Kesinlikle katılıyorum. Benim için nişanlılık demek bir insanı tanımaya çalışma süreci. Nişanlanmak demek sadece birine odaklanmak bana göreBazilari için nişan tanima süreci demek.
Bizde nişan vs yok mesela evlilik teklif etti eşim, orada yuzuk taktik hemen sonra evlilik hazirliklari yapildi ve evlendik mesela ama Turkiyede 6 ay bazen 1 sene nişanli sureci yapiyorlar.
Sizin bu dediğiniz biraz daha genç yaşlarda belki. Ama dediğim gibi ikimizde zaten belli yaşın üstündeyiz, belli hayat tecrübelerimiz var. Ben 40 a yaklaştım o 40 li yaşları ortaladı falan. Yani genç değili ve çok büyük beklentilerimiz yok. Benim içinde erkek arkadaşım içinde evlilik hayat arkadaşı demek. Çünkü zaten belli hayat düzenimiz varBizde nişan var ama düğün nişan arası 3-5 ay olur normalde. Düğün hazırlıkları için yeterli miktarda zaman kadar. Nişan olur, nikah günü alınır, ev tutulur eşyalar alınır ne bileyim
Afro amerikalılarda nasıl bilmiyorum tabi
Anladığım kadarıyla ve erkek arkadaşımın anlattığı kadarıyla Afro-amerikan kültürü birbirine benziyor. Türkiye'deki Lazlar ya da Kürtler gibiAmerikan demişsiniz ABD bir çok kültürden insanın yaşadığı bir ülke. İranlı olup ABD'de doğan, Pakistanlı olup ABD'de doğan, İrlandalı olup ABD'de doğan vs vs herkes kendisine Amerikan diyor. Sizin erkek arkadaşın kökeni neyse kültürü de o olur. New York'ta doğan ile Kentucky'de doğanın kültürü de aksanı da yaşam tarzı da hayat anlayışı da farklıdır. Önce gidip yaşadığı yeri görün bence.
Sizin bu dediğiniz biraz daha genç yaşlarda belki. Ama dediğim gibi ikimizde zaten belli yaşın üstündeyiz, belli hayat tecrübelerimiz var. Ben 40 a yaklaştım o 40 li yaşları ortaladı falan. Yani genç değili ve çok büyük beklentilerimiz yok. Benim içinde erkek arkadaşım içinde evlilik hayat arkadaşı demek. Çünkü zaten belli hayat düzenimiz var
Sizin yerinizde olsam kesinlikle ABD'de yaşadığı yeri görmek, ailesi ve arkadaşlarıyla tanışmak isterdim. Onlarla tanışmadan, biraz vakit geçirmeden evliliği düşünmezdim. En az 2 hafta da kalırdım çünkü evlendiğinizde sadece eşinizle değil resmen aile ve arkadaşlarıyla da evleniyorsunuz özellikle yurtdışında yaşama ihtimaliniz varsa bu insanlar görüp vakit geçirdiğiniz tek insanlar haline geliyor.Anladığım kadarıyla ve erkek arkadaşımın anlattığı kadarıyla Afro-amerikan kültürü birbirine benziyor. Türkiye'deki Lazlar ya da Kürtler gibi
Bunun tek nedeni çocukların tepkisini görmek ve bu duruma çocukları alıştırmak istiyorumE o zaman nişan zaten gereksiz o nereden çıktı ki
Elbette haklisinız. Eğer nişanlanırsak kesinlikle birlikte Amerika'ya gitmek istiyorum. Ama şimdilik zaten Türkiye'de yaşıyor. Burda belli bir işi ve evi var zatenSizin yerinizde olsam kesinlikle ABD'de yaşadığı yeri görmek, ailesi ve arkadaşlarıyla tanışmak isterdim. Onlarla tanışmadan, biraz vakit geçirmeden evliliği düşünmezdim. En az 2 hafta da kalırdım çünkü evlendiğinizde sadece eşinizle değil resmen aile ve arkadaşlarıyla da evleniyorsunuz özellikle yurtdışında yaşama ihtimaliniz varsa bu insanlar görüp vakit geçirdiğiniz tek insanlar haline geliyor.
Çok teşekkür ederim. Açıkçası ikimizinde çocukları olmasa evlilik konusunda hiç tereddüt etmezdim. En azından onunla yaşamayı deneyimlemek isterdim çünkü bu yaşıma kadar kendimi kimseye bu kadar yakın hissetmedim. Ama şimdi çocuklar var. Bu yüzden kültür farkını aşabilecek miyiz görmek istiyorumBenim eşim de yabancı, universite icin kıbrısa gelmişti, 14 yıl önce aynı okulda okuyorduk, çocuk yaşta evlendik sayılır 22 yasindaydik. İyiki evlenmişimevet kültür farklılığı elbette oluyor ama o da evliligimize farkli renk katti diye düşünüyorum. Bu durum ne beni ne eşimi hic rahatsız etmedi.
Eger birbirinize karşı saygınız varsa merak etmeyin olur o iş
Yine olsa yine eşimle evlenirdim ❤
Size de mutluluklar diliyorum
Tamam işte Türkler o evlilik hazırlığı sürecine nişan diyorlar. Bambaşka bir şey değil yani. Ev tutup içini döşemediniz mi eşya alışverişi yapmadınız mı? Biz de bunları yüzük taktıktan sonra yapıyoruz. Farklı olarak bizde bu döneme isim takılmış nişan demişlerorada yuzuk taktik hemen sonra evlilik hazirliklari yapildi
Bizde öyle olmayacak. Evlensek bile onun eşyalarını değiştirmek falan istemem. Zaten bir düzeni varTamam işte Türkler o evlilik hazırlığı sürecine nişan diyorlar. Bambaşka bir şey değil yani. Ev tutup içini döşemediniz mi eşya alışverişi yapmadınız mı? Biz de bunları yüzük taktıktan sonra yapıyoruz. Farklı olarak bizde bu döneme isim takılmış nişan demişler
Direkt nikah mı kıyacaksınız yani yüzük takılmadan, aileleri ve çocukları tanıştırmadan?Bizde öyle olmayacak. Evlensek bile onun eşyalarını değiştirmek falan istemem. Zaten bir düzeni var
Elbette hayır, evlilik teklif etmekten bile korkuyor garibim. Çünkü düzenimi bozmaktan korkuyordum. Muhtemelen bu ara bir teklif yapacak çünkü sürekli evliliğe getiriyor lafı. Sonrasında elbette Nisan olacak. Çocuklar bu duruma adapte olacaklarDirekt nikah mı kıyacaksınız yani yüzük takılmadan, aileleri ve çocukları tanıştırmadan?
Önce çocukları hazırlamanızı tavsiye ederim. Evlenince sizinkiler sizinle mi kalacaklarElbette hayır, evlilik teklif etmekten bile korkuyor garibim. Çünkü düzenimi bozmaktan korkuyordum. Muhtemelen bu ara bir teklif yapacak çünkü sürekli evliliğe getiriyor lafı. Sonrasında elbette Nisan olacak. Çocuklar bu duruma adapte olacaklar
Hayir, aslında öncesinde anlatmıştım. Oğullarım 16 ve 14 yaşındalar ve okulları babasına yakın olduğu için onunla yaşıyorlar. Tabi canları ne zaman isterse geliyorlarÖnce çocukları hazırlamanızı tavsiye ederim. Evlenince sizinkiler sizinle mi kalacaklar
Her şey gönlünüzce olsunHayir, aslında öncesinde anlatmıştım. Oğullarım 16 ve 14 yaşındalar ve okulları babasına yakın olduğu için onunla yaşıyorlar. Tabi canları ne zaman isterse geliyorlar
Teşekkür ederim. Umarım hepimizin gönlünce olsunHer şey gönlünüzce olsun
Maalesef böyle olma ihtimalimiz yok. Ancak böyle olabilirizBöyle olabilirsiniz ama yine de çok tatlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?