• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yağ takıntısı

Kizlar merhaba yağlı birseye yediğimde hemen elimi yikama ihtiyacı duyuyorum hatta agzimi hemen silerim islak mendille kahvalti yapmis olsam bile bu durum artık yoruyor ve evli oldugum icin bazen esimle tartismamada sebep oluyor birinden duymustum yagli ellerini surme bit olur diye o yuzden ustume yag damlasa sicrasa hemen ustumu degistirir yikarim ve mutfakta yikadigim halde ellerimi temiz hissetmiyorum banyoda el sabunuyla temizleme ihtiyaci duyuyorum cevremdekilere bakiyorum mutfakta bulasik deterjaniyla ellerini yikadiktan sonra yeterli geliyor telefonu falan elliyorlar ama ben ellerimi bulasik deterjaniyla yikasamda banyoda bir daha yikiyorum sizce ne yapmam lazim 😔
Yağ saçta bit yapmaz yahu bit bir şekilde bulaşır insana bit kirli ve yağlı saçları sever ama yağ bit yapmaz

Temiz olun taktir ettim

Kizlar merhaba yağlı birseye yediğimde hemen elimi yikama ihtiyacı duyuyorum hatta agzimi hemen silerim islak mendille kahvalti yapmis olsam bile bu durum artık yoruyor ve evli oldugum icin bazen esimle tartismamada sebep oluyor birinden duymustum yagli ellerini surme bit olur diye o yuzden ustume yag damlasa sicrasa hemen ustumu degistirir yikarim ve mutfakta yikadigim halde ellerimi temiz hissetmiyorum banyoda el sabunuyla temizleme ihtiyaci duyuyorum cevremdekilere bakiyorum mutfakta bulasik deterjaniyla ellerini yikadiktan sonra yeterli geliyor telefonu falan elliyorlar ama ben ellerimi bulasik deterjaniyla yikasamda banyoda bir daha yikiyorum sizce ne yapmam lazim 😔
Bu bir rahatsızlık mıymış? Eee benim annem de diyordu "yagli ellerini kafana sürme bitlenirsin" diye, 35 yasindayim, ben de yagli ellerimle biryere dokunamam, sizinkinin üstüne bir de benim el yıkama takıntım var, yatağa girmeden ellerimi yıkarım, oldu ki yanlışlıkla elim bir kiyafete değdi gider birdaha yıkarım. Hadi benimki biraz ileri derece olabilir de bir zahmet insanlar da birsey yiyince elini agzini da yikasinlar, bilemedim 🤷‍♀️

Son düzenleme:
Esimle sorun olan surekli agzini sildin mi diye sormamdan kaynakli
Tabikide durmadan ustumu degistirmiyorum
Tamam bence bu konuda da haklısınız, yemek yerken bir zahmet yağlı ağzıyla öpmesin kocam da, ki ben de söylerim yağlı ağızla öpme beni diye, Allah Allah konu birtek bana mı normal geliyor?

Suan ayni kiziniz gibiyim desem disarda ne kadar islak mendille silsemde temizlenmis gelmiyor diken ustunde duruyorum
Bende öyleyim. Dışarda elimle yemem gereken şeyleri yemek istemem sirf ellerim yağlı kalacak ve kokacak diye. Normal yaa bu. Oğlum 4.5 yaşında oda eline bulaşacak şeyleri tutup yemez mesela. Çatala batacak,kasığa girecek ancak öyle,başka türlü yemez,kazara eline bulaşsa rahatsız olur illaki sildirir.
El yani bu herseye dokunuyoruz,temiz olmasını istemek hakkımız,yapış yapış bir histen kimse hoşlanmaz bence.
Ben et,tavuk,balığa çiplak elle dokunmam bile,eldivenle yoğururum köfte vs. Doğranacaksa yine eldivenle. Kokusu kalır,tırnaklarımın arasına girer( ki öyle upuzun tırnaklarım yoktur) vb sebeplerle dokunmam mesela. Hamur bile yoğuracaksam o ilk yapışıklık hali gidene kadar eldivenle yaparim,tezgaha alınacak hale gelince ancak elimle işlerim.
Siz normalsiniz bence.

Her insan eli yağlandığında yıkar. Ama hayatınızın akışını ciddi şekilde engellecek kadar sanırım, siz buraya konu açmışsınız. Zihninizde büyük bir yer ediyor belli ki.
Sadece uygulamada hayatın olağan akılı olsa sizi eminim ki bu denli rahatsız etmezdi.

Hic titiz bir insan degilim hatta pasakli bile denebilir benim icin, ama yagli bir seye dokununca el yikarim. Herkes yikar. Baska seyler mesela atiyorum salatalik yedim, yapış yapis olmayan bi meyve vs yedim, paketli bisey yedim, yikamam gerekmeyebilir. Sekerli meyve vs de yapis yapis olmasin diye suyla yikanir ama yagli sey illa sabunla yikanir zaten. Mutfakta iş yapinca da deterjandan sonra sabunla el yikarim, deterjanın kokusu ve hissi kötü çünkü. Bence gayet normal yaptiginiz. Asil anormal bunu yapiyor oluşunuzu bu kadar kafaya takmaniz. Yikayin gitsin dert oaln ne anlamadim

Diger cevaplarada yazmistim esime surekli agzini sil elini yikadin mi diye sormamdan kaynakli cunku rahat ailede yetismis yemekten sonra dogru duzgun kimse elini yikamiyor bu durumda bende boyle temizlik takintisi haline geldi ha simdi esim sirf arada sorun olmasin diye ayak uydurmaya calisiyor ama bir yere kadar oluyor
Eşinizin ki rahatlık değil. Sonuna kadar haklısınız. Elini ağzını silmeyi birisi ittirince yapıyorsa pes. Bit düşürür eve.

Bulasik deterjani yagi sabundan daha iyi temizler. O konuda rahat olun. Diger davranislariniz da normal zaten. Kimse yagli eliyle yasamaz. Yemek yerken sofradan 1-2 kere kalkip elimi yikayip tekrar otururum ben.

Back
X