibi değil tabii ama yurtdışına gitse başının çaresine çok rahat bakar, yaşar.
Alisiyolar, ben kızımla. Fransızca konuşsam bile bana Türkçe cevap veriyo. Yazları Türkiye de geciriyo zaten.Bizde de aynı durum olacak evde ingilizce konuşuluyor ben lokal dili henüz konuşamıyorum maalesef. Ama güzel bir deneyim duymak rahatlattı. Teşekkürler
Ne hediye ettiler ayıptır sorması? Adetleri neymiş? Kardeşim de bizden bir şey istemedi. Ben ikisine de 100 euro vermiştim yıllar önce. Ama altın, taku, tuku istemedi. Gelinliği halası aldı, vaftız annesiymiş, adetleri öyleymiş ama biz hiç altın takmadık. Düğün masraflarını yarı yarıya ödedik. Ara ara aklımıza geliyor, yanlış mı yaptık diye.Evet daha beter, bizim yörenin adeti 5 metre altın kolye, siz 3 metre taktınız diye kavga cikmiyo. Bana kayinvaldem evlenirken çok hoş bı bolero hediye etmişti, gelinliğe uygun el örgüsü biseydi, kuzenleri de bı fular getirmişti. Bizimkiler habire altın takarken afallamislardi, çünkü düğüne bişey getirmemislerdi, hediyelerini evde verdiler, niye altın dağıtılıyor diye sormuslardi
YaaaaaaKızlar beklenen evlilik teklifini aldim.Bakalım bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek. Bu arada evlilik için acele etmemize gerek yok ama benim yüzüğüm parmağında dursun ve birbirimize ait olduğumuz belli olsun dedi
Gelinliğimi hatta kendi damatligini eşim aldı, onun ailesi dediğim gibi fular getirdi bı de bolero, ama düğün için değil, Türkiye'ye evime ziyarete getirdiler. Adet falan yok sanırım. Belki o zamanlar Fransa'da olsaydık küçük elektrikli ev aleti falan alırlardı. Görümceme öyle yapılmış çünkü. Evlerine hediye alınmış hep.Ne hediye ettiler ayıptır sorması? Adetleri neymiş? Kardeşim de bizden bir şey istemedi. Ben ikisine de 100 euro vermiştim yıllar önce. Ama altın, taku, tuku istemedi. Gelinliği halası aldı, vaftız annesiymiş, adetleri öyleymiş ama biz hiç altın takmadık. Düğün masraflarını yarı yarıya ödedik. Ara ara aklımıza geliyor, yanlış mı yaptık diye.
Bunu Amerikalı mi dediKızlar beklenen evlilik teklifini aldim.Bakalım bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek. Bu arada evlilik için acele etmemize gerek yok ama benim yüzüğüm parmağında dursun ve birbirimize ait olduğumuz belli olsun dedi
Ne hediye ettiler ayıptır sorması? Adetleri neymiş? Kardeşim de bizden bir şey istemedi. Ben ikisine de 100 euro vermiştim yıllar önce. Ama altın, taku, tuku istemedi. Gelinliği halası aldı, vaftız annesiymiş, adetleri öyleymiş ama biz hiç altın takmadık. Düğün masraflarını yarı yarıya ödedik. Ara ara aklımıza geliyor, yanlış mı yaptık diye.
Meksika'da mısınız?Ilk eşim Rus'tu. Türkiye de tanıştık ve orda yaşadık .ama bu benim için bir dezavantajdi , çünkü eşim yıllar geçtikçe Turklesmeye başladı 13 yıl evlilik ve bir çocuktan sonra boşandık. Ikincisi Meksikalı , Meksika da tanıştık , burda yaşıyoruz .5 yıl oldu . Gelenekçi bir yapınız yoksa , her iki taraf da birbirinin kültürel farklılıklarına saygı duyup ,değiştirme çabasına girmiyorsa herşey çok güzel yürüyor. Ilk evliliğim kötü bitmesine rağmen ki bitiş sebebinin yabancı olmasıyla alakası yoktu ,herzaman "asla bir Türk erkeğiyle yapamazmisim" dedim . Özellikle ikinci evliliğimden sonra bu düşüncem iyice betonlasti diyebilirim. Sorularınız olursa cevaplayabilirim
accessdenied uyenin durumu normal olmuş cunku erkek tarafi kendi kulturlerine gore hareket etmiş, altin takilacagini da bilmiyorlarmiş.
Ama siz erkek tarafi olarak kendi adetlerinize gore hareket etmemişsiniz istenmedi diye bir sey vermemişsiniz. Oturup bize şu kadar altin takin diye Turkiyede bile soylenmiyor kimi zaman, icinden geldigi kadar takilir.Kardeşiniz ve eşi bunu kafaya takmamiştir herhalde ama olsun.
Gelin takı takmıyor, altının onlara göre de bir anlamı yok. Düğün yurtdışında oldu. Orada ev eşya listesi yapılıyor, herkes istediğini alıyor. Yurtdışında yapılan bir düğünde çıkıp altın taksak gülerlerdi, merak etmeyin onların adetlerine göre gelin nasıl isterse öyle oldu.Benzer şeyi eşimin ailesi de yapti.
Evet ,8 senedirMeksika'da mısınız?
Gelin takı takmıyor, altının onlara göre de bir anlamı yok. Düğün yurtdışında oldu. Orada ev eşya listesi yapılıyor, herkes istediğini alıyor. Yurtdışında yapılan bir düğünde çıkıp altın taksak gülerlerdi, merak etmeyin onların adetlerine göre gelin nasıl isterse öyle oldu.
Tamamen sizin düşünceniz. Yanlış yaptık mı diye düşünmemizin nedeni, kendi kültürümüzden bakınca böyle geliyor. Onun açısından bakınca düğün onlarındı, onların istediği şekilde oldu.O kadar güleceklerinden eminseniz niye yanlış mi yaptik diye dusunuyorsunuz ki.
Birilerinin kulturunu, adetini kucumseyip gülmek hoş değil o ayri, gulunecek bir şeyde goremiyorum altin hediye etmekte.Gelin tarafinda boyle bir tavir varsa takmamaniz yerinde olmuş.
Bizim de iki farkli kultur evliligi ama evlenirken iki tarafinda kulturunden ufak tefek şeyler oldu. Adamin kulturunu yok sayacaksak zaten evlenmemek lazim.
Tamamen sizin düşünceniz. Yanlış yaptık mı diye düşünmemizin nedeni, kendi kültürümüzden bakınca böyle geliyor. Onun açısından bakınca düğün onlarındı, onların istediği şekilde oldu.
En çok merak ettiğim ülkelerden biri orasıEvet ,8 senedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?