• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yağ takıntısı

Bu bir rahatsızlık mıymış? Eee benim annem de diyordu "yagli ellerini kafana sürme bitlenirsin" diye, 35 yasindayim, ben de yagli ellerimle biryere dokunamam, sizinkinin üstüne bir de benim el yıkama takıntım var, yatağa girmeden ellerimi yıkarım, oldu ki yanlışlıkla elim bir kiyafete değdi gider birdaha yıkarım. Hadi benimki biraz ileri derece olabilir de bir zahmet insanlar da birsey yiyince elini agzini da yikasinlar, bilemedim 🤷‍♀️
Seninkide normal sadece kiyafete degince yikama sonucta ustunede giyiyorsun o zaman surekli dusta alman gerekir oyle dusun

Her insan eli yağlandığında yıkar. Ama hayatınızın akışını ciddi şekilde engellecek kadar sanırım, siz buraya konu açmışsınız. Zihninizde büyük bir yer ediyor belli ki.
Sadece uygulamada hayatın olağan akılı olsa sizi eminim ki bu denli rahatsız etmezdi.
Ne yapmam gerekir sence bende sıkıldım bu durumdan hic is yapmak istemiyorum nerdeyse çünkü sürekli yıkamak eziyet gibi

Hic titiz bir insan degilim hatta pasakli bile denebilir benim icin, ama yagli bir seye dokununca el yikarim. Herkes yikar. Baska seyler mesela atiyorum salatalik yedim, yapış yapis olmayan bi meyve vs yedim, paketli bisey yedim, yikamam gerekmeyebilir. Sekerli meyve vs de yapis yapis olmasin diye suyla yikanir ama yagli sey illa sabunla yikanir zaten. Mutfakta iş yapinca da deterjandan sonra sabunla el yikarim, deterjanın kokusu ve hissi kötü çünkü. Bence gayet normal yaptiginiz. Asil anormal bunu yapiyor oluşunuzu bu kadar kafaya takmaniz. Yikayin gitsin dert oaln ne anlamadim
Surekli hale gelmesi millet gibi sadece bulasik deterjaniyla yikasam iyi olur çünkü böyle git gel oyun haline geldi el yikama ve durmadan ust uste yikandigi icin ellerim kotu oluyor kuruyor

Iste aşamiyorum tam gaza geliyorum sonra yapamiyorum 😔
Normalin dışında ise el yıkaman gitmelisin zamanla daha da artabilir önlemini almalısın bende bir ara takıntı yapmıştım sürekli elimi yıkıyordum ellerim kızarıp tahriş olmuş du ellerine bakarak da anlayabilirsin sorun mu yoksa normal seviyede mi el yıkadığını

Yemek yerken ağzım ve parmaklarım çok yağlandıysa yemek ortasında da silerim. Tek başımaysam yalayabilirim de :KK53: Yemekten sonra sabunlanmalı zaten. Olması gereken o. Bulaşık deterjanından sonra yıkamak saçma ama.

Bence sizin sıkıntınız pis kaldım korkusu. Bit öyle geçmez. Temas gerekir. Kirli saçları sever derlerdi küçükken. O yüzden biz de dokunmazdık kirli ellerle saça.

Üstüme yağ damlayınca ben de hemen silme ihtiyacı hatta duruma göre lavaboya gidip sabunlama ihtiyacı hissediyorum. Bunu azalttım ama. Yemek sonrasına bıraktım. Önceden yemeği bırakıp gidiyordum.

Biraz sallamaya başlayın, gerisi gelir.

Eldiven kullan ben öyle yapıyorum. Hiç olmazsa temizlik ve bulaşık yıkarken tak. Deterjanla temasın bir nebze kesilmiş olur. Ben bildiğin beyaz eldivenlerden aldım içinde 80 tanemi ne var. Yağ çözücü çok tahriş eder, sıcak su+deterjanda çok tahriş ediyor. Benimde ellerim çok hassas krem falanda öyle aman aman etki etmiyor. 2 çocuk olunca tüm gün suyla deterjanla uğraşınca çözümü böyle buldum. Yüzey temizleyicide çok tahriş ediyor. Her türlü deterjandan eldivenle olabildiğince korun. Yoksa çatlıyor kanıyor bişey yaparken eziyet oluyor.

Birde şöyle ellerdeki çatlaklara iyi gelen tahrişi hemencik yok eden krem tavsiyesi alabilirim. Vazelin sür demeyin cidden onarıma ihtiyacı var. Bir krem aldım egzama olmuşum diye verdiler bildiğin yakıyor elimi çok işe yaradığını düşünmüyorum.😐

Olması gerekeni yapıyorsunuz bence de. Zaten deterjanların üzerinde de yazar, ellerinizi bol sabunlu su ile yıkayın temas halinde diye. Yağlı ellerle her yere dokunmak da hijyen degil zaten.

Kendimi titiz biri olarak görmem ama bence yaptıklarınız normal. Yağlı elle etrafta gezilmez tabi ki . Elini ağzını yıkarsın. Yağlı kıyafeti bende giymem. Kim garipsiyor bunları eşiniz mi

Normalin dışında ise el yıkaman gitmelisin zamanla daha da artabilir önlemini almalısın bende bir ara takıntı yapmıştım sürekli elimi yıkıyordum ellerim kızarıp tahriş olmuş du ellerine bakarak da anlayabilirsin sorun mu yoksa normal seviyede mi el yıkadığını
Sivi sabunda catliyor kati sabunda kuruyor 😁

Kizlar merhaba yağlı birseye yediğimde hemen elimi yikama ihtiyacı duyuyorum hatta agzimi hemen silerim islak mendille kahvalti yapmis olsam bile bu durum artık yoruyor ve evli oldugum icin bazen esimle tartismamada sebep oluyor birinden duymustum yagli ellerini surme bit olur diye o yuzden ustume yag damlasa sicrasa hemen ustumu degistirir yikarim ve mutfakta yikadigim halde ellerimi temiz hissetmiyorum banyoda el sabunuyla temizleme ihtiyaci duyuyorum cevremdekilere bakiyorum mutfakta bulasik deterjaniyla ellerini yikadiktan sonra yeterli geliyor telefonu falan elliyorlar ama ben ellerimi bulasik deterjaniyla yikasamda banyoda bir daha yikiyorum sizce ne yapmam lazim 😔
Anlamadım anormal olan ne?
Elimiz yağlı olunca sabunla yıkarız zaten
Bulaşık deterjanıyla elmi yıkanır Allah aşkına, hata mutfakda el yıkanırmı 🤢
Bunun için tartışılcak ne var? Eşiniz elinizi yıkadığınıza neden takılıyor ayol
En geç coronada herkes el yıkamanın önemini öğrenmişti hani, gelip geçtimi yani?
Mutfakta üzerime yağ kokusu sinerse üstümü değişmeyi bırak acil duşa girerim
Çünkü üstüme sinmez birtek, saçımada siniyor neticede
Pis koku en nefret ettiğim şeydir
vallah ben anormal birşey göremedim acaba benimde bu konusa psikolojik sorunum varda benmi anlamadım bugüne kadar 🤣🤣

Obsesif değilsiniz.
Obsesifler sürekli el yıkarlar .yıkama sikligi fazladır ve iki yıkama arası süre azdır.asla temizlenmedigini düşünürler ve kafaya takarlar
Siz sadece yağlı şeylere dokununca yikiyorsunuz .bu da olması gereken.bulasik deterjanı çok zararlı.kullanim amacı dışında kullanılmamalı.sabun vs yoksa zaruri kullanilmali.
Hasta falan değilsiniz . Keşke herkes ellerini güzelce yikasa ,dişlerini fircalasa.kimisi dışardan gelince hemen herşeye dokunuyor.halbuki dışardan gelince ilk yapılması gereken şey ellerin yikanmasidir çok aşırı yorgunluk yada anormal bir durum yoksa.

Saydıklarınız normalde olması gereken şeyler normal olmayansa bunun bu kadar farkındalığında olup takıntıya dönüştürmüş olmanız. Bitlenseniz nolcak tarağı var ilacı var yani

Obsesif değilsiniz.
Obsesifler sürekli el yıkarlar .yıkama sikligi fazladır ve iki yıkama arası süre azdır.asla temizlenmedigini düşünürler ve kafaya takarlar
Siz sadece yağlı şeylere dokununca yikiyorsunuz .bu da olması gereken.bulasik deterjanı çok zararlı.kullanim amacı dışında kullanılmamalı.sabun vs yoksa zaruri kullanilmali.
Hasta falan değilsiniz . Keşke herkes ellerini güzelce yikasa ,dişlerini fircalasa.kimisi dışardan gelince hemen herşeye dokunuyor.halbuki dışardan gelince ilk yapılması gereken şey ellerin yikanmasidir çok aşırı yorgunluk yada anormal bir durum yoksa.
Tesekkur ederim beni anladigin icin malesef cogu insan dikkat etmiyor el hijyenine

Back
X